19 Kasım 2009

Fransa İçin 3 Manşet

Henry'nin eliyle Dünya Kupası'na giden Fransa'ya 3 bakış. Kendi gazeteleri Tanrı'nın eli diyor. Tanrı'nın Eli'ni iyi bilen Arjantinliler Kara El demişler. İrlandalılar ne kadar sakin bakmışlar.

9 yorum:

Paranoid Android dedi ki...

Irlandanin nasil bu kadar sakin tepki verdigini anlayamiyorum. Sonucta hakem hatasi yuzunden bir gol yediler ve o gol onlari kupanin disina itti. Turkiye'yi gectim baska bir ulkede olsa basin ortaligi ayaga kaldirirdi. Helal olsun

Unknown dedi ki...

Bu da bir tepkidir bana göre.

koala dedi ki...

Maradona'yı Henry'den farklı kılan şey nedir merak ediyorum. Maradona bunu Dünya Kupası'nda yaptı ve sempatisi daha da yükseldi. Henry'ye karşı ise bir nevi cadı avı başlatıldı. Yapılan şey emek hırsızlığıdır, ahlaksızlıktır, kabul ediyorum ama bir adama herkes taparken, diğerinin üstüne bu kadar gitmek biraz garip geliyor.

Kaldı ki, bu olayın golle sonuçlanması ve Dünya Kupası vizesi olduğu için mi, bu kadar konuşuluyor. Her maçta bütün futbolcular kendilerini yere atar, topu elle oynar -eğer yedirirse-, penaltı için otuz takla atar. İzlemeyelim o zaman bu oyunu. İnsanın olduğu her yerde bunlara rastlayacağız, gayet doğal. Gereksiz yere büyütülmüş bir hadiseden başka bir şey değildir.

Son söz; ben de İrlanda'nın gitmesini istiyordum.

sambalici dedi ki...

benim esas canımı sıkan böyle çarşaf çarşaf gazetelerde yayınlanıyor bu olay ve gene de adamların yanına kar kalıyor. "ya ne yapacaksın" sorusuna cevabım yok ama yediremiyorum gene de. bu ahlaksızlık böyle gazetelerin birinci sayfalarını devasa boyutlarda resimlerle kanıtlanmış halde süslerken haklı olan hala haksız kalıyor, ne manası var o zaman bütün bunların. şu oyundan en çok böyle zamanlarda tiksiniyorum.

Büyük Kaptan dedi ki...

@koala
maradonanın elini sempatik bulanlardan değilim. ama arjantin-ingiltere maçı falkland savaşının rövanşı niteliğindeydi. arjantinin doğusundaki adalar üstünde ingiltere hak iddaa eder ve burayı işgal edip kontrolü eline geçirir. insanlar hiçbir şey yapmasa da her zaman kalben mazlumun yanındadır.. bu yüzden maradona bu golle hem ulusal kahraman olmuş hem de uluslararası şöhretini pekiştirmiştir..

dünkü maçta ise tam tersi bir durum var. güçsüz olan tarafın haksız bir şekilde emeği çalındı.. aynı golü irlanda atsa bu kadar ses getirmezdi ama hayatın her alanında olduğu gibi güçlünün zayıfı illegal yöntemlerle yenmesi insanın feci kanına dokunuyor..

henry'e karşı cadı avı demişsin de zaten bir kişi adam başka şüpheli yok ortada:) karakterini bir kez daha ortaya koydu, benim düşüncelerimde bir değişiklik olmadı açıkçası..

koala dedi ki...

Sözüm şuydu; futbol dünyası sahtekarlarla dolu. Henry'nin eliyle düzelttiği topla, kendini yere bırakan bir oyuncu arasındaki fark nedir? Benim için her ikisi de aynıdır. Peki kaç tane oyuncu tanıyorsunuz futbol dünyasında kendisini yere bırakmayan, topu eliyle düzeltmeye çalışmayan, ceza sahası içinde müdahale bile olmadan kendini atan.

@ Büyük Kaptan; aslında sorunun yanıtını biliyordum. Fakat yine söyleyeyim, emek hırsızlığının mazlumu, güçlüsü yoktur. Her ikisi de büyük birer futbol ayıbı olarak tarihe geçmiştir.

Büyük Kaptan dedi ki...

"Peki kaç tane oyuncu tanıyorsunuz futbol dünyasında kendisini yere bırakmayan, topu eliyle düzeltmeye çalışmayan, ceza sahası içinde müdahale bile olmadan kendini atan."

bir futbolcunun tüm maçlarını izleyebilmem mümkün değil o yüzden buna kesin cevap veremem, geçmişte örnekleri daha çoktur.. illaki şimdi oynayanlardan bir örnek istiyorsan semih şentürk diyebilirim.. belki onun da böyle bir durumu olmuştur, benim itiraz ettiğim nokta bu işin futbolcunun karakteri haline gelmesi arif erdem gibi.. (hep günah keçisi olur bu konuda ama bariz bir örnektir:)

henry de bu işlerin ağababasıdır :)
izlediğim çoğu maçında aldatmaya yönelik ya da oyunu çirkinleştirmeye yönelik hareketlerine şahit olmuşumdur.. en azından her maç ofsayt olsa dahi ofsayt değildim imasında bulunur yardımcı hakemlere..

fikir vermesi için geçen dünya kupasından bir olay..
http://www.youtube.com/watch?v=48KxomccYNU

emek hırsızlığı konusunda aynı fikirde olduğumuzu anladın sanırım.. ben sadece maradona-henry olaylarında tepkilerin neden farklı olduğunu anlatmaya çalıştım.

AbSurDMaN dedi ki...

Ulen şu İrlandalılar azıcık İskoçlara çekseymiş ya, Sir de Britanyalı bunlar da. O değil de hakkaten şu olay Ferguson'un başına gelseydi var ya ağlatırdı ortalığı aman aman :)

Büyük Kaptan dedi ki...

bülent bey aslında irlandalılar sakin bakmamışlar olaya, biz bile burdan çıldırıyorsak:)

İRLANDA BASINI ÖFKELİ
· Irish Mirror: (Henry’yi kastederek) Sahtekâr
· Irish Sun: (Yine Henry’yi kastederek) Kurbağanın Eli
· Irish Times: Tanrı’nın Eli Bölüm ll
· Irish Examiner: Düpedüz Kazıklama
· Irish Star: Soyulduk
· The Irish Independent: Silahlı Soygun... Büyük adaletsizlik... Hakemin budalaca hatası Dünya Kupası’na Fransa’yı gönderdi.