2 Kasım 2009

Kış Söyleşileri

Soruları sizler soracaksınız. Onlar cevaplayacak. Ben de araya illa ki birkaç soru sıkıştırırım. Aklımda uzun bir liste var. Adı geçenlere "blogdan gelen soruları cevaplar mısın?" diye sormadım. Pas geçen olursa da şimdiden canı sağolsun. Kim o hafta müsaitse o sırayla devam etmek istiyorum. Okay Karacan ile başlayalım.

Sırasıyla değil, vakitleri oldukça... Yiğiter Uluğ, Mehmet Demirkol, Banu Yelkovan, Bağış Erten, Mehmet Özkan, İbrahim Altınsay, Gürcan Bilgiç, Ercan Taner, Güntekin Onay, Ersin Düzen, Ali Okancı, Melih Şendil, Uğur Meleke, Mert Aydın, Ali Ece, Kaan Kural, Murat Kosova, Emre Gönlüşen....

Soruları yorum bölümüne bırakabilirsiniz. Mükerrer sorular olmaması için sizden önce bırakılmış soruları okumanızı rica edeceğim. 3 gün içinde soruları toplar, hafta sonuna sohbeti hazır ederiz.

***
Okay Karacan için bir günde 100 soru geldi. Takdir edersiniz ki hepsini sorma şansımız yok. Paylaşan herkese teşekkür. Söyleşi hafta sonunda blogda...

101 yorum:

ALPER dedi ki...

Merhaba,

Okay Karacan'a ayrıldığı kanallardaki ayrılığın siyasi sebeplerini sorar mısınız? (Üstü kapalı da anlatsa olur)

Majesty dedi ki...

En hareketli, en sıkıcı, en heyecanlı veya en hüzünlü. Aklında en çok hatırladığı, iz bırakan 3 maç?

Kemal İslim.

Unknown dedi ki...

Okay Abi, Fifa 10'mu Pes 2010 mu?

Schumy dedi ki...

Sizce spor yazarlığının veya yorumculuğun alaylısı okullusu var mıdır ? Yıllarca stadlara gidip maçları takip eden insanlar mı yoksa üniversite mezunu gazeteciler mi bu işte daha iyi ? Daha doğrusu hangisi olmalı hangisi olmamalı ?

adam gibi adam AKDEM dedi ki...

bilgin gökberk'i seviyor mu? seviyorsa bunu neden yapıyor? teşekkür ederim

paint çok pro dedi ki...

ercan saatçi'ye soru soramıyor muyuz?
:(((

mre dedi ki...

Hiç konuğuyla şöyle küfürlü köstekli bir program yapmak istedi mi? :)
Yapanları kıskandı mı? Ayrıca sizce küfrün zaman aşımı olur mu?

Not:Severek takip ediyoruz güler yüzünüzü ve gülen sesinizi :)

Unknown dedi ki...

ilk soruya ek; çok istikrarlı bir kariyere sahipken neden son 2-3 yılda çok süratli bir kariyer değişikliği temposuna girdi.

masanın diğer tarafında yani federasyon ya da bir klüp ile çalışmayı düşünür mü?

zachpaulsen dedi ki...

'işte karşınızda dünyadaki en güzel şovu yöneten adam'

Okay karacan bu muhteşem cümleyi bir Barça maçında, rijkaard için söylemişti.

Ne zaman maç anlatacak? Özellikle La Liga maçlarını bekliyorum. Bir de f1'in tadının kaçmasının esas sebebi okay Karancan'ın f1 anlatmamasıdır.

Yağmur Damlacıkları dedi ki...

Bilgiye ulasmanin bu kadar kolaylastigi bir ortamda gazeteciligin evrensel kurallari degismeyecek olsa da, bir takim degisikliklere ugramasi kacinilmaz gozukuyor. Gazetelerde birbirinin aynisi ya da benzeri haberleri gormek artik cok siradan hale geldi. Gazetecilikte gunumuzde ve gelecekte fark olusturacagini dusundugunuz seyler nelerdir? “Gazetelerin yerini yakin bir gelecekte internet gazetelerine alacak.” ongorusu hakkinda neler soylersiniz? Bir televizyoncu ya da gazeteci olarak yapmayi hayal ettiginiz ancak cesitli nedenlerle hayata geciremediginiz bir proje var midir? Calistiginiz gazete ve televizyondan bagimsiz olarak, programlarini, haber ve yorumlarini begendiginiz gazete, dergi, televizyon ve bloglari soyleyebilir misiniz?

Simdiden Tesekkurler...

untildie dedi ki...

Okay Karacan ve Bülent Bey size(ve diğer konuklar için); Mensubu olduğunuz basın sektöründe daha ne kadar "dinazorların" altında çalışmaya devam edeceksiniz?

Futbolda devrimizin evliya çelebilerinden(yılmaz vural vs.) dem vurup hep alternatifler ararız ya ülkemizde (genelde sporu geçtim) futbolun ilerlemesinde kıdım katkısı olmayan aksine köstek olan bu sektörde akılları 50 yıl önceki toprak sahalarda kalan dünya futbolundan bi haber insanlara daha ne kadar tahammül edeceksiniz? Şahsen ben tv de sizler hariç hiçbirini izlemem ama millet bunları bi ... biliyorcasına ağızlarını açıp dinlemektedirler.

Madem bize böyle bir fırsat verdiniz işte hodri meydan lütfen hakkınızı arayınız. Eminim ki benim gibi düşünen sizleri destekleyen binlerce blog okuyucusu vardır.

Teşekkürler...

Emilio Santos dedi ki...

Formula 1'in gereksiz bir spor olduğunu düşünüyorum. Kendisi tabii ki tersini düşünüyordur. Benim gerekçelerim son zamanlarda iyice sıkıcı bir hal alması, rekabetin de azalması, harcanan paraların çok ama çok fazla olması ve de seyir zevki olarak diğer sporlara kıyasla çok daha düşük bir seviyede yer alması. Yanlış anlaşılmasın eskiden NTV'de yayınlanırken tek bir saniyesini bile kaçırmadan izlerdim, hatta reklama geçince NTV küfrederek RTL'e geçerdim o kadar da fanatiğiydim. Gerçeği sonradan gördüm.

Peki Okay Karacan'ın gerekçeleri nedir merak ediyorum.

Koray dedi ki...

Maç anlatımını en begendiği isim ? ve bu anlamda en gelecek vaat eden isim?

Unknown dedi ki...

Fm oynuyormu? ligmizin kalitesi, yayın ihalesi ve -diğer ülkeleri göz önüne aldğığmızda klüplere katarılan para bakımından-havuz sistemi hakkında ne düşünüyor?

Koray dedi ki...

maç anlatımını en beğendiği isim ?

Unknown dedi ki...

Fm oynuyormu? Ligimizin kalitesi, yayın ihalesi ve - diğer ülkeler göz önüne alındığında (kulüplere aktarılan para bazında) havuz sistemi hakkında ne düşünüyor?

#8 dedi ki...

Hangi takim taraftari?

Jordi Metal dedi ki...

Kendisine zamanında GSTV'den her hangibir pozisyon için talepte bulunuldu mu? (Yorumcu, genel yayın yönetmeni vs.)

attika dedi ki...

Takım Oyunu programındaki partneri Bilgin Gökberk'i kendisi mi seçti, programda pek uyumlu gözükmüyorlar, acaba Bilgin Bey'den memnun mu?

attika dedi ki...
Bu yorum yazar tarafından silindi.
tuncaua dedi ki...

Vurgulu ve sesli anlatımı mı? (örn: Martin Palermo Palermo Palermoooooooooo gul gul gul gul gul gul incredible :)

yoksa durgun ve seyirciyi oyuna odaklandırabilen anlatımı mı tercih eder? (örn: Martin Palermo soluna aldı ve düzgün bir vuruşla ağları havalandırıyor, evet şimdi skor...)

tuncaua dedi ki...

F1 sizin için bir tutku mu yoksa "ekmek parası" mı?

tuncaua dedi ki...

Takip etmekten hoşlandığınız ve aktif şekilde uğraştığınız diğer sporlar nelerdir?

cihannuma dedi ki...

spor aşığı, hayatını bunun üzerinden kazanmak isteyen, 170 IQ'lu ama bir tanıdığı ne de nasıl başlayacağına dair bir fikri olan gençleri elinden tutar mı? neler önerir?

drkgulusoy dedi ki...

Formula 1'e olan bu ilgi azalmasını neye bağlıyor? yeni kuralların bu sporu daha sıkıcı hale getirdiğini düşünüyor mu?

salamy dedi ki...

Kendisi, Ercan Taner ya da Murat Kosova dururken; Emre Tilev, Ertem Şener ya da İlker Yasin şampiyonlar ligi ya da UEFA kupası maçlarını anlatmasını nasıl değerlendiriyor? Kafasını gözünü(kendisinin elbette) duvarlara vurarak yarma hissine kapılıyor mu?Ben şahsen kapılıyorum da.

tuncaua dedi ki...

-West Ham mı Milwall mı?
-Liverpool mu Everton mı?
-Göztepe mi Karşıyaka mı?
-River mı Boca mı?
-Barcelona mı Real Madrid mi?
-Rangers mı Celtic mi?
-Roma mı Lazio mu?
-74 Batı Almanya'sı mı? 70 rezilya'sı mı? yoksa 88 Hollanda'sı mı?

Yusuf Kenan Çalık dedi ki...

Okay Karacan veya Güntekin Onay için bir soru:

Türkiye'de spor kültürü neden futbol ile limitli? Bu gelip geçen hükümetlerin hiçbir spor politikası olmamasından mı yoksa bizim insanımızın tembelliğinden sporla ilgilenmemesinden mi kaynaklanıyor?

Utku Yasavul dedi ki...

kanada'ya neden gitmedi?

Adsız dedi ki...

* Bir programında Kıbrıs Futbolu ile ilgili bir senaryo yazdığını ancak laptopunun çalınmasından dolayı kaybolduğunu söylemişti. Nedir bu işin akıbeti?( İnşallah yanlış hatırlamıyorumdur ama Okay Karacan'dı ya)

Osman Kenobi dedi ki...

Yanında yorumcuyla paslaşarak anlatmayı mı, Kendi başına maç anlatmayı seviyor? A şıkkı ise en beğendiği yorumcu kim?

Şimdiye kadar seyrettikleri arasından, ya da hikayesini okuduğu hangi maçı anlatmış olmayı isterdi?

frank dedi ki...

bir 11 yapsa?

HHKahraman dedi ki...

Sayın Karacan 90lı yılların sonlarında Formula 1 dendiğinde akla gelen ilk isimdi. O zamanki partnerleri Serra Demirkol ve Erkan Arseven için neler düşünüyor???

BeşiktAŞK dedi ki...

Beşiktaşa olan sempatisini hissediyorum (gerçi her aklı selim futbolseverin olması doğal) Beşiktaş taraftarı olduğunu hissediyorum yanılıyormuyum? :)

Roux dedi ki...

aklında iz bırakan 3 formula 1 geçişi nelerdir?

Quaresma7 dedi ki...

Futbol Kulübü programı neden yayından kaldırıldı?

pinhan dedi ki...

Bülent Bey bu isim listesine Murat Murathanoğlu'nu da ekleyebilir miyiz?

Griffith dedi ki...

Genel anlamda Türkiye'deki spikerlerin "tarafsız" maç sunabildiğini düşünüyor mu???
Türkiye'de,henüz maç oynanırken kimi spikerlerce ekran başındaki taraftarın/hakemlerin/federasyonun bilinçli bir şekilde yanlış yönlendirilmeye çalışıldığını düşünüyor mu? Türkiye'deki spikerlerin maç anlatımları ile Avrupa'daki meslektaşların maç anlatımları arasında hoşuna giden ve gitmeyen farklılıklar neler?

peja23 dedi ki...

türkiyede futbolcuların neden ilk olarak yıllık ücretleri ve bonservisleri baz alarak değerlendiriliyor(ör.tabata,topuz)?neden hep ucuza alınmış ve sadece bir dönem parlayan futbolcular baş tacı yapılıyor(julio cesar,cavcavın getirdiği oyuncuların geneli)?

Adsız dedi ki...

f1 ' de anlatım yaparken, yarış esnasında kameralara takılan bayan hakkinen' e '' bayan hakkinen her zaman ki şıklığıyla '' lafını söylemekten vazgeçmek istemiyor muydu ? (kendisinden bu sözü 3-4 sefer duymuştum canlı yayında ...seviyoruz kendisini)

darkhorse dedi ki...

Bir takım sahibi olsa ve transfer edebileceği antrenörlerden birisi Guy Roux diğeri de Jose Mourinho olsa (istedikleri ücretler birbirine yakın ve 3. bir antrenör seçeneği yok )hangisini tercih eder ve neye göre bu seçimi yapar ?

fatih dedi ki...

Türkiye A Milli Futbol takımının teknik direktörü olmasını istediği biri var mı? Varsa neden o kişi? Şu an sizin yerinizde olmak isteyen binlerce genç olduğunu eminim sizde biliyorusunuz :) bu gençlere tavsiyeleriniz var mı? varsa bu tavsiyeleriniz nelerdir? Deneyimlerinizi paylaştığınız, spor basını ve televizyonculuk ile ilgili sektörel dersler verdiğiniz özel bir kurs varmı? Böyle bir proje düşünmezmisiniz?

darkhorse dedi ki...

Bir de Bülent ağabey Serpil Hamdi Tüzün ile de bir röportaj yapabilirsen çok sevinirim.Bu güzel düşünce için sağolun varolun

José dedi ki...

ntv gibi istikrarlı çalıştığı bir kurumdan neden ayrıldı? haberturk'un daha geniş yetklier vermesi mi yoksa ntv'yle yaşadığı sorunlar mı ?

Genel Sekreter Vak dedi ki...

2000-2010 arası en iyi 11'i yapsa güzel olurdu,aslında vakti gelince blogda böyle bir anket düzenleseniz,her hafta bir mevki usulü,dahada güzel olur.

minisker dedi ki...

eskiden ntv'de murat kosova ile birlikte program sunarlardı. hatta bir programlarında arjantin ligi ve brezilya ligi üzerinden arjantin-brezilya rekabeti üzerine konuşmuşlardı. ben ekran başında çok keyif almıştım. ileride bunun gibi bir birliktelik mümkün mü?

julien sorel dedi ki...

sevgili okay abi;

futbol veya formula dışı bir konuda açılım yapayım eh heh: edebiyat ile aran nasıl? son zamanlarda kimleri okumaktan keyif alıyorsun? en sevdiğin yazarlar ve kitapları hangileri?

ozdemirmusta dedi ki...

"100 yarış 1 şampiyon" ne zaman geliyor?

baba hakkı dedi ki...

Okay Karacan'a;

Medya'da genç isimlere fazla yer verilmiyor kendisi ise bunu kırmak üzere kanal24'te.Daha fazla genç isimle bügün şikayet edilen birçok konu belki gündeme bile gelmeyebilir medya'da bence sorunlara çözüm genç isimlerdir neler düşünüyor?

aksilaz dedi ki...

Okay karacan, ibrahim altınsay ve uğur meleke bir programda buluşup evdeymiş gibi sohbet edebilirler mi?

Ozy dedi ki...

Büyük liglerde ve TSL'de getirilecek bir ''maaş sınırlaması'' ile ilgili ne düşünür?

Unknown dedi ki...

ligimizin iskoç ligi gibi 12 takıma düşürülüp rekabetin artması ,ve buna bağlı olarak derbilerin artması sizce yararlı olurmuydu? hem seyir zevki,gelirler vs yönünden inceleyebilir mi?

DBergkamp10 dedi ki...

1. Formula 1 tarihinde en beğendiğiniz araç hangisi ve neden?
2. Spor dışında ilgi alanlarınız neler?

hcan cizel dedi ki...

kendisinin türk futbolunda en beğendiği faal 3-5 isim kimler acaba_

Unknown dedi ki...

kendisine gore şu anda en iyi maç anlatan spiker kim*

Unknown dedi ki...

soru değil ama bir ricm var iletirseniz sevinirim.

güntekin abi ne olur gol programında mert aydının sözünü kesme artık. ilk prog.dan beri yapıyosun, ersinde göz yumuyo buna. mert aydın da gerçekten mükemmel bir insan her yönden. kızım olsa veriyim damadım olsun.

Unknown dedi ki...

Ligimizde futbolun "güzel oyun" olması için neler yapılması gerektiğini düşünüyor?

SkyCaptain dedi ki...

Blogda yine muhteşem bir yazı dizisi okuyacağız anlaşılan öncelikle tü emeği geçenlere teşekkürler.

Bu soruyu Murat Kosova'ya sormak lazım belki ama Okay Karacan da oynuyordur diye tahmin ediyorum; Football Manager'de (08 yada 09) alıp şampiyonluklardan şampiyonluklara koşturduğu bir takım var mı varsa rüya kadrosu nasıldı?

yobby dedi ki...

Okay Karacan'a sormak istiyorum.

Şu anki işi dışında bir iş yapmak istermiydi?İstese bu iş ne olurdu?(Spor ile ilgili olmayacak bir iş.)

"T" dedi ki...

Bu güzel fikriniz için tebrik ederim öncelikle Bülent Bey,

Okay Bey'e (ve aslında futbolla ilgili tüm röportajlarda -beğenilirse- sorulabilir)

1-futbolcuların gittikçe gençleşmesi ve daha erken profesyonnelleşmeleri futbolun geleceği hakkında size ne düşündürüyor?

2-oynanan oyunun gittikçe fizikselleşmesi (ve futbolcuların gladyatörleşmesi) futbolun sonunu getirir (tadını kaçırır) mi?

SkyCaptain dedi ki...

Bana bir soru daha geldi. :))

Futbolcu olsa kendisine hangi forma numarasını seçerdi ve hangi mevkide oynamak isterdi?

reverdy dedi ki...

yabancı kanallarda yayınlanan maçları takip ettiğini ve yayın anlayışı konusunda tecrübeli olduğunu düşünerek sorum şudur ki türkiye'de bulunan dengesiz yayın fiyatları , ekranı kaplayan reklamlar ve fahiş kullanıcı fiyatları hakkında ne düşünüyor ? bu sorunun düzelmesi için düşünceleri nelerdir ?

Murat dedi ki...

Bugüne kadar en fazla heyecan duyarak anlattığı, kendisi için unutulmaz maç veya spor olayı hangisi?

Unknown dedi ki...

Merhaba,
Futbol acaba kaç yıl daha dünyada 1. spor dalı olarak kalacak? (Futbol endüstriyelleşerek kirlendikçe elbet birgün soğuyacağımız tezinden hareketle)
Saygılar,

Unknown dedi ki...

Sevgili Okay Karacan

Bu mesleğe başlamadan kendinize örnek aldıgınız kişi yada kişler kimlerdir ve su anda ulusala yada uluslararası spor medyasında nereleri ve hangi yazarları takip edıyorsunuz.

Birde Futbol maçımı Formula 1 mi ?

ASVALTTAICENLER dedi ki...

BAZI FUTBOLCULAR VARDIR HICBIR ZAMAN GEREKTIGI KADAR ILGIYI GORMEMISTIR TARIHIN TOZLU SAYFALARI ARASINDA YOK OLUP GITMEYE MAHKUM BIRAKILMISLARDIR. SIZIN AKLINIZDA BOYLE BIR ISIM VARMI? VE BEN ORNEK VERECEK OLURSAM BU ISIM KUSKUSUZ PUSKAS OLURDU..

ahmet afşar dedi ki...

Okay Bey
Formula 1 niçin bir spor dalı olarak kabul ediliyor?

alperb dedi ki...

premier lig ve eurosport da iki olgun spikerin birbirleriyle paslaşarak maç anlattıklarını görüyoruz,türkiye de bunun olmamasının sebebi bu tarz spikerlerin olmaması mı yoksa "halk bunu istiyor" mu? bizim spikerlerimiz bu maçları seyrettiklerinde "benim böyle maç anlatmam için daha oldukça olgunlaşmam gerekir" mi diyorlar yoksa onlar kendine ait ya da ülkemize ait tarzın bu olduğunu ve bunun yeterli olduğunu mu düşünüyorlar?

Haluk Keskin dedi ki...

cok da eski olmayan geçmişde football bugunden daha farklı oynanıyordu. Kişisel görüşüm; şu anda bu oyun daha tempolu , daha kollektif daha fizikle oynanıyor. bundan diyelim ki 20 - 30 sene sonra football un hangi noktaya geleceğini düşünüyor. Endustriyerl football daha mekanik footballcuları mı oluşturacak? gibi gibi..

Adsız dedi ki...

Okay Karacanın gazetesindeki köşe yazılarını hiç kaçırmıyorum hatta bloglar dısında köşesini okuduğum 2 yazardan biri.Güzel tespit ve önerilerde bulunuyor.

Sayın Karaca
Anadoludan nasıl,ve ne zaman bir şampiyon çıkar

Mr.Eko dedi ki...

Kendisini görebileceğimiz, görüpte bir resim çektirebileceğimiz mekanlar nereler?

Cenk Akın dedi ki...

Abramovich misali bir milyarder olsalar dünyada hangi kulübe çökmek isterler :)

cerkez1905 dedi ki...

ercan saatçi gibilerinin müdür olduğu ülke de onun ile aynı mesleği yapmaktan gocunduğu oluyor mu_?

Kartal Bafiler dedi ki...

Senelerdir Türk futbolunun içerisinde olan Okay Bey'e sorum ;

Şahsi görüşüne göre kendi takip ettiği dönemi kabaca değerlendirirse en fazla haksızlığa uğradığına inandığı takım hangisidir?

Nostradamus dedi ki...

Çok iyi bir spor adamı iken Ntv'den neden ayrıldı? Ayrıca neden zaman gibi futbolu "hocaya bağlı futbolcuları övme" olarak algılayan bir gazetede çalışıyor?
Teşekkürler

yok artık leBron james dedi ki...

bilgin gökberk ve 2 niz sahanesiniz.pazartesi sendromunun ardından(birde cumartesi pazar sendromu futbol tartısılan spor programları)once bilgin abi radyoda sonra aynı enerjiyle tvde.anlatacak seyi de cok olunca. bagırmadan cagırmadan sahane bir program izliyoruz.ozellikle anektodlarınız bile bos sacmasapan anektodlar olmayıp tersine insanın aklında yer edecek guzel anektodlar olması bile programınızı izlemeye deger kılıyo.

nusret dedi ki...

Okay Abi,

Taraf gazetesindeki söyleşinde "en çok nefret ettiğin kelime"nin "üstad" olduğunu söylemiştin.Nedeni nedir?

Siyaset Bilimi ya da Siyasi Düşünceler Tarihi'nde en çok etkilendiğin filozof kimdir? Ve nedeni nedir?

Manchester City sempatizanlığın nereden geliyor?

En çok beğendiğin stat hangisidir? En çok hangi statta maç anlatmak istersin?

Halim dedi ki...

senna mi schumacher mi ?

Nerazzurri dedi ki...

Pek çok muhteşem maçlar anlattı ama aklımda en sağlam yer eden maç Bernabeu'daki Real-Barca derbisiydi Okay Karacan'dan. En çok anlatmak istediği derbi hangisi ?

İsim dedi ki...

Bülent Abi belki klasik olacak ama her futbolsever sorar aslında bu soruları birbirine ve aslında futbola bakışından çok net bir fotoğrafı olduğunu düşünüyorum bu cevapların.

1-İzlediği Türk futbolculardan en iyi 11.

2-İzlediği yabancı futbolculardan en iyi 11.

3-İzlediği en kuvvetli kulüp takımı

4-İzlediği en kuvvetli ülke Milli takımı

Ayrıca kucak dolusu sevgiler Okay abiye.

dogan pamuk dedi ki...

bülent abi bu imkanlar için çok teşekkürler.
okan abiye saygılar;
lanet olası insanlar ve saçma sapan işlerle örülmüş bu medya ve spor sektöründe çalışıtığna hiç pişman oldu mu?
"keşke" dedimi?
bu sektörde insan gibi şerefiyle çalışmak isteyen birinde ne kadar sabır olması gerekir?

SAFÆ dedi ki...

Messi mi C.Ronaldo mu ?

memo dedi ki...

yanlış bilmiyorsam Giancarlo Fisichella'yı destekliyordu.Fisichella'nın Ferrari'deki performansını nasıl buluyor?(sezon bitti ama olsun)

Mehmet Deniz

open your mind dedi ki...

-En beğendiği yabancı futbol ligi ?
-Hangi F1 takımına ve sürücüsüne sempati duyuyor ?
-Ntv'den ayrılmasaydı şimdi Fuat Akdağ'ın koltuğunda kendisi oturuyor olmaz mıydı ? Ki çok yakışırdı o koltuğa.
-Baricello'ya Bariçello diyerek yanlış da olsa dilimize pelesenk olan bir telaffuz türetmişti bunu isteyerek mi yarattı yoksa Portekizce okunuşunu bilmediğinden tahmin yiriterek mi Bariçello dedi ?

:))

Unknown dedi ki...

Is icin degil, keyfi icin parasini cebinden verip gittigi en guzel yurtici&yurtdi$i mac hangisiydi ?

Yine i$ icin degil parasini cebinden verip hic formula 1 izledi mi - Hangi pistte ?

Selamlar

Selim Ugur dedi ki...

Bilgin Gokberk olmazsa hangi kisi ile birlikte program yapmak ister?

aradasirada dedi ki...

Galatasaray'lı spor müdürlerinin / sorumlularının bu kadar çok olduğu medya sektöründen rahatsız olur mu ?

Unknown dedi ki...

aslında soru değil benimkisi sadece gordüğüm bir soru ile ilgili.... soru şu idi bilgin gökberki seviyormsunuz diye okay beye sorulmuş .... ya alasen hala alışamıyacakmıyız bizden farklı bakabilen değişik insanları hazmetmeyi onlara saygı duymayı onlara saldırmamayı illa tek renkmi olmalı... farklı olmaya çalışrken aynılaşan adidas üç çizgi eşofmanla dolaşan cadde kızlarından ne farkımız olur onlar gibi sığ bakış açısımı istediğimiz
laf sokmayı zeka pırılıtısı sana bilgi sahibi değil fikir sahibi olmayı populariteyi ne çok seviyoruz eminim şu blogu açtığınıdan beri eler değişmiştir dimağınızda neler öğrenmişinisizdir ben kendi namıma sizden çok şey öğrendim öğrenmektende keyif alıyorum saygılar..

salamy dedi ki...

Formula düşkünü birinin normal hayatta kullandığı araba ne? en fazla kaç bastı? hayalindeki araba ne?

toz bezi dedi ki...

Spora kendisi gibi bakanlarla birlikte alternatif bir spor gazetesi çıkarmayı düşünür mü?

Not: Bu soruyu yukarıda saydığınız bütün isimlere sorabilirsiniz. Nitekim bu isimlerin spora bakışları birbirine yakın. Bu güzel insanlar biraraya gelse de, şöyle okunabilir günlük veya haftalık bir spor gazetesi çıkarsa -futbol değil, spor- ne şık olur değil mi? Ben bir kalemde 100 abone bulurum :)

Ekrem35 dedi ki...

okay abi'ye öncelikle saygılarımı iletiyorum. sorum ise şu okan abiye :
kendisinin o heyecanı bizlere birebir yaşatan anlatımlarına formula 1' de, moto gp'de ve futbol maçlarında tanık oldum. ben bu üçünden herhangi birini anlatırken daha heyecanlı, daha farklı anlatıyor diyemiyorum okay abi için, ancak kendisi bu üçünden hangisini anlatırken kendisini daha heyecanlı hissediyor? kendisini yaşanan anlara daha çok kaptırıyor? hangisini anlatmaktan daha çok keyif alıyor?

teşekkür ederim.

Zenana dedi ki...

avrupa'da ve türkiye'de,tarih boyunca,kendisine göre en büyük transfer surprizleri(beklentinin üstü) ve fiyaskoları(beklentinin altı) kimlerdir?

A . A dedi ki...

bir 11 değil de bir yedek kulübesi oluştursa kimleri görmek isterdi o kulübede.

en iyi yedekler? kısaca.

Kenan Yilmaz dedi ki...

Yılını hatırlamıyorum ama Senna son yarışta Prost'a geçilirse şampiyonluğu kaptırma ihtimali varken, bodoslama Prost'a dalıp her ikisini de yarışdışı bırakmış ve şampiyonluğu garantilemişti. Çok büyük pilot vs.. ama böyle birşey yapan adam benim için o dakka bitmişti, kendisi bu konuda ne düşünüyor acaba !!

Marat dedi ki...

Hepsine tek tek sorulabilir olduğunu düşündüğüm bir soru sormak istiyorum:

Futbol endüstrisi her anlamıyla (medyası,klup yönetimleri vs.) kapalı çelik bir çekirdek gibi. Girmek isteyenleri kabul etmiyor. Röportaj yapılacak isimleri ayrı tutuyorum ama yeni isimler gelmedikçe Ahmet Çakar,Hıncal Uluç gibi isimlerden nasıl kurtulacağız?Bu çekirdeği nasıl kırabiliriz?

Bir diğer sorum da kendi blogumda yazdığım bir yazı da belirttiğim gibi Türk Futboluna katkı sağlayacak çok güzel fikirlere sahip bu insanlar ne zaman söylemden pratiğe geçecekler?Kazandıklarını ne zaman futbola geri yatıracaklar?

İlgili yazıya link vermeni sakıncası olmaz umarım.

http://scarfaroundmyneck.blogspot.com/2009/10/turk-futbolu.html

murdock dedi ki...

Maç anlatırkenki kimliğiniz nedir? Rolünüzü oynayan aktör müsünüz yani kötü bir maçı güzelleştirebilmek adına çaba sarfediyor musunuz?
yoksa sahnede oynananın turnusol kağıdı mısınız? yani maç iyi olunca coşuyor, sıkıcı olunca keyifsizce son düdüğü mü bekliyorsunuz?

kendi anlattığınız maçı izleyince oyuna mı odaklanıyorsunuz, anlatıma mı?

maçı anlatacağınız belli olduktan sonra yaptığınız hazırlıklar ve kullandığınız kaynaklar nelerdir?

(bu sorular röportaj yapılacak her spikere sorulabilir aslında)

kendi arşiviniz var mı? bir futbolseverin nasıl bir arşivi olmalıdır? (bu soru aceto'ya da gelsin)

ben bunları merak ediyorum..

yorgunforvet dedi ki...

futbol oynuyor musunuz ( ya da oynar mıydınız?) hangi pozisyonda ? hangi futbolcuyu bu anlamda kendinize yakın görüyorsunuz ?

Musti dedi ki...

f1'de takım sayısının artırılması schumi sonrası düşen ilgiyi artırabilir mi? bir de şu an f1'de yada GP2,f3, indy car vs.de olupta ileride f1'de kitleleri peşinden sürükleyebilecek ve ilgiyi tekrar yükseltebilecek birisini tespit etti mi?

freeland dedi ki...

Öncelikle hepsine selamlar ve sevgiler,

Olağan, normal ya da sıradan bir günleri (iş günü harici) nasıl geçiyor ?

Ne okurlar, ne seyrederler, nereye takılırlar, ne yerler, ne içerler, nerede gezerler vs...

Sade dedi ki...

Okay Karacan'a sormak isterim;

Sadece reyting uğruna bir program yapmak zorunda kaldı mı? Spor kültürü, reyting'e destek olabilir mi?

Şuan Türkiye'deki televizyon izleyicilerinin, tribün taraftarlarının ve diğer taraftarların profilini değerlendirebilir mi? Eksikleri nelerdir!

WiseGuy dedi ki...

Bu soruyu her konuğa sırasıyla sorabiliryorsak sevinirim.

Özel ve iş yaşamında küfürlü konuşur mu? Küfrediyorsa iş yaşamında otokontrolü nasıl sağlıyor?
En büyük hayali nedir ?