16 Mayıs 2010

Rivaldo'dan Rodri'ye

Her büyük yıldızın kariyerinde efsane bir maç vardır. Fazlası da vardır da biz birini seçelim. Rivaldo'nun 2000-2001 sezonun son haftasında Valencia'ya yaptığı hat-trick. Üstelik 3 gol de ceza sahası dışından. Üstelik son gol son dakikada ve röveşatayla. Real Madrid'in şampiyon olduğu sezonda son hafta Camp Nou'da yenilmediği takdirde Şampiyonlar Ligi'ne gidecek olan Valencia'yı tek başına yıkmıştı Rivaldo. O gün Valencia'nın iki golünü atan Baraja da bu hafta efsaneleri arasına girdiği kulübüne veda etti. Nerden mi geldik buraya? Dün akşam Şampiyonlar Ligi'ne gidecek 4. takımı belirleyecek maçlar oynandı İspanya'da. Real Madrid, Mallorca'yı devirip Sevilla'nın yolunu açmıştı 2 hafta önce. Dün gece Mallorca, Espanyol'u rahat geçti, 2-0'la. Sevilla'nın Almeria deplasmanında mutlaka kazanmasını gerektiriyordu bu skor. İki kez öne geçtikleri maçın 78. dakikasında Almeria 2-2'ye getirdi maçı. Oyunu bitimine 9 dakika kala 1990 doğumlu alt yapıdan yetişen Rodri girdi oyuna. 5 dakika uzatma kalktı 90'da. +93'te Rodri attı, Sevilla, 9 yıl önce Barcelona'nın yaptığını yaptı 3-2 kazandı maçı. 20 yaşındaki Rodri, tüm takımın kaderini değiştirdi. Sevilla, Şampiyonlar Ligi dışında kalsa satılacaklar listesi kabaracak belki de kendisi çok daha fazla dakika alacaktı gelecek sezon. O, Mallorca'yı yakan adam olmayı tercih etti.

6 yorum:

GrandVizier dedi ki...

9 yıl önce o unutulmaz rivaldo performansını hatırlattın saol bülent abi,güzel maçtı cok direndi almeria ama yıkıldı sonunda daha dogrusu mallorca ydı yıkılan

Umut dedi ki...

NE maçtı ama...

Uzatma 4 dk değil miydi abi:)

Ayrıntıya bak:):)

O topa son bir can havliyle vurmak her baba yiğidin harcı değil gerçekten.Rodri umarım devamı gelir gelecek sezon.

Avram dedi ki...

O mac korkunc bir macti, rakip yari sahanin tam ortasindan frank de boer rivaldoya bir top yolladi, o da ceza yayinin (kaleciye gore) solunda top gogsuyle kontrol etti ve hic bekletmeden rovasatayla nefis vurdu.

CT dedi ki...

Aydin yilmaz in ilk resmi maci aklima geldi (gs-konyaspor) devami benzemez umarim

bahtiyar dedi ki...

o golden sonra barcelona başkanının yaşadığı sevinç çok acayipti. nedense golle birlikte aklıma gelir.

raul #7 dedi ki...

o maçtan sonra milliyet gazetesinin verdiği Rivaldo posteri hala duruyor bende. Rivaldonun röveşataya kalkmış hali.. hatta iki parmağını bantla sarmış o gün. biz de artık halı saha maçlarına 2parmağımızı yara bandıyla sarıp çıkmaya başlamıştık o posterden sora.hey gidi günler..