10 Ekim 2009

Yanılmak İstiyorum

İnsan inandığı, doğru bildiği şeyi yazar değil mi? Ben bu kez toptan yanılmak istiyorum ama. Aklımdan geçen bütün sonuçların ters düz olmasını istiyorum. Estonya-Bosna maçına 2 saat var. Bizim Belçika ile oynayacağımız maçın bir anlamı olacak mı, o 90 dakikanın sonunda göreceğiz. Eldeki tek umut, ilk maçta hezimete uğrayan ev sahibinin hesabı kapatma isteği diyeceğim ama buna da inanmıyorum. Bosna bu maçı kaybetmeyecek. Bizim de Emre ve Arda'sız Belçika'yı geçeceğimize dair ümidim yok. Üstelik o takımın başına Advocaat gelmişken. Çarşamba da İspanya, yedeğin yedeği kadroyla Bosna deplasmanına gider... Bu iş Bosna'yı deplasmanda yenemediğimiz gün değil, İstanbul'da Belçika'yı deviremediğimiz gün bitti. Çarşamba Ermenistan maçından sonra ümit ediyorum 2010 Haziran'ınında orada olamamanın faturası olarak teknik kadro toplu istifasını federasyona verir.

22 yorum:

İsim dedi ki...

Zico'yu beklerken

aşkın dedi ki...

Bu ülke Euro 2008'in ardından seçimini yaptı ve Terim ile devam etti.Yarı final oynayan Terim aynı Terim.O zamanki futbolsuzluğu ve son dakika golleri görülmezse (üstüne alınması gerekenler alsın) bugünküne de katlanmak icap ediyor.
4 yıl önce yaptığım hesaba göre Türkiye eleme gruplarından çıkacaktı ama play off elemesinde İspanya'ya elenecekti.Neye dayanarak, Ukrayna Yunanistan'ı gruptan çıkmayı garantilemek için yenecek ve Türkiye karşısına iddiasız çıkacaktı.Bunlar tuttu ama play off rakibi İsviçre oldu.Sonrası malum.Oysa federasyonumuz bu işin Yanal ile değil de Terim ile olacağını düşünerek Terim dönemini başlatmıştı.

Turiaf dedi ki...

Belçika maçının etkisi kadar estonya deplasmanındaki puan kaybıda çok kritikti bu duruma gelmemiz açısından.
Ben Terim'in gideceğini düşünmüyorum. Gitse de kim gelir bilemiyorum..

FK dedi ki...

hayat varsa umut vardır dememişsin aceto? demekki hiç umut yok.

AAAA dedi ki...

terim'in gelmesinin hatalı olduğu düşüncesinde olduğumu belirteyim. yanal'dan grup ikincisi olarak devraldığı takım yine grup ikincisi olmuştu.

euro 2008'de her ne kadar yarı finale çıkılmış da olsa ortada tatmin edici oyunlardan ziyade futbol tanrılarının fazla mesaisi izlenimi vardı.

daha sonra ise olabilecek en iyi gruplardan birine girdi takım. her ne kadar bosna iyi bir jenerasyon yakalamış olsa ve ispanya'nın tartışılmaz üstünlüğü de olsa bu takımın bu grupta ikinci olamamasının mantıklı bir açıklaması olmalı ki o da bana göre terim'in bugünün futbolunun oldukça uzağında olması ile açıklanabilir.

sürekli maaşı konuşuldu bu arada terim'in, lakin asıl konuşulması gereken fiyat performans ilişkisi olmalıydı. bu ilişkide ise herhalde sonunculuğu da kimseye bırakmıyordur.

sonuç ne olursa olsun terim'in ve ekibinin milli takımda işi çoktan bitmiştir. ve kendi adıma futbolu çirkinleştiren her şeyle birebir ilişki kurduğum bir kişinin de milli takımın başında olmasını kabullenemiyorum.

pompelmo dedi ki...

TFF çok ısrar eder, Fatih Terim de onları kıramaz ve istemeye istemeye kalır. Baksanıza tarihin en başarılı milli takımıymış bu.

rahmievinc@gmail.com dedi ki...

fatih terim yıllardır milli takımı kendi menfaatleri uğruna kullanıyor milli takım sayesinde gündemde kalıyor bağırıp çağırıyor futbolcuların taktik- teknik fakiri üst düzey gayretleriyle hala oralarda tutunuyor bence hepsi hagi nin suçu onun yüzünden fatih terimi büyük adam zannettik ama nafile artık gerçekleri görmek gerekiyor ve bir an önce bu adamdan kurtulmak gerekiyor

Büyük Kaptan dedi ki...

umidimiz teknik kadronun istifasi ve turkye icerisinde bir daha gorev almamasi. korkum o ki bulent uygun gelir milli takim basina.

peralta dedi ki...

ve bülent abi umarım beşiktaş'ın kapı önüne koymaya hazırlandığı mustafa denizli geçmez milli takımın başına. umarım lucescu ismi de geçmez.

şöyle iyi bir yabancı hoca gelse, konuştuğu söz olay yaratmasa, seçimleri tartışılmasa, ve belki de ilk kez ve keşke bize bir parlayıp bir sönen saman alevi karakter yerine bir ekol kazandırsa adam gibi.

M. Alper dedi ki...

Terim yüzünden Milli takımımızı destekleyemiyorum.
Milli takımımız dünya futbolunda 100 yılda bir olabilecek mucizelerin sayesinde Euro 2008'de başarılı zannedildi.
İnşallah Türkiye Dünya Kupası'na gidemez de biz de şu imparator bozuntusundan ilelebet kurtuluruz.
Terim'in kariyerinden Hagi'yi çıkartın, geriye koca bir hiç kalır. Böyle hocayla buralarda olmamız normal.
Terim efendi gitsin, Türkiye'den başka bir ülkede futbol yorumculuğu yapsın. Ama mümkünse İngilizce yapmasın.

mre dedi ki...

ersun yanal'ın gitmesini hala yanlış bulanlar var ya, ben ona yanıyorum. ersun yanal tekrar gelsin o zaman. football manager'li bilgisayarı ile şov yapsın.

ersun yanal'ın gelmesi hataydı, gitmesi doğru. terim'in gelmesi hataydı euro 08'den sonra kalması doğruydu. şimdi ise kalması hata olur.
yalnız bu teknik kadrodan sonra, hiddink, capello veya mourinho gelmezse daha iyi olmayacağız bence.

Unknown dedi ki...

bence yanılmaman uzun vadede daha hayırlı olur... eğer bir mucize olur da bosna kalan 2 maçta 5 puan bırakırsa(ki o zaman bile bizden bi cacık olmaz) elemelerin bu en zayıf grubunda düştüğümüz bu halleri kimse hatırlamaz. o zaman gelsin imparator manşetleri gitsin imparatorun tuhaf emperyal mimikleri...

SkyCaptain dedi ki...

Terim tez zamanda istifa etsin ama yerine Bülent Uygun gelir diye de korkmuyor değilim... :)

tofi dedi ki...

şu an tibariyle bosna 2-0 önde, sonucta bir yere gidemiyoruz, Terim gider, yerine de mevcut hükümet ve federasyon kaldıgı düsünülurse ertugrul saglam gelir, hem siyasi nedenlerle, hem de elde baska hoca kalmadı, ümit kayıhan boştaysa o da olabilir:)

Ghetto Ultras Tribune Group dedi ki...

Aceto umudunun olmasına bile kızdım yorum girmeyenken yazar oldum! Futbol oynamadan Avrupa şampiyonasında nerelere geldik tamam ancak vizyonu yok taktiği yok varsa yoksa gaz gürleme.Bence artık YABANCI bir teknik adam gelmeli Milli futbolumuza bir katıkısı olur belki.Bakınız Rusya'ya ligleri de değişti.Hatta bakınız İngiltere tarihinin en iyi döneminde TV den izlediler şimdi durum nasıl? Mantalite değişmeli Tüm mantalite.Zamanında bazı kırmızıarın kovdurduğu ersun yanal tüm tatiği yeniliyordu bir çuval incir berbat edildi bu vizyonsuzluk ve berbat futbolla gideceğimize GİTMEYELİM! adam gibi oynayarak gidelim!

oztan dedi ki...

Bosna, Estonya ve Belçika'ya puan vermedi. Biz bu takımlara puanlar verdik. İspanya'dan kendi evimizde son dakikada yediğimiz gol sayesinde puan alamadık. Rakibimiz Bosna'ya yenilmedik, 4 puan aldık. Ve Bosna gidiyor, biz yine ekran başında Arjantin'i destekleyeceğiz. Şaka gibiyiz. 2004-2006 turnuvalarına nasıl katılamadık hiç mi analizi yapılmaz? Bunu, Fatih Terim'e, futbolculara sorsan, suratlarından ateş fışkırır, elli tane name okurlar. Sonuç; yine yokuz.

bonaventure dedi ki...

ftih terim ingiltere de kendine takım arıyor. bir kaç aydır menajerlerle görüşüyor.

aşkın dedi ki...

mre
Sana orijinal Fatih Terim oyuncakları gönderiyorum Action Man hesabı

Adsız dedi ki...

denizli son günlerde "geçen yıl bize şanslı diyenler bu yılki şanssızlığımızdan bahsetmiyor" diyor (ki haklılık payı var -biraz).
ama "bu turnuvada çok şanssızdık" diyen terrim bir türlü avrupa şampiyonasında anormal şanslıydık demiyor.

o ego zaten dedirtmez o cümleyi. geçen belçika maçını hatırlayan var mı? maçtan sonra "o teknik direktörle kavga ettiğim için özür dilerim. onun provakasyonlarına düşmemeliydim. belli ki beni kızdırmak ve bundan faydalanmak için gelmiş buraya" demişti terrim. aynı sözleri bosna maçından sonra maçın hakemi için duyduk. budur, önemli bir kesim tarafından tapılan teknik direktörümüz.

bir de 2008'den sonra takımın başında kalması doğru karardı diyenler olmuş. hakettiğinden daha fazla başarı kazanmış bir teknik direktörün sonraki turnuvada dibe doğru hızlı inişe geçtiğini görmediğimiz olmadı henüz. bakınız en yakın örnek otto rehhagel.

TheRealBigLebowski dedi ki...

yeni okudum bu postu oracle tadinda olmus cuk oturmus

TheRealBigLebowski dedi ki...

commentlere bakiyorumda herkes ridvan tadinda bu memlekette seytan kulagina kursun

cerkez1905 dedi ki...

Fatih terim gitsin bence de bir Gsli olarak gitsin gitsin ama soru gitsin mi kalsın mı değilki..gelecek olan kim_???rıdvan dilmen bülent uygun ya da lucescu derseniz güldürmeyin derim...