7 Mart 2010

Santiago Bernabeu'da Final

Vicente Calderon'u gördükten sonra UEFA'nın bize karşı takındığı ters tutuma bir kez daha şahit oldum. O stadın hikayesi beklesin biraz biz Şampiyonlar Ligi finaline bakalım. Santiago Bernabeu'da 30 yıl sonra final oynanacak. Perez döneminde yaptıkları yenilemeyle stadı 5 yıldızlı hale getirdiler. Gittik, gördük gerçekten de finali hakediyor ama konum itibariyle bizim stadlar gibi şehrin göbeğine sıkışmış vaziyette. Şampiyonlar Ligi finali ilk kez Cumartesi akşamı oynanacak. 22 Mayıs'taki finali yerinde seyretmek isteyenler yarın ekran başına geçsinler. UEFA.com'da 11 bin bilet satılacak tarafsız seyirciler için. Bu 11 bilet için ay boyunca talep toplayacaklar, sonra kura ile kazananlar belli olacak. Bilet fiyatları 90 Euro'dan başlıyor. İki finalist takımın taraftarına 21biner koltuk ayrıldı. 22 bin koltuk ise UEFA tarafından rezerve edildi. Madrid'de finali seyretmenin yaklaşık faturası 500 Euro. 2 günlüğüne uçak gidiş-geliş ve merkezde 4 yıldızlı bir otelde 2 gece konaklama bu fiyata çıkar. Tabii finale kim çıkar? Onu için bekleyeceğiz daha...

11 yorum:

gianfresco dedi ki...

Abi ben Eskişehir'deyim ama İstanbul'da falan kupa finali için dediğin gibi 500 euro falan gibi paket yapan tur şirketleri falan var mıdır ? Bir başımıza orlarda kalmayalım.

mes dedi ki...

abi selamlar konuyla alakasız olcak ama galatasaray sözlük'te timblnt nickli kişi sen misin ? çünkü o kişi sen olduğunu söylüyor.

sicko dedi ki...

Birşey soracağım Bülent Abi. Galatasaraysözlük'te yazar olabilme ihtimalin nedir? timblnt sen olabilirsin gibi geldi bana da:)

BT dedi ki...

@mete @sicko
O kişi kimse selam söyleyin. Ben değilim. Ben olduğumu iddia etmeye devam ederse de canı sıkılır..

Zinedine Zidane dedi ki...

Barnebau da kupayı kaldıran Barcelona yı izlemek için değil 500, 5000 bile harcanabilir..her türlü eziyet çekilir..

lkrsdn dedi ki...

Bu arada Hamburg'da oynanacak olan Europa League bilet başvuruları da devam ediyor UEFA'nın sitesinde. Muhtemel bir Liverpool-Juventus finali CL finalini aratmaz.

Avram dedi ki...

@Romantik Fanatik: bu gidisle zor cikar Juve finale...

cozker dedi ki...

evet şehrin göbeğinde sayılır ama stadın çevresindeki yollar oldukça geniş ve hemen yanında metro istasyonu var.. ulaşımı, maç sonu stadın dağılışı gayet rahattı.. o yüzden şehrin göbeğinde olması hiçbir sıkıntı yaratmıyor.
eğer real madrid finale yükselirse oraya mutlaka gitmek gerekiyor :).
hala madrid !

Arkhe dedi ki...

İspanya vizesi zor çıkıyordu, Schengen ile girme riskini almayın diyenler de var. Biletleri alıp da elde patlarsa ağlarım.

Var mıdır fikri olan? Maç bileti elde olursa sorun olmaz gibime geliyor ama emin de olamıyorum.

IBRAcadabra dedi ki...

bende fm'de bug mi var acaba sampiyonlar ligi finallerini Cumartesi oynuyorum diye dusunuyodum.demek ki bunun tarihine gore ayarlamislar , aydinlandim...

Arkhe dedi ki...

Bilete başvurdum ama THY biletleri uçmuş durumda, 600 €'larda geziyor. Şu an en uygun Iberia ama eli çabuk tutmak lazım..