2 Temmuz 2010

Cruyff vs. Dunga

Johan Cruyff: "Brezilya'nın maçını bilet alıp izlemem"
Dunga: "Cruyff'un bilet almasına gerek yok, zaten FIFA davetiyesiyle izliyor"

22 yorum:

huseyineksi dedi ki...

cok iyi koymuş lafı :)))

Adsız dedi ki...

Dunga'nın cevabı komedi.

"Çelik Ayna" dese yeridir.

Mecaz diye bir mefhumdan bihaber sanırım.

Egé dedi ki...

gerektiğinde laf koyan bir kişilik her zaman hoş karşılanır evet :D

varol döken dedi ki...

dunga güzel cevap vermiş ama açıkçası dün flying dutchman blogda 1974 hollanda-brezilya yarı finalini izlediğimde aklıma şu soru geldi...

acaba tarihte hiçbir maçta brezilya bu kadar aciz duruma düşmüş müydü?

kimse cruyff'tan büyük olamaz!

MuRaTGRB dedi ki...

Sadece 98'den beri dünya kupası izliyorum ama bir Yunanistana birde bu Brezilya milli takımına gıcık olduğum kadar hiçbir takıma gıcık değilim. 98 ve 2002 de en azından Ronaldo Rivaldo R.Carlos vs. tonla yıldızı ile kendini izlettiriyordu. Şimdi bu takımın en golcüsü LFP'de Barca ve Madrid'in yanında sıradan bir takım olan Sevilla'nın golcüsü Fabiano.
Bu gün hiç olmadığım kadar turuncuyum. Yürü be Hollanda :)

Genel Sekreter Vak dedi ki...

Bu mudur yani he Dunga?

kenzavey dedi ki...

İki açıklamayıda beğenmedim nedense biraz zoraki olmuş gibi. İkisindede, Maradona ve Mourinho'nun mizah içeren sağlam iğnemeleri yok.

98'de süper maç olmuştu, Taffarel'i geçememişti Hollanda ama bu sefer kazansınlar. Finalde Arjantin-Hollanda olur umarım.

Bu arada kadrolara bakıyorumda o zamankiyle şimdiki arasında ne takımmış ikiside hepsi birer yıldız.

kutay dedi ki...

cruyff'tan "bilet alıp izlemem" klasiğinden daha şık bir şey beklerdim..
dunga'nın cevabı belki çok güzel değil ama yeterli. onun maça neyle geldiği önemli değil biz maçı kazanlım yeter havası.

tabi fifa davetiyesı olayı da enteresan. cruyff'a beleşçi bu, fifa'nın işbirlikçisi mi demek istemiş yoksa bilet almasına gerek yok baştacı o diyip onore mi etmiş..)

Emilio Santos dedi ki...

@2 hiç acımamış, dağılalım.

Çağrı dedi ki...

@2 liseli beyler

sceamgid dedi ki...

cruyff artık bir fifa davetiyeside sana göndereyim yarı finalde der...

bacon1903 dedi ki...

Dungacim buyuk sozu dinle olu hollandayi diriltti senin takim???Adriano yok ronaldinho yok elano var robinho var sonuc belli????Hollanda 98de yenildiginde hic hakketmemisti!!!Hollanda en kotu oynadigi turnuvalardan birinde yari finalde hollanda-arjantin finali cok hos olur!!!

Dabenti dedi ki...

- Hollanda'nın iğrenç, sıkıcı, çirkef ve sahtekar futbolunu üstüne para verseler yine izlemem.

bir futbolsever

DenizEr dedi ki...

Dunga butun dunyanin futbol zevkinin icine ettin bir de millete laf yetistiriyorsun... getirseydin ya ronaldinho'yu adriano'yu su kupaya... ben n'apayim garanti oynayan brezilya'yi...

Murat dedi ki...

bülent bey o postunuzu bulamadım, sildiniz mi acaba?
bu arda inciciler de hoş gelmiş, buyursunlar :)

Büyük Kaptan dedi ki...

o değil de felipe melo hakkaten bidonmuş, bugün bunu gördüm. ramires'in yokluğunda wolfsburglu josue çok daha iyi bir tercih olurdu. kaka'nın formsuzluğu, elano'nun yokluğu da eklenince takım atağa çıkmak için maicon'un ayağına bakar oldu.

hollanda belki favori olmamanın rahatlığını avantaja dönüştürdü, çok iyi değiller. defans ile orta saha oyuncuları arasındaki kalite farkının uçurum olması da bir dezavantaj. uruguay ve gana'nın oynadığı futbola bakarsak final garanti değil hollanda için. ama brezilyayı devirmenin getirdiği çok büyük moral ve momentuma sahipler artık.

gruplarda bir hesaplama hatası yapmışım. almanya ve ispanyanın finalde karşılaşabileceğini sanmıştım. ama biri finale çıkacak bence. dediğim gibi hücum gücü yüksek ve akıllı orta saha oyuncularına sahip iki takım ve gerçekten takımlar. bu yüzden favorilerim.

arjantin kadro avantajıyla bu noktada. meksika karşısındaki rahat galibiyetleri ölçü değil benim için. gerçekten şanslıydılar. messi kendini gösteremiyor, orta saha alarm veriyor. bol forvetli oyun küçük takımlar karşısında galibiyet getirdi. savunmaya geçtiklerinde defans kurgusunun defolarının fazlaca olduğunu gördük. zaten maradonayla son anda kupa biletini almışlardı. pozitif yönleri ise oyunları keyif veriyor tabi bu kadar çok bireysel yetenek olunca. maradona takımı duygusal olarak birleştirmiş ama fiziksel olarak sahada bir takım göremiyoruz.

Genel Sekreter Vak dedi ki...

"Yarı final davetiyeni posta kutumda, göremedim be Dunga..."

dogan pamuk dedi ki...

bence ikisi de haksız cruyff abartmış dunga laf olsun diye söylemiş.

bacon1903 dedi ki...

@Dabenti

Hollanda sikici ve igrenc(gectigimiz turnuvalardaki hollandalara bakarak)oynuyor tamam ama cirkef ve sahtekar????Robbene diyorsaniz adam butun brezilyalilara ayni calimi yediriyo onlarda sinirleniyo adamin ayagina basiyo robbende o aciyla bir hareket yapti.Brezilyalilarin ustune sahtekarlikta rakip tanimam.Birde basketbolda dahil ispanya onlari zorlar.Ozellikle basketbolda!!!

arnawut dedi ki...

offf çocuk gibi ya! dunga ne aptal bi adamsın...

cesc dedi ki...

incici alert beyler. o zaman:

ccc Cruyf ccc

TA dedi ki...

cruyff şom ağzını açtı böyle oldu.bi sus cruyff bi suss.