14 Eylül 2010

Fenerbahçe vs. Beşiktaş?


28 yorum:

Levent Özer dedi ki...

Normal şartlarda, yani maç tarafsız sahada , tarafsız hakemle oynansa %70 BJK kazanır, %20 berabere biter, Kanaryanın galibiyet şansı az. Ama geçen seneki hakem faciası da gözümümün önünden gitmiyor.
Saha, seyirci ve hakem faktörüyle beraber Fenerli oyuncuların 'karizmayı kurtarma' psikolojisi de düşünülürse şanslar %50 - %50 diye düşünüyorum.

WiLdHoney dedi ki...

Umarım bitiş düdüğünden sonra sadece iyi yada kötü oynayanı konuşabileceğimiz bir maç olur, açıkçası artık kavga gürültüyü, centilmenlik dışı hareketleri, bırak centilmenlik dışı olmasını terbiye dışı hareketleri ve bunları yapanları derbide görmek istemiyorum. Hangi takımdan olursa olsun...

tofi dedi ki...

her zamanki gibi bunun favorisi yok, tam destek hep destek yapıcaz yerinde. bence yeneriz sular durulur, sonra gider deplasmanda korner atmadan döneriz!! sanırım ve umarım, 6+2 ye bu hafta baroni takılır, yerine santos oynar, o zaman uudum yok değil.

CDiS dedi ki...

bu blogda ne zaman böyle bir derbi anketi yapılsa, yenilir denilen takım kazanıyor.. artık totem mi yapmalıyız bilmiyorum..

MadLover dedi ki...

şartlar el verirse kadıkoye geliyorum, bu sefer yenmek için geliyoruz..

TA dedi ki...

fenerbahçe daumun feneri olsaydı banko fenerbahçe diyebilirdim.ama bu maç ortada.aykut kocaman 1 maçlık sistem değişimi yaparsa alex'in defans arkasına atacağı toplar ile fener bir adım önde olabilir.yoksa çakma barcafenerin fazla şansı yok beşiktaş karşısında.

Haytaç dedi ki...

seyirci avantajı fenerde..
kondisyon fenerde.. (bjknin avrupa maçı var..)
kazanmak zorunluluğu fenerde..
daha hazır takım bjkde..

özetle fener 3-1 kazanır..

Eren dedi ki...

2-2

yoney dedi ki...

Fener ne durumda olursa olsun, derbilerde bambaşka bir oyun oynuyor. Maç İnönü'de olsaydı Kocaman'ın gönderileceği maç olurdu derdim, ama Kadıköy'de Fener'in yenileceğini zannetmiyorum, beraberlik mantıklı bir seçenek gibi duruyor.

nerobianco dedi ki...

kadıkoydeki derbilerde son yıllarda hep hakemler ön plana cıkıyor ve TESADÜFEN hep fener lehine hatalar yapıyorlar . kimselerden korkmadan maç yönetecek bir hakem olursa Besiktas farklı galip gelir . maçın inününün kötü zemininde oynanmasi Besiktas icin dezavantaj olurdu cunku golü düşünen taraf Besiktas olacak. Kayseri macinda ben fb nin herhangi bir gol pozisyonunu hatirlamiyorum .

Major dedi ki...

kazanırsa alex kazanır fener değil..

WarBlood dedi ki...

Fenerbahçe derbilerde farklı oynuyor.Ancak ortadaki Aykut-Shuster farkınıda gözardı etmemek lazım.Bol gollü bir maç bekliyorum.Bilica'da sahada olmazsa ballı kaymak olur :)

OKOROKWO dedi ki...

Bilmiyorum nedenını ama cok guvenıyorum bu macta fenerbahceme kazanırız dıye dusunuyorum ama bundan sonrası ne olur bılınmez kotu bı tablo cızmek gerekırse bu macı kaybedersek kı kaybetmemız su sartlar altında normaldır takım karısır zaten varolmayan rıtmını hepten kaybederkı dahası futbolcuları bundan sonrasına psıkolojık olarak hazırlayabılırmı aykut hoca orasıda ayrı bı soru ısaretı son olarak artık alexle ugrasmayı bıraksınlar medya bu ısı abartan en buyuk sorumludur alexı bundan oncede bundan sonrasındada tartısmak yersızdır olumlu olumsuz yaptıkları ortada olan kossada kosmasada macın gıdısatını degıstırebılcek bı ısım sevıyorum kaptanı :)

raul #7 dedi ki...

fener handikaplı kazanır bu maçı

Onur Kurnaz dedi ki...

bu maçlar hocalarla değil soğuk kanlı oyuncularla kazanılır. Beşiktaş'ın son yıllarda yenildiği Saracoğlu'nda göstereceği sakinlik ve seyirci karşısında ezilip ezilmeyeceği de maçın sonucunu belli edecek en önemli faktör.

Jackie Brown dedi ki...

Şayet Aykut Kocaman dur ben bi de şöyle deneyeyim bakalım nası oluyor demez ve Alex'i yerinden etmez ise Fener alır diye düşünüyorum. Hem de Bilica ile.

Trevor Belmnod dedi ki...

son yıllarda yenilmek ? ernst'in atıldığı 2 - 1'lik maça kadar -şampiyon olduğumuz yıl- fenerbahçe bizi senelerce yenemedi evinde, hatta bana göre İnönü'den daha çok kazanma şansımız var deplasmanda.

Erdal dedi ki...

@Onur Kurnaz - Tamamen katılıyorum. 2-3 yıl öncesine kadar Beşiktaş Kadıköy'de yenilmiyordu, sebebi de Fener'e karşı olan psikolojik üstünlüğüydü. Yine aynı sakinliği gösterebilirse kazanabilir. Fener'in de, kötü oynasa bile, son yıllarda derbileri kazanmasının en önemli sebebi bu bence.

Beşiktaş'ın sene başından bu yana çok da kendine denk takımlarla oynamadığı ve görece dişli takımlara karşı (İBB gibi) yaşadığı sorunlar hesaba katılırsa, bu maçın Beşiktaş açısından da gerçek bir test niteliğinde olacağı açık.

Yalnız Schuster'in A.gücü maçı sonrası dediği 1-0'lık Fener galibiyetini tercih ederim cümlesi, bu maçta sistem bazında olmasa bile oyuncu tercihleri ve mantalie açısından daha değişik bir Beşiktaş izleyecekmişiz izlenimi uyandırdı bende. Bu belirsizlik, maçın her türlü sonuca açık olduğu hissini veriyor bana.

Neticede, maçın bitimiyle birlikte sadece futbolun konuşulduğu, hakem, futbolcu, seyirci ve yönetici ayıplarının konuşulmadığı bir derbi izleriz.

alper dedi ki...

Kabaca iki takımı göz önüne getirince gollü bir maç olacakmış gibi gözüküyor.

Bjk,Schuster ile yeni bir anlayışı oturtmaya çalışıyor.FB ise hala daha arayışta ideal sistem ve oyuncuları bulabilmiş değil daha.Ama rüzgarı arkasına alan takım Bjk.FB'ye göre daha moralli çıkacaklar sahaya hafta içi oynayacakları maç onlar için ekstra bir yorgunluk olacaktır hiç kuşkusuz.

FB,derbi maçlarını Türkiye'de son yıllarda en iyi oynayan takım.Bjk maçını kazanıp düzlüğe çıkmak isteyeceklerdir.Bjk bu sene daha ofansif oynayan bir takım olduğu için arkada da boşluklar bırakıp buna bağlı pozisyonlar verecektir yine.Ama Aykut Kocaman'ın tercihleri çok belirleyici olacaktır bu maçta da Kayseri maçında olduğu gibi çok hayalperestçi kararlar alırsa hayalkırıklığı yaşatır bizlere.

Lebowski dedi ki...

Fenerbahçe'nin mutlaka kazanması gereken bir maç, çünkü bjk hem yorgun olacak hem de fenerbahçe'nin camia olarak böyle bir galibiyete ihtiyacı var. Bu iki etken Fenerbahçe'ye galibiyeti getirebilir ama Aykut Hoca'nın kayseri maçında yaptığı hatayı tekrarlarsa hem bu yıl fb adına hem de hocanın kendisi adına yıkım olur.


Not: Bazı arkadaşlar hakemlerinin derbilerde Fenerbahçe lehine etkili olduğu kanaatinde ancak fırat aydınus (ki sanırım birçok bjk taraftarı yeni doğan çocuklarına fırat adını vermişlerdir) ve cüneyt çakır isimli hakemleri hiç görmemişler herhalde.

Umut dedi ki...

Bilica bir kuyu daha açarsa Fenerbahçe kazanır. Ama zannetmiyorum. Bu sefer hakem Cüneyt Çakır.

Zor maç olur ama normal şartlar altında Beşiktaş kaybetmez. Beşiktaş daha bi konsantre gözüküyor. Zevkli maç olsun , hakem maçın önüne geçmesin başka bir şey istemiyorum..

Cherubim dedi ki...

Emre ile Lugano atılır. Emre ve Lugano'nun çirkefliklerine hakettikleri kartları gösterebilecek cesarete sahip tek hakem Cüneyt Çakır Türkiye'de. Fenerbahçe 11 kişi bitiremez, yenilgiyi hakeme yüklerler. Aykut istifa etmeye kalkar, yönetim vazgeçirir. Bir süre sonra da kendileri yollarlar Aykut'u..

Anıl dedi ki...

Çok garip... Merak ediyorum, internet kullanan Fenerbahçelilerin sayısı az mı diye... Yoksa takımlarına mı güvenemiyorlar? Zira başka açıklama bulamıyorum. Derbi anketlerinin tamamında Fenerbahçe favori değil, sonuçlar sürekli aksini kanıtlıyor oysa...

thunderbird4577 dedi ki...

bu sayfaya her girdigimde besiktas kazanir diye oy kullandigim anket.

CDiS dedi ki...

quaresma oynar, gökhan gönül oynamazsa %90 kazanır beşiktaş. aksi takdirde %50 şanslar..

Adsız dedi ki...

kalecilerin performansı sonucu belirler...

MUHAMMED FIRAT dedi ki...

yıllardır oldugu gibi hakem faktörü en önemlisi.
onun dışında fenerbahçenin derbi şansı mı desem başka bişey mi desem bilmiyorum ama derbilerde çok farklı mücadele ettiği ortada.o yüzden maç hakkında hiçbir tahmin yürütemiyorum. umarım hakeden ve iyi oynayan kazanır.

Gökhan dedi ki...

schuster defans da oynatabileceğini gösterir.
quaresma gökhan gönül'ü perişan eder.
aykut kocaman surat ifadesini bir kat daha somurtan mafya babası hizasına getirir.
forvetler gol atar. tahminen nihat ve bobo-niang golleriyle 1-2.
hakem fenerbahçenin beşiktaş karşısındaki iç saha hezimetlerine yol açan serinin bir devam maçını yönetmezse %70 bjk kazanır. beraberlik ve fenerin şansına %15'er veriyorum.
iddaa'nın oranlarına bakarak bu işte başka şeyler dönebilir diyip üzerine oynamıyorum.
sakatlık çıkmasın, bol gol olsun, futbol bi kere de sadece futbol olsun diyerek bitiriyorum.