11 Eylül 2010

Fox TV'de Sabaha Karşı Serie A

İspanya ve İtalya Ligi'nde birinci hafta oynadıktan sonra milli maç arasına girildiğinden kimse bu liglerin havasına giremedi. La Liga, NTV ve NTV Spor'da yayınlanmaya devam ediyor. Serie A'yı bu sezon almayan NTV Spor, iki ligin maç saatleri her seferinde çakıştığından muhtemelen bu kararı almıştır. Sadece Pazar günleri saat 16:00 maçları İspanya'dan farklı saatteydi. İtalya Ligi'ni sıkıcı bulan bir kitle var. Saygı duyalım ve devam edelim. Bu ligde oynayan, yeni gelen yıldızları sıralamaya gerek yok, herkesin ezberinde. Inter'in biri masada arka arkaya 5 şampiyonluk aldığı Serie A'da Mourinho'nun gidişi, Milan'ın İbrahimovic ve Robinho transferi, Roma'nın kadroyu koruması, Juventus'un dibe vurduğu yerden sil baştan yapması bu ligi yeteri kadar çekici yapıyor. Tribünleriyle ise hala kimse baş edemez. Serie A'nın yayın hakkı uzun süre boşta kaldı. İlk hafta başlarken de sessiz sedasız bir şekilde Fox TV'nin yayın hakkını aldığı öğrendik. İlk hafta bir maçı banttan sabaha karşı yayınladılar. Bu haftada Pazar öğlen laf olsun diye naklen yayınlanan bir maç var. Fox TV'nin reyting kaygısından dolayı Cumartesi ve Pazar akşamlarını Serie A'dan naklen yayınlara ayırmasını beklemiyoruz tabii. Müsade ederlerse bir soru soralım o zaman: Yayınlamayacağınız ligin yayın haklarına neden aldınız? Fox TV Spor Servisi'nden arkadaşlar bir cevap verirlerse memnuniyetle yayınlanırım...

20 yorum:

yasince dedi ki...

en azından büyük maçları verir.özetleri de kafi gelir benim için

Facchetti dedi ki...

Adamı günaha sokuyorlar abi günaha! Başka bi'şey değil yani.

Unknown dedi ki...

Fox Tv Premier Lig yayınlarken de maçlar yerine "Bez Bebek" dizisini tercih ediyodu. Burada Ntv Spor'un da ciddi hatası var. Süper Lig maçlarının özetini bile yayınlama hakkın yok. Geçen sene Serie A yayın hakkı onlardaydı. Geçen seneye göre çok daha renkli geçebilecek bir ligi tercih etmemeleri ilginç. Barca ve Real'in maçlarının "acaba kaç gol atacaklar" mantığına döndüğü ve 100 puanların hedeflendiği bir lig yerine bu sene ki Serie A çok daha zevkli olacak gibi.

wasted times dedi ki...

fox tv yetkilerinin verecekleri cevap belli aslında; sadece milan, inter, juve ve roma'nın kendi aralarındaki maçları naklen verebilmek için almışlar işte..

Seçkin Deniz dedi ki...

Fox Tv şimdiye kadar neyi doğru yapmış ki bunu yapsın. Spor servisleri bitik.

Anneanne usulü notebook testi

Adsız dedi ki...

amerika'daki merkezi, fox tv olabilir ama; bu son yaptğıyla, biz futbol izleyicileri için bundan sonra 'ox' tv olarak anılacaktır.

yunan ligi şu an boştaymış, onu da alsınlar hemen. başkası alıp yayınlamaya kalkar falan...

Unknown dedi ki...

fox tv mi? Geçiniz Allah aşkına..Bu adamlar türkiye liginin yayın haklarını alsalar haftada 1 maç yayınlarlar, bez bebek daha cazip..

Onur dedi ki...

Fox TV'nin Turkiye ayagi Italyan yoneticilerinin hakimiyet kurdugu bi ayak. Gecmis Turkiye CEO'su da Italyan'di. Bildigim kadariyla lige yayin icin talep gelmediginden Italyanlarin kontaklari uzerinden "abi bari siz alin" kafasina 3-5 kurusa Fox TV'ye gectigidir.

rahmievinc@gmail.com dedi ki...

italya ligine uyuz oluyorum aşırı sert ve kavgacı tavırları var hakemler de bu konularda çok müsamahakar yani sahalarda görmek istemediğimiz ne varsa onlarda var bizim futbolculara kötü örnek oluyorlar yayınlanmasa daha iyi

matiasemilio dedi ki...

kanal 24 bari alsaydı; yazık oldu..

AFO dedi ki...

Nedenini ben de çok merak ediyorum. Türkiye'nin en çok takip edilen spor blogundan burası, eminim ki Fox Spor Servisi'nden de birçok arkadaş takip ediyordur. Bir açıklama yapsalar da "Bez bebek daha çok izleniyordur ehehehe", "Süper Lig maçlarını alsalar da Bez Bebek yayınlarlardı" esprilerinden(!) açıklamalarından kurtulsak.

charonst dedi ki...

bence dogus yayın grbu dıgıturk un yerını almak ıstedı once avrupa yı turkıye ye tasıyarak ama baktı olmadı yavas yavas dıger sporlara kayıyor ekseni. bence ligtv alıp spormax te degerlendırmelıydı serıe a yı.ınanıyorumkı benım gıbı bırcok serıe a hayranı var ve 19. ıle 20.nın macını bıle ızler bu lıgde.fox aldı demek haftda tek mac yayını yanı artık serıe a nette takıp edılır anlamında

MadLover dedi ki...

tek takip ettiğim lig serie A'ydı zevksiz diyenlere saygı duyuyorum ama sahsen cok zevk alıyorum ben, fox'unda hakkını yemiyelim spora onem veriyorlar ninja warrior gibi mesela (:

Haytaç dedi ki...

Sen daha iyi bilirsin FDL gitti serie a bitti.. Ama bu sene ibra ve robinhodan sonra biraz toparlanacak gibi serie a bakalım.. Fox'ta toparlansın da maçları seyredelim harbiden.. italia 90 günleri geri gelsin artık.. italyasız kalite olmaz koreografi hiç olmaz..

Dejan dedi ki...

FOX goy goy kanalıdır, beceremez yahu maç yayınlamayı... Wrestling falan yayınlasınlar...

umutation! dedi ki...

italya futbolu eğlenceli ama yayın kalitesi o kadar rezalet ki kendini izletmiyor. stadların çoğu olimpiyat stadı, tribünler 40 metre kaleye. 80bin kişilik stad olunca zaten 45 bin izlese bile stad boş gözüküyor. estetik 0. bunlar benim serie a izlememe nedenlerim. bundesliganın yeşil çimlerinden sonra gri zeminde tribünsüz bir maçı bünyem kaldırmıyor açıkçası.

solaristrip dedi ki...

Manchester United-Liverpool maçı yerine ki 2007-2008 sezonunun en önemli maçıydı,Bez bebek yayınlamayı tercih eden bir kanal.Ne bekliyoruz ki..? Bu daha birşey değil;yanılmıyorsam aynı lumpen kanal ne akla hizmetse 2014 kış olimpiyatları yayın haklarını da aldı.Gerçek rezaleti o zaman göreceğiz.Bu futbol seyircisi aç gözlü birkaç adam yüzünden geçen sezon ki Real Madrid-Milan maçını da,Inter'in sahasında ki Inter-Barcelona yarı finalini de izleyemedi.Keşke ama keşke tv8'in serie-a'yı mis gibi yayınladığı,Ntv'nin de mis gibi premier league ve La Liga'yı yayını yaptığı ve star'ın her hafta en az iki şampiyonlar ligi yayınladığı 5-6 sene öncesine dönebilsek.Ne güzel günlermiş onlar...Umarım gerçekten serie-a'nın hakkını verecek,kesintisiz yıllarca yayınlayacak bir kanalımız olur.

Junior dedi ki...

info@fox.com.tr adresini mail bombardımanına tutarsak bence serie a severler bir yana spor severler olarak üzerimize düşeni yapmış oluruz.. ha sallarlar mı? bez bebeğimden aşşaa kasımpaşa mantalitesiyle cevabımızı alırız diye tahmin ediyorum ama olsun, en azından deşarj olalım :)

Yabancı dedi ki...

bi kere fox'un yaptığı tamamen toprakçılık. iyi bir şey değil. ama hiç yayınlanmamasından daha iyidir herhalde senede 10-15 maçın yayınlanması.

sonracığıma serie a harbiden de 5 büyük lig içindeki en boktan/sıkıcı lig. premier lig>bundesliga>la liga>hollanda>fransa diye gidiyor ligleri izleme/beğenme sıram. özetleri bile izlenesi bir lig değil. la liga da yıldız kaynıyor ama izletemiyor kendini bundesliga kadar. yıldız kadar güzel futbol görmek istiyor insan. serie a da ise hiç bir şey bulamıyorum. ne güzel taraftar, ne güzel futbol, ne güzel görüntüler, ne futbol felsefesi. nothing. ultra olup karşı gurubu kesmek istesem zaten süper lig izlerim yani. roma-inter maçındansa fulham-everton maçını her türlü tercih ederim.

solaristrip dedi ki...

@yerli muhacir;Ben olsam bilmediğim ve izlemediğim bir lig hakkında bu kadar iddialı konuşmazdım.Serie-a'ya karşı ilginç bir antipatin var.Sanki zamanında Gentile'nin müdahalesine maruz kalmışsın gibi.Sen şimdi Gentile'yi de bilmezsin...