2 Şubat 2010

Arda ve Ekşi Sözlük

Arda Turan, Ekşi Sözlük'ü takip ediyor ve demiş ki:
''Bazen 'Dur ben şunu bir eleştireyim' diye yazmadıkları saçmalık kalmıyor. Herkes klavyenin istediği tuşuna vurmakta özgür, fakat insan tarafsızlıktan kopmamalı. Bazen daha çok zeka arıyorum insanlarda. Mesela bir yazı vardı hakkımda, 'Liverpool'a gitse, tesiste Arsenal marşı çalınsa ne düşünürdü?' demişler. Ya ne düşüneceğim, ben Liverpool'da profesyonel futbolcu olurdum. Ben şu anda buranın öz çocuğuyum. Yani bu mahalledenim. Hepimizde vardır, mahalleye bir yabancı gelince bir süzeriz. Birbirimizi kandırmayalım. Galatasaray konusunda profesyonel değilim. Bunu her zaman söyledim. Tamam, para da kazanıyorum. Napayım, para veriyorlar, almayayım mı? (Gülerek). Bana, 'Taraftara oynuyor' diyorlar. Benim, taraftarı arkama almaya ihtiyacım yok ki, neden böyle bir şey yapayım? Yaşlı teyzeler, küçük çocuklar hepsi beni seviyor, çünkü ön yargılı değiller. Daha net bakıyorlar."

69 yorum:

Unknown dedi ki...

daha ne desin ki!!!

Yancı Pele dedi ki...

Seni aşar ekşisözlük be Ardacan..

"Hepimizde vardır, mahalleye bir yabancı gelince bir süzeriz." O Kemal Sunal filmlerinde kaldı..

ihk dedi ki...

ekşi sözluk binlerce küçük hıncal uluç'la doldu ama bazıalrı hala bunu anlayamadı.

arda oröportajda bir de "beni kıskananları anlıyorum" diyor ki tek başına bu cümle bile yeter eleştirlere.

dün kewell bugün arda. harikasınız çocuklar.

h. dedi ki...

arda işine baksın yahu ona ne ekşi den mekşi den. yazacaklar tabi, hep pohpohlanmak istiyorsa florya dan dışarı çıkmasın o zaman

sannti dedi ki...

sözlükte kendisine yapılan saçma eleştirilerden bahsetmiş, ki katılıyorum çok abuk şeyler yazanlar oluyor futbol konusunda fanatizm ekseninde, ancak kendisini allah yerine koyup tapanları da atlamış. keşke onlara da teşekkür etseymiş. ortasını bulamıyoruz her alanda, ister sanal alem olsun, ister sosyal bir ortam, birini ya severiz ya toptan nefret ederiz yapımızın gereği bu sanırım.

HarisPilton dedi ki...

@sowhat
"eleştirirken tarafsızlıktan kopmamalı" demek istemiş olabilirmi acaba?

non of your business dedi ki...

evet ardacan hakkaten seni aşar ekşisözlük. sen iyisi mi topuna bak. yeteneklerinin üzerine bişiler daha koyup kaçmaya bak buralardan.delikanlılık ayaklarını da bırak artık lütfen.gerçi abilerinden(b.korkmaz mesela) ve hocalarından(f.terim mesela) böyle gördün sana da diyecek bişi yok malasef.

MizahiGeveze dedi ki...

Bu çocukta yaşına göre fazla zeka var nasıl konuşacağını biliyor ama formu düştü malesef.Her takımda oynayabilir o yetenekeler O'nda mevcut.

Unknown dedi ki...

toselli sende çok ilerilere gitmişsin be..

yanlış ne söylemişki klavyesi olan yazı yazıyo he doğru yazılan yokmu var ama bi okadar boş yazıda var.

mre dedi ki...

@toseLLi asar derken????

QuaresmA dedi ki...

karakterini hiç sevmem ama iyi demiş.

ekşi'ye arada bi girip futbol hakkındaki entryleri okuyorum. 6 ay önce de sabri ve ortaları gündem maddesiydi, 3 ay önce de, şimdi de azalsa bile hala bu durum var. bi ilerleyin artık arkadaş ya, facebook'tan dumkof dumkof paylaştığınız sabri videoları da bitti, servet sümükleri de.

TeMPeSt dedi ki...

Arda yı ekşi sözlük niye aşşın ki..eleştirel olabilir,anlık olabilir, her türlü yorumun yapıldıgı bir siteye kendince yorum yapmış..aşar diyerek aşağılamak da neyin nesi anlamadım..

wonderkid dedi ki...

@SoWhat!

Arda'nın işi eleştiri mi yapmak mı ki tarafsız olsun.

Vay efendim!Rooney Liverpool'dan nefret ettiğini söyleyince güler yüzle karşılayan siz,Arda Fenerbahçe Marşını tesislerde kapattırınca pis kaka çocuk diyen de siz..Kıskanmak yerine destek verin de Türkiye'den adam akıllı bir futbolcu temsil etsin bizi Avrupa'da..

@ToseLLi
Sözlük nedir ki Ardayı aşsın?Arda kadar başarılı bir insan mı var o sözlükte?

aşkın dedi ki...

Ardacım, sen şikayetçiysen ben ne yapayım?

Rumeras dedi ki...

Adam samimi olunca bile suçlandığı bir ülkede yaşıyor daha ne ?
Asıl Arda sizi , bizi Türkiye'yi aştı artık .. Yeni statta yapsın maçını da gitsin ..

AbSurDMaN dedi ki...

@SoWhat!

Arda ekşisözlük yazarı mı ki kendi dediği gibi tarafsız olsun? İki birbirinden bağımsız cümleyi karşılaştırmışsın.

diego armando do nascimento pele dedi ki...

Sevgili Arda ekşi sözlüğün en iyi yazarı bendim beni de Fenerbahçe lobisi uçurdu okumana gerek yok orayı.

Cihan dedi ki...

sözlükte yazar olarak 6 yılı devirmiş biri olarak ve Arda hakkında herhangi birşey yazmamış olarak benzetmesini biraz yüzeysel buldum ama teşbihte hata olmaz lafını da unutmamak lazım. İğne/çuvaldız perspektifinden değerlendirirsek, Arda hakkında da sözlükte yüzeyselliğin dibine vurmuş yazılar görmek mümkün. Sözlük yazarına hukuku çiğnemeden dilediğince saçmalama özgürlüğü tanıyorsa, hakkında konuşulan kişinin de kendi çapında sözlük hakkında saçmalaması anormal görülmemeli bence. Saygılar. :)

insivible dedi ki...

fenerli arkadaslar:

bir sowhat isimli rumuz. evet cok ilginc, yaziyi hangi gozlukle okuyosun merak ediyorum. hurriyetin bedava verdigi gozlukleri taktin galiba hayirli olsun. hic olmadik iki noktayi karsilastirmissin, en ufak bi mantik yok yazdiginda. evet senin icin cok ilginca ma belli.

toselli isimli rumuz. eksisozluk ancak senin gibi sonradan yeni jenerasyon uye olmus bi kac bi sey karalayabilmis ama hic komik olamamis adamlari asar. sozlukte cok vakit gecirme, bayatlatiyosun sozlugu diger yeni gelen dalgayla.

bir futbolcunun bence oynadigim takim konusunda profesyonel diilim napim diye bi sey diyebilmesi olaganustu bi sey. iyiki galatasarayliyim dedim, fanatizmi bile guzel, saf. son bi kac senedir fenerin hic bi transferini ne sahada gordukten once ne de sonra elestirdim umrumda bile olmadi, fenerbahcelilerin su son gunlerdeki tavirlari cok cirkin gerek medyada cikan haberler, bloglardaki yorumlar. renginizi bu kadar belli etmeyin. sevgilerle,

k.a. dedi ki...

şu beyanattan sonra kimin kimi aştığı gayet ortada.

ne yazık ki sözlük, "ilgi arsızı" insanların, diğerlerinin ilgisini kendine çekebilmek üzere üzere yazdığı saçmalıklardan ibaret haline gelir oldu. bir insan daha ne kadar saçmayalabilir sorusunun cevaplarını görür olduk. neyseki son dönemde yazarların gösterdiği tepkiyle ufak çapta bir temizlik yapıldı.

insanlar da ne sanıyor ekşi sözlüğü anlamadım. eskidenmiş o "kutsal bilgi kaynağı" teranesi...

ebekr dedi ki...

BT'nin bir yorumu yok mu?

sait ergün dedi ki...

böyle demeçler vereceğine bide zayıflayıf futbolunu geliştirsen ne güzel olacak Arda'cım. Her topu alıp kanada gittiğinde keşke daha hızlı olsan, her yere düştüğünde keşke daha hafif olup hemen kalksan diyorum. Ha o kısa boyle o kafayı da attın ya helal olsun!

Gunpowder Plot dedi ki...

Galatasaray-Fenerbahçe rekabetinin İngiltere'deki benzeşimi olarak Liverpool-Arsenal seçilmiş bunu bir not düşelim.

Bir de "Mahallaye gelen yabancıyı süzme"yi metofor olarak değil de motamot anlayanlara selam edelim.

sedath dedi ki...

Maksadım kimseye sataşmak değildir.Kimse yanlış anlamasın. Fatat çocuk ne kadar güzel ifade etmeye çalışmış düşündüklerini. Biraz saygı lütfen.

DenizEr dedi ki...

gercekten de zeka aramasi gerekiyor arkadasin. cunku biraz az var kendisinde...

Cengizhan TÜRKİŞ dedi ki...

kendisi çok tarafsız büyük topçumuz bakalım barcelona'ya mı gidecek real madrid'e mi? :)

lions dedi ki...

bazıları anlamaz ki Ardacım sen onlara kendini anlatmaya çalışma onların Kalkedonun çocukları ...sadece kendilerine babalarının söylediklerine inanırlar bilmezlerki babaları gittiğinde gerçeklerle öyle bir yüzleşecekler ki akıl tutulması olacak..

Sinan Kara dedi ki...

Ülkemizde "belli bir kesim" taraftardaki bu arda çekememezliliğini anlayamıyorum.. Belli bir kesim demem lütfen yanlış anlaşılmasın, Fenerbahçeli arkadaşların yorumlarını, tepkilerini anlayabiliyorum.. Çünkü bende bir GS taraftarı olarak aynı yorumları yapıyorum.. Bununla birlikte bu durum Zaten Koşmuyordu(!) -Alex ve türk medyasının herkese bir kulp bulması ile ilgili olan- yazısındaki konuya benziyor.. Medyanın geneli böyle olunca bütün meyve veren ağaçları taşlamaaya çalışıyor herkes herhalde... Keşke Arda'nın da dediği gibi "insanlar tarafsızlıktam kopmasa"... Kim ne derse desin Arda Turan bugün Türkiye'nin en iyi futbolcusudur, farklı düşünen varsa şudur diyebilir, fikirlere açığım...

Sinan KAHYA dedi ki...

Eksisozluk neymis de Arda'yi asacakmis? Hadi ilk zamanlari olsa neyse de, simdi onune gelen sacma sapan yaziyor. Mahalle kulturunuz sizin olmayabilir ama hic de filmlerde kalmadi, Anadolu'da ya da İstanbul'un bir cok mahallesinde hala var bu kültür.

Arda çok açık ve akıllı konuşmuş ama anlayana.

Ace Ace dedi ki...

Yoo kalmadı.

Mahalle olarak bakma. Okula yeni gelenlere; iş yerinde yeni başlayan çaycıya, memura; ya da müstakbel eniştelere gelinlere aynı şekilde bakmaz mıyız?

Bu kötü bir şey de değildir. Bu sadece sevdiğimiz benimsediğimiz ortamın bozulmaması için iç güdüsel olarak yaptığımız bir şey.

Ve evet futbolla çok alakasız olan annem fenerli olmasına rağmen Ardayı seviyor. Çünkü onu 22 yaşında olmasına rağmen sorumluluk üstlenmiş biri olarak görüyor.

Unknown dedi ki...

Ekşisözlük aslında Türkiye'nin aynası gibi, artık belli bir kesim yazmıyor, her ideoloji her düşünce var (her takım da dahil olmak üzere). İşte bu yüzden ekşisözlüğü takmaması gerekir kendisinin, daha ayrıcalıklı yazarların olduğu başka platformlar bulup orada asıl eleştirilerini görsün. "A!" dese yargılar bu memleket, bu medya. Bana göre genelde doğru konuşuyor, parasını kazanıyor, topunu oynuyor ben yetiştiğim takımın taraftarıyım diyor, gururla. Yadsınacak birşey olmadığını düşünüyorum, kendisi uzun ama uzun senelerden beri Türkiye çapında, bir genç olarak, bu kadar performans ve insiyatif sahibi karakter olarak çıkıyor karşımıza. Bir yerde üstüne titrenmesi gerekir, hatalarından elbet öğrenecektir beyefendi.

MaX CadY dedi ki...

@sowhat
adam demiyor ki "herkes tarafsız olsun". "kopmamalı" diyor sadece yani eleştiri yaparken objektif olunması gerektiğinden bahsediyor. "herkes her daim tarasız olsun" demek değil yani bu. bunu anlamamak için fenerbahçeli olmak sanırım yeterli bir sebep.

@tosellican
arkadaşım onun bir benzetme olduğunu benim mi söylemem gerekiyor? mahalleyi herhangi bir topluluk olarak algılamaya çalışsan. iş ortamı, takım, aile vb.

adama b.k atmak için ne kasmışsınız kendinizi. harbiden de doğru konuşmuş

alessandro del piero dedi ki...

seni de bu ortamlar aşar be ToseLLican.. ekşisözlükte hayatın anlamını aramaya devam et sen en iyisi.

hlmzcn dedi ki...

Sözlük yazarıklarına gün doğdu tabi..
Şahsen kendim yıllardır sözlükte yazıyorum ama hiç bir zaman çıkıp birinin sözlük hakkında eleştiri yapmasına karşın gidip o kişinin başlığına allah ne verdiyse yazmadım.
Anlamadığım bir husus var. Bu sözlük tayfası kendini seçilmiş insan gözündemi görüyorlar?
binlerce insan var bunların her dediği her yazdığı doğru olacak diye bir kaide yok ki bazen kendi içlerinde bile fikir ayrılığına düşüp birbirlerine ayar veren insanlarla doludur.
Arda bence gayet güzel konuşmuş.
Sırf birine ayar vermek için bir ton takla atan insan var. Hani birgün bu durumda sözlük ekibini savunan biriyle karşılaşsam "kaç tanesini tanıyosun lan?" diye sorasımda var.
Ben bir kaç tane tanıdığım için burda savunmam gereken ve hak vermem gereken kişinin Arda olduğunu düşünüyorum.

İsmail dedi ki...

Fenerli arkadaşların garezi olduğu için aynı profesyonel ve tarafsız yorumları yapamayacakları aşikar..

Çok da güzel söylemiş lafı gediğine oturtmuş işte daha ne desin..

Bırakın bu vesveseleri artık..Adam TR nin en iyi futbolcusu bu kadar basit..

Onur Sayin dedi ki...

ToseLLi dedi ki...

"Hepimizde vardır, mahalleye bir yabancı gelince bir süzeriz." O Kemal Sunal filmlerinde kaldı..

Çok film izlediğin kesin.

teritori dedi ki...

@toselli:
ekşi sözlük ne ki arda'yı aşsın?
yıllardır sözlük dahilinde biri olarak soruyorum sana bu soruyu.

fT dedi ki...

profesyonellik dedikleri emre belözoğlu'nun yaptığıysa hasan'lar hakan'lar ARDA'lar profesyonel değil Emre profesyonel.tarafsızlık emrede kalsın ardayı biz taraflı haliyle seviyoruz ve sevmeye devam edeceğiz...adamı her alanda eleştirmeyi bırakalım da futboluyla ilgilenelim.

bir de blogumdan okuyalım...
http://matchdayrain.blogspot.com/

sy dedi ki...

hem GS'li degilim hem de sozlukte yaziyorum. bence arda gayet de guzel konusmus, gayet de dogru soylemis. yukarida eksisozluk icin yapilan "binlerce kucuk hincal uluc dolu" kadar dogru bir tespit olamaz

goleador dedi ki...

@toselli
kendi varlığını/varoluşunu bir sosyal
paylaşım platformuna duyduğu aidiyet üzerinden tanımlamak nasıl bir zavallıktır...

ısmarlama gezgin dedi ki...
Bu yorum yazar tarafından silindi.
zapata dedi ki...

Gayet yerinde, aklı başında konuşmuş illa ki doğru tespitte bulunmasına da gerek yok kendine göre yorumunu yapmış bu konuda fazla söze gerek yok bence.
Arda aşmış, bir bıraksalar kopup gidecek Türkiye'nin geleceği diyenlere de bir çift lafım var. Adam gelmiş 23 yaşına ne yeteneği varsa şimdiye kadar gösterdiği kadar ne daha fazlası ne de eksiği. Yetenek uzmanı Arsene Wenger diyor ki bir oyuncu 14 yaşında yeteneği varsa bunu gösterir 19-20 yaşına geldiğinde de gelişimini(yetenek bazında) neredeyse tamamlar. Başarı konusu ise apayrı bir mevzu. Arda'nın şimdiye kadar bir türk futbolcusunun yapamadığı neyi başardığını ben çözemedim. Bundan sonra çok büyük işler yapabilir fakat hala 18 ine gelmemiş patlama yapacak yetenek olarak görmek yersiz.

ısmarlama gezgin dedi ki...

Keşke Kemal Sunal felsefesi hepimize işleseydi de böyle ´talihsiz´ bir söz kelam olmasaydı..Kemal Sunal; kendisi, filmleri ve yaşam tarzıyla yeteri ve değeri kadar anlaşılsaydı Tosellican sen de kendi kapının önüne bugün gönül rahatlığıyla çıkabilirdin !!! Talihsiz demiştim zaten ve "hastalıklı bir düşünceyle yazmadığını" düşünmeye çalışıyorum herşeye rağmen

(çok önemli bir dipnotsa eğer: Beşiktaşlıyım)

nikolatesla dedi ki...

Arda ile alakası yok, sözlük hakikaten gitgide mal bi oluşum haline geldi. Ne kutsallık kaldı ne bilgelik. Hele birde elestirildikleri zaman hepsi isviçreli muhafız edasına bürünmüyor mu? İste o zaman agizlarna kolumu sokasim geliyor. Defolun gidin be hepiniz bı cyrano etmezsiniz

İsmail dedi ki...

Bu kadar net ve basit bir demecin hastalıklı bir düşünceyle yazılmış olduğunu düşünmek için cidden hastalıklı bir düşünceye sahip olmak gerekir..

AFO dedi ki...

Arda, kendisinden hiç beklemeyeceğim bir olgunlukla ve gayet başarılı bir şekilde gerekli cevabı vermiş.

Ezik sözlükçüler de saldırmış hemen. Koyu bir Beşiktaş taraftarı olarak söylüyorum: "O eleştirileri yazanlar ancak klavye başında birşeyler yazabilecek kapasiteye haizken, Arda başarıdan başarıya koşuyor ve onlar bilgisayar başında asosyal asosyal günlerini geçirirken, hayatı yaşayan da yine Arda oluyor."

Mâverâ ' Horasânî dedi ki...

SoWhat!

Öncelikle trollük denemelerine devam et, kendini geliştir muhakkak bir yerden teklif alırsın..

sonralıkla(!)
antrenman olayından ve fener marşından bahsediyorsun.. iyide güzel kardeşim o melodinin orda ne işi var.. bak o adamın demiyorum o melodinin orda işi ne.. çetrefilli mantık kurma, düz mantık kur ki ayağın kayıp durmasın...

Unknown dedi ki...

adamlar ekşi sözlüğü dağ yapmış kafada, kendi erimiş gitmiş. neden? çünkü ortada dağ yok. çok şeyi olduğu gibi arada takip et yeter dimi

Albiceleste dedi ki...

ben o halde kendi adıma bir yorum yapayım, tarafsızlığın da canı cehenneme ayrıca. fenerbahçeli'yim ama bütün fenerbahçeliler benim gibi düşünmüyordur elbette.

arda'yı hiç sevmiyorum. benim bulunduğum tribünlere el kol hareketi yapmış bir insanı neden seveyim? kendisini itici buluyorum. sevmediğim için arda'yı kötüleyen yazılar yazmam normal değil mi sizce?

peki ekşi sözlük nedir? gereğinden fazla misyon biçilmiş, fazla gelişmiş bir forum sitesi değil midir? ekşi sözlük sınavla yazar almıyor. ekşi sözlük yazarı da bir spor yazarı değil ki, fikrine fazlaca önem verilsin veya belli bir sorumluluğu olsun (ha bir meriç tunca'dan daha fazla önem verebilirsiniz fikrine tabii). bir sözlük yazarının sadece "şen kardeşler kıraathanesi"nde takılan bir insan kadar forsu olmalı. fazlaca önem vermeyelim, lütfen.

Dünyaları Koşuyorum dedi ki...

toselli,

ekşi sözlük dışına çıktığın her yer aşar aslan seni. O yüzden buralarda dolanma bence pek.

Kendini de uzay üssü kumandanı falan zannetme. Şimdi git 2 entry git kus içindekileri rahatla..

SİYAH ULAN! dedi ki...

en doğru çözüm g.saray tesislerinin girişine bir görevli konulması ve bu görevlinin antrenmanı izlemeye gelen herkesin cep telefonlarını ve kullandıkları melodiyi kontrol etmesidir; fb-bjk marşı, nilüferden mor menekşe, gibi ahlaka mugayir eserler bulduğunda da derhal o cep telefonuna el koyarak antrenman çıkışına kadar o kişiye vermemelidir, böylece "mahalle" eşrafı da rahat eder..

barış dedi ki...

ekşi sözlüğü ardayı aşar olarak görmek de, saçma sapan bir oluşum olarak görmek de saçma. çünkü ekşi sözlük tek başına değerlendirilebilecek kadar küçük bir yer değil. binlerce insan yazıyor orada. ardayı çok çok aşan yerleri de var, saçma sapan yerleri de. arda muhtemelen ikincisini kastetmiştir ama yine de genellemeye kaçıyor bence ünlülerin ekşi sözlüğü eleştirmesi.

Eddie dedi ki...

troll'dür, troll... :))

Arda'nın bir kaç sene sonra (bilemiyorum belki de Avrupa'ya transfer olduktan sonra) çok düzgün, yerinde ve mantıklı demeçler verebileceğine inanıyorum. Bu potansiyele sahip bir futbolcu. Ama gençliğinden olsa gerek bazı konularda yorum yaparken biraz daha seçici ve dikkatli olması gerekiyor sanki... Bunu da sözlük mevzusuna özel söylemiyorum, genel bir görüştür.

lion's advocate dedi ki...

6 yıla yakın zamandır ben de yazıyorum sözlükte , arda az söylemiş. bazen insan kusacak gibi oluyor okuduklarından. bir arkadaş güzel yazmış: "binlerce küçük hıncal uluç var sözlükte".

Başkanson dedi ki...

Arda tutupta ekşi sözlüğü referans vererek bir rop. yönlendirmemiş aslında. biraz ekşi ye kaymış muhabbet ama olsun ne diyelim; arda yı haklı buluyorum.
..................
"binlerce küçük hıncal uluç" gibi harika bir tespit zaten ekşinin şu anki "genel görünümünü" yeteri kadar da anlatıyor.
........
arda ya gelirsek ; başkan olcak kapasitenin şu an 1/1000 inde sayılır. ama bu sene gideceğinin herhalde kendisi de farkında yönetim de. ben arda ya bu dönemler sadece o pencereden bakabiliyorum. gidicidir kendisi

Troilos dedi ki...

Arda bence şu an Türkiye'nin en abartılan oyuncusu. Kötü futbolcu mu, kesinlikle değil. Hatta Türkiye'nin oldukça üzerinde. Ancak Avrupa'da, özellikle de o çok istediği Liverpool'da sıradan olmaktan öteye gidemez. Sebebi de ilk çıktığı günden beri futbolunun üzerine hiçbir şey koyamaması. Türkiye'nin kazma defans oyuncuları arasında idare ediyor kaç zamandır. Misal, bu hafta attığı kafayı o çok yakıştırılan Liverpool formasıyla Premier Lig'de biraz zor atar.

Neyse, mesele bu değil. Mesele, Arda'nın futbolu büyümemesine karşın, gün geçtikçe büyüyen egosu. Fenerbahçe'nin bence son derece yalan ve sadece Arda'nın kafasını karıştırmak için (Tıpkı Ümit Karan gibi) çıkarttığı transfer dedikoduları ve Yıldırım'ın açıklamalarından sonra, sırf Arda'yı kulüpte mutlu etmek için verilmiş çok erken ve gereksiz bir kaptanlık sonrası bu ego gittikçe büyüdü. 22 yaşında bir futbolcu, milli takım hocasının yerli olması gerektiği hakkında yorum yapabiliyor. Futboldaki konulmamış, ama evrensel kurallardan birisidir: Oyuncular medyada hocaları hakkında yorum yapmazlar, yapmamalıdırlar. Onların tercihleri, özellikleri, anlayışları, hataları vs. hakkındaki görüşleri kendilerinde kalmalıdır. Arda ise hocanın milliyeti hakkında bile konuşma hakkını kendisinde buluyor. Yarın bir gün, Milli Takım'ın başına yabancı bir hoca gelir, takım iki-üç maç sallanır, hele de Arda filan da kazara bi yedek kalırsa..O zaman bakalım neler diyecek beyefendi.

Özetle, Arda'ya az konuşup, çok çalışmasını, laflarından çok futbolunu geliştirmesini tavsiye etmesi lazım birilerinin. Günü gelir, bugün ona gaz vermekten şişen Sami Yen tribünleri de futbolundaki gerilemeyi farkederlerse, bu O'nun için biraz travmatik olabilir.

nyksss dedi ki...

arda ikinci hakan şükür olma yolunda hızlı adımlarla ilerliyor.önünde tugay gibi bir örnek varken hakan şükür seçiminin ne kadar yanlış olduğunu umarım anlar .

varol döken dedi ki...

zuxxi.com bugün yaşasa böyle mi olurdu...

antrenmanda rakip takımın marşlarını çaldıran site...

PraetoR dedi ki...

Arda ekşisözlükte "abi çekecek" kimse bulamamışsa bu Arda'nın suçu değil elbet..

arda topla oynama konusunda ne kadar başarılı ise eksi sozluk de orda yazanların çoğu da cümle kurmakta o kadar başarılı..

kaiwas dedi ki...

Yaşlı teyzeler, küçük çocuklar hepsi beni seviyor, çünkü ön yargılı değiller.



ekşi sözlükte ardayı eleştren fenerliler önyargılımı ..evet

eee neyin tartışmasını yapıyoruz ki
bazı duygular bazıları için filmlerde kalmış olabilir ama bazılarımızın içinde hala naiflik var
sadece galatasaraylı diye degil hem zeki hem naif oldugu için seviyorum ben
ayrıca ekşi sözlüğüde herkez begenmek zorunda degıl ben sahsen sevmem arda sevıyo ki okuyo arada
futbolculuguna gelınce bu aralar formsuz (formsuzken bıle mac cevırıyo son kafa golü )ama futbolculuguna genel olarak laf etmek komik olmuş

Gala's dedi ki...

Arda Turan...

Büyük Kaptan...

Nokta.

baha dedi ki...

Yahu sözlükte de saf insanlar var, bloggerlar arasinda da var. her yerde var. Arda sadece oyununa baksin. her hafta ayri demecini goruyoruz, basin sozcusu mu bu kulubun bu cocuk?

ısmarlama gezgin dedi ki...

@İsmail:

Arda'nın demecine hastalıklı düşünce yapısıyla yazılmış demedim zaten..

Buranın dallanıp budaklanmasında en büyük etken olan şu yoruma dedim, hastalıklı düşünce yapısıyla yazılmadığını düşünmeye çalışıyorum diye:

"ToseLLi dedi ki...

Seni aşar ekşisözlük be Ardacan..

"Hepimizde vardır, mahalleye bir yabancı gelince bir süzeriz." O Kemal Sunal filmlerinde kaldı..
02 Şubat 2010 19:26 "

Arda gibi örnek olabilecek bir sporcunun dahi üzerinden Kemal Sunal gibi bir üstadın adının anılmasıydı beni rahatsız eden zira..

Gadno Kopele dedi ki...

preator kardeş arda topla oynar ama futbol topla oynanan bir oyun olmaktan çok daha ileri gitti be kanka, aradan yüz yıldan fazla bir zaman geçti.
etc: bir galatasaraylı ve arda hayranı ayriyetten ekşi sözlük yazarı olarak.

İsmail dedi ki...

@ ısmarlama gezgin..

Eywallah o zaman..

TeMPeSt dedi ki...

şimdi Türkiye de herkes istediği gb konusabilecek ama bu cocuk konusmayacak ve sadece futbol oynuyacak oylemi.eksi sozlukte itü bogaziçi vs. mezunu okuyanı yorum yapabilecek ama onların yazdıklarını bu cocuk sırf futbolcu oldugu için eleştiremiyecek oylemi.gerard xavı torres konusunca vaayy be olucak bu cocuk konusunca profesyonel değil oylemi.hayallerini kendince soyluyecek ama kapasitesi yeterli görülmeyecek oylemi.yahu neden ülkemizde boyle oluyor anlamıyorum.Adam 22 yasında Türkiye nin en gözde insanı futbolcu iyi para kazanıyor vs. sevdiği işi sevdiği yerde yapabiliyor üstelik ,bırakında biraz sımarsın..Aynı durumda biz oldugumuz zaman % 99.9 umuzun yapıcagı gb.Arda hem iyi bir sporcu hem yetenekli hem de konusmasını biliyor en azından dusunebiliyor.saygı duymasını bilelim..

PraetoR dedi ki...

@Gadno kopele;

benim vurgu yapmak istediğim ardanın iyi futbolcu olması zekas sahibi olduğunu gösterir ama cahil olmadığı anlamına gelmediğiydi..

arda iyi bir futbolcu, umarım daha iyi takımlara da gider ama sırf popüler diye hic anlamadığı işlerde uzman muamelesi görmemeli..

"abi çekmek" jargonunu mahalle aralarından milli takım seviyesine çıkarabilmiş bir futbolcu topluluğuyla karşı karşıyayız..

maalesef..

ama dünya da böyle sanırım.. rooney de öyleymiş duyduğuma göre ama süper "topçu"..

Maslow dedi ki...

ekşi bıdı bıdı yuvası... hemen herkes hakkında binlerce doğru, yanlış, uyduruk şeyler var onun için arda'nın fazla oralara takılmaması lazım.

fT dedi ki...

Ardanın büyüklüğünü kabul edemeyenlerin var olduğunu yapılan yorumlarda da görmüş olduk. konu hakkındaki düşüncelerimi blogumda okuyabilirsiniz http://matchdayrain.blogspot.com/2010/02/ardann-buyuklugu.html