17 Eylül 2010

İsimleri Yaşatılsın İmza Kampanyası

Gökhan Yavuz ve Raşit Ek'in isimleri
Aslantepe'de yaşatılsın!
"... İki emekçi Gökhan Yavuz ve Raşit Ek için isimlerinin bir kapıya yada bir tribüne verilmesini, yada kendilerini ve tüm emekçileri temsil edecek bir anıt hazırlanmasını talep ediyoruz. Aynı talebi bizlerle paylaşan herkesin, bu metnin altına imza atarak, bunu göstermesini arzuluyoruz. Bu iki işçinin hayatına saygı gösteren herkesi, bu metnin altına imza atmaya çağırıyoruz."
isimleriyasatilsin.com

11 yorum:

ERKUT dedi ki...

ailesi perişan olacaksa , ortada kalacaksa , bir dilim ekmeğe muhtaclşık yaşayacaksa isimleri yaşatılsa ne olur * yaşatılmasa ? bu isim kampanyaları kibirili gönüllerin soğutulmasından öte anlamı olmayan boş safsatalar. Ailesine sahip çıkmalı.

Gökhan dedi ki...

@erkut
+krep

etrixler dedi ki...

Stadi gelecek sezon kullanacak takimin adi GS olsa da insati yapan firma bu sektorde faaliyet gosteren binlercesi gibi bagimsiz bir insaat firmasi. Isciler onlarin sozlesmesi altinda hizmet gorurken vefat ettiler. Ulkemizde ne ilk ne de son isci olumu. Digerlerinin cani patlican mi da bu iki isim bu kadar on plana cikartiliyor. GS adinin ve stadin reyting gucu kullanilacaksa heykel dikmek icin degil ailelerinin ekonomik rahatligini cozumlemek yolunda GSli isadamlarindan destek istemek, sorumlu firmadan tazminat talep etmek vs gibi gercekci cozumler adina faydalanilmali. Tribune GS adiyla ve tarihiyle bagdasmamis isimlerin verilmesi ici bos bir oneridir, tutmaz, benimsenmez. Sonucta yasanan talihsiz bir meslek kazasidir ve GS camiasiyla ilgisi yoktur. Canakkale savasina okulunu birakip gonullu olarak giden ve bu memleket icin canini veren GS liseli kahraman sehitlerin adi bile taraftarlarca bilinmezken 2 sanssiz emekcinin adini milyonlara ezberletmek ne derece rasyonelisttir? Erkut arkadasimin teklifi desteklenmedigi surece ne acili ailelerinin gonlune kalici bir ferahlik vermek ne de rahmetlilerin kaybini telafi etmek mumkun olur.

EZLN dedi ki...

Basbakan diyor ya "Demokrasi bizim icin amac degil arac" dir diye...

Ne yazik ki proleterler bu sistemde amac degil arac olarak yasamaya mecbur birakilan modern kölelerdir.

Köleler zincire vurulurdu modern köleler ise sistemin bir parcasi olabilmek ugruna "yasayabilmek" icin kendi istegiyle mecburen paradan bir zincire vurduruyor.

Bu olaya önem vererek pesini birakmayan tüm bloglara adi alternatif medya olarak anilan ama aslinda gercek medya olgusunu yansitabilen herkese sonsuz tesekürler.

Emre dedi ki...

Ailelerine yapilacak maddi destek icin galatasaray egitim vakfi gerekli aciklamayi yapmis..alttaki post'ta var zaten bu haber..iscilerin isimleri konusuna gelirsek, daha once yapilmadi simdi ne oldu da one cikartiliyor diyenleri anlamak guc gercekten. daha once yapilmadi diye hic bir zaman yapilmayacak mi bu davranis..biri ilk adimi hic bir zaman atmayacak mi..umarim bu kampanya sonuc verir de, su ulkede insan hayatinin o kadar da ucuz olmadigini anlamis oluruz..

Başar Bölükbaş dedi ki...

@ etrixler

mukemmel bir yorum yapmissin...tebrik ederim...
bu olumleri duyunca benimde her zamanki gibi icim burkulsada, nedense bu kampanyalar aklima bir turlu yatmamisti...gostermelik bir entellikten oturu olduguna inandim bu kampanyalarin...eminim sokakta ayakkabisiz yuruyen ac bir cocuga bir simit bile almaktan aciz olan ama bu kampanyayi duyunca destekleyesi gelen bir cok kisi vardi...

lions dedi ki...

ailelere ciddi maddi yardım en iyisidir. cunku olan her zaman kalanlara olur. Allah rahmet eylesin ama isimleri değil kalanları düşünmek gerek. Gs kulubu için yada adı geçen inşşaat firmaları için 300 -500 bin tl hiç bir seydir ama bu aileler için belkide babalarının onlar için yapmaya çalıştığı ferah bir hayat sunmak rahmetlileride yerlerinde rahat ettirmek olacaktır. yok kapıya isim verelim merdivene cıta asalım gibi fikirler gercekten bence komik ötesi ve sadece gösteriş budalalığından başka bir sey değil o isimlerin kapılarda olması ailelere ne fayda sağlar

etrixler dedi ki...

illaki sekilsel bir sey de yapilsin isteniyorsa pirinc bir tesekkur levhasina 2 emekcinin (simdilik 2 olan sayi, umarim sonuna kadar oyle kalir) isimleri yazilir ve giriste bir duvara cakilabilir... Otesi Basar arkadasimin da dedigi gibi gostermelik bir entellik olur. Bu arada merak ettigim konu is kazasinin hukuki bir sonucu olmadi mi, kimsede kusur bulunmadi mi, firma herhangi bir tazminat odedi mi? Konuyu yakindan takip edenler (sadece kampanyaya isimlerini yazmakla yetinmeyenler) bilgilendirirse makbule gecer. Tesekkurler

E.Filiz dedi ki...

stat tribünlerinin doğu - batı - güney diye adlandırılması bence de saçma olur. önemli isimlerin bu alanlara verilmeleri her yönden DOĞRU olacaktır. saygı - sevgi ölümden ibaret değildir. tribün için daha iyi olur.

Efe Tuncel dedi ki...

@etrixler

Aynen yazmak istediklerimi yapmis. Boyle sovenist hareketlerde bulunmak yerine insaat sirketinin kusurlu olup olmadigi arastirilmali.
Gerci insaat sirketindeki her candan insaat sirketi sorumludur. Gectigimiz senelerde New York'ta kurulu kule vinc cokmus, bir kac can kaybina sebep olmustu. Milyar dolarlik sirket denmeden sirketin en tepesindeki adamlari dahi hapse gondermislerdi. Ustelik sirket itibarini kaybetmis ve kesilen cezalarla birlikte batmisti.

nadpe dedi ki...

@erkut
+999999

Böyle boş işlerle uğraşmaktansa ailesine yardım edilsin.Bu saçma sapan kampanyayı başlatan insanlara da Allah akıl fikir versin... İsimleri yaşatılsa ne olacak aileleri yaşayamadıktan sonra?