28 Mayıs 2010

Pellegrini'nin Ardından

Madem ki tatil hayal oldu; not düşmeye devam. Manuel Pellegrini'nin Real Madrid'e vedası ve ardından söyledikleri gerçekten acı. Futbolun kara yüzü bu. İnsan okuduğunda oyuna olan sevgisini yitiriyor. Evet, Real Madrid sezonu kupasız kapadı. Hatta Kral Kupası'nda büyük bir rezalete de imza attı. Şampiyonlar Ligi'nde de 6 yıldır Nisan ayını göremedi. Bütün bunlar müzesine kupalar sığmayan bir kulüp için kabul edilebilir gibi değil. Bir fakat var ama. "Galacticos"cu Florentino Perez, başkanlığı döneminde 7 teknik adam değiştirdi. Bunlar arasında hakkı yenen bir Del Bosque vardır -ki adam hakketiği kartviziti cebine koydu ve G.Afrika'ya gidiyor- diğeri de işte bu kavruk adamdır. Şilili büyük iş başardı Real Madrid'de. Kaka'nın bütün sezonu sakat geçirdiğini kenara yazalım. Ronaldo'dan maksimum performans aldı, dönem dönem dünyada en iyi futbolu oynayan Barcelona'dan bile daha keyif verdikleri haftalar oldu La Liga'da. Her maça asıldılar, geriden gelip maç aldılar. Perez'i haklı çıkartan sadece bir tercih olabilirdi. O, oldu zaten. Mourinho'yu takımın başına getirmek, Pellegrini'nin işine son vermek için yeterli bir sebep. Yine bir "fakat" var ama. Pellegrini'nin görevden ayrıldıktan sonra söyledikleri. Ağustos ayından beri başkanla oturup konuşamamış, Perez bir kez olsun görüşünü almamış, bunu da geçelim, bu takımdan neden gittikleri sorgulanan Sneijder ve Robben için kalsın diye rapor vermiş Pellegrini. Kimse dikkate almamış. Rekor puanla ikinci olduğu sezonun ardından ona sahip çıkan ise Guti. Kalmalıydı diyor Guti. Neden? Mourinho röportajında "Guti'yi istemiyorum" diyor da açık açık, işte ondan. Pellegrini kariyerinde göremeyeceği bir rakama geldi Real Madrid'e. Gelecek sezonun parasını da giderken peşin alacak. Sezon boyunca gıkının çıkmamasının, medya onu parçalarken susmasının tek sebebi bu olmalı. Yoksa onun çapındaki bir teknik adam neden bu rezalete boyun eğer ki! Seviyoruz bu Real Madrid'i ama söylemek lazım: Boktan kulüpten ötesi!

16 yorum:

ygtylmz dedi ki...

Mes Que un Club diyoruz hala inatla :)

Selocan dedi ki...

Ronaldo'dan da maksimum yararlanamadı hatta. Yaklaşık 2 ay oynamadı Ronaldo. Messi 50 maça yakın oynamışken Ronaldo 32 maç oynadı galiba sadece (Avrupa'da 4 maç fazla yaptı Barça). Kaka zaten hiç oynamadı. Ancak şöyle bir şey de var. Ronaldo'dan da, Kaka'dan da maksimum performans alabilseydi de, Higuain Lyon maçlarında biraz Avrupa Topçusu olabilseydi de, Şampiyon da olsaydı Real Madrid, Pellegrini gidecekti. Ne yazık ki Real Madrid böyle bir kulüp.

Ayrıca Perez döneminde 9 teknik direktör değiştiren Galatasaray'ı da seviyoruz. Ama o da boktan ötesi ne yazık ki.

aketenci dedi ki...

Real Madrid de böyle bir kulüp iste. İmzayı atarken başına gelebilecekleri kabul edeceksin artık. Başarılı başarısız önemli değil, son bir aydır insan gibi davranılmadı adama. Yokmuş gibi davrandılar. Her şey bitti, ondan sonra Perez'in aklı başına geldi de Pellegrini'yi de kovalım bari dedi. Morinho da ayıp etti ama. Her röportajda Real Madrid dedi. Orada hala bir teknik direktör olduğunu unuttu. Bir gün onun başına da benzer şeyler gelirse, hiç şikayet etmesin.

ich dedi ki...

Her ne kadar şampiyon olamasalar da Lucescu - Terim olayına çok benzetiyorum ben.

Arkhe dedi ki...

Ağzına sağlık ich, sonları da benzer inşallah.

DaesAgelmar dedi ki...

Acaba Pellegrini nereye gider? Kiminle masaya oturur. Bu dönemden sonra zedelenen onurunu kurtarmak için kalbur üstü bir la liga takımında görmek isterim. Gönül Deportivo la Coruna yana ama gider mi?

bucho dedi ki...

hadi fenere:)

Yürüyedur dedi ki...

Valla, Real Madrid'e toplu iğne ucu kadar sempatimiz varsa bunun en büyük sebebi Raul Gonzales ve Pellegrini'dir.

Kaldı ki adamın kalsın dediği iki adamın takımlarının Şampiyonlar Ligi finalinde karşılık olarak yer alması da Perez'e kapak olsa gerek.

Her ne kadar Adanalı'nın Madrid tarafına geçmesini istemesek de onun varlığı ile mücadelenin daha sert geçeceğini bilmek rahatlatıyor adamı.

Selocan dedi ki...

Pellegrini Liverpool'a gitsin arkadaş. Yetti bu Benitez.

sozcelyk dedi ki...

mourinho hafifletici bi sebep belki ama pellegrini'nin real e oynattığı futbolu uzun süre göremeyiz diye düşünüyorum ben

mourinho ile sonuca odaklı bi futbol sergileyeceklerdir , iki el classico da bok gibi geçecektir tahminim , diğer maçlarda da 1-0 ın üstüne yatan bir takım bekliyorum

futbol olarak pellegriniyi çok arayacağız.

sambalici dedi ki...

en azından pellegrini teknik direktör profilini çok zedelemedi zira böyle toplama bir takıma ilk sezonda oynattığı futbol gayet ortada, perez dönemindeki diğer örneklerin aksine madrid sonrası başarılı olacak gibime geliyor, bahsi geçen lucescu-terim karşılaştırmasında lucescu'nun donetsk günleri gibi.

varol döken dedi ki...

pellegrini soda içsin...

Joker dedi ki...

jose mi x mi sorusu soruluyorsa x her zaman kaybedecektir.. pellegrini iyi bir sezon geçirdi ama sonuçta bişey kazanamadı. kazansa da fark etmeyebilirdi. umarım hep iyi yerlerde olur şilili.. kendisini beğenmeyenler bi anda avukatı oldular ama o ilginç.

Shareef dedi ki...

Liverpool'da Rafa'dan memnunuz ama sanki oynattığı futbol FB'ye gider gibi..

Çağrı dedi ki...

Acaba fazla mı duygusalsınız, aranızda klüp başkanı olsa Pellegrini'yi Jose'ye tercih edecek olan var mı cidden merak ediyorum ?

Bellamy. dedi ki...

Raul'un yaptığı kulisciliği şu an bir tek İbrahim Üzülmez yapıyor Raul sever arkadaşlar. Tamam futbolun bir tarafında duygusallık da var ama Jose'den iyisi şu an yok, en büyük Real'se Real'in başında olmak istiyorsa olur. Raul da son 2 sezon performansıyla Fbahçe'de bile oynayamaz. Jose bir yolunu bulup kesip atmalı yarayı.