7 Eylül 2010

Güiza'nın Vigo Günlüğü

Yetenekli olmak yetmiyor bu oyunda, iyi profesyonel de olacaksın. Mesela Recoba. Büyük yetenekti ama gamsızdı. Bir de kısıtlı yeteneğini, profesyonel yaşantısındaki disipliniyle dengeleyenler. Mesela Bülent Korkmaz.
Güiza uzun zamandır futbol esprilerinin aktörü. Kötü futbolcu desen kimse itiraz etmiyor. Lakin ben diyemiyorum. Güiza kötü, çok kötü profesyonel. Futbolculuğunu tartışmam bile. İspanya gibi bir ülkede milli takım düzeyine gelmiş bir oyuncunun yeteneklerini masaya yatırmak komik.

Güiza'nın geçen sezonun ortasından beri bir sakatlığı var. Aşil tendonunda bursit. İlerleyen vakalarda operasyon şart ama ilaç tedavisiyle de düzelme şansı var bu rahatsızlıkta. Güiza uzun zaman kesik kramponlarla oynadı, idmanlara çıktı, ağrı kesiciler çaresiz kalınca da idmanlardan kaçtı ve güçsüz kaldı. Ortada iki iddia var. Birincisi Daum'un operasyon isteğine hayır cevabı verdiği. İkinci ise İspanyol Milli Takımı ile Dünya Kupası'na gitme hayali kuran Güiza'nın o tarihte "Ameliyat olursam kadroya giremem" endişesi yüzünden bıçak altına yatmaktan kaçtığı ve bursitin ilerlediği...

Fenerbahçe ile sözleşmesi sürerken, Dünya Kupası'na da gitmemişken, neden ameliyat olmadığını kimse bilmiyor. Mantıklı açıklaması, ameliyat olursam transfer teklifi alamam endişesi. Bugün Güiza nerede? Vigo'da... Celta Vigo ve İspanyol Milli Takımı'nın doktoru Juan Jose Garcia Cota tarafından kesilmeyi bekliyor. Ne zaman sahalara döneceği meçhul. Fenerbahçe'de nasıl olsa maaşı bankaya yatıyor. Sezon sonunda bir yıllık sözleşmesi kalacak. 31 yaşında olduğundan ve 3 sezonu doldurduğundan onu almak isteyen kulüp, maksimum yıllık ücreti kadar teklif edecek Fenerbahçe'ye. Cevabı olmayan soru ise; Rubin Kazan kulübünün yetkilisi İstanbul'a kadar gelmişken Güiza'nın neden Ruslara satılmadığı?

11 yorum:

WiLdHoney dedi ki...

Ahh Ahh Türk Futbolunun ve Yönetenlerinin klasik hastalığı... Bırak 5-10 yıllık planı 10 günlük bile planları olduğunu sanmıyorum.

Alper Öcal dedi ki...

Ruslara gitmek istemedi Güiza diye biliyorum.

Ben asıl gitmek istediği halde Hercules'e neden satılmadığını, ne halt etmeye bu konumdaki bir futbolcu için 7 milyon € istendiğini merak ediyorum.

ozzywashere dedi ki...

Güiza'yı bedelsiz olarak olsa bile verilmeydi herhangi bir klübe...tabi bu taraftarın bakış açısı,yönetimin bizimle aynı şekilde düşünmesi mümkün değil...

tojo dedi ki...

artık bu iş tamamen Aziz Yıldırım'ın inadına kaldı. Adamın performansı ve sakatlığı ortadayken hala elinde tutarak fiyatının iyice düşmesine yol açıyorlar. her malın bir kör alıcısı vardır ama kimse de bu kadar kör olamaz. Bu transfer döneminde gitmesi gerekiyordu, eminim devre arasında giderse reddedilen teklifin daha da altında gidecektir. Yönetim Guiza konsunda verdiği paranın üstüne bi kazığı da kendi kendine atmaktadır. Ne yazıkkı cok gec artık.

hattu dedi ki...

guiza'ya rubin kazan'dan €7M bir teklif geldi. fenerbahce kuluple anlasti, fakat Guiza Rusya'da oynamak istemedi. sebebi basit Ispanya da Ispanya diye yanip tutusuyor adam ve FB de son gune kadar bir teklif gelecegine cok emindi, gelmezse de problem degil maasini alir bench'te oturur seklinde bir ifadeleri oldu; FB idari menajeri Hasan Cetinkaya'ya sorabilirsin Bulent abi.

saygilar

Berkant Sulusoglu

Yetkin dedi ki...

abi alakasız ama sen bilirsin,

haftaya salı lazio - milan maçı var ve ben milan taraftarıyla maça gitmek istiyorum, roma da olacağım hali hazırda? milan tarafına nasıl girilir?

teşekkürler, yetkin.

Ortega dedi ki...

Ruslar'a Güiza gitmek istemedi ama Zeus'un oğlu Herkül'e niye satmadık. Onu ben de çakozlayamadım.

Sade dedi ki...

büyük ihtimal aziz yıldırım: "lanet olsun sana verdiğim paralara, sürün ulen" gibi bir şey düşünüp satmıyacak bu oyuncuyu! nasıl olsa +2 de varken hiç takmaz!

Sekhranikos dedi ki...

Herculese bonservis almadan versek 7 milyon karda idik. -zarardan kar, ekonomiye yeni bakış açıları-

TriMurti dedi ki...

Guizanın yeteneğinin sorgulanması gerektiğini düşünen bir futbolseverim.(yeteneklerinden önce futbol zekasının sorgulanması gerekli) Futbolu sadece yetenekli olanlar oynamıyor bu oyunun içinde öncelikle kendisine yer bulmak isteyen oyuncu öncelikle eksikliklerini gidermeli ve kendini ispatladıktan sonra ise disiplinli açılma ve sonrasında kazandığı profesyonellikle (bu guiza da bulunmuyor.bunda hemfikiriz)kariyeri planlarken oynunu geliştirmesi gerekmektedir. ama guiza türkiyeye geldiğinden beri geri gitmekte ve 3 maç üstüste iyi bir performans göstermediği gibi futbol yeteneksizi futbolcular arasında yer alabileceği beceremedikleriyle, taktiksel hatalarla göstermiş oldu. Dünyada bir sezonluk yıldızlar her zaman vardır. Guiza da o şahsiyetteki biranda parlayıp unutularlandır.

Major dedi ki...

geçiniz sanki sakatlığı varmış falan. sanki sağlamken kaçırmıyordu. gol atamamak ayrı şeyle binlerce al da at pozisyonunu harcamak ayrı şey. profesyonelliğini bilmem ama kötü topçu. velevki her milli takıma giden adamı da "yetenekleri tartışılmaz" diye etiketlemek de yanlış bana göre..