10 Mart 2010

Real Madrid 1 - O.Lyon 1

İlk maçın ardından medyada orta sahanın canına okumuşlardı. Real Madrid'in deplasmanda gol atamamış olması içlerine oturmuştu. Çevrilmeyecek skor değildi. Stad Santiago Bernabeu, takım Real Madrid olunca... Bunu 4 gün önce de ispat edince iyice de havaya girdiler. Belki de Sevilla maçını kazanmak burada turu kaybetmek oldu. Cumartesinin kahramanı Pellegrini bugün resmen uyudu. Cristiano Ronaldo 5. vitese takıp köklediğinde dakika 6 idi. İlk 15'in görüntüsü de ikiyi yaparlar turu da rahar geçerler. O.Lyon da boğa Lopez iyi basıyordu ama arkası çok geri çekilince çıkmakta zorlandılar. Fransızların 4-1-4-1'inin ilk yarı verdiği açıkları değerlendirseler Puel'in devre arasındaki hamlelerinin belki de anlamı kalmayacaktı. Marcelo'nun yokluğunda sol kanat çalışmadı. Madrid'in Sevilla maçında da sallanan defans hattı bir kez kanattan gelen Lyon'a fırsatı da verdi. Makoun ıskaladı topu. Xabi Alonso'nun yokluğunda göbekte Guti yine elinden geleni yaptı ama onun ince uzunlarında Kaka her seferinde ezdi topu. Taraftar maçtan önce anketlerde Van Der Vaart'ı istiyordu ama daha sert olan Granero ile başlayan Pellegrini oynadığı kumarı kaybetti. Golden sonra Cristiano Ronaldo'ya alan bırakmayan O.Lyon savunmasının da hakkını vermek lazım. Turun kader anı ilk yarıda Higuain'in direğe takılan topu oldu. İkinci yarının başında Fransızların değişiklikleri değil Madrid'in top kayıpları oyunu dengeledi. Sevilla maçını çeviren Pellegrini işler yolunda gitmediği dakikalarda bu kez kenarda uyudu. Uzun ve kalın Lyon savunmasını kıracak Benzema da sakat olunca oyun iki inceci Guti ve son yarım saatte oyuna giren Van der Vaart'a kaldı. O.Lyon'da Delgado, Sevilla maçındaki gibi sol kanadı dağıttı, iyi top tuttu ve bence maçın en iyi adamıydı. Son mohikan Govou'nun iki kez affetiği Real Madrid kalesini Pjanic affetmedi. Seri paslarla nefis bir gol attılar. Sonrası kaos ve tribünler için kabustu. Kendi evlerinde oynanacak Şampiyonlar Ligi finaline gidememek ve Barcelona'nın kuvvetle muhtemel gelecek olma fikri hem sahadakileri hem de tribünleri deli etti. Son Şampiyonlar Ligi'ni oynayan Raul'un çırpınışını görmek ise acıydı. Kupayı en çok kazanan takım seriye bağladığı üzere (6 sezon) bir kez daha Nisan göremeden elendi gitti kupadan. Fransızların ikinci yarıdaki oyunlarıyla turu hakettiler. "Hala Madrid" de O.Lyon da enişte işte...
Maçın bitiş düdüğüyle birlikte Marca gazetesi: "Adios Champions, Adios Pellegrini" manşetini çaktı sitesine. Şaka gibi ama. Pellegrini yarın olmasa da sezon sonunda bu faturayı ödeyecek. (hemen yayına alınan ankette taraftar %65 ile kalmalı diyor) Real Madrid şampiyon olsa bile... Katalan medyası da zil takmış oynuyor tabii. "Galaktik 2 kara delikte kayboldu" demiş Sport... Bu da bir okuyucu yorumu Marca'da: Florentino game over. Please insert coin

32 yorum:

Genel Sekreter Vak dedi ki...

Tıssssss...Halamın gazı kaçtı. Pellegrini'yi şimdi kovsunlarda La ligada gitsin.Bir kulvar daha eksildi, Real lige yüklenir,yolları açık ama buda rezillik be...250 milyon euro ve 2.tur... Şahane vallaha...

Haha Madrid...

cerkez1905 dedi ki...

uzun zamandır ilk maçta 1-0 mağlubiyeti çeviren takım hatırlamıyorum_? çok pis bir skor ilk maç için...

Emre Uzundağ dedi ki...

ben bir milanlı olarak ilk yarıdaki oyunumuzu beğenmiş olmama rağmen,iknci yarı erken gol ile yelkenleri suya indirdik. Ama en kötüsü de 32 yaşında olup 70lik dedeleri andıran Abbiati'nın her kaleci vuruşunda oley çekilmesiydi :( Kazamazın olum işte! Kazma Abbiati.

ek dedi ki...

Alfredo Di Stefano:'Yahu birakin bu Galacticos lafini,biz 6 Avrupa Kupasini niye kaldirdik biliyormusunuz? Cevabini vereyim: aclik'.Ilk once tabi karinlari da acti,sonra kazanma acligi vardi Di Stefano'lu takimda - ruh vardi en onemlisi. Simdi - birakin Real'i ( ki onlar sadece bir simgedirler ) - butun endustryel futbolun ici curuktur. Haftada iki mac - lig, kupa, Avrupa, Milli Takim, hazirlik kampi,globallesen seyirci kitlesi - her sey var,tek ruh eksik - veya varsa,cok az. Adamlari resmen tuketiyoruz - C.Ronaldo'nun,Arda'nin,Messi'nin peki kendileri icin ne zaman vakti olacak - rahat bir bira icebilmek, gotunu kasimak - her hareketleri bizim ( tuketici ) tarafindan denetleniyor. Onlarin bize ruh olarak bir sey vermesi icin ilk once kendileri mutlu olmali.Mutlu olmalari icinde mutlaka ozel,altini ciziyorum,ozel - yani sirf kendilerine mahsus ve bizi kesinlikle ilgilendirmeyen - hatta zit bile olabilen - ozel alanlari olmasi lazim. Belki daha az futbol ve onlar icin daha az ilgi ve para - herkes icin daha hayirli olabilir.

Joker dedi ki...

real de antalya önündeki gs de ilk maçta kaybetti turu. takımı resmen katleden higuain gibi isimler varken faturanın hocaya çıkması bence çok ağır. ilk devrede maç kopacaktı ama guiza ve kezman a meydan okuyan bir adam vardı sahada. sevilla maçında da böyleydi. sezon real için kapandı. lig kimseyi mutlu etmez. servet düşmanı sokak köpekleri gene ulumaya başlar şimdi ona yanıyorum.

Kaiser dedi ki...

Ronaldoyu satınca ''Bitti'' denilen Manu, Milanı içerde dışarda yendi 7 gol atarak

Milyon dolarlar harcayıp takım kurAn Madrid ise Lyon'a 1 golü zor attı

Maçın son 5 dakikasında önce Lisandro attıgın golden çok daha kolayını kaçırdı
Ondan sonra Delgado'da ona uyup harcadı pozisyonu.

Lyon'u tebrik etmek lazım

alessandro del piero dedi ki...

real'in ezeli ve ebedi kocası olduğunu bu kadar mı gösterir bir takım.. biz galatasaray olarak da gerçi toplamda 2-1 öndeyiz bu franco ekibine karşı da, lyon'un yaptığını insan insana yapmaz.. insan o mağrur ve gururlu perez'e acır yahu, sanki senin cebinden çıktı o paralar.. neyse finali yine barça-utd oynar, madrid'de toplu intiharlar tavan yapar..

EsEs dedi ki...

where is ramon :))))

ek dedi ki...

eklemeden edemeyecegim: ruhen buyuk bir takimin olusmasi icin ilk once yenilgi gerekir - kasitli degil,ama iste - olmazsa olmaz.peki endustryel futbol buna izin veriyor mu? hayir - onlara en uygun futbol tipi cilgin futbol degil, mourinho tipi saglamci futboldur - risksiz,1-0 olsun,bizi olsun-kupa gelsin garanti. ruhen zenginlik ne demektir? buyuk risk almaktir aslinda - yani sifirdan baslayip mutlu sona ulasmaktir veya cokusten kalkabilmektir - gercek anlamda,yalandan degil.burada endustryel futbolla amator futbol acik birbirine zit.UEFA Kupasini kaldiran Galatasaray'i 0-5lik Chelsea maci olmazsa o kadar sever miydik? Derwall'in ne yaptigini ve nereden nereye gelindigini bilmezsek sever miydik? Liverpool 0-3'dan geri donmese sever miyidik? Birakin Real rahat aglasin,kaybetsin - buna ragmen sevin,guvenin,inanin - takimi asil simdi sevmek lazim - sevginiz ileride buyuk bir takim yaratabilir!

Adsız dedi ki...

@joker
hangi higuain'den bahsediyorsun iki maçta çarmıha germek bu kadar kolaymı

MustafaAGCA dedi ki...

Son yoruma bayıldım. Çok komik :D

Unknown dedi ki...

İnşallah seneye Ribery'i de kadroya ekleyip de "elenirler". Can-ı gönülden...

Ferhat dedi ki...

Şimdiki Real'in CL'de 2000'lerdeki halinden uzak olması herhalde takım olamamasından kaynaklanıyor.

O takım benim daha hoşuma gidiyodu.Gerçi Real sempatim yoktur ama o kadro daha sempatikti bu kadroya göre.

O kadrodaki Gerçek Ronaldo kolpa Ronaldo'dan daha güzeldi be.Ne biliyim öyle gösterişli değildi cambazlık, artizlik peşinde değildi ama yine de estetikdi herif.

Zidane o dönemki haliyle efsaneydi.Kaka'nın onun kadar iyi olmasını beklemiyorum.

Neyse bu Real Madrid'in o Real Madrid kadar olabilmesi için biraz daha zamana ihtiyacı var.Ama Pellegrini illaki şutlanır.

Final de yine Barca-Manu olur.Keşke Cortez veya Ramon'dan biri olsa da dertleşsek.;)

Gerçi Galatasaray'ın da bir türlü yenemediği takımlar var o yüzden fazla yüklenmem.

lionel dedi ki...

toplama bir kadroyla ilk senesinde şampiyonlar ligini almak real taraftarları için çok normal olabilir ama sıradan bir futbol izleyicisi için bile bir hayaldir.ronaldo nun olmadığı bir man utd milan a 4 atıyorsa orda bir durup düşünmek lazım.

olurolur dedi ki...

kaka'nın ikinci yarıda ceza sahası çigisinden, kalenin tam karşısından bomboş pozisyonda topu dışarı vurması da higuain'inkinden aşağı kalır değil

otti dedi ki...

barça bu sene kupayı alırsa bernabeu de ne güzel olur. ama chelsea alsın istiyorum. barça finale çıksın ama:)

seneye de rooney'i alırlar para basıp. ama defansın ortasına 2 tane adam almazlar yine.

insivible dedi ki...

kakayi alicaklarina ribery i alsalar su anda bu turu gecmislerdi. barcelona final oynayamaz ama mactan sonra sokaklarda patlayan fisekler cok komikti halk barcelona turu gecmis kadar sevindi. ha bi de higuain buyuk topcudur, pellegrini hamlesi daum hamlesi gibi bi seydir.

Unknown dedi ki...

iste bu ronaldo messiyi izlemek için barnebauda bilet alıcak :)))

kemonen dedi ki...

Birisi Mourinho mu dedi?

non of your business dedi ki...

bu muhteşem oldu. gruplarda izlediğim lyon çeyrek final görür demiştim ama son zamanlardaki ligedeki performansları kafamda soru işaretleri bırakmıştı.
muhtemel bir barca finali ve barca'nuın kupayı kazanması tarihe geçer.
ama şu var;united dün akşamki oyununu oynarsa ve barca toparlanmazsa bu united'ı yenecek takım bulmak da zor.sir Ferduson'ın önünde saygıyla eğiliyorum:)

Büyük Kaptan dedi ki...

birileri ronaldinho geri döndü mü demişti? bu gidişle anca brezilya ligine geri döner..

ynwa dedi ki...

sene başında benzema'yı istemiyorum, robben ile sneijder kalsın diyen pellegriniydi, valdano - perez çetesi ise bu güzelim iki adamı zorla satıp o parayı benzema'ya gömdü ve bildiğini okudu, netice ortada. bugun sağ kanatta granero değil de robben'i izlesek, 90 dklık temposu hep soru işareti olan guti yerine de sneijder olsa durum böyle olurmuydu düşünmek lazım. marca falan ne kadar kasarsa kassın bu fiyaskonun sorumlusu pellegrini değildir. taraftar da güzel vermiş cevabı, helal olsun.

berserk dedi ki...

raul nereye gidiyor?

chucky dedi ki...

Realin hala toplama takım olduğuna katılmıyorum adamlar dün ilk yarıda tek kale oynarken kimsenin bu fikri aklının ucuna dahi getirdiğini sanmıyorum.İlk yarı sahada hırslı bi real vardı ve rakibi maymun ettiler Ronaldo,Kaka hatta Gonzalo dahi çok iiydiler fakat buna rağmen ben farka koşacaklarını sanırken gol atmayı başaramadılar.İkinci yarıda da rakip kısa sürelide olsa fena oynamasada yine kontrol ellerindeydi fakat yine olmadı yanisi yok Real dün kötü oynadı,hırslı deillerdi falan demek SADECE FANLARININ BAHANESİİİ adamlar basbaya ezerek oynayıp kaybettiler.Ama neyseki 4-5 seneki gibi istikrarlı olark çeyreği göremedikleri için Realın yokluğunu hissedicez diye komiklik yapanda olmasın çünkü YOKSUNLUK İçin FARKINDALIK şart:DDDD Ha unutmadan kupayı Barcanın alcagını hiç sanmıyorum bence ingilizlerden biri alcak ama CLde oynadıkları her tur Reallıler içn Psikolojık travma niyetine olur.Dilerim ki en az final oynarlarda KUDURTURLAR:DD

cozker dedi ki...

faturayı pellegrini'ye değil, robben'i satanlara kesmek gerekir..

Halim dedi ki...

ligde her sene hakemlerle yarisin içinde kalan real, malesef avrupa'ya yine erken havlu atti. tebessumle izliyorum parasiyla rezil olan madrid ekibini

damla dedi ki...

real madrid takımın, ronaldo'nun, benzema'nın, kaka'nın, raul'un hocası pellegrini olmamalı. baştan ters mantık.

ilquer dedi ki...

Bence Pellegrini şampiyonluk kazanılırsa gönderilmememli. 7 sene önce benzer durumda ne olduğunu gördük. Tabi Makelele'nin takımdan ayrılması durumu da vardı. Sonuç olarak Higuain boş kaleye o golü atsa bugün bunlar konuşulmuyor olacaktı. Futbol böyle enteresan bir oyun.

Ayrıca Barcelona-Manchester finali olur diyenleri hayretle izliyorum. Daha çeyrek final kuraları belli değil. Çeyrek finalde ya da yarı finalde karşılaşmayacaklarını nerden biliyorsunuz? Ayrıca hiçbir maç oynamadan kazanılmıyor ve daha Barcelona maçını oynamadı.

Dünyaları Koşuyorum dedi ki...

Bi cortez85 vardı buralarda. Atletico maçından sonra bık bık ötüp duruyordu.

Kendisine tavsiyem finalden sonra kupa Puyolun ellerinde yükselirken dil atını almayı unutmasın.

Barca, Madridi fethedicektir 50.000 taraftarıyla..

BuRaK dedi ki...

şu lanet maç 10 defa oynansaydı 9 unu real kazanırdı. tamamen şansszılık. ah higuain.

bu arada real son 1 aydır barcelonadan 1 gömlek üstün bir takım. yok siz kendinizi geçen sezonda sanıyorsanız diyecek birşey yok

dogan pamuk dedi ki...

niye madrid den böyle bir sonuç beklenmemiş anlamadım. madrid sene başından beri kaç tane üst düzey ve iddalı maç oynamış. lyon nun elemesi sürpriz değil bence. bizim t.d lere sallıyoruz ama pellegrini ye ne demeli. tur ortadayken kaka oyundan çıkar mı? madrid bu anlayışla şamp. ligini ileride de zor kazanır. futbolcuların hepsi ayrı telden çalıyor bence.
ronaldo ya 95 ver stoper transferini boşver.
şükür ki madrid li değilim.

cemzulfikar dedi ki...

son yorum bizim 2 sene onceki sampiyonlukta aziz yildirima actigimiz pankart :)