13 Kasım 2009

Maradona ve Heinze Kardeşler

"2006 yılında karısından boşandığında beş kuruş parası kalmamıştı. Sebastian'ın futbolcuların pazarlama ve promosyon işlerini yapan Passion adında bir şirketi vardı. Onu Hindistan'a 1 milyon dolar karşılığında götürdü. Arjantin'de beşerli takımlardan turnuva düzenlediler, iyi para kazandılar. O da bunun karşılığında Sebastian'ın ağabeyini her maç milli takıma çağırdı ve oynattı."Maradona'nın Gabriel Heinze'ye onbirde şans tanımasının sebebinin bu olduğunu iddia ediyor El Pais gazetesi. Maradona'nın Heinze'nin kardeşine olan şükran borcunu böyle ödediğini yazmışlar. Heinze milli takımı hakediyor mu? Arjantin'in başına geldiğinden beri aday kadroya 70 futbolcu çağıran Maradona bile buna net bile cevap veremez. 13 maçın 11'inde ilk onbirde başlamış Heinze. Yaşadığı diz sakatlıklarının ardından Real Madrid'e transferi de İspanyol kulübünün transferdeki anlamsız oburluğuydu. Şimdi Marsilya forması giyiyor. Bu ciddi iddiayı ortaya atn El Pais ve Heinze arasında husumet var mıdır, bilemem tabii...

9 yorum:

Unknown dedi ki...

takıma sokmam

aşkın dedi ki...

''Arjantin'in başına geldiğinden beri aday kadroya 70 futbolcu çağıran Maradona''
Futbol endüstriyel pazar olmayı aşmış artık direkt üretici olmaya da başlamış.Milli takımlar futbolcu pazarlama arenası oldu.
Daha çok yakın zamanda yıldız futbolcu oynatılması için baskılar ve tartışmalar yapılırdı.Şimdi olay tersine döndü.Böylesi daha karlı.

Altan Koçak dedi ki...

Delgado'yu da alsa keşke bi ara.. :)

31 ligas y 11 eurocopas dedi ki...

when maradona was in Cataluña, he couldn't learn catalan language..

because catalan language is mix of latin, provençal and castellano

VIVA Castilla Y ABAJO cataluña !!!

31 ligas y 11 eurocopas dedi ki...

Castellanos son definidos como una comunidad con una cultura y una historia compartidas. Su origen es, así como la mayoría de otras partes de la España, una mezcla heterogénea de celtíberos, romanos y Visigotas.but una identidad cultural común. Con el tiempo, la mayoría de los castellanos se han mezclado con otros españoles, debido a su dominio político pasado y presente-el dominio día cultural.

¿Entendido?

Adsız dedi ki...

heinze'yi eleştirmeden önce 2006 dünya kupasındaki futbolunu hatırlamak gerek. ofansif ağırlıklı takımda ayala önderliğindeki 3 kişilik defans hattında müthiş maçlar çıkardı. ayrıca, real'e gelmeden 4 yılını man.utd'da geçirdiğini de unutmayalım. ona real için kötü tercih demek, ferguson'un futbolcu tercihlerine de lafetmek olur sanırım.
milli takım içinse maradona onu 11 kez takımda oynatmış. peki ondan önce kaç kez milli olmuş heinze? 50.

bütün bunları dünyada en zor üst düzey futbolcu yetişen mevkilerden birinin sol bek olduğunu unutmadan (bkz. kendi sol bek geçmişimiz ve uzun yıllar değişmez figürler olan semih, abdullah, ümit özat, i.üzülmez, hakan balta; hatta roberto carlos'un real'de ve milli takımdaki son 2-3 yılı) değerlendirmek gerek.

Schumy dedi ki...

Zarate nerede ?

Cavenaghi nerede ?

Leo Franco nerede ?

Coloccini nerede ?

Maradona dingonun değil de kendinin ahırına çevirdi milli takımı sağolsun...

Kısa süre içinde adam değilsin Maradona haberi bekliyorum.

mre dedi ki...

Konuyla hiiiç alakasız ama son konu bu olduğundan yazıyorum. Kış söyleşileri hem bloga yani bir kan, heyecan getirmişti hem de hayatta elimize geçmeyecek bir fırsatı bizlere sunmuştu. Lakin Bülent Bey kış söyleşilerinin bittiğini yazmış. Sebebini tahmin için müneccim olamaya gerek yok. İnsanlar kendilerine laf sokulsun diye sayfalarca soruya cevap vermez herhalde. Bu hem konuğa, hem ev sahibine saygısızlık. El birliğiyle bu güzel aktivitenin içine etmişiz. Emeği geçenlerin ellerine sağlık (!)

forzaMANU dedi ki...

ya görende amatör yada 2.lig topcusunu milli takıma almıs sanır.maksat maradonayı eleştirmekse başka konudan girilir.sonucta bu heinze.manuda realde 10yılını gecirmiş bi adamdan bahsediyoruz