17 Ağustos 2010

Mesut Özil Real Madrid'de

Real Madrid isterse alır... Medyasıyla birlikte Almanların üzerine çöktüler ve bitirdiler. Transferin Werder Bremen-Sampdoria maçı öncesinde bitmesi gerekiyordu. Oynarsa Real'e gelmesinin bir anlamı yoktu. Kaka'nın sakatlığı da bir sezon önceye çekti transferi. Almanlar 15 milyon bonservis alacak. Mesut için yıllık 5 milyon Euro çok çok iyi rakam. Bunda oyuncunun Real'e evet demesinin payı büyük. Sözleşmesinin son senesine girilirken Almanların eli bağlanırken, oyuncunun tercihi önemliydi. Real Madrid de 5 milyon ile aklını çeldi. Mourinho'nun elinde bir Türk oyuncu. İzlemek keyif verecek. Alman milli takımı vs. hepsi hikaye. Yolu açık olsun...

60 yorum:

Özgür Gemici dedi ki...

Mesut Türk milli takımını tercih etse bu transfer yine gerçekleşir miydi acaba? Neyse hayırlı olsun Real Madrid ve bir Türk :)

Ice-Man dedi ki...

Real Madrid-Jose Mourinho-Mesut Özil birlikteliği, Mesut hakkında yapılan tüm tartışmalara rağmen heyecan verici.ve aynı zamanda gurur duyulası.

. dedi ki...

takıma bi faydası dokunsun da.. :P

Unknown dedi ki...

Yolu açık olsun. Bu da Fatih Terim'e kapak olsun.

İnşallah tüm gurbetçi futbolcular da bundan bir pay çıkarır.

Aslında Türkiye'deki meslektaşları da pay çıkarsa fena olmaz.

Fırat Naiboğlu dedi ki...

mesut özil dünya kupası performansı ile transferi gerçekleştiği için türk milli takımı ile en fazla takımı ile yeni sözleşme imzlardı... bence en iyi ligi seçti oyun stiline göre topsuz oyunda sıfır biri için ispanya ligi hele real madrid biçilmiş kaftan..

jacques dedi ki...

Bülent Abinin izniyle ufak bir yazı da bizden.
http://salliyoruz.blogspot.com/

Ferhat dedi ki...

Real Madrid'de bir Alman desek daha doğru olur.Malesef bizim hala büyük takımlarda oynayabilecek kapasitede oyuncumuz yok.Mesut Türkiye'de yetişmedi o bu hale gelmesini Almanya'da aldığı eğitime borçlu.

Bu arada ucuza gitmiş.Keşke hatrı sayılır bir değer biçilseydi.

Umarım kalıcı olabilir.

İsim dedi ki...

Özgür Gemici beye katılmamak elde değil.
Bu çocuğa,babasına demediklerini bırakmayanlar biraz susup düşünsüler şimdi.
21 Yaşında Real Madrid'de.
Kariyeri boyunca tek bir hatalı karar bile almadığını tartışmaya gerek yok herhalde.
Başarılar Mesut.

İsmail dedi ki...

way be.. Öz ve Öz bir Türk ve Real Madrid..

Çok büyük akıllılık gösterdi Alman Milli takımını seçerek ve kendisine güwenerek...

Yolu açık olsun..

Büyük zewkle izleyecez kendisini.

linguisticsfc dedi ki...

sonu joe cole gibi olmasın da..

Comandante dedi ki...

Küçük takım topçusu değildi...Bunu Almanyanın kötü oynadığı maçlarda kötü oynayarak bize gösterdi Mesut...Real'de iş yapar gibi duruyor sonuçta yanında Xabi A. önünde Benzama kenarda Ronaldo vs.

Türk Milli takımını seçseydi olayına gelince Millet olarak empati yapmayı bilmiyoruz sürekli ''birilerinin'' milliyetçilik duyguları kabarıyor...Tabii halkı galyane getirmek kolay bu şekilde Türk Milli takımını seçmemiş oyuncuyu yıpratmak kolay !

unknown dedi ki...

Yürü be Hayko Mesut kim tutar seni helal olsun.. Khedira(lass), alonso özil, ronaldo, di maria, higuain. Bu takımın tüm maçları izlenmezse yazık olur..

31 ligas y 11 eurocopas dedi ki...

El medio campo del madrid y la delantera no pasan de 22 años, es decir Pedro Leon, Di Maria, Ozil, Canales, Khedira, Higuain, Benzema no pasan de esa edad. Se esta haciendo un equipo muy joven y si Mou los hace jugar en equipo en dos o tres años el Madrid metera miedo.

31 ligas y 11 eurocopas dedi ki...

ozil must be reserve for canales.
and canales must play. 1 canales 2 ozil. canales spanish ozil german. real madrid is castilla and castilla is spain. canales is future of spain. muller and ozil are future of germany. mourinho can give many things to young players. teach them and develop them superstars like c.ronaldo .

we should sell kaka and vaart.
i never like kaka

for playmaker canales and ozil are very good and enough.

mevlüt dedi ki...

yazık oldu. lig ikinciliği ile yetinmek zorunda kalacak :)

Miksiyon dedi ki...

Fatih terime niye kapak oluyorsa adam milli takıma takıma gelmeden önce oynama garantisi istiyor fatih hocada yok öyle bir garanti diyor?? Ne ya bu mahale takımımı ben oynarım diyecek zaten iyiysen oynarsın bunun garantisimi verilir ne kadar küçük görmeye başladık kendimizi hayret birsey..

yok artık leBron james dedi ki...

barca ya gitse benim kanaatimce cuk otururdu.
eger mourinho mesut ronaldo di maria ve higuani birlikte oynatırsa mourinhonun takımlarına göre biraz yumuşak kalmadı mı?

baha dedi ki...

@Miksiyon

O olayı karşı tarafı küçük görmektense kendinin farkında olmak olarak düzeltsek?

Sporun hiçbir branşında istikrarın kıyısından geçememiş fakat kendini sürekli dev aynasında görmeye devam eden bir ülkede forma garantisi istemekte haklı Mesut.

DenizEr dedi ki...

Fatih Terim'in bahanelerine inanan arkadaslar var hala, hayret !!!

Isvicre'de de hakem bizi yakmisti di mi? Hatta yumurta operasyonunu da Terim planlamadi di mi? Emre'ye bas tekmeyi diyen kimdi bu arada ???

Neyse, konuya donelim. cok guzel haber, bu sene real izlenir. Barca da dagilir heralde bu sene sonunda...

wjker1982 dedi ki...

sanirim 2005 senesiydi ,Besiktas Riza ile tepetaklak giderken,forzabesiktas forum da,mudavimleri hatirlarlar cevizlispor lu kandemir mi ne diye efsane bir transfer topici varken;bir arkadas ta Mesut Ozil diye topic acti.Direk geyige donmustu topic bu suratla yeni Kandemir olur falan diye.Ilk orda duymustum adini ve klasik gurbetci ,Manisaspor topcusu deyip gecmistim.Maalesef database i sifirlandi forzanin yoksa ,yoksa muthis bir hatira olurdu.Belkide bu gurbetci Turk Mourinho nun katkilariyla yeni bir Lampard olacak.O kadar gurbetci kattik milli takima en alasini kaptirdik.Saglik ve hayirli olsun

aliriza dedi ki...

mesut özil alman milli takımında oynuyor. dolayısıyla kendisi alman, türk değil. nedir bu kompleks anlamıyorum.

alper dedi ki...

Türk milli takımını seçti,seçmedi bunları bir kenara koyacak olursak Mesut Özil Real'de oynayan ilk Türk olarak tarihe geçti bile bu sene Real'i daha farklı bir gözle izleyeceğiz.

Mesut kendi şansını kendi yarattı aslında.Schalke'den olaylı ve kendinden emin bir şekilde ayrıldı Bremen'e geldi.Orada kendini geliştirmeye devam etti ve esas kritik dönemeci Türk milli takımı mı? Alman milli takımı mı? konusunda döndü ve Almanya dedi.Kararı burada çok yargılayanlar oldu ama her zaman saygı duyulması gerektiğini düşünüyorum Mesut'a bu konuda.Nitekim de verdiği kesin kararın karşılığını Real forması giyerek alacak.Almanya'yı seçmeseydi Mesut'un Real'e bu kadar çabuk transferi zordu.

Real Madrid'in oyuncu değirmeni bir kulüp olması insanın gözünü korkutuyor aslında ama Mesut'un Mourinho ile çalışacak olması onun adına büyük bir avantaj.Mourinho potansiyelli oyuncuları çok iyi işleyen bir teknik adam Mesut'u da aynı şekilde işleyecektir bence.Kaka'nın sakatlığı da Mesut'a yaradı onun açığını kapatmaya çalışacak.

Mesut'un eksik yönleri de var elbet fiziğinin zayıflığı,oyundan zaman zaman kopması,kaybolması onun handikapı.Ama hiç şüphesiz Mourinho faktörü burada devreye girecektir işte...

Spooky dedi ki...

türk değil alman

burak dedi ki...

Ben hakkaten Mesut'la Türk diye övünmeyi anlamıyorum. Annesi Türk, Babası Türk birinin Alman Milli Takımı'nı seçmesinden sonra neden övünmem, neyle övünmem gerektiğini açıkçası bulamıyorum. Kaldı ki Fatih Terim'le olan olayların dışında babasının "oğlumu rahat bırakın o Alman Milli takımında oynayacak" diye bir söyleminin olduğunu da Oğuz Çetin bir açıklamasında dile getirmişti. Dolayısıyla Fatih Terim'i öne sürerek Mesut haklı yorumlarını da anlamıyorum.

Her neyse günün sonunda bu iş para kazanma işi Mesut da ekmeğini kazanıyor ama Türk diye en küçük bir sempati duymuyorum. Bilakis antipati bile besliyorum.

Murat dedi ki...

real madrid ntv spor'da... al sana la liga 2010-2011 sloganı, mis.

karmancorman dedi ki...

helal be sana devrekli mesut

Manusal dedi ki...

La liganın en çok asist yapanı olur düzenli oynar ise.

mre dedi ki...

Yedek olur!!!

Junior dedi ki...

Basından takip ettiğimiz kadarıyla kendisini Barça da istiyordu, şahsen ben oraya gitmesini daha çok istiyordum başta (bir Barcelona taraftarı olarak). Fakat sonra düşündüm ki Real Madrid daha doğru bir karar. Çünkü Barça'da 2-3 sene sonra maalesef kendisinden 2 gömlek aşağıda fakat Katalan bir gence formayı kaptırıp kulübeye mahkum olma ihtimali her zaman var (bkz: Yaya Toure). Mourinho gibi bir hocanın yanında kendini bir hayli geliştirecektir. Hayırlı olsun, bize Santiago Bernebau'da gol kaçıran birinin dudaklarından Türkçe küfür çıktığını okumak da nasip olacak, onun dışında her türlü övünç hakkı Almanlara ait :)

Son_Silahsor dedi ki...

Müzmin sakat Gökhan Zan kendi takımında oynamadığı zamanlarda bile; Nihat, Emre gibi oyuncuların formsuzken bile ya da İbrahim Üzülmez, Selçuk Şahin, Servet Çetin gibi kazma oyuncuların banko oynadığı ve sanki başka oyuncular yokmuş gibi bu ülkede, ne olursa olsun oynayacakları bir milli takımda "garanti" şartıyla oynamayı istemek Mesuz Özil'in sonuna kadar hakkıdır.

ozdal aydemir dedi ki...

Türk değil Alman diyen arkadaşları anlayamıyorum. Mesut Türk. Alman milli takımında oynayan herkes alman olmuyor. Kuranyi de brezilyalı..

Major dedi ki...

annesi babası türk olunca izlemek keyifli mi oluyor anlamadım. alman milli takımını seçmesini yargılamıyorum ama almanya da yetişmiş, almanya liginden başka ligde oynamamış, alman milli takımının formasını giyen bir oyuncunun real madrid'e gitmesi türk futbolunu neden bu kadar ilgilendiriyor anlamıyorum..

örneğin baliç'in bursa, ardından fenerbahce ardından real madrid'e gitmesi daha büyük bir olaydır bence..

Wino Forever dedi ki...

mesut verdiği doğru kararların meyvasını yiyen bir kardeşimizdir.

aynı kararı zamanında nuri'de verseydi emre'nin yedeği olmak yerine khedira'nın yerine o madrid'e transfer olmuştu.

UK dedi ki...

Alex de Özil

Prometheus dedi ki...

Kendim transfer yapmış kadar çok sevindim, yolu açık olsun Mesut'un...

Unknown dedi ki...

türk değil ki bu adam, alman

Necdet dedi ki...

Barça'nın neden zorlamadığını bilemem, bir bildikleri vardır heralde ancak realin bu transfere daha çok ihitiyacı olduğu da bir gerçek. kaka'nın sakatlığı ki 6 ayı bulabilir tam olarak dönüşü, di maria'dan menkul kanadı genişletecektir. mesut için hayırlısı olsun, umarım türklere özgü sorunları yaşamayacak kadar alman olmuştur.(bkz. emre, hakan, okan, tayfun, tuncay, vs.)

blogger dedi ki...

hatırlarsanız bir adam daha vardı garanti oynamayı isteyen uğur muydu neydi şu frikik kralı ersun yanal garanti yok demişti o da hollanda milli takımını seçmişti. nerelerde acaba o şimdi hatırlayan? bilen? neymiş garanti istemek mesutun hakkıymış. ne kadar şöhret tutkunu olmuş millet ya..

Adsız dedi ki...

O değilde bundan sonra hiçbir gurbetçi Türk milli takımını seçmez herhalde.

rahmievinc@gmail.com dedi ki...

son yılların bence en heyecan verici transferi barça ya gelse daha mutlu olurdum ama neyse

Unknown dedi ki...

Bülent Abi sence Mesut'un başarısı ve Real'e transferi Almanya'da top koşturan diğer gurbetçi futbolcuların Alman milli takımını seçmesi yolunda bir örnek teşkil eder mi? Şahsi görüşüm edeceği yolunda...

Tuncay Tuncer dedi ki...

Bakın resmi siteye, hiç "Türk", "Türkiye" vs gibi bir ifade yer alıyor mu transferle ilgili?
Mesut'u futbolsever olarak sevelim, benimseyelim, hayranı olalım... Ama o bir tugay, tuncay, arda, emre değil... Yani Türk değil bunu unutmayalım.. Bu kafatasçılık değil, adam kendisini Alman olarak hissediyor... Bu da çok normal hayatı orada geçmiş, o formayı, bayrağı temsil etmiş... Benim için muller'den bir farkı yok neden bu kadar sahipleniyoruz ve Türk işte gurur duyalım diyoruz veya bu adamı bu yönüyle ön plana çıkartıyoruz her haberde? Zorumuza mı gidiyor yoksa adamın Türkiye'yi seçmemesi...
Ben Türk olduğu için değil, bu genç yaşta, futbolun zirvesindeki kulüplerden birisine transfer olmayı başarmış bir sporcu olarak Mesut Özil'i tebrik etmek istiyorum, bu şekilde yapılan haberleri okumak istiyorum... Kompleks olarak düşünüyorum gerisini... Bu blogu yazanın da, okuyanın da futbol bilgisi ve sevgisini çok değerli bulduğum için üzüldüm nedense...

baha dedi ki...

Mesut ile Uğur Yıldırım'ı karşılaştırmak için buz hokeyi izleyicisi falan olmak lazım.

Ace Ace dedi ki...

Bir saniye genel olarak Mesutun başarısından neden türkiye olarak gurur duyduğumuzu anlamış değilim.
Neden? Elvan bizim adımıza koştuğu zaman nasıl BİZ (etiyopya değil) gurur duyuyorsak Almanya da Mesutla aynı şekilde gurur duyuyor.
Peki bize ne oluyor? Hayır ben devşirme oyuncuya karşı değilim. Tam aksine destekliyorum.(Rusya basketbolda Avrupa Şampiyonu olurken oyun kurucusu -ki son saniye 3 lüğünüde attı- siyahi bir ABDli idi)
Benim canımı sıkan Mesut'u bugüne kadar tercihinden ötürü kötüleyenlerin (herkesi değil sadece kötüleyenleri kastediyorum) şimdi Mesut fanatiği olması.
Mesut Alman Forması giyen bir Türk asıllı alman. Hepsi bu. Utanılacak ya da gurur duyulacak bir durum değil. Günümüz futbolunda son derece olağan bir durum. Niye bu kadar büyüdü anlayamıyorum.

Guinness Please dedi ki...

Werder Bremende Diego'nun Juventusa transferi ile şans buldu, iyi kullandı..
Alman Milli takımında Ballack sakatlanınca kilit bir role büründü,şans buldu, iyi kullandı.
Real Madridde Kaka sakatlandı, beklenenden daha çabuk sıçrama yaptı,şans buldu, iyi kullanacaktır...

Bazı insanlarda ne kadar yetenek olursa olsun şansta olmalıdır. Ama en önemlisi akıl olmalıdır ki önüne gelen şansı iyi kullansın.. Mesut şeytan türü var dediğimiz tiplerden. Hep şanlı oldu ve karşısına fırsatlar çıktı, ama o da zeka ve yeteneği ile şansını iyi kullandı..

Buruk bi sevinc ya da çaktırmadan kıskançlık var şu an bende...Olmuşta nolmuş, Alman işte vs. demeyin büyük olay bu...Mesut R.Madritte

blogger dedi ki...

@baha burda adamların yeteneklerini karşılaştırmıyoruz. ya da geldikleri noktayı. bu adamlar 17 yaş altı milli takım formalarını giyerken yıldızdı. mesut oldu diğeri olmadı. ya da bakın GS'ın 89lularına hani o efsane alt yapıya sadece arda oldu. onun için futbolda kimseye forma garanti edilmez edilemez. garanti isteyen de bilir bunu.

herhalde senin de bunu görmen için buz hokeyi izlemen lazım biraz.

Miksiyon dedi ki...

@baha
Mesut mevcut halde türk milli takımındada oynasa hiçbir fayda sağlamaz düzen futbolcusu bu tip oyuncular aynı messi gibi düşün barcada ve arjantindeki performansı alakasız onun için oynama garantisi diye birşey yoktur olamaz..

Daedalus dedi ki...

Mesutun Real Madrid'e transferinde utanilacak veya gurur duyulacak bir sey yok diyen arkadaslara sunu belirtmek isterim. Ispanya'da dunya kupasi boyunca yayinlanan maclarda kendisinin Turk oldugu her seferinde zikredildi. Gerek basinda gerekse muhabbet aralarinda hep "Turk" Ozil olarak anilmakta.

Umarim yedek kulubesinde kalmaz.

unknown dedi ki...

Mesut'a Alman diyenler Aurelio'yu, Nobre'yi ve Wederson'u Türk görüyolar demek ki!! Aklını kaçırmış olmalı bu millet.. Mesut, Colin Kazım'dan daha Türktür gözümde..

Emre dedi ki...

bazı sığ tartışmaları görünce alman milli takımını seçmekle ne kadar doğru bir karar verdiğine inandığım futbolcu..kaka'nın yokluğunda büyük ihtimal ilk onbirde oynar..

Hakan Özkan dedi ki...

Tartışılmaz yeteneği yanında garipte bir şansı olduğunu düşünüyorum Mesut 'un. İlgili bir yazı için:
http://hagininkosani.blogspot.com/

Ace Ace dedi ki...

@unknown
Önemli olan senin gördüğün değil dünyanın nasıl bildiğidir. Ha bak sen ben Mesutun kökeni ile gurur duyuyorum dersen kendi bakış açın olur ancak.
Ve evet. Milli takımda forma giyen devşirme dediğimiz tüm sporcular Mehmet Aurelio, Elvan Abeylegesse, Naim Süleymanoğlu (liste uzar) benim gözümde Mesut Oezil'den daha Türktür. (Ayrıca ne taktık adamın Türk ya da Alman olmasına ya. Ben buldum. Papua Yeni Gineli olsun.)
Birde not: Oezil kavramı yeni nesil Almanlarda pek yok. Nasıl biz Xlere yeri geldiğinde anlaşıyış gösteriyoruz, Yeni nesil Almanlarda aynı şekilde. Ama eski saf Almanlarda hiç birşey değişmedi.

Ace Ace dedi ki...

Birde buranın en gediklisi ramon olayı açıklamış.
Canales Spanish Ozil German.
Buyrun hadi açıklayın şimdi adama o German değil Turk diye:)

AFO dedi ki...

Buralar yine liseli dolmuş. Adam, Alman milli takımını seçmiş, doğru veya yanlış, kendini Alman olarak görüyor ve o takımın formasını ıslatıyor. Tabii ki Alman olarak göreceğiz. Bazıları da "Aurelio'yu Türk olarak görmek kadar saçma" gibisinden komik laflar kullanmış. Adam, Türk vatandaşlığına geçmiş, senin-benim yararlandığımız haklardan yararlanıyor ve en önemlisi ayyıldızlı formayı terletmeyi seçmiş. Ne demek Türk olarak görmemek??? Hangi hakla?

Mesut'a oynama garantisi vermemek yapılması gereken bir hareketti ve yapıldı. Zamanında Uğur Yıldırım da aynı resti çekmişti ve şu anda nerede oynadığını öğrenmek için bu yazıyı okuyanların çoğu Google yardımı kullanır. Yeterince iyiysen formayı zaten kendin garanti altına alırsın.

Mesut Özil, umarım İspanya'da başarılı olur. Umarım yeteri kadar forma şansı bulur. Ama bence bekleyip görelim, Mourinho'nun hünerli ellerinde yeni bir dünya yıldızı mı doğacak yoksa zamanında dünya yıldızı olarak gösterilip de 27'sine gelmeden sönenlere mi dönecek. Yolu açık olsun.

alt + 168 dedi ki...

kıstas "ne mutlu türküm diyene" ise bu adam has almandır.

aurelio hatta baliç bile gözümde daha türktür evet.

Son_Silahsor dedi ki...

Daha neyi tartışıyorsunuz; adam daha dün basın toplantısında Türk olduğunu belirtti. Hatta gazeteciler bile Türk olduğunu belirttiler.

Muratonovic dedi ki...

Mesut bir Turk. Alman milli takimini kariyer ve maddi nedenlerden dolayi secmis bir Turk. Alman kulturuyle buyumus bir Turk. Ve Real Madrid'de oynayacak olan ilk Turk. Ne dersek diyelim, o bir Turk. Turk..

dusendeli dedi ki...

Adam imza töreninde konuşmasını Almanca yapıyor, biz de öz be öz Türk diye gururlanıyoruz. Türk kökenli bir Alman'dır Mesut, bunu unutmamak gerek.

burak dedi ki...

@son_silahsor

Yukarda bir yorum yapmıştım ama yorumlardan sonra şunu farkettim ki benim ya da bir çoğumuzun Türk'lük anlayışı bu topraklara olan borç hissiyatiyle gelişen bir durum. Eğitim sisteminden olsa gerek hepimiz bu topraklara borçlu olarak doğduğumuza inandık. Kötü bir şey diye söylemiyorum hatta beni hiç rahatsız etmiyor bu durum ama böyle bir olayla karşılaşınca röperimizi şaşırıyoruz. Adam kendisinin Türk olduğunu iddia etse bile böyle Türklük olmaz deyip kestirip atıyorum. Benim mantalitemde Özil hiçbir suretle Türk değildir. Türk olabilmesi için bence elindeki fırsatı Türkiye'nin lehine kullanmalıydı yoksa günün sonunda Türkiye'yi değil de Almanya'yı finale taşıyorsan ne anladım senin Türk'lüğünden. Şu da söylebilir, Mesut'un Türk olmasıyla, yabancı haber bültenlerinde senin benim yapamayacağım kadar Türkiye'nin reklamı yapıldı denebilir. Ben de derim ki Mesut'un Türkiye'yi seçmeyip Almanya'yı seçmesinin saygınlık açısından Türkiye'den götürdüklerini de bir konuşalım. Böyle bir durumda Türkiye'nin Afrika ülkelerinden ne farkı kalıyor.

Dolayısıyla senin söylediğin gibi Mesut'un "ben Türküm" demesine mutlu olmadığım gibi, bilakis keşke Mesut ben kendimi Alman gibi hissediyorum o yüzden Almanya'yı seçtim deseydi de Türkiye'nin adını üçüncü dünya ülkeleriyle bir araya getirmeseydi.

Adsız dedi ki...

Mesut'un Türk olduğunu kabul etmeyen arkadaşlar, çocuğun dünkü basın toplantısında söylediklerini duymadılar galiba. 'Real Madrid'te oynamak her Türk'ün hayalidir, ben bunu başardığım için mutluyum' demişti Mesut...
Bir insan kendini nasıl hissediyorsa, nasıl kabul ediyorsa öyledir, odur. Üzerindeki formanın, insanların ne dediğinin hiçbir önemi yok. Önemli olan kendisinin ne dediği; Mesut'un kendisi için dediği gibi...
Hala tatmin olmayanlar Atamızın sözüne kulak kesilsin: Ne mutlu TÜRKÜM DİYENE...