18 Ağustos 2010

Valencia'dan Manchester City'e

Transferin kapanmasına 13 gün var. Bu rakamlar elbette değişicektir ama geçen sezona göre kıyaslayalım. Real Madrid’in çıldırdığı geçen transfer döneminde La Liga’da bonservislere ödenen toplam rakam 462 milyon Euro idi. Bu sezon Mesut’a ödenen 15 milyonla birlikte La Liga’da dün itibariyle harcanan rakam 224 milyon Euro. Toplam harcamanın %65’ini iki büyük Barcelona ve Real Madrid yaptı. 4 yıldır borç batağında olan ve 300 milyon Euro eksinin altında ezilen Valencia bu transfer döneminde David Villa, David Silva, Marchena ve Zigic’ten kasasına 80 milyon koydu. Mehmet Topal’ın da aralarında bulunduğu fotodaki Soldado, Aduriz, Tino Costa, Ricardo Costa ve Feghouli’ye ödedikleri toplam rakam 25 milyon Euro. Bu da ön libero transferinde neden Mehmet Topal’ı seçtiklerinin bir göstergesi aslında. Manchester City tek başına neredeyse bütün La Liga’nın harcadığı rakamı yakalayacak. Mancini kimi isterse parayı bastırıp alıyorlar. Yaya Toure, Kolarov, David Silva, Balotelli ve Boateng’in ardından Milner ve Benfica’dan David Luiz de gelirse (Koray’a selam) 200’e yaklaşacaklar...

11 yorum:

YK dedi ki...

Fotoğrafta herkes sağ elini uzatmışken bizim Memo sol elini uzatmış.
Takım oyununa katkısı konusunda soru işaretlerim var :)

Unknown dedi ki...

İngiltere'deki ligin yapısı diğer liglere göre farklı, şirket statüsünde vs. Bu nedenle maddi kontrol ve yaptırımlar da bir o kadar sıkı ve sert.
City'nin bu hovardalığının önünde sonunda bir yerde patlayacağını düşünüyorum, FA o zaman ne yapacak onu merak ediyorum.

KoKo B dedi ki...

abi city demişken adamlardan iki tane üst düzey 11 çıkıyor buna rağmen mancini'nin istekleri bitmiyor;

http://www.footballove.com/2010/08/10/bir-kulup-iki-takim/

4numara dedi ki...

abi, dortmund'un paraguaylısı nelson valdes'i 3,8 milyona almış Hercules...ne diyosun bu işe? gs adam alacak mı baros'a yedek?

PascalBeşiktaş dedi ki...

KoKo B aynen katılıyorum adamlar çıldırdı bu kadar transfere başarı gelmeli artık...

sozcelyk dedi ki...

para var huzur var , kimse kıskanmasın city'yi.

bellamy'yi postalayıp milner'ı almak çok iyi bir transfer hamlesi.

forvete ben hala torres takviyesi bekliyorum ocakta veya önümüzdeki sezon 50 60 neyse artık parasını verip yakın zamanda united'ı bitireceğiz.

çok yaşa khaldoon

Erdem dedi ki...

bianconeri dikkatin takdire şayan :)

City ilk maç için hiç olumlu sinyal vermedi, oyun kurmakta zorlanıyorlar. Bence Balotelli, David Silva'ya değil Yaya Toure ve De Jong'un önüne bir Mesut'a ihtiyaçları vardı.

TA dedi ki...

@barış gerceker

ingilizler işini biliyor. ruslardan sonra araplarıda ayarladılar.petro dolarlar ülkeye geliyor.daha ne olsun.vergi sayesinde devlette bundan kar yapıyor.son olarak aston villayıda ihya ettiler milner ı alarak 30 milyon avroya.ingilizler bu durumu olumsuz olarak görmüyorlardır hatta tam destek veriyorlardır.

TA dedi ki...

çelsiye birşey yapmadıklarına göre m.city de birşey yapmazlar merak etme.olay tamamen arap petro dolarların ingiltereye gelmesi.

varol döken dedi ki...

al fahim: bu parayı atkı satışlarından çıkaracağız olmadı babama söylerim bir el atar...

Radical Media dedi ki...

milner ne güzel transfer ... hakettiği yerde değildi inşallah city bu sene patlar milner'da hakettiği statüye yükselir.