19 Kasım 2009

Henry ve Gallas

Topu eliyle taşıyıp pası veren ve İrlanda'ya golü atan aynı gün, aynı yıl doğdu, beraber aynı okula gittiler: Thiery Henry ve William Gallas. 17 Ağustos 1977 doğumlu iki futbolcu da. Peki Henry, Gallas'ın golü için ne dedi?
"El vardı ama ben hakem değilim. İki İrlandalının arkasındaydım, topu sekti, elimle temas etti ve golü attık. Önemli olan finallere gitmekti."

30 yorum:

Genel Sekreter Vak dedi ki...

Sanırsın bir Ruud,Raul,İnzaghi...Hiç yakışmadı Titi'ye.Kariyerinde kaç tane böyle hadise vardır bilmem, ama dün gece üzdü kendisini sevenleri.

Unknown dedi ki...

kimse Henryden orda kahramanlık yapıp itiraf etmesini beklemiyordu herhalde ??

Unknown dedi ki...

sanırım köprüyü geçtiler! Ayı'nın dayılığının sonu!

Lemon Tree dedi ki...

Şu sözleri aktarmak istiyorum. İrlandalı futbolcu Sean St Ledger'dan gelsin: “if it had been one of our team we’d have probably done the same. the blame doesn’t necessarily fall on him but he’s handled it, everyone can see it around the world.” ve de "it’s cost a lot of us our dreams – as a boy i used to dream of playing in the world cup, and now i’m not."

(Tercümelerini elimden geldiği kadar yaptım aşağıya koydum)

Herhangi bir futbolcunun söyleyebileceği sözler değil bunlar. Gönül ister ki şu Henry'ye 6 maç gibi bir ceza verilsin ve hem 2010 Dünya Kupası'nda bu anlamsız çabası yüzünden oynayamasın, hem de bu tip yıkımlar yaratabilecek aldatmacalara karışmadan önce her futbolcu bir kere daha düşünsün.

İngilizce bilmeyenler için Sean St Ledger: ilk söz: "Bu pozisyonda bizim takımdan biri olsaydı muhtemelen biz de aynı şeyi yapardık. Suçun ona yıkılması gerekmiyor, ama elle oynadı ve dünyadaki herkes bunu gördü."

"Bu birçoğumuzun hayallerine mal oldu - Çocukken dünya kupasında oynamanın hayallerini kurardım, ve şimdi oynayamıyorum."

Mehmet Ali dedi ki...

dün internetim de sorun vardı golü şimdi izleyebildim. bakın bir türk büyüğü bizim atamız benim için en büyük TÜRK; ATATÜRK nedemiş? BEN SPORCUNUN ZEKİ ÇEVİK ve AYNI ZAMANDA AHLAKLISINI SEVERİM.hadi bu HENRY denen insan müsvettesini bu söze göre biraz inceleyelim. zeki mi; kendini zeki zannediyor. ben pisliğimi emek hırsızlığımı yaparım hakem görmezse -hakemin gözleri tamamen kapalı- ki görmedi(!!!) yoluma devam ederim. çevik mi; öyle çevik ki herşeyi saniyenin 1000 de 1 inde halletti ve hakemler eli göremedi. işe bakın ki onların dışındaki herkes gördü.sorun okadar hızlı elle topa dokunuşu görenlerde. şimdi en sonuncusu ahlak kısmı. ahlak mı? bir kere daha üstüne basa basa ahlak mı? bakın bir insanın hayyattaki yaşama amacı en başta insan olmaktır. insanı sevmektir. bunun için ahlak gerekir. kul hakkı yememek ilk olarak insanın yegane gayesi olmalıdır ki kendi hakkınıda bir gün yediklerinde savunmanda haklı olabilesin. şimdi bu henry efendi maç bitince sevinmemiş miş sonra demişki önemli olan finallere gitmekti. bu yolda her pislik yolu her insanlık dışı yolu mübah gören bu henry benim gözümde bırakın sporculuğu insan olarakda bitmiştir. şimdi o ufacık çıkar dünyasında çocuklar gibi eğlensin. bu tanrının eli muhabbetide hep gülüncüme gitmiştir. dikkat etsinler bi gün o tanrının eli manevi dünyalarına bir balyoz gibi inmesin. yazık çok yazık...

benjcev dedi ki...

henry özelinde abartılmasını hiç anlamıyorum.

peki, henry'nin hemen itiraf edip, golü iptal ettirdiğini düşünelim. bizlerin gözünde kahraman olacak, şüphesiz. endüstriyel futbol karşıtı cümlelerde hep adı geçecek, methiyeler düzeceğiz.

ama golü iptal ettirdiğinde, ülkesindeki insanların onu alkışlamayacağı da kesin. belki fair play ödülüyle teselli olacaklardı, o kadar. ama herkes içinden küfür edecekti henry'ye.

kendisi açısından ise, böyle bir "örnek davranış"la kahraman olacağına, 4 yılda 1 gelen ve muhtemelen son kez katılacağı dünya kupasına katılmak, orada goller atmak çok daha önemlidir ve bunu karaktersizlik olarak algılamamak lazım. kurallar dahilinde değil oyunun içinde olan "hakem hatası" ile yapması bunu "futbola ihanet", "rakibe saygısızlık" olarak da algılanmamalı.

olayla anoloji kurması açısından. alpay özalan'ın vlaovic'i düşürmemesinden dolayı kazandığı fair-play ile sevinmiştik. içinden keşke düşürseydi de 1 puan alsaydık diyen çoktur herhalde maçtan sonra.

Adsız dedi ki...

"topu sekti, elimle temas etti ve golü attık. Önemli olan finallere gitmekti."

Zafere giden her yol mübahdır kanka

tA dedi ki...

adam değilmişsin

tA dedi ki...

@mehmet ali ne mutlu türkiye cCc

Unknown dedi ki...

Mehmet Ali'ye tamamen katılmakla birlikte benjcev'e katılmak mümkün değil.

1-Bahsettiği "örnek davranışla" kahraman değil "insan" olacaktı.

2-Verdiği Alpay benzetmesinin de bu olayla alakası yok.

íí dedi ki...

henry, bencil egosunu rakiplerinin durust emeginden daha yuce gordu ve hirsizlik yapti. bugune kadar cok calisarak yarattigi piriltili kariyerini bir gecede golgelere burundurdu. henry futbolu birakinca da bu sahtekarligiyla anilacak.

Marat dedi ki...

henry'den makyavelizm açılımı

gianfresco dedi ki...

http://www.as.com/futbol/articulo/henry-fue-mano-dije-arbitro/dasftb/20091119dasdasftb_10/Tes

Asıl şöyle bi' haber var diyor ki Henry; "hakeme söyledim ama o bunu dikkate almadı". Bu doğruysa ne diyeceğiz peki ben de şaşırdım doğrusu.

Alpiboy dedi ki...

henry nin topu eliyle konrol ettiğini itiraf etmesi ne kadar komik bir açıklama. sanki biz pozisyonu goremiyoruzda o da lutfedip bize açıklama yapıyor. topa elle değmeyi bırak 2. pozisyonda resmen taşımış. bu hareketi el ile oynanan voleybolda bile yasak. ben irlanda dan bir futbolcu olarak o sahada olsaydım.oyun başladıktan sonra top ondayken henry benim sağlam bir tekmemi yemişti. hakem onuda görmezdi sanırım ne dersiniz? bazıları abartmayın diyor da emek hırsızlığı bu kardeşim dünya kupası bu boru değil. dünya kupasına gitmek için madem elle atmak mubah, o zaman herşeye hazırlıklı olmalı.

Comertsk dedi ki...

Henry, inşallah bu sene şampiyonlar liginde final oynarsın ve takımın başkasının elinden gelecek golle kupaya erişemez :)

Büyük Kaptan dedi ki...

bu olayda henry'i savunabilmek için raul'a sallamak niyedir onu anlayamadım. her futbolcunun gol olmaması gerekirken verilmiş golleri olabilir ama önemli olan niyettir. bilerek elle topu düzeltip pas vermek ayrı şey, topun ele çarpması ayrı şey.. ofsayttan atılan gollerde futbolcunun suçu yoktur, kimse bile bile ofsayt olmak istemez.. henry sadece bu maçta 3 kere elle oynama teşebbüsünde bulundu.. ayrıca "henry diving" meşhurdur youtube'da aratabilirsiniz..

varol döken dedi ki...

bence elini kessinler, dünya kupasında sağ eliyle oynasın...

kısasa kısas!

Russell dedi ki...

"dedim henry, sen rahatsız mısın oğlum..?"

arif 'insan sarrafı' erdem
17 mayıs 2000

mre dedi ki...

@varol döken
siz hep mesaj yazın. püskürdükten sonra ekranı temizlemek biraz uğraştırıyor ama olsun :))))

Baran Doğan dedi ki...

İzleyebildiğim en iyi forvet olarak nitelendirdiğim Henry'den bu sıfatı artık alıyorum. O kadar da değil. Klişe olacak ama önce adam olunmalı. Şaşırmayın gerçekten böyle düşünüyorum.

Sencer Yücel dedi ki...

@varol döken: olay o boyuta yaklaştı nerdeyse. ellerinde olsa adamı futboldan men edecek olanlar var. ama sorsan hepsi maradona hayranı...

ich dedi ki...

O el anri'nin değil Platini'nin eliydi. Diyerek tekrara düşmek istiyorum.

Adsız dedi ki...

henry takım oyuncusu olarak üzerine düşeni yaptı, maçı takımına kazandırdı.

biz de izleyici olarak üzerimize düşeni yaptık, henry den nefret ettik.

casillas dedi ki...

'önemli olan' insan olmaktı be henry..

LeChuck Le Beau dedi ki...

Youtubeda görüntüleri izlerken bir yabancının yorumu gözüme çarpmıştı. Hatırladığım kadarıyla aktarmak istedim: "Hep çocuklarımıza dürüst olmasını, hile yapmamasını öğütleriz. Çünkü hileyle kazananlar gerçek kaybedenlerdir deriz. Peki ya ben, Henry'nin yaptıklarından sonra oğluma bunu nasıl açıklayacağım?"

erdincinho altunozzi dedi ki...

@varol döken
büyüksün cidden büyüksün yerlere yattım yorumunu okurken :))

neden bu olay bu kadar abartılıyor ki
hepi topu henry yani,bi fowler yok karşınızda.henry ya dünyanın en iyi futbolcusu da olsa karaktersizin teki.sözlerimi bilinen bir öyküden alınarak bitiriyorum." 1 yoksa 0'ların hiç bir değeri yok"

Trapped Scorpion dedi ki...

henry nin hakeme elle oynadım dediği iddiası tamamen uydurma.

Unknown dedi ki...

Hoşgörülü karşılayanları da ben anlayamıyorum.

Tez zamanda düşüşe geçer umarım.

Junior dedi ki...

Topu kontrol ederken eline çarpar, anlarım. Ya da ne bileyim, ceza sahasında düşüşünü abartırsın, yalandan penaltı olur, bir nebze. Sonuçta Dünya Kupası, boru değil, bir futbolcu için rüya gibi anlar demek. Ancak böyle başarılı bir kariyere sahip bir oyuncu, doğru ofsayt kararına ahlak polisi gibi parmak sallarken, canı istediğinde resmen topu avuçlayıp istediği kıvama getirip asisti yapıyor, üstüne pişmiş kelle gibi sırıta sırıta seviniyor, bir de böyle bir açıklama yapıyorsa, düşündüğümden daha şerefsizmişsin Henry ne diyeyim. Bilirdik zaten baraj kurulurken attığın frikiklerden falan da bu kadarını tahmin etmezdim. İnşallah Barça formasıyla böyle hareketler yapıp deli gibi sevdiğimiz klübü lekelemez.

Neyse, Domenech ve ekibinin kupada bir şeylere yan basacağı kesin gibi zaten, o maçlarda da biz kutlama yaparız artık.

Not: O baraj kurulurken frikik atma mevzusunu Messi de yapmıştı derseniz, evet onu da o golden sonra kınmıştım ve hala da kınıyorum. Ayrıca o aklı Henry'nin vermiş olduğunu düşünüyorum (bu hareketle alakası yok, Messi o frikiği attıktan hemen sonra da böyle düşünüyordum)

Shroom dedi ki...

che t-shirtü giyip ödül almaya giden bir futbolcudan bu hareketi görmek üzücü. beklemezdim henryden