13 Eylül 2010

Gökhan Yavuz ve Raşit Ek

Türk Telekom Arena'ın inşaatında iki işçi hayatını kaybetti. Bugün Kanat Atkaya Hürriyet'te bir çağrı yaptı. Devamını getirmek istiyorum. Galatasaray Eğitim Vakfı, hayatını kaybeden iki işçinin çocukları yoksa kardeşlerinin eğitimlerini üstlenmeli. Galatasaray o stadın açılışından elde edeceği geliri kasasına değil bu insanların ailelerine bağışlamalı. Bu konuya bloglarında değinecek, bunun bir kampanya haline gelmesi için çaba gösteren tüm arkadaşlara teşekkürler...
****
Seyrantepe'ye isimlerini verin
Gökhan Yavuz 30 yaşındaydı, Raşit Ek ise 20. Bayram günü öldüler. G.Saray’ın stadı için öldüler. G.Saray’ın boynunun borcudur bu iki işçi kardeşin adlarını yaşatmak.
GÖKHAN Yavuz 30 yaşındaydı. Raşit Ek 20 yaşındaydı.Bir bayram günü, akşam üzeri, Galatasaray’ın Seyrantepe’deki yeni stadı için kanalizasyon kazısı yaparken öldüler. Bayram günü öldüler. Galatasaray’ın stadı için öldüler.
Gökhan ve Raşit, Galatasaray nice bayramlar yaşasın diye, bir bayram günü öldüler. Galatasaray’ın boynunun borcudur bu iki işçi kardeşin adlarını yaşatmak.
Haber ulaştığında içim daraldı, ruhum karardı.
Zayiat olmasınlar
Twitter’a not düştüm “Adları keşke yeni stadın iki kapısına verilse. Gücümüz yeter mi, deneyelim mi?”Galatasaraylısı, Fenerbahçelisi, Beşiktaşlısı, Karşıyakalısı... Takım tutanı tutmayanı “Deneyelim, yanındayız” dedi... Deniz Ülke Arıboğan, Ali Atıf Bir, Bülent Timurlenk, Bener Onar gibi eli medyada kalem tutanı, spor seveni ve sevmeyeni “Yürü” dediler. Gökhan Yavuz ve Raşit Ek bir bayram günü, kanalizasyon kazısı yaparken Galatasaray’ın yeni stadı için öldüler. Büyük inşaatlar için normal kabul edilen zayiat olarak, bir küçük haber haber olarak düşmesinler tarih toprağına.
İsimleri iki kapıya verilsin.
Mutlulukla analım
Mutlulukta, kederde analım iki kardeşimizi. Zor mudur?
Yetki mi gerekir?
İkna mı gerekir?
Kampanya mı gerekir?
Öldü arkadaşlar bir kanalizasyon kazısında; vicdan gerekir. Haydi Galatasaray, yaşat adlarını, üzme bizi...
Raşit 20 yaşındaydı, Gökhan 30...
Bir bayram günü öldüler.
Daha lafa gerek var mı? / KANAT ATKAYA

39 yorum:

Morphosis dedi ki...

onlar galatasaray işçisi değil varyap&uzunlar işçisidir lütfen herşeyi takıma mal etmeyin. herkes üzgün ama galatasaray yüzünden öldü vs laflara gerek yok onlar varyap&uzunların işçileridir onlar bakmaları lazım ama galatasarayında bişeyler yapması doğru olabılır ama kımseyı suclamamalısınız...

BT dedi ki...

@slifer
Hangi ruh haliyle yazıyorsunuz bu satırları? Kim kimi suçlamış? gidin yüzünüzü yıkayın. İki insan ölmüş yardım çağrısı yapıyoruz hala kulüpçülük yapıyorsunuz.

Trevor Belmnod dedi ki...

ne olursa olsun en azından 2 kapıya onların isimleri verilebilir. büyük vefa örneği olur. bir Beşiktaş taraftarı olarak sonuna kadar arkasındayım bu fikrin.

yiğitcan dedi ki...

sliferin yorumları çok talihsiz olmuş gerçekten. iki kapıya onların isimlerinin verilmeleri çok anlamlı olur gerçekten...

pilot santrafor dedi ki...

hayatta galatasaray'dan, beşiktaş'tan, fenerbahçe'den daha önemli kavramlar var. umarım bu çağrılara kulak verilir.

MadLover dedi ki...

öncelikle ölen kişilere Allah'tan rahmet, kalanlara sabır..
@slifer
bence bin galatasaraylı onbin fenerliyi yok eder tarzında bir yorum yapmış, burda kimse kulübü veya bireysel olarak birini suçlamıyor bülent abi sadece bu olayın unutulmaması için güzel bir yazı yazmış bende sonuna kadar katılıyorum. bu tarz olaylarda hala kulüpçülük yapmak cok yanlıs, bülent abinin dediği şekilde birsey olursa bu seferde bu ölen kişiler fenerliydi beşiktaşlıydı gibi şeyler çıkacak kesin..

Unknown dedi ki...

Ters birşey oldu mu "Galatasaray Stadı", işler yolunda gitti mi, güzel bir gelişme oldu mu Seyrantepe TT Arena Stadyumu.. Ne güzel memleket yahu..

Selocan dedi ki...

Keşke biz taraftarlar bas bas bağırmak zorunda kalmasa da kulüp böyle düşünceleri kendisi akıl edebilse. Resmi sitede yapılan başsağlığı yazısı sadece o cümlelerle sınırlı kalmasa da bu öneriler direkt ilk ağızdan orada duyurulsa.

Biz eskiden böyle bir kulüp değildik sanki. Daha insandı kulüp, daha vefalı, daha vicdanlıydı.

TA dedi ki...

yardım iyi güzelde bu ülkede neden işcilerin güvenlikleri sorgunlanmaz.sorumlusu kim?sadece bir kaza mı?yardım edilmeli ama sadece yardım yaparak geçiştirilemez.

ek dedi ki...

http://www.galatasaray.org/bize_ulasin.php

adresinede yazabiliriz.

thunderbird dedi ki...

bence bundan ziyade mütehhait firma işçilerin ismini 2 apartmana koysun, ailelerine de birer daire versin. Bağış yapacaksa da onlar yapsın, ne alaka Galatasaray'la allah aşkına?

Şimdi benim daire aldığım apartmanın inşaatında biri ölecek olsa benim bunun üzerine harekete mi geçmem gerekir? Fikir hoş gelebilir ama alakasız.

mre dedi ki...

Madencisi, tersane çalışanı, inşaat işçisi vs. kaderi hep benzer bu ülkede. Tabi buna kader denirse. Bas baya ihmal. Neyse, bizim feryadımız kimseyi geri getirmeyecek lakin bundan sonrakileri kurtarsak bari.
Selocan'ın da yazığı gibi kulübüm böyle şeyleri kimsenin yazmasına, söylemesine mahal vermeden akıl etse, örnek olsa daha çok seveceğim o zaman. Sportif başarının da ötesinde insani yönden şampiyon olsak. Belki sportif başarıyı da çok sallamıycaz. Adam gibi yönetiliyor kulüp diyeceğiz. Kanat Atkaya'ya ekstra teşekkürler duyarlılığı için.

temel reis dedi ki...

çok duygusal yaklaşıyoruz olaylara her ölen için isim vereceksek işimiz var. ayrıca bu işçiler galatasaray için ölmedi ekmek parası için öldü. koopertaife girdiniz eviniz yapılıyor işçilerden biri öldü işçinin ismini apartmana mı vereceksiniz?

lions dedi ki...

yazıya katılmıyorum biraz acitasyon olmuş ihmal varsa bu parayla yada baska bir seyle geçiştirilmez direk ceza almalı yetkili ve sorumlu yada tazminat buda tokinin işi

frodo555 dedi ki...

Evet, Galatasaray'ın sembolik birşey yapması da, sembolik kısmını aşıp maddi olarak ifade edilebilecek (eğitim vakfı önerisi mesela) bir yola gitmesi de güzel olur...

Olur da, asıl yapılması gereken, birinin bu işin bedelini ödemesi...

Alın size hem sembolik hem manevi hem maddi tatmin sağlayacak bir katkı (kapıya isim vermek yerine değil, daha çok yanına koyarak)...

O ölen arkadaşların ailelerinin iki tip hak arama mücadelesi olacak: İlki, bu ölümlerin sorumlularının cezalandırılması için açılacak davada davaya katılan sıfatıyla sahip olacakları manevi tatmin; diğeri de iş kazasından ölüm nedeniyle hem taşeron hem de varyap aleyhine birlikte açılacak maddi manevi tazminat davaları...

Tüzük kongrelerinde, divanlarda; "şu madde bu madde bıdı bıdı" kafamızı yiyen, bir kısmı Galatasaray Üniversitesi'nde öğretim üyesi çok değerli hukuk akademisyenleri var kulübün bünyesinde... İşte bu vatandaşlar, hayatlarında bir işi de Galatasaray adına bedavaya yapıp, cezacı olan ceza davasında, iş ve s.g. hukukçusu olan da tazminat davasında mevtaların ailelerinin hukuki temsilini sağlayabilirler.

Bunu yanına bir de "Kuzey-2 EK kapısı" ve "Kuzey - 5 Yavuz" kapısı koydun mu, ailelerinden birer evladı da milletin kapısında piyangolar çektirdiği Galatasaray İlköğretim'e başlattın mı; bütün vicdanlar olabildiğine rahat girerler stada... Kırmızı koltuklarda kan üzerine oturuyormuş gibi hissetmeden...

Haşim murat bekar dedi ki...

Bence Kanat bey'in yazmış olduğu yazı biraz abartı olmuş...

mre dedi ki...

@lions @burkino

Size göre herhalde "75 milyonuz 2 tanesi gitmiş ne olacak" değil mi? Nüfus planlamasını doğumdan sonra iş kazalarıyla, trafik kazalarıyla yapan bir milletiz ne de olsa.2 kişi ölür 3 kişi doğar di mi?

YAZIK!!!
Allahım insanlara akıl fikir ver bile demek istemiyorum VİCDAN ver VİCDAN!!! Akıl fikir bir işe yaramıyor belli.

orkun dedi ki...

"çok duygusal yaklaşıyoruz olaylara her ölen için isim vereceksek işimiz var."

Vay canına be, sözün bittiği yer, kuşakların kendilerine özgü değer yargıları ile filan açıklanabilir mi ki böyle durumlar???

IBRAcadabra dedi ki...

öncelikle ailelerine sabır diyelim...ben sigorta brokeriyim ve olaya teknik yaklaşacağım.(maalesef duygularımıza yer yok böyle konularda).asıl uzmanlığım İnşaat Tüm Riskler ve bağlı İşveren Mali Mesuliyet poliçeleri.dolayısıyla işçi ölümleriyle hemen her hafta ayrı bir projede karşılaşıyorum.bu stadın Eren Talu dönemindeki poliçelerini biz yaptık ve bu poliçelerde müteahhidin hatası nedeniyle işçi ölümlerinde 100.000 USD lik bir teminat vardı.Şu anki akibetini bilemiyorum ancak eminim Varyap'ta böyle bir poliçeyi almıştır , başka türlü başlamaz.Eğer burada müteahhidin güvenlik önlemi almış olmasına rağmen ölüm oluyorsa bu işçinin hatasıdır.almadıysa bu ülkedeki işçi güvenliğinden bahsedebilirsiniz ancak.asıl demek istediğim , ölümü hiçbir maddi karşılık geri getiremez ama ailelerine gereken zaten yapılacaktır hem vicdani olarak müteahhid hem de yasal olarak sigortacısı tarafından. Galatasaray'ın adının ise bu konunun yanından dahi geçmesi ajitasyondur , saçmalıktır... benzer olay Aşçıoğlu Plaza inşaatında da yaşandı ve bir işçi asansör boşluğundan aşağıya düştü.beşiktaş'mı ödemeliydi sigortacının ödeyeceği tazminatı ya da giriş kapılarından birine bu kişinin adı mı verilmeliydi ? seviyoruz milletçe bu işleri...

Ferhat dedi ki...

Bazıları bu duyarlı isteği yanlış anlıyor.Kanat Atkaya,Bülent Timurlenk veya bir başkası işçilerin ölümünü Galatasaray'a veya TTNet Arena inşaatının yapımında sorumlu firmaya bağladığı ve bu sorumsuzluğun telafisi için yardım yapılmasını istediği yok.Ortada gayet insani bir düşünce var.Bir insanın başka bir insanın zor durumunda yardıma koşmasının nesi yanlış?

Kaldı ki işçilerin ölümüyle ilgili bir sorumsuzluk varsa bunu devlet adli mercileri ile tespit eder ve sorumlular cezalandırılır.

Burada Galatasaray Kulübü'nün işçilerin ailelerine maddi yardımda bulunması -bu ölümlerle ilgisi olsun olmasın- gayet hoş olur.

Siz arabayla yolda seyrederken bir kazaya şahit olup nasıl olsa benim kazayla ilgim yok deyip yolunuza devam mı edersiniz yoksa ambulans mı çağırırsınız? İnsanlara zor zamanlarında destek olmak için onların bu zor duruma düşmesinden sorumlu olmak gerekmiyor.Hiç tanımadığınız kişilerin çektiği acıdan siz sorumlu olmasanız da o kişiye yardım etmelisiniz.Hele hele Galatasaray gibi büyük maddi güce sahip bir kulüp bu konuda başkasına pas atamaz.

Galatasaray büyük kulüp iki ailenin çocuklarını bile okutsalar insanlığın ortak ahlaki değerleri adına çok büyük bir iyilik etmiş olurlar.

http://www.galatasaray.org/bize_ulasin.php

Bu arada bu isteği resmi siteden kulübe ulaştırın.Bayramda yetim kalmış bir kaç çocuğun babaları olmadan da hayata tutunmasına yardımınız olur belki.

methaldar dedi ki...

Ortada ölen insanlar var, ve bazıları hala insaniyetten yoksun bir bakış açısıyla bizim işimiz değil diye bakıyor. Ölenlerin üstüne basıp geçen bu zihniyete tersane ölümlerinden aşinayız maalesef. Aman ucu bana dokunmasın diye aldırmaz davranan, yüksünen vicdansızlara inat, bir grup insan hassasiyet göstermiş ve Galatasaray kulübünden de bir benzerini talep etmişler. İnşallah Galatasaray kulübü bu çağrıyı duyar da isimleri Seyrantepe'de ölümsüzleşir.

temel reis dedi ki...

orkun
okuduğunu anlayabiliyor musun? ben oh iyi olmuş iyi ki ölmüşler mi diyorum? isim verme konusuna takıldım ben. yoksa heralde biz de üzülüyoruz bayram günü adamların üç kuruş para için can vermelerine.

julien sorel dedi ki...

bazı konuları daha sakin düşünmekte fayda var.

burada söz konusu ailelere yardım etmesi / tazminat ödemesi gereken varyap-uzunlar konsorsiyumu'dur, bu açık...

galatasaray'a düşen ise 10 yıldır hacı yolu gözler gibi yolunu gözlediğimiz stadımızın inşaatı için emek sarfederken hayatını kaybeden insanların aileleri için bir güzellik yapmasıdır...

hukuki olarak değil, insani olarak, vicdani olarak...

galatasarayın bu kazaya dair hiç bir sorumluluğu yoktur doğru, kılını kıpırdatmasa kimse bir şey diyemez ama yetimlerin elinden tutsa, stadın bir koridoruna bir anma levhası assa herkes takdir eder. yakışan da, olması gereken de budur zaten...

SAFÆ dedi ki...

İsimleri Stad'daki kapılara verilmeli. Kaybedilen bir maç sonrası futbolcusuna ana avrat söven yada hayatta futboldan başka birşey yokmuş gibi davranan taraftar, Gökhan yada Raşit kapısından çıkarken. durup bakacak o tabelaya ve hayatın bir futbol maçından daha önemli olduğunu anlayacak. Konu para deği. Vefa ama ne yazıkki ne Galatasaray taraftarında Vefa kaldı ne de yönetimde.

jacques dedi ki...

"her ölene para mı vereceğiz, her ölen için bir kapıya isim mi vereceğiz" diyenler var. "sigorta karşılar eğer işçi suçlu değilse" diye şerh düşünler var.

İşçi suçlu değilse kısmına bakalım. "bir kaza sonucu ölen bir insan var. kendi hatası olsun ya da olmasın ölenin bir ailesi var. sen kendi inşaatında bir ölüme sebebiyet verdin. o stad yapılmasaydı, o kişi ölmeyecekti." oldu mu sigortacı? mahkemeye düşersen bir ara olup olmadığını görürsün.

Sigortacı haricindekiler yolda kanlar içinde yatan birini görseler, "her yatan için polis ya da ambulans mı çağıracağız kardeşim, kontörümü harcayamam, ne alaka?" diye düşünüyorlardır muhtemelen. Bunları es geçiyoruz çünkü benim bildiğim insanlar yazıyor buraya.

Herkese yardım edemezsin. Her muhtaç durumda olana yetişemezsin. Ama halini bildiğin ve gerçekten ihtiyacı olan bir kişiye sırtını dönüyorsan tam bir ,,,,,, ......sun.

Nefret etmek beni kesmiyor. Burada yazan vicdansızları nereye götürsek kar etmeyecek. Ruhu pislikle sıvanmışlar için yapacak bir şey yok. Beter olun.

Unknown dedi ki...

ben yaziyi aldim http://sonkartallar.blogspot.com/ blogumuza koydu, daha sonra gelip yorumlari okudugumda sasirdim. Ne kadar duyarli ve medeni bir toplum oldugumuz bir kez daha hatirlatmis arkadaslar, insanlar isci madeninde olur kader olur, Savasta sehit duser orasi yatma yeri degildir olur, 2 tane "isci" stadinda insaatinin altinda can verir yardim kampanyasi yazisi demogoji olur..
sizin hic sevdiginiz kisi is kazasinda oldumu, askerde Sehit dustumu?

mert dedi ki...

bu son derece insani tavri bile gunumuz vurdumduymazligi ve insansevmezligi ile hangi noktaya tasidigimiza inanamiyorum. bu iki insanin ismini yasatmak ailesine yardimda bulunmak neden bu kadar rahatsiz etti ki. insanlik bazi bedenlerde ölmüş. ölen bu iki kardeşimiz degil aslinda.

AFO dedi ki...

Öncelikle Allah gani gani rahmet eylesin. Yakınlarına da baş sağlığı dileyelim.

Ama ajitasyona gerçekten gerek yok arkadaşlar. Hepimiz üzülüyoruz, ama fevri davranmaya lüzum yok. Galatasaray'dan böyle bir jest gelirse güzel olur, ama gelmesi bir o kadar da abes olur bence.

@Safae, hocam bu söylediklerine sen inanıyor musun? Hayır, böyle düşünen insanların böyle düşünmeleri için bu kapılara ölen kardeşlerimizin isimlerinin verilmesine gerek yok, öyle düşünmeyenler ise zaten kapılara isim verildikten sonra da düşünmeyecektir. En fazla 10-15 maç sonra o kapının ismi unutulur. Bir kuşak sonra gelen jenerasyon ise o kapıların önemini hiç bilmez. Tıpkı Beşiktaş tribünlerinde hayatını kaybeden arkadaşımız gibi. Üzülerek soruyorum kaç kişi hatırlıyor adını? (Adı Cihan'dı rahmetlinin)

Çağrı dedi ki...

Yasal olarak gereken neyse zaten yapılır ancak vicdani olarak ta birşeyler yapmaktan neden korkuyoruz anlamış değilim, atıyorum A2 kapısı yerine Gökhan Yavuz kapısı ve B3 kapısı yerine de Raşit Ek kapısı demek veya koca Galatasaray Klübü'nün Galatasaray Kurumu'nun bu işçilerin ailelerine eğitim ve maddi destekte bulunmasından neden çekiniyorsunuz ?!

Murat Glm dedi ki...

Bazı yorumlar gerçekten trajik olmuş, ben de çok iyi bir Galatasaray'lı olduğumu düşünüyorum ama bu yazıdan GS bu işin sorumluluğunu üstlensin gibi bir sonuç çıkarmadım. Bu talihsiz olay sonucu ortaya çıkan durum karşısında Galatasaray gibi büyük bir isime yakışacak davranış şekli için bir yaklaşımda bulunmuş Kanat Atkaya, gayette güzel düşünmüş. Hayatını "kanalizasyon çalışmasında" kaybeden iki insanın ailesine bir jest yapılmasının neresi yanlış? Merhamet duygumuzu bu kadar mı kaybettik?

sayerlack dedi ki...

Son 8 yıldaki bölünme sadece seçimlerde belli olmuyormuş.
Kafa olarak bölünmüştük.Şimdi vicdanen bölündük.Oylama yapsak %58 verilmesin çıkar.

SAFÆ dedi ki...

@ AFO
Ben söylediklerime inanıyorum. Beşiktaş maçında öldürülen taraftarın adı herhangi bir kapıya verildi mi ??? O çocuğun adı 1 hafta sonra unutuldu. Bu isimlerde unutulacak ama diyorum ki Biz "acıstasyon" yapanların tek amacıda unutturmamak, aldığın biletin üzerinde isimleri yazacak. Unutmayacaksın.

Ve bu sadece bir fikir.

MadLover dedi ki...
Bu yorum yazar tarafından silindi.
Radical Media dedi ki...

eren talu'ya nemalansın diye yapıştırılan inşaattan uğranan zararı gene bu yoksul millet ödedi.şimdi bu iki garibanın çoluk çocuğuna yardım edince (ki inşallah etsinler ondan da umudum yok ) g.saray yönetimlerinde yıllardır varolan bi takım parazitlerin neden olduğu zararlar bu ülke ekonomisine ve bu ülkenin yoksul insanlarına geri dönecek mi.

sevgili b.t. bu yazıda sanırım diyarbakır - bursa maçından sonra yazdığım yorumla aynı akibeti paylaşacaktır.blog senin keyif senin... ama tarftarlıkla ilgisiz olarak g.saray'ın son 25 yılda (tanrıyar, uras,cansun,güvener, süren,terim,sezgin,şükür, gibi isimler öne çıkıyorlar) temsil ettiği değerler erozyonunu bu camianın kendisinin bir değerlendirmeye alması gereklidir. ALTAY taraftarıyım belirteyim.

IBRAcadabra dedi ki...

@ jacques
burada bahsedilen bir maddi yardım kampanyası ve benim söylediğim işin maddi kısmı ile ilgili teknik bir açıklama.bu kanunu yazan ben değilim.emin ol ben senin hayatın kadar o mahkemelerde bulunmuşumdur ve bu tip mahkemelerinde % 99 işveren aleyhinde sonuçlandığını çok iyi bilirim.sen buradan benim insani melekelerim üzerine bir çıkarım yapıp yorumlayamazsın.ben bilemem sen ne kadar yardımsever bir insansın ya da kaç kişinin böyle bir durumuna koştun , kendimle ilgili de bunun şovunu yapacak değilim.ama insani değerlerden , vicdandan bahsediyorsan eğer , bu yazıda adı geçen kişiler bir telefonla en azından klubün belli noktalarına ulaşabilecek insanlar..gider dertlerini anlatırlar ve gerekli yardımın yapılması için mücadelelerini verirler.ya da benzerini Varyap - TOKİ üzerinden yaparlar.insani-vicdani ve hatta dini olarak doğru olanı budur.bunu 'Galatasaray'ın stadı için öldüler' diye tırnakla üstüne basarak söylemek , kendi kafalarına göre klübe danışmadan kalemlerini kullanıp , klubü insanların önünde böyle bir sorumluluk altına almaya kimsenin ne insanlık ne başka bir şey adına hakkı/yetkisi yok.bu noktadan sonrası acitasyon-şov oluyor işte.buradaki belli bir kişisel gelişim seviyesine sahip insanların bile senin son satırında yazdığın cümlelere göre gaza geldiğini düşünürsek , çoğunluğu cahil olan insanların bunu ne şekilde algılayıp tepki göstereceğini kestirmek bu kadar zor olmasa gerek...hadi insanların tepkisi önemli değil bu yardım amaçlıdır diyelim , o zamanda yine işin doğru yapılmasına geliyor konu...en güzel olanı insanın kendinin bilmesidir yaptığı iyiliği , bence...

Emre dedi ki...

cok ilginç bir milletiz gerçekten..her şeyi aşırı derecede sorgulamak gibi bir huyumuz var..yav burada bahsedilen çok basit ve güzel bir şey..deniliyor ki, bu işçiler galatasaray için çok önemli olan ve yıllardır beklenen stat'ın yapimi sırasında öldüler..burada işçileri hatasıdır, değildir bunların hiç bir önemi yok..sonuç olarak bu insanlar bir şekilde öldüler ve bir daha gelmeyecekler..tek istenen galatasaray'in kendisi için çok önemli olan bu stadın yapında hayatını kaybeden bu işçilerin geride bıraktıkları ailelerine maddi ve manevi bir destekte bulunması..çocuklarını okutabilir, stadin kapilarindan birine isim verilebilir ya da stadin bir yerine iscilerin fotograflari asilarak anilabilir..bu tarz seyler acili ailelerin de az da olsa yuregine su serper..galatasaray bunlari yapmakla yukumlu degil..bu kazadan galatasaray da sorumlu degil..ancak kendi stadi icin bir bayram gunu olen bu iscilere bu ufak jestleri cok gormemesi gerekir..yok sigortaymis yok abartiymis..abarti da sanki iscilerin aniti dikelim diyoruz..lutfen biraz sagduyulu dusunelim..

Haytaç dedi ki...

agbicim bu ülkede güzel olan hiçbir şey yapılamaz.. şurada da tartışılabiliniyorsa, bizden bir bok olmaz söyleyim size.. Kanat Atkaya'nın liderliğinde dile getirilen şey şudur ki: Leedsli ölen 2 adam gibi, Hillsborough'da Liverpoollu ölen 96 kişi gibi ölen talihsiz isimleri ölümsüzleştirmek.
Yazıklar olsun art niyetli düşünenlere..

di canio dedi ki...

Katılmıyorum...allah rahmet eylesin keşke hiç yaşanmasaydı bu insanlar ekmek parasını için ölmüş belkide binlerce insandan sadece bildiğimiz 2tanesi ama yapılması gereken geride kalan ailelerine maddi manevi yardımcı olmaktır.isimlerini yaşatmak kapılara isimlerini vermek gibi şeylere gerek yoktur bu fikrini söleyen insanlarada takımcılık yapıyosun demek ondanda saçmadır

Başar Bölükbaş dedi ki...

...isimlerinin kapilara verilmesinin bir zarari kimseye olmaz..verilsin tabi...
...ancak Turkiye de yasadigimizi da kimse unutmasin....bu tur kayiplarda insanlarin isimleri bir yerlere verilseydi eger, ulkemizde bastigimiz her kaldirimin bir adi olmasi gerekirdi...