4 Kasım 2009

Neyse O

Japonları sevebilmek için yeterli sebep. Neyse o, bu adamlar.
Honda'dan sonra Toyota da mali kriz nedeniyle F1'den çekildi. Fotoğraftaki açıklamayı yapan Toyota yöneticisi...

44 yorum:

aşkın dedi ki...

Araba yarışlarının spor olarak görüldüğü embesil dünya.
Fotoğraftaki Amca sana ne oluyor? Senin ülkende 200 yıllık şirketler battı ki orada şirketler aile gibidir, insanlar ömür boyu aynı şirkette çalışır..
Rezil petrolcülerin, uğruna savaş çıkarıp dünyayı sökerttiği kartellerin bayraktarlığını yapabildiği kepzae organizasyonun bir gün tümden bitmesi dileğiyle.
''Bir F1 pilotu yarış boyunca 2 litre su kaybeder, sıcaklığı 50 derece olarak hisseder''
Hele hele, ne mühim bir mevzu uğruna.
Bu ortamda iyisi de erken gider rahmetli Senna gibi.

fd dedi ki...

Tamagochisi öldü diye kendi öldüren amcaya benziyor.

Unknown dedi ki...

Askin'a 100% katiliyorum. Tek gercek spor satranc! ne reklam aliyorlar ne benzin yakiyorlar ne de su kaybediyorlar

Adsız dedi ki...

toyota ve mali kriz? vay anasini.

b timurlenk dedi ki...

harakiri yapmaz inşallah

Mr.Eko dedi ki...

Cok degisik bir millet, Türklerden sonra en cok Japonlarin hayraniyim. Yakuza bile vatansever, tutkulu..

aşkın dedi ki...

Enis, satranç güzide bir zeka oyunudur, beyni geliştirir.

Griffith dedi ki...

Japonları sevmek için sebep çok:

http://kafamdakiparazit.blogspot.com/2009/10/japonumdogruyumcalskanm.html

varol döken dedi ki...

japon kızlarını sevmek için de yeterli sebebimiz var ama ben resim göstermeyeyim:)

Sade dedi ki...

unutulan duygulardan bir demet!

Unknown dedi ki...

@aşkın - yürüyedur, kesinlikle katılıyorum. neo-liberalizmin dolaşan sirkidir F1.

mondo trasho dedi ki...

daha dün gibi hatırlarım f1'e katıldıkları günü. alan mcnish ile olivier panis oturmuştu koltuğa. coşmuştu rüzgar panelleri. daha o günden bunlar bayağı sarsacak demiştim f1'i. yanılmışım. eddie jordan da ross brawn'ın honda'yı alması gibi satın alsa bari... eddie jordan'ı daözledim be heyt!

Adsız dedi ki...

benim elimde yetki olsa bu adamı kovardım. bu tripler ne yahu?! biz burada iş yapıyoruz hacı, yemişim Formula 1'ini sanki yerinden yurdundan olmuş herife bak, Toyota Formula 1 den çekildi diye bir şey kaybetmez, toyota bir şeyler kaybetti diye Formula 1 den çekiliyor ağlayacaksa Formula 1 den çekilme kararına değil Toyotanın kaybettiği paralara veya başka bir deyişler Formula 1 de har vurup harman savuracağı paraları artık kazanamadığına ağlıyor. siz de üzülecekseniz bu japonun bu haline değil, koskoca anadoludan bi tane otomobil çıkaramadığımıza üzülün. Dandik fransız, italyan, japon arabalarına biniyoruz. bunlara üzülün...

Genel Sekreter Vak dedi ki...

Helal Aşkın.Ne zaman dönen hayvani para ve maliyetler başta olmak üzere söylediğin sebeplerden F1 ve türevlerine sallasam kınanırdım,nettede olsa gördüm ben gibi düşünen birilerini,sevindirik oldum.

Ayrıca Japon dedin mi Jon Kabira.

"Ofsaydoaa naaayn!"

aşkın dedi ki...

@Georghe
Eyvallah.Bir de vasatın ironiyi keşfettiği güne lanet olsun, satrancı mundar ettiler :)

Taci YALÇIN dedi ki...

@armiero

http://vliegendenederlander.blogspot.com/2009/08/top-10-turk-internet-yorumcusu-klisesi.html

ben korelileri, japonları vs. park ji sung'dan dolayı çok severim. aslında küçüklüğümden beri severim ama şu anda sevmemin nedeni park ji sung'dur. Kendisiyle PES'te gol attığım zaman, şiirci Uğur Aslan misali vurgusuyla beraber "yıldız gözlümmm" diye haykırırım. bak özledim şimdi. yıldız gözlüm benim.

Adsız dedi ki...

@Taci YALÇIN

o toyotacı japonu bu hale sokan duygularla bana yukarıdaki yazıyı yazdıran duygular(maddi manevi ve milli duygular) arasında hiçbir fark yok ama o bu pozu verince empati kuruyorsunuz biz bu cümleleri kurunca klişe diyip geçiyorsunuz...

o formula 1 den çekildiğine paralar kaybettiğine ağlıyor
ben formula 1 de yarışan türk takımı olmamasına ve o paraları hiç görememiş olmamıza ağlıyorum
tabi bizimkisi fukara göz yaşları olunca kıymete binmiyo toyotanın ceosu filan olmamız lazım ki "vah vah yazık lan herife" desinler...

ayrıca farkındayım çok dertliyim :)

Omnis determinatio est negatio dedi ki...

Go varken Santıranç ne ola?

Nightstalker dedi ki...

mali kriz falan tamam ama, gozluklerde altin hani :)

DenizEr dedi ki...

F1'in organizasyon olarak eksigi, kotu yani coktur dogru ama otomobil ve hatta diger teknolojilerinin gelismesine buyuk katkisi var.

Ayrica da otomobil yarislarinin spor olup olmadigi da cok uzayacak bi tartismadir. hIz tutkun varsa seversin, yoksa tabii ki anlamazsin, sIkIlIrsIn, aklina petrol savaslari, vs gelir yarista...

cerkez1905 dedi ki...

f1 den anlamıyosanız izlemeyin zaten o size değil anlayanlara...

sukullaci dedi ki...

aşkın f1 i spor olarak görmüyosan neyi spor olarak görüyosun merak ettim şimdi. sence bir f1 pilotu araç kullanırken "dur şu petrol firmalarını biraz daha zengin edeyim" diyerek mi sürüyor. adamlar kendi amacı uğruna sürüyo. futbolda da kendileri için oynarlar ama her takımın sponsoruda var. yani arda türk telekomu yüceltmek için mi oynuyo. tamam artık reklam olayı aştı ama tüm sporlarda öyle. arda da kendisi için terliyo massa da.

SAFÆ dedi ki...

Yazık oldu..

erdincinho altunozzi dedi ki...

aceto kel alaka olacak ama
u-17 ile ilgili bi yazın olacak mı burda
bizimkiler çeyrek finale çıkmış bildiğim kadarıyla

frodo555 dedi ki...

Toyota adisi zamanında WRC yi bırakmıştı F1 e iddialı bütçeyle girebilmek için, evden kaçıp yeşilçama giden kızlar gibi... O gün lanet etmiştim bu agaya zaten.. Onlar gittikten sonra da wrc bir daha eskisi gibi olmadı zaten o da bitti sayılır. Halbuki f1 bütçesinin Allah bilir 10 da biri parayla hem de sattıkları (biniciye!) otomobille yarışıyorlardı. TR de dahil onlarca ülkede yüzlerce takım da tanesi 300K€ paralar verip corolla alıp yarışıyordu.

F1 öyle bir şeytan ki, aynı aydın doğan gibi o piyasada dolaşan bütün para benim olsun, başka kimse yaşamasın felsefesiyle hayatını sürdürüyor.

TR'de de F1 öncesinde iyi kötü bir motorsporları takvimi vardı. 4-4,5 kafaya oynayan takım vardı. Fabrika takımları bile vardı anasını satayım... F1 bir geldi, bütün sponsorlar reklam bütçelerini semi-pro takımları bir sezon desteklemek yerine F1'in bilmemne organizasyonunda iki koltuk satın almak için harcadılar ve ülkede motorsporları bitti.

Şimdi oturup ağlasın düdük!,biz kaç senedir ağlıyoruz sizn yüzünüzden...

TA dedi ki...

kapitalizm japonları bundan dolayı seviyordur sanırım.olmayacak şeylere ağlıyorlar. :) formula1 den çekildiği için ağlanırmı yau.hatta sevinmelisin böyle gereksiz şeylere para vermeyi bıraktığın için.formulanın insanlığa bir faydası yok.afrikada insanlar açlıktan ölürken sen milyon dolarları araba yarışlarına akıtıyorsun.

caveksk dedi ki...

bu arkadaşların hanımları,sevgililerimi bu arkadaşların nickleriyle girip yazdı bu kadar eleştiriyi yahu.benim hanım da deliriyo f1 izlememe.ne anlıyosun bundan diye. f1 izlenmezmi ya.ilk defa bu kadar erkekten bu kadar eleştiri okudum f1 le ilgili.

Aradığın Herşey dedi ki...

Yapmacıktan ağlıyo ağlayarak yırtabilirmisin sandın zor çok zor bi durumdalar.

gameover dedi ki...

Millet uçmuş, petrol fiyatları mı dersin, afrikadaki açlar mı dersin?!

Anladığım kadarıyla bu yorumları yapanlar sporun hiçbir türlüsüyle ilgilenmiyorlar. Bu bir spor blogu olduğuna göre Bülent bey in arada sırada koyduğu güzellerin fotolarına bakmak için mi giriyorsunuz buraya.
Futbol postlarını okumadığınız kesin de...

İsim dedi ki...

@caveksk
This is only football:)
Değil elbette ama -çoğunlukla-romantik futbolsever profili F-1 ile asla barışamadı,barışamaz da.

Bu Japon'un fotoğrafı para pul ile izah edilemez.
Adanmışlığın ve hayal kırıklığının fotoğrafıdır o.
Anlayamıyoruz ve anlayamıyacağız.
Bambaşka iki gezegenden farklı türleriz.
Bülent abinin dediği gibi sevmek kadar sevmemek için de çok neden var bu türü.

aşkın dedi ki...

Vızıldayarak birbirini takip eden arabaları anlamadığım için beni bağışlayın.
Her yarışı spor olarak kabul edeceksek işimiz iş..
Kaldı ki ben pilotlarda hata veya kusur bulmadım, insan yapısını ve hayatını hiçe sayan ve bugün dünyada savaşlara sebep olan sponsorlara sahip bir yarışa tepki gösterdim.
Ben bizzat bu sitede futbol liglerinde takım sayısının 16'ya düşürülmesini savunmuş ve Premier Lig'deki sert futbolu eleştirmiş biriyim, bunları da futbolcu sağlığı açısından belirttim.
Rica ediyorum artık insanların ne demek istediğine dikkat edilsin, karşıt argüman veya sui misal aranmasın.

salamy dedi ki...

Jaguar F1'den çekildiğinde,NY Times'da sanırım bir makale okumuştum. Orada üretilen binek araba başına F1 maliyetinden bahsediliyordu. Jaguar'da bu rakam ürettiği her otomobil başına 2000$ dı(yanlış hatırlamıoyrsam. Buna karşılık Toyota'da ise sadece 60$(bundan eminim)! Diyeceğim şu ki bu sporda yarışanlar arasında en az maliyetle işi koparan firma çekiliyorsa, F1'in sonu kötü demektir. Ha bu arada ben de F1'den bir şey anlamıyorum. Arabaların viyuuuuv diye geçip gitmesinin heyecanı ne anlamıyorum. Bence sadece atart anı güzel(en çok kaza o an olduğundan) bir de Montoya'yı izlemeyi severdim. Hatta bir keresinde artis şumi'ye şahane bir makas atıp onu pist dışına atmıştı.İşte ben böyle yüzeysel bir F1 izleyicisiyim:)

Çetin Cem dedi ki...

@enis bu başlıktaki en güzel yorum seninkiydi bence.

hiç formula fanı falan değilim, birer birer ayrılıyor markalar, zerre üzülmüyorum. da yarın galatasaray iflas etse adnan polat çıkıp bi damla gözyaşı döker mi mesela? başlıkta anlatılan bu bence ve çok da güzel bir bakış açısı.

bir de, eleştirmeyi çok sevip de fikirlerine ilk karşı çıkanın zekasından girip vasatlığından çıkanlar var ya, aslında onların haline ağlamak lazım bu japon amca gibi :)

aşkın dedi ki...

@gameover
Önce okuduğunu anla, petrol fiyatlarından bahseden yok.Uçan kim oluyor bu durumda?
Bir de Afrika'daki açların spor(!) aşkından daha önemsiz olması da bambaşka bir boyutmuş.

Halim dedi ki...

bence adam toyota'yi formula 1 de tutamadigi için, utancini ve uzuntusunu saklamadan ozur diliyor f1 severlerden. ozur dilenecek veya utanç duyulacaksa bu capon arkadas gibi yapilmali, oyle palyaço gibi, "ne var bunda herkes yapiyor, özelimiz kalmadi" deyip bide milleti tehdit ederek degil..

gameover dedi ki...

@aşkın

Afrikadaki açların spor aşkından önemsiz olması ?!
İlginç bir noktadan eleştirmeye çalışıyorsunuz f1 i de beni de.

F1 den zevk almıyorum, 22 kişinin bi topun peşinden koştuğu oyun ilgimi çekmiyor demek ayrı, insanlar aç susuz; f1 sevenler petrol zenginlerini iyice zengin ediyor, futbol taraftarları doğalgaz milyarderlerini zengin ediyor ühü ühüh demek ayrı.

Futbolun bu kadar endüstriyelleştiği bir dönemde sadece f1'i mesnetsizce eleştirmek saçma geliyor bana.

Afrika'daki açlar konusunda da yeterince hassasım, ne mutlu ki, gerekli gereksiz para saçan, liseleri yıkan bir kulüp taraftarı olup da f1 e laf atmıyorum.

aşkın dedi ki...

Futbol doğalgaz zenginlerinden önce de vardı, gerçi aklınca araba yarışını savunmak için futbolu 22 kişinin oynadığı oyuna indirgeyene bunu söylemek de boş.
Ağlama efekti veren zeka; benim de lise yıkan kulübün taraftarı olduğumu ve astronomik transfer yanlısı olduğumu iddia edecektir, şaşırmadım.
Haydi şimdi spor olarak gördüğünüz araba yarışını izlemeye devam edin, arada Nascar'a da göz atın.

sembolist dedi ki...

Yıldırım Demirören de birgün böle açıklama yapıp anı durumda resmedilse:))

semioticus (shelbyl) dedi ki...

Bir F1 elestirisine "namusa atilmis laf" tadinda yaklasip ulvi nitelikte tartismalar cikaran aziz Turk milletini buradan bir kez daha tebrik ediyorum.

Fikirleriniz ne kadar dokunulmazmis yahu kardesim? F1'in bu kadar atesli tartisildigini gorse Ecclestone da resimdeki adam gibi aglardi herhalde..

gameover dedi ki...

uzun zamandır f1 i izlemediğimi not düşmem gerekir sanırım.
Araba yarışını savunmaya çalışmıyorum, benim savunmama ihtiyaçları yok ben mesnetsizce eleştriler yapan birini eleştiriyorum sadece.

SAFÆ dedi ki...

F1'i spor olduğu için izliyorum. Sponsorların olması da F1'in devam etmesine katkı sağlıyor. Şirket politikaları umrumda değil.

van auger dedi ki...

amcam orada ugradığı basarısızlığa ağlıyor.burada millet f1 spor mu değil mi?petrol zenginleri ,vahşi kapitalizm, afrikalı açlar falan diyor.Birazcık adamın haline acıyın,üzülün.Hatta internetten e mailini bulup teselli edin ayıptır.

aşkın dedi ki...

Kendisine diyeceğimiz Allah başka dert vermesin, Irak'ta veya Afrika'da doğmuş olabilirdi.
Ağlamanın ve espri yapmanın da yeri geldiğinde lükse kaçtığı durumlar olur, milletin birşeyleri sorgulamasının keyifçilikten daha elzem olabileceği gibi.

Feridun Bitir dedi ki...

Bu japonlari bende severim ama bir belgeselde gördüklerim beni soka ugratti. bunlar poset icinde kullanilmis kiz donlari satiyorlar. posetin icinde kizin fotosuda var, bak bu donu bu kiz giydi hesabi. capon kardes dükkana geliyor ve bir tane alip gidiyor!