11 Ekim 2009

Tanrı Böyle Buyurdu


Gazetede işler uzayınca ancak son 20 dakikasına yetişebildim eve. İyi ki de yetişmişim. İnanılmaz bir final oldu. Peru'nun hiçbir iddiası yok. 90'da kaleci süper çıkardı derken karambolden 1-1 yaptılar. Yağmur, fırtınadan saha görünmüyordu. O çıldırmış havada inleyen tribünlerle ben de yıkıldım vallahi. Ardından Ersin Düzen'in dediği gibi "Tanrı yine elini uzattı" Martin Palermo çaktı. El Monumental bir Boca'lının golüyle yıkıldı! Maradona çimlerde kayarak kutladı golü. Tanrı yine elini uzatacak diyordu. Dediği oldu. 2-1'in santrasından direğe vurup çıkan top akıllara ziyan. Yukarıdaki başlık bu sabah çıkan Ole gazetesinden. Tanrı'nın elinde. Demek ki bir bildikleri varmış. Çarşamba gecesi Uruguay deplasmanına gidiyorlar. Uruguay da Ekvador deplasmanında son dakikada Forlan'ın penaltısıyla kazandı. İntihar eden Ekvador da Şili deplasmanına gidiyor. İlk 4 finallere direkt gidiyor. Beşinci Concacaf beşincisiyle play-off oynayacak. Finalleri garantilemiş Şili, Ekvador'a yol verirse, Uruguay-Arjantin maçı nasıl ve ne zaman biter bilinmez...

21 yorum:

MadLover dedi ki...

ßenim hayatımda bu kadar heycanlı izledigim mac 3 ü gecmez, biri liverpool - milan finali digeri de cl finali manchester - munih..ama bu ne mactı oyle, tanrı sanki lanetledi stadyumu =D hele o macin bitmesine 20 sn kala santradan yapılan vurusun üst direkten cıkması..

MustafaAGCA dedi ki...

Böyle sonlara bayılıyorum! 90'da golü yiyen Arjantin için üzülürken Bir anda müthiş bir sevinç yaşadım. Arjantini çok sevdiğimden falan değil. Dedim ya, sadece böyle sonlara bayılıyorum.

antistar dedi ki...

Uruguay'ın Arjantin'i yeneceğini düşünüyorum. Açıkçası aksi bir sonuç benim için süpriz olur.

TA dedi ki...

puan durumu yanlış.eğer genel avaraja bakılırsa arjantine beraberlik yetiyor.

Nostradamus dedi ki...

Palermo'nun golünde yağa zıpladım. Arjantin'siz Dünya kupası olmaz.

ygtylmz dedi ki...

Arjantin Dünya Kupasına giderse Maradona'nın bu takımla işi çok zor . Birşeyler yapması şart . Ayrıca Perşembe saat 01:00'da kıyamet kopar .

Unknown dedi ki...

durum daha da kritik uruguay 24 puanda...

Adsız dedi ki...

uruguay 90+4'te atmış ekvador'da golü, forlan'ın penaltısıyla. bu puan durumu beraberliğe göre verilmiş sanırım. ben de arjantin maçı bittiğinde baktığımda böyleydi durum. şu ansa uruguay 24 puan, ekvador 23 (-3 oldu averajı).

BT dedi ki...

Arjantin Ole gazetesi yanılttı beni en iyisi sabah bakmak

Vandir dedi ki...

nerede biter sorusunun cevabı karakolda biter olmalı, kaçırmamak lazım o maçı

Adsız dedi ki...

İnanılmaz bi heycandı.. İkinci yarıda Vargas'ın harika mücadelesi, yağmurdan gözün gözü görmemesi ve gene futbol tanrıları var galiba dedirten muhteşem bi son. Hele Maradona'nın kendini atıp göbeğinin üstünde çimenlerde kaydığını görünce tüylerim diken diken oldu.

Ama ne kadar büyüleyici olursa olsun Maradona'nın başı çok belaya girecek bu tercihlerle. Özellikle stoper ikilisi, felaket durumda.

mustafa dedi ki...

İzleyemenler için
http://www.dailymotion.com/relevance/search/Argentina+2-1+Peru/video/xarpjk_argentina-2-peru-1-gol-de-palermo_sport

Burak Eken dedi ki...

Maçın bitişi de ayrı bir komediydi. Peru atağı sırasında Arjantin savunmasından sıyrılmaya çalışan Perulu oyuncu, ceza alanında yerde kaldı. Herkes "penaltı mı?" diye hakeme döndü. Bir baktık, maç bitmiş. :)

Majesty dedi ki...

Tanrı elini yine uzattı lafı bana yaptıklarımız yapacaklarımızın teminatıdır lafını hatırlatıyor. Umarım Arjantin Dünya Kupası'na gider ve başarılı olur. Diğer takımım ise tabiki Bosna Hersek, umarım play-off'ları geçerler.

HHKahraman dedi ki...

Palermo orada bildiğin ofsayt...

Selocan dedi ki...

Bu arada bize kötü kamerayı vermişler. Zırt pırt ıslanma sebebi bu. İspanya Türkiye maçını izleyenler bilirler Bernabeu'deki. Bir İspanya kamerası vardı Numaralı tribünde bir de bizim izlediğimiz görüntü vardı maraton'a konan kamera. Hatta reklam panolarının bize bakan tarafında Türk markalarının reklamlarını görürken öteki tarafta İspanyol reklamları vardı. Zaten Barnebeu'daki maçları izleyenler La liga maçlarını bilirler; Yedek kulübe hiç kameranın karşı tarafında olmaz hep altta olur. Yani bize 2. maraton kamerasını vermişlerdi. Dünkü maçta da dışarıda yayınlacak görüntüler için karşı taraf kamerasını vermişler ve açıkta kalmış anlaşılan, o yüzden çok kötüydü görüntü. Ben ne olduğunu anlamadığım için sabah youtube'dan özete baktım ve bütün goller sanki ters açı. Meğerse Arjantin kanalı adam gibi yerden çekmiş ve hiç ıslanmamış kamera.

Çok gereksiz bir bilgi oldu :)

AbSurDMaN dedi ki...

Son dakikalar, tüm stadyumun gol sevinci, üstüne Maradona falan çok iyi geldi dün gece moral açısından.

sukullaci dedi ki...

arjantinde bizim milli takım gibi. gitmekte zorlanabilir ama giderse çok iyi işler yapar. en az yarı final

Büyük Kaptan dedi ki...

palermo ofsayt ama yardımcı için zor bir pozisyon neticede. o karambol üstüne sağanak yağmur, görüş mesafesini epey düşürmüştür..

arjantin buraya kadar ite kaka geldi, dün de peruyla başa baş oynadılar. şimdi ise finallere kalmaları daha muhtemel.. güney amerikanın 5.si concacafın 4.süyle oynayacak yalnız.. bu takım da honduras ya da costa rica olacak.. uruguayın galibiyeti süpriz olmaz ama ekvadorun şiliden 3 puanla dönmesi zor gibi.. arjantinsiz dünya kupası olurmu? bal gibi olur, diego da bir kez daha tarihe geçer böylelikle..

cerkez1905 dedi ki...

hala arjantin dünya kupasına giderse başarılı olabilir yeter ki gitsin diyenler varsa pes derim..dün akşam maçı izlerken puan durumuna bakayım dedim peru heralde dişli takım bi baktım o da ne tek başına en altlarda sürünüyorlar...sonra arjantine ve diegoya bir kere daha acıdım..

Bu arada maçı izlemeyenler varsa; kötü bir ilk gol kaçan net peru pozisyonları fırtına çamur nihayet hak edilen peru golü 90 +..palermo ofsayt 2-1 90++..santradan şut üst direk..korner peru..sağ çarprazdan nefis çalıp hopp tekme yüzde 100 penaltı ve düdük...maç bitti

ve hakem perulu bi adama sarılmış sırıtıyo...

TA dedi ki...

din ile futbolu bağdaştırmak kasıtlı yapılan birşey sanırım.
http://jairzinhoo.blogspot.com/2009/10/futbol-ayinleri.html