21 Ocak 2010

Jo Galatasaray'da

Geleceği 2-3 gün önceden belli olan bir transfer, sanırım Galatasaraylılara için pek muteber adam kabul edilmiyor (!) Haldun Üstünel'in önceki transferlerdeki gizlilik politikasının yansıması bu. Jo, bu blog açıldığından beri 3 takım değiştirdi, bu adres de ihtiyarlıyor... CSKA'dan, Man. City'ye geldiğinde ( bu transferin hikayesi Kızıl Samba başlıklı yazıya dayanır. CSKA Moskova, Corinthians ve Premier Lig arasındaki transfer üçgenini (Carlos Tevez, Mascherano) kuran oligarklar ve onların vitrindeki adamı Kia Joorabchian, Jo'nun da menajeridir.) 22 M bonservis için asrın kazığı yorumu yapmıştım. Gerçekten de akılalmaz bir para ödemişlerdir piyasa şartlarında. (Jo'nun transfer görüşmelerini başlatan Sven Goran Eriksson'du. Milli takım kotasını da yetenek kontenjanından aşıp çalışma iznini aldı.) Bir yıl öncesinde Elano kapıdan girmişti, ertesi sezon Jo ve Robinho. Onlara kısaca "Brezilya çetesi" yada "3'lü Çete" dediler orada. Başından itibaren de Mark Hughes'a problem oldular. Bugün Galatasaray, ikisini kadrosunda bulunduruyor, Robinho da sezon sonu için valiz topluyorsa sebep Mark Hughes'dür. David Moyes en değer verdiğim hocalardan biridir. Geçen sezonun ortasında kiraladığında da akıllı bir iş yapmıştı. Ayağını yorganına göre uzatıyordu Liverpool'un mavi tarafı. Bu sezon arıza çıkardı Jo; Moyes de biletini kesti. City tarafında Dubai'den gelen sıcak parayla 0-0-10 oynayabilecek kıvama gelen kadronun elbette ki Jo'ya ihtiyacı yok. Mancini transferleri sezon sonunda yapacak ve başta Pazzini ve Mutu olmak üzere farklı bir forvet listesi var. Haldun Üstünel bu açığı iyi yakalamış işte ve 6 sıfırlı olmayan bir rakama, satın alma opsiyonuyla birlikte Jo'yu sezon sonuna kadar kapatmış.
Elbette ki son vukuatları akla gelince "2. Lincoln olur mu?" diye sorgulanacaktır. Geldiği tarihten sezon sonuna kadar bir ara olmadığından Jo firar edecekse zaten dönmez! Kariyerinde, satın alma opsiyonlu sözleşme noktasına gelen adamlar kendilerini kanıtlamak zorundadırlar. Jo da sanırım futbola konsantre olmak zorunda.
Soru elbette, Galatasaray neden Avrupa Ligi'nde oynatamayacağı bir forvet aldı? Ara transferde önlerine gelen alternatifler arasında Jo'dan daha iyi ve aynı zamanda Avrupa'da oynayabilecek bir adam olmadığına inandıklarındandır elbette. Bu dönemde kimse, kimseye, leblebi gibi gol atan golcüsünü teslim etmez. Takım değiştiren, illa ki ya problemdir, ya yedektir... Nonda'nın hafta içinde iki günde bir antrenmanı asması ve yeteri kadar çalışmaması, dolayısıyla da sahada belinin dönmemesi ve güçsüz durması bu transferi doğurdu. Kim gelirse gelsin birinci santrfor olacaktı. Gelenin de Nonda'yı kulübede tutacak biri olması gerekiyordu. Peki Baros dönmeyecek mi? Mart 15'te takımla antrenmana çıkması beklenen Baros'un 5 ay bir tek maç yapmadan sezonun kalan 45 gününde kaldığı yerden devam etmesini beklemek biraz hayalcilik olur. Rijkaard gibi tecrübeli bir adamın gözünde Baros sezonui kapadı. Bu elbette bu sezon forma giymeyecek manasına gelmiyor.
Haldun Üstünel'in başarısı bir hafta içinde Premier Lig'den iki adamı çıkartıp İstanbul'a gönderebilmektir. Evet adam kargoluyor çünkü kendisi hala Londra ya da bir başka şehirde. Sanırım bir de orta saha peşinde. Bu da daha önce yazı konusu olan Rijkaard'ın omurga planına uyuyor. Stoper, orta saha ve santrfor. Kewell&Neill ve Elano&Jo tercihlerinin bir rastlantı olmadığı ortada. Jo, Rijkaard'ın hesap ettiği katkıyı yaparsa (Hollandalının bol paslı oyununda Jo yeteri ayak becerisine sahip adamdır) Galatasaray, 8 milyon Euro civarı ödeyip bonservisi alır. Aşı tutmazsa; Jo da, Galatasaray da başka denizlere yelken açarlar.
Yolu Everton'dan geçmiş ve bir gün Galatasaray gelmiş adamlar listesi ayrı bir yazı konusu olsun... Abel Xavier, Linderoth, Lucas Neill ve Jo...

95 yorum:

feetdeep dedi ki...

umarım CSKA'daki performansına ulaşır burada ancak benim merak ettiğim satın alma opsiyonu da Galatasaray'da mı?

parrhesiastes dedi ki...

adam cska moskova da wagner love ile iyi bi ikiliydi şimdi de keita ile muhteşem bir ikili olacaklarını düşünüyorum.bence iyi bir transfer.

Ku.Ba dedi ki...

Avrupa'da kullanamayacağımız doğruysa, ben bu işten bir şey anlamadım.

canbil dedi ki...

uefa kupasında oynamadıktan sonra messi gelse kaç yazar?

raul #7 dedi ki...

elano dan pek yararlandıkları söylenemez. ancak jo özel ilgimi cska forması giyerken çekmişti. canlı skor sitelerinden maçları takip ettiğim zamanlarda jo gol attığı zaman "dzo" şeklinde yayınlıyordu bi rus sitesi.. artık daha yakından takip edebilcez..

Adsız dedi ki...

güzel transfer keşke atletico karşısında da oynayabilse. dedikodulara göre nonda'nın yerine de dos santos geliyormuş. haldun üstünel'in emeğine sağlık.

wonderkid dedi ki...

Bülent Abi senin görüşlerin benim için çok önemlidir o yüzden senin yorumunu okumadan bir şey söylemek bize düşmez:)

HarisPilton dedi ki...

harika bi transfer ama biyandan avrupa'da oynayamayacak olması kafaları karıştırıyor... Jo havaalanına sadece Murat Yalçındağ ile inerse , sanırım buda sorun olmayacak.

red joe dedi ki...

Kesin mi yani? Mükemmel bir transfer olur. Galatasaray çok güzel yapılanıyor bence.

PeLe dedi ki...

abi opsiyon var mı onu açıklasan yeter sanırım..

Adsız dedi ki...

bir galatasaraylı olarak ben bu transferi hiç sevmedim.yurtdısı forumlarında okudum.forma giydiği takımlarda cok problem cıkarmıs disiplinsiz.yani bir nevi colin kazım almışız umarım yanılırım ama 2.lincoln vakası yasayacaz gibime geliyor.

Alican dedi ki...

Haldun Üstünel son iki transferdir fire veriyor sanki. Önce İngiliz basınında sonra Türk basınında doğal olarak. Her neyse takıma hayırlı olsun...

Schumy dedi ki...

http://taccizgisi.blogspot.com/2010/01/joao-alves-de-assis-silva.html

Hayırlı olsun, eğer iyi bir performans gösterirse bonservisi de alınmalı...

Unknown dedi ki...

Bence yerinde bir transfer.Eğerki satın alma opsiyonu var ise çok daha iyi.İşi tutturur ve karaktersizlik yapmaz ise alınabilir bir şekilde.UEFA da oynayamayacak olması bir dezavantaj ama bizim gelecek yıl ŞL ye katılma şansımızı arttıracağı bir gerçek.

Ortega dedi ki...

Bir Fenerbahçeli olarak Jo'nun Cska'daki performansını göstermesini, hatırlatmasını istemem tabii :)

rayrandroark dedi ki...

mustafa pektemek alınacağı için jo ligde düşünülmüştür. sanırım nonda ve mustafa madrid maçları için yeterli olarak düşünülüyor.

jo'ya gelirsek, biraz huysuz bir adam ama rijkaard hughes gibi bi adam değildir ehlileştirecektir onu, faydalı transfer bence.

aradadusunur dedi ki...

Eğer opsiyonunu da aldıysak MÜKEMMEL bir transfer olmuş olur. Ama sadece 6 aylığına geldiyse ve de bu 6 ay içinde avrupa'da da oynayamayacak olması transferin mükemmelliğine yazık eder diye düşünüyorum.

Mr.Blonde dedi ki...

2 gün önce ali okancı'nın blogundaki haldun üstünel postuna yorum olarak yazmıştım,babel ve jo;ikiside galatasaray'ın ihtiyacı olan isimler değil eğer Adnan Polat'ın dediği gibi avrupa liginde final hedefleniyorsa,ancak görüldüğü üzere hedef şampiyonlar ligi katılım hakkı yani ligde şampiyonluk mücadelesi daha fazla önem arz ediyornmuş.Şu açıdan da değerlendirilebilir,Transfer bütçesini sezon başında elano ve keita transferleriyle (uzun vadeli ödemeler de olsa) harcayan yönetim,sezon ortasında eksik görülen yerlere takviyeleri minimum maliyetle kaliteli isimlerle doldurma yolunu seçmiştir.Bence yönetim,kewell'a taraftardan daha fazla tapıyor.Takım içinde oluşan her boşluğu doldurabileceğine bir şekilde inandırmış oz büyücüsü yönetimi.Yoksa ne Meira'nın satışı,ne de avrupa liginde oynayamacak olan Jo'nun kiralanması başka türlü açıklanamaz benim gözümde.Umarım bu kiralık sözleşmesinde de Caner'inkinde olduğu gibi satın alma opsiyonu konmuştur ve olası bir iyi performans sonucunda bonservis pazarlığında arapların eline koz vermeyiz.

aradadusunur dedi ki...

http://ibt-ibt.blogspot.com/2010/01/jo-bizde.html

adachayi dedi ki...

rijkaard mı istemiş avrupa kupalarında oynatamayacağı oyuncuyu? bi bilen varsa söylesin allahaşkına...

Unknown dedi ki...

Benim içim ısınmadı, nedenini bilmiyorum...

Caimanes dedi ki...

http://futbolunaskerleri.blogspot.com/2010/01/bir-garip-buyuk-transfer.html

Bende birşeyler yazdım bu transfer için..Mutlaka okuyun:)
Galatasaray yönetimi her zamanki gibi kariyerli yabancı transfer konusunda Türkiye'de 1 numara olduğunu gösterdi..Bunu inkar edemeyiz..Fakat Jo'nun Avrupa Liginde oynayamayacak olması bilinmesine rağmen onun tercih edilmesi açısından bana ilginç ve bir o kadar komik geldi..

lancey dedi ki...

jo'nun bir huyu var,saçını oyndaığı takımın rengine boyuyor,acaba sarı-kırmızı yapar mı?

silent lucidity dedi ki...

neill kewell'ın kalmasını da saglayacagı icin iyi bir transferdi,jo da elano'nun performansını arttıracagı icin daha da guzel transfer. solak,süratli,teknik bir forvetimiz oldu yıllar sonra.hayırlı olsun.dos santos degil ama bir ortasaha alınsa hic fena olmaz.

Her Yol Roma dedi ki...

Kağıt üzerinde iyi görünse de, ben pek randıman alınacağını düşünmüyorum..

Elano gibi..

Unknown dedi ki...

Galatasaray uzun zamandir ilk defa Avrupa mi Lig mi ikileminde Lig'i secmis oluyor boylece.

admin dedi ki...

Öhöm, ses:

Öncelikle @Ortega'ya katıldığımı belirtmek isterim :)

CSKA'da iyi oynamıştı ancak bilindiği gibi City'de problemler yaşamıştı. Bu davranışlarını devam ettirmesini bekliyoruz... :)

Şaka şaka. Jo iyi oyuncu, iyi transfer..

aks111 dedi ki...

Ever banega da disiplinsiz sorunlu falandı filandı hiç maç falan oynamadı ispanya ya geldiğinden beri ama bu sene Valencia nın en önemli adamlarından biri oldu.Bu disiplin falan genç oyuncularda bi şekilde çözebilirsiniz ama 28 29 yaşında olursa onu çözemiyosunuz lincolnde olduğu gibi.

Humerus dedi ki...

Türkiye'ye yeten bir kadroya sahibiz zaten ben çok gereksiz buldum sezon sonuna kadar Avrupa'da oynayamıcak bir oyuncuyu getirmeyi bu arada opsiyon yok diye biliyorum.Bakalım bekleyip görücez...

dilkulubu dedi ki...

Fener'de Avarel'İ transfer listesine almış . Pivot santrafor olarak :D

aradadusunur dedi ki...

Satın alma opsiyonunu da almışız inanılmaz bir transfer yapıldı.

moonchile dedi ki...

skysports "Galatasaray have therefore struck a deal to take Jo to Turkey for the next six months before a decision is made on his long-term future." diyor, demek ki opsiyon yok.. resmi sitede de bu tarz bir ibare olmadığına göre ağzımıza bi parmak bal çalıp gidicek JOOOOOO hahaha

liquefied dedi ki...

Jo çok iyi transfer ama Giovanni Dos Santos çok gereksiz olur. Yerine bir orta sahayı yeğlerim. Thomas Hitzlsperger falan olsa çok kral olurdu. Bir de Avrupa'da oynayacak forvet olarak Halil.

SK dedi ki...

Kafasini futbola verirse Turkiye'nin gelmis gecmis en iyi forvet oyuncularindan biri olur. Rusya'da cok sorun cikartmiyordu ama Ingiltere'de aradigi ortami bulamadigi icin bayagi bir disipsizlik yapti. Christmas'da kimseye haber vermeden ulkesine gitti ve bayagi uzun sure geri gelmedi.

20 yasinda Cska'da 50 macda 33 gol atarak kendini gosterdi. Boyu 1.90 olmasina ragmen gayet hizli ve iyi bir teknige sahip. Solak bir forvet oyuncusu olan Jo'nun sol ayagina top oturdu mu mermi gibi sutlari var. Attigi sert sutlardan dolayi serbest vuruslardan attigi gol sayisi hic de az degil.

Rusya'da patlama yapinca cok buyuk paraya (19 milyon sterlin) Manchester.City' e transfer oldu. Ilk aylarda gayet iyi oynadi goller atti daha sonra yedek kulubusine mahkum oldu. Man.City oynamasi icin onu Everton'a kiraladi. Ilk macinda hattrick yapti sonra sakatlandi ve takima giremedi.

Everton'da 27 macda 5 gol attigi yaniltmasin. Sonucda Baros'da EPL'de senede en fazla 10 gol atiyor idi.

Bizde yaptiklari ortada....

MizahiGeveze dedi ki...

Hayırlısı olsun :)

Unknown dedi ki...

hangi yabancıyı göndericekler acaba? Linderoth zorluk çıkaracak o kesin.. ama bence gereksiz bi transfer. Avrupada oynamıyacak. Zaten ligi ilk 2 de bitircekleri kesin. Yerli transferlere yönelseler daha mantıklı olurdu.. Fenerbahceyle tabiri caizse sidik yarıştırmanın ne alemi var.

Alper Öcal dedi ki...

Galatasaray da Fenerbahçe gibi yanlış mevkiye oyuncu alıyor.

cerkez1905 dedi ki...

6 aylığına kiralık opsiyon Galatasarayın elinde 7.2 milyon €uro...

begenirsek alırız begenmezsek yollarız bu kadar basit bazıları boşuna bizim için hesap kitap yapıp tasaya düşmesin ellerinde ki guiza ve gökhana iyi baksınlar..bişi olur alimallah kim kaçırcak o golleri :))))))

Galatasaray Türkiyedir...

Ice-Man dedi ki...

Transferde "Marka olsun, çamurdan olsun" gibi bir anlayışı var sanırım Gs yönetiminin.Eğer bonservisle birlikte alınsaydı gerçekten büyük kazık olurdu.Kiralık olması işi garantiye almış bir nevi.Bakalım Baros'un yarısı kadar olabilecek mi Jo efendi?

Unknown dedi ki...

Bu seneden daha ziyade onumuzdeki sene icin yapilmis bi transfer gibi,

avrupada oynamayacak kisminda ise sadece madrid macinda yok Jo,

madrid gecildigi takdirde bi sonraki turda gs formasi giyebilicek

Onumuzdeki sene takimda tutuldugu dusunulurse, ortaya alinacak iyi bir dmc ile cok iddiali bi CL sezonu gecirmek mumkun

İsim dedi ki...

Kötü bir transfer.
Yeni İorfa.
Sakar,sarsak,savruk düşük taktik zeka ve tekniğe sahip bir adam.
Totall futbola ihanetdir eğer bundan bahsdecek olan varsa tabii.

aradadusunur dedi ki...

@moonchile
Galatasaray TV'de açıklandı satın alma opsiyonu alındı diye. Oradan alıntı yapmıştım yani.

Mâverâ ' Horasânî dedi ki...

Haldun babanın fire vermesi doğal.. Çünkü medyanın yazmadığı adam kalmadı :)

Eğer A.Madrid'i elersek bir üst turda oynama şansı varmı? sanki öyle bir şey okudum da..

Ayrıca sezon sonuna kadar kiralık olması bizim açımızdan çok iyi.. Birde satın alma opsiyonu varsa tadından yinmez :)

caveksk dedi ki...

Bu demek oluyo ki elveda linderoth.
satın alma opsiyonu var ise harika.
avrupa liginde oynayamayacağı için bir de türk santrafor alacağız demekki yada avrupa ligini bir kenara bırakıp seneye şampiyonlar ligine direk bilet almak için yapılacak planlar.Avrupa liginde de yol nereye kadar giderse...

unknown dedi ki...

Huntelaar'la beraber kiralık olarak alınabilcek birisiydi.. babel'e şimdiden para saymak istemediler heralde.. Jo disiplinsiz biri ama sorun değil, nasılsa bonservisi hala city'de başımız ağırmaz.. Ee peki linderoth nereye gitti??

Sakuragi dedi ki...

jo satın alma opsiyonuyla alındı..9 milyon euro civarında bir ücret ...city onu zaten gözden çıkardı..

hedef ligdi ,avrupa kupasında oynamıcaksa niye alındı gibi çok yorum yapan var..bira kafa çalıştırılırsa bunun önümüzdeki sene yeni stad'da şampiyonlar ligine hazırlık olduğunu idrak edebilir herkez..

+ bu adam disiplin sorunu , yada ingiltere ligine uyumsuzluk gibi sorunları olmasa sizce alınabilirmiydi ????


dos santos'un alınması gereksiz değil plan çerçevesinde..arda turan menejeriyle sürekli gitmek istediğini belli eden açıklamalar yapıyor farkındaysanız , eli belinde gezmesi ve formsuzluk durumuda dikkatinizden kaçmıyordur herhalde...önümüzdeki sene arda'nın gitme ihtimaline karşı bir hazırlık bu ki çok yerinde bir hareket..

eğer nonda ikna edilip gönderilebilirse alınır...yok olmazsa sezon sonu alınır..

atletico madrid aman aman bi top oynamıyor 2 maçını seyredin görürsünüz..defansı evlere şenlik..gözünüzde büyütmeyin..

insivible dedi ki...

jo nun nesini begenmiyosunuz ya, brezilyali ibrahimovic kendisi.

forvette baros yok oraya alindi, avrupa liginde oynayamacak o yuzden komik transfer diyenler, ona gore adam mi alicaz, sonra ya ilk turda elenirsek?

jo turkiye topraklarinin gorebilecegi en iyi forvetlerden, henuz 22 yasinda brezilya milli takiminda da oynadi bayagi isallah iyi bi performans gosterir ve geri gider. golleri dizip cok iyi bir performans gosterecgine inaniyorum, rijkard da cok kasmaz, kampa bile almiyo takimi, rahat birakir jo'yu, jo cosar.

bahtiyar dedi ki...

satın alma opsiyonu iyi hoş ama kanaatimce bu sezon çok fazla bir verim alamayız. sağlıklı bir baros varken bu takımda, onu kesecek oyuncu yok. avrupa da zaten oynayamıyor. anladığım asıl gelecek seneye yatırım olarak transferi yapmış galatasaray. en azından takıma alışır diye mi düşündüler artık.

Musti dedi ki...

seneye şampiyonlar ligine direkt katılabilmek adına iyi bir transfer. baros 2 atletico yu kaçırıyor ama 7-8 lig maçını da ıskalayacak belki de. bu sebeple çok iyi oldu olay...

adachayi dedi ki...

bu transfer bana biraz geçen yılı hatırlattı.
en çok ihtiyaç olduğu zamanda fernando meira satılmış ve kewell stoper oynatılmıştı. belki de uefa'da ilerleyememenin en temel sebebiydi bu. yine avrupa ligi'nde oynayabilecek forvet lazımken oynayamayacak jo'nun gelmesi ilginç gerçekten. galibe iş yine kewell'ın sırtına bindi.
meira satıldığında uefa kupası 2. plana itildi denilmişti. acaba bu yıl da mı öyle?

drogba dedi ki...

Şaka mı bu yazılanlar :) Jo avrupada oynamayacak bu yüzden biraz üzgünüm diyene bir şey denmez de sonuçta jO dan bahsediyorsunuz.Adebayora benzeyen bir oyuncu.
Uzun olup teknik olup hızlı olup ayaklarına hakim olup iyi şut atan frikik ve penaltı atan bir oyuncudan bahsediyoruz.:)

corrado dedi ki...

ilkönce jo bir söylesin bakalım sabri yi tanıyor mu tanımıyor mu.
ondan sonra jo hakkında sallarız biraz.

lions dedi ki...

yahu hala jo ya kulp takanlar var kim onlar belli gerçi adamın satın alma opsiyonu var üstelik maaşının 3/4 ünü eski takımı ödüyormuş Haldun utanmsa üste para alıp gelecek siz hala yok avrupa dayok yok disiplin falan yahu adm bedavaya geldi daha ne olsun

Sefa Hasanoglu dedi ki...

La noliiyyyy?

mre dedi ki...

zamanında hosiç-seydiç ikilisini ağzının suyu aka aka seyretmiş biri olarak bazı yorumlar yaşlandığımı hissettiriyor. tabi futbolumuz çok hızlı değişiyor. ligimizin yayın hakkı 400 milyon dolarlar mertebesinde, hal böyle olunca c.ronaldo'dan aşağısına dudak büküyoruz.
bu nostaljik girizgahın ardından bir kaç kelime de jo için, şahsi fikrim forvet alınmaması yönündeydi ama baros bu kadar geç dönecekse yapacak başka bir şey yok. avrupa'da oynayabilecek diye daha düşük profilli bir forvet yerine jo tercihi çok da mantıksız değil. ayrıca baros düzeldiğinde hala avrupa'da olabilirsek jo ile lig-kupa rotasyonuna (fantaziye bak) girerler.
eğer hücuma yönelik bir santrafor gelirse eyvah diyorum. alınması gereken adam linderoth'un sağlıklı versiyonu ama dos santos ismi bu tanıma hiç uymuyor. son olarak da yabancı transferlerinin serbest kalabilme olasılığı da düşünülerek yapılan bir transfer olabilir jo. yine de yerli bir iskelet kurulması gerektiğinde ısrarcıyım ama ayrı ve uzun bir konu.

mre dedi ki...

bülent bey sizin hughes örneğinden sonra aklıma takıldı neill-hughes ikilisi blackburn'de çalıştı mı? öyleyse hughes'un 3. öğrencisi oluyor :)

bahtiyar dedi ki...

abi zaten 9 yabancımız oldu, bir orta saha daha alsak 10 olacak. linderoth gitti sayalım, nonda'da mı gidecek?

aradadusunur dedi ki...

Evet Nonda'da yolcu tabi Dos Santos gelirse:D

O s c a r dedi ki...

Bülent abi sen yazdıysan doğrudur eyvallah lakin satın alma opsiyonu hiçbir yerde belirtilmemiş, anlam veremedim.

Caner Erkin ve önceki transferlerde bu tür opsiyonlar transfer ile birlikte resmi siteden duyurulurdu. Bu sefer duyurulmamış olması beni biraz çekimser yaptı bu opsiyonun geçerliliği ve de haliyle transferin doğruluğu konusunda. Zira bu adamı opsiyonsuz alıyorsan en fazla Premier Lig'e topçu yetiştireceksin demektir.
Jo Nonda'dan iyi, lakin yine de satın alma opsiyonu yoksa kiralanmasını mantıklı bulamıyorum. Kısa vadededen ziyade önümüzdeki sezon için bir anlam ifade edebilecek bir transfer gibi geliyor bana. Hani Avrupa'da oynayabilecek olsaydı başka türlü düşünürdüm ama şu koşullar altında sezon sonu kesin gidecekse -ki bu da 3-3.5 aya tekabül ediyor- pek esprisi yok.

Lafın kısası, bu Galatasaray'ın satın alma hakkına sahip olduğu kesin midir, yoksa hafif bir pürüz vs. söz konusu olabilir mi? Paylaşabilirsen sevinirim.

nit dedi ki...

tabata'nin 8m oldugu yerde bu adamin 7.2 ise opsiyonu, muthis.

Tassadar dedi ki...

Benim aklıma başka bir şey takıldı,

Jo imzayı atarken yanında hangi emektar futbolcumuz oturacak?

Muhtemelen eski gölcülerimizden olur ama kim?

Schumy dedi ki...

Prekazi olacak sanırım formayı veren.

moonchile dedi ki...

ibra allahına kurban o zmn senin

ne güzel

Genel Sekreter Vak dedi ki...

İyi transfer.Yıllık ücretinin bile çoğunu City ödeyecekmiş.

Dahada Dos Santos gelmesin,gelecekse orta saha gelsin yahu...

filispit dedi ki...

Ben "eee bu adamı avrupa maclarında oynatamıyorsak ne anladık, biz ligde her şekilde gol atarız zaten" diyenleri anlamıyorum.öncelikle gs son 5 lig maçının 4ünde tek gol atabilmiştir nonda rijkaardin tutmadığı bir adamdır baros sakattır baska da forvet yoktur.sadece bu açıdan bile forvet transferi gerekliydi.ayrica kağıt üstünde mükemmel bir ofans hattına sahip olan galatasaray bir anda keita,kewell,baros ve nonda dan mahrum kamıştır.tam bu sırada jo'nun gelmesi müthiş bir hamledir.20 yaşındayken 22 milyon poundluk bir transfer gerçekleştirmiş bir futbolcu 22 yaşında galatasaraya getirilebiliyorsa bu cok iyi bir transferdir. ve ben transfer operasyonunun bitmediğini düşünüyorum.

Eddie dedi ki...

Ne olursa olsun iyi transfer. Bir kere kiralık... Büyük bir bonservis ücretiyle risk altına girilmiyor.

Jo'nun teknik ama bir o kadar da dağınık oyun tarzı Türkiye'de çok iş yapar gibi geliyor bana.
Lugano'yla ilk karşılaşmalarında ne olacak çok merak ediyorum :)

raul #7 dedi ki...

galatasarayın "şorta" ihtiyacı var "nike marka ayakkabı" buldu diye ayakkabı alıyor.bence ii oyuncu ama yanlış mevkiye transfer

Unknown dedi ki...

@Alper Öcal

neden ? yarım nonda hariç forveti olmayan bir takım, son derece düşük maliyetle bir banko oyuncu getirdi. derseniz ki orta sahaya da ihtiyacı va, ona katlıyorum.

Halim dedi ki...

khaldoon isi biliyor :D

ama artik yerli oyunculara yonelme vakti geldi diye dusunuyorum (nuri,hamit,aurelio,sercan,mustafa pektemek,halil,..)

İsmail dedi ki...

-------------Jo------

Kewell--------Arda--------Keita

-------Elano----Topal----

Hakan--Serwet-----NeiLL---Sabri


oyy oyy oyy diyorum... Seneye ya da şimdi bir de tazı gibi DMC aldık mı tamamdır bu iş..

Sabaha Kadar Futbol dedi ki...

Avrupa Ligi'nde oynatabilecek ve aynı zamanda kaliteli bir forvet bulabilmeleri gerekiyordu. Adam sorunlu ise zaten deplasmanlarda Fenerbahçe'nin bir zaman ki yabancıları gibi motive olamayacak Ali Sami Yen'de zaten oynasa ne olur. GS orada maçları çoğunu kazanıyordu.Kiralık olması gerçekten management başarısı.

A . A dedi ki...

------------Jo------

Kewell--------Arda--------Keita

-------Elano----Topal----

Hakan--Serwet-----NeiLL---Sabri

bu dizilişle her deplasmanda 3'lük olur galatasaray. yani her maç 4 atması lazım.

jo alındı diye, düne kadar mustafa-ayhan-mehmet topal'ın oynadığı orta üçlüye elano,arda, mehmet topal'ı koymanız ilginç olmuş.

jo transferinde kilit nokta satın alma opsiyonu. 23 yaşında ve bugüne dek evrrated ilan edilen bir golcüyü kiralamış gs. eğer ovrerated olmadığını burda kanıtlarsa o zaman türkcell süper lig hiç bitmesin :)

orchel dedi ki...

resmi sitede satın alma opsiyonuna değinilmemiş.. yine de hayırlı olsun transferimiz..

liquefied dedi ki...

Aklı başında kimle konuşsam, "orta saha lazım" dedi. Jo'dan sonra tabi ki. Giovani Dos Santos'u isteyen taraftar da futbol oynamayı bilmeyen ergenlerden oluşmuş bir kitle. Porto'nun 4-3-3'üne göre konuşacak olursak, bize bir Raul Meireles lazım. Fernando ve Belluschi gibi adamlar(Topal ve Elano) var bizde ama Meireles gibisi yok.

Rüzgar Karabulut dedi ki...

@ortega
size katılmıyorum, Jo dahil her kim GS formasıyla çıksın FB'nin karşısına sorun değil, hatta Chelsea'nin futbolcularını sırtlarına GS formasıyla çıkartsan bile maçın 3 farklı sonucu; 1-0,2-0,3-0 FB lehine olur:)))
içine chelsea kaçmış cimbomuda kimse yadırgamaz, adet olduğu üzee ;)

Gala's dedi ki...

Teşekkürler yönetim...

Çok büyük transfer...

Hayırlı Olsun.

Unknown dedi ki...

http://www.uefa.com/MultimediaFiles/Download/Regulations/competitions/UEFACup/84/52/89/845289_DOWNLOAD.pdf

18.07 Excluding the UEFA Super Cup, and subject to paragraph 18.18 below, a
player may not play UEFA club competition matches for more than one
competing club in the course of the same season. A substitute player who is
not fielded is entitled to play for another club competing in the same season’s
UEFA club competitions, provided that he is registered with the UEFA
administration in accordance with the present regulations.


Subsequent registration
18.17 For all matches from the start of the round of 32, a club may register a
maximum of three new eligible players for the remaining matches in the
current competition. Such registration must be completed by 1 February
2010 at the latest. This deadline cannot be extended.

18.18 One player from the above quota of three who has played UEFA club
competition matches for another competing club in the current season may
exceptionally be registered provided that the player has not been fielded:
􀀐 in the same competition for another club,
􀀐 for another club that is currently in the same competition.
Furthermore, if the player’s new club is playing in the UEFA Europa League,
his former club must not have played in the UEFA Europa League at any
point in the current season.

freeland dedi ki...

Bülent Abi,
Hafta sonu futbol nerede?

L.E.N. dedi ki...

TSL'nin tanınırlığına ve itibarına katkıda bulunan bu transferi ve emektarlarını bir Fenerbahçeli olarak kutluyorum.

Sorunlu morunlu, Jo geliyor, Jo.

Unknown dedi ki...

Sene sonu Dünya Kupası var. Yaz döneminde transfer yapmak çok çok zor. Yapılabilecek en iyi şey devre arasında hedeftaki adamları kadroya kiralama yoluyla katıp, sene sonunda işimize gelirse bonservisiyle almak. Hele bi de bu adamlar devre arasına klüplerinde mutsuz girdilerse harekete geçmenin tam sırasıdır derim ben.

Bence çok büyük akıl eseri adımlar atıyor takım. Bilinçli, planlı programlı. En önemlisi teknik heyetin isteği doğrultusunda.

varol döken dedi ki...

73 yorum nedir bre izansızlar? kadroya giremediği için gönderildiği yerde bile kadroya giren adam tapu kadastro müdürlüğüne girer ancak 6 ayda...

bu adamı gösteren wagner love'dı, nasıl beyaz atkı takan bir apaçi ermenegildo zegna bir ceketle adama benzerse jo da wagner love'ın yanında futbolcuya benziyordu işte...

getirsene wagner love'ı izleyelim dünya gözüyle...

olmadı haldun sıfır ama 73 yorumun gazıyla devam...

Bora dedi ki...

varol, wagner love'la top oynasam beni de premier lige hadi 23 olmasa da 7-8 milyon euroya itelersin di mi?

filispit dedi ki...

Bu kadar yorum yapılmasının sebebi; galatasarayın turkiye de cok konuşulacak bir transfer yapmış olmasının yanı sıra, jo'nun tüm dünyaca büyük beklentiler beslenen bir futbolcu olmasıdır.vagner love ile performansının doruğa ulaştığı doğrudur ama 25 yaşındaki love'ın hiç büyük bedelli transfer yapamadan avrupa yerine flamengo'ya gitmesi, belki de asıl vagner love'ı parlatan jo'dur şeklinde de yorumlanabilir.ayrıca fb vs. gs transfer karşılaştırmalarına karşı olan biri olarak, yapılan "bu jo kadroya bile giremiyomuş" yorumlarına diyorum ki; olsun varsın premier ligde tutunamamış olan 22 yaşında bir futbolcu galatasaraya 6 ay kiralık da olsa gelmiştir. sırf bu sebepden gs yönetimini kutlamak gerekir. sanırım trabzon da tutunamamış gökhan ünal'dan da daha iyi bir transferdir.

Schumy dedi ki...

Yahu Jo Fenerbahçeliler'in hep istediği adamdı. Burada b.k atılması,

Gallardo, Pires veya Morientes'i transfer eden Fenerbahçe'ye Galatasaraylılar'ın b.k atması gibi birşey.

Bu aralar farklı markalar türedi ama Kula iyidir Kula :)

Unknown dedi ki...

"Premier Lig'de kadroya giremeyen Jo'yu almak", Trabzonspor'da kadroya giremeyen Gökhan Ünal'ı almaktan iyidir.

İşte günün lafı budur.

orkun dedi ki...

Yav bir adamın saçı tipini bu kadar mı değiştirir, "aceto, yanlış resim koymuşsun" diyecektim az daha. Bence bir an evvel eski saçına dönsün bu vatandaş... (maksat b.k atmak)

mre dedi ki...

bu arada sözleşmesinde herhangi bir opsiyon yokmuş :(

Plastik Dikenli Kaktüs dedi ki...

Bu 7.2 leri 8.2 leri opsiyon bedeli olarak kimler attı ortaya. Küsuratlı rakam ver ki yalan olduğu anlaşılmasın türünden mi yazıldı bilmem ki :)

Opsiyon ve öncelik hakkı yok dendi imza töreninde Murat Yalçındağ tarafından.

Bülent Abi nedir acaba durum? Açıklamamak da istemiş olabilir gibi geliyor yönetim. Ne dersin bu konuda..

filispit dedi ki...

Tamam işte!!! tüm medya ve diğer takım taraftarları transferde aradıkları açığı buldular "opsiyon yok"... bu evi olmayan birinin tek oda evi beğenmeyip havuzlu villa istemesi gibi bir hastalık. jo,sahaya çıksın bi 4 ay birşeyler yapsın, sezon sonu kalırsa süper olur kalmazsa hoş bir anı olarak kalır. önemli olan bu sezon kaldığı sürede yaptıklarıdır.

june.one dedi ki...

daum çıkıp delikanlı gibi öncelikli hedef türkiye ligi derken yerden yere vurulmuştu .bu transfer göstermiştir ki avrupa mavrupa hikaye ilk öncelik her zaman ligdir.ama bunu delikanlı gibi çıkıp söyleyenler var, söyleyemeyip gereğini yapanlar var o zaman.

Unknown dedi ki...

Bu transferin GS standartlarındaki bir klüp için çok pahalı olduğu bir gerçek.Acaba uzun vadeli düşünülüp Sercan'a mı para verilseydi diyorum.6 aylık kontrat var zaten adaptasyon vs deyince faydalanma süresi daha da azalıyor.Ama ben bu transferin takım üzerinde yaratacağı etkinin olumlu olacağını düşünüyorum.Öncelikle,en önemlisi,Arda açısından iyi olacağını düşünüyorum.Takımda artık 2 genç süperstar var,bu Arda'nın üzerindeki psikolojik baskıyı azaltacak,rahatlatacaktır.İkincisi Kewell'a iyi bir mesaj olabilir bu transfer.İmzaya yanaşmayan Kewell vazgeçilmez olmadığını düşünebilir,takım 22 yaşında bir starı alabilecek prestij ve paraya sahip diye düşünebilir ve nazından vazgeçebilir.Hatta takımın geri kalanında da bu etki görülebilir.

Gala's dedi ki...

@ varol döken

Haklısın büyük forvet Gökhan Ünal'ın partneri Umut Bulut'u almalıydık. Leblebi gibi de gol atardı. Siz bırakın buradaki 70 küsür yorumu. Jo transferi sonrası uA forum 30 lu sayfalarda gezerken Antu'da neden 108 sayfa olur? Galatasaray Elano'yu aldığında antu forum neden ziyaretçiye kapanır?

varol döken dedi ki...

:) fenerbahçe üzerinden karşılaştırma geleceğini bilmeliydim... ben normalde kolay kolay yorum yapmam galatasaray ile ilgili haberlere, bu sefer düşündüğümü yazayım dedim, uslubu da elden bırakmayınca karşılaştırmalara laf atmalara açık bir post olmuş...

benim cevabım elbette aynı şekilde olmayacaktır, oynasın biz de izleyelim, ben haksız çıkayım... gökhan ünal da oynasın, siz haksız çıkın... o kadar para veriyoruz kutulara bir işe yarasın...

TWOHAF dedi ki...

bakalım sergileyeceği performans nasıl olucak gorucez

Gala's dedi ki...

bende ondan bahsediyorum zaten. riberye bonus diyende aynı taraftaydı çünkü.

en başından bunu demeliydiniz. oynasın hayırlısı olsun v.s. v.s.

oyuncunun kalitesi yorumla ölçülmüyor bunu anlatmak istedim.