21 Ekim 2009

Rijkaard-Hagi-Hugo Sanchez-Van Basten-Gullit

20 yıl öncesinden iki gazete sayfası. 1988-89 sezonunda Şampiyon Kulüpler Kupası yarı finalleri. Milan, Real Madrid ile eşleşiyor. Galatasaray, Steaua Bükreş ile. O günlerin kahramanlarına bakalım. Santiago Bernabeu'daki ilk maçta Real Madrid-Milan 1-1 berabere kalıyor. Goller Hugo Sanchez ve Van Basten'den. Sayfanın üst köşesinde S.Bükreş-Galatasaray maçı var. 4-0 biten maçın iki golüne imza atan Hagi ve Balint'in yolları yıllar sonra Galatasaray ile kesişecek. 3. golü atan Dan Petrescu'yu da dün gece G.Rangers deplasmanında 4 atan Unirea'nın başında gördük. Rövanşlara gidelim. Milan, San Siro'da Real Madrid'i hezimete uğratıyor:5-0. Üç Hollandalının fırtına gibi estiği yıllar. Goller Van Basten, Rijkaard, Gullit, Ancelottti ve Donadoni'den. Beşi de teknik adam şimdi. Finali de Van Basten'in iki, Gullit'in 2 golüyle Milan kazanıyor Barselona'da.

11 yorum:

liverpoolandkop dedi ki...

dün jesus almeyda'da değinmişti bu konuya, 5-0'lık maçın özeti de var.
http://jesusalmeyda.blogspot.com/2009/10/cocuklar-inann.html

salamy dedi ki...

o maç(milan-s.bükreş) 4-0 bitmemiş miydi?

BT dedi ki...

@salamy
Van Basten'in yanına da iki yazmayı unutmuşum. Şimdi ok dir.

BuRaK dedi ki...

ben dördünü de izlemiştim. ilkokulda idim ama iyi hatırlıyorum. çok büyük oyunlardı. zaten 88-89 harika bir futbol sezonuydu . özellikle de fenerbahçeliler için :)

ayrıca realde schuster de vardı

Unknown dedi ki...

pehhh nostalji olmuş bayağı.. ne varsa 80lerde var.. jordan,m.jackson, back to the future, indiana jones serileri, futbolun futbol olduğu yıllar... final maçından sonra milan gsnin intikamını aldı muhabbetleri dönmüştü bayağı... 80/83 doğumlu gsli kuşak meftundur milana, birazda bu yüzden...

peralta dedi ki...

dan petrescu yanılmıyorsam stamford bridge'de taffarel'in kırmızı kart gördüğü maçta da chelsea'nin tek golünü atmıştı.

cortez85 dedi ki...

dos legendarios y los grandes clubes del mundo. normalmente 3-0 para Madrid

El gran problema del Madrid es que en todos los partidos lesionan a alguien para poner a su desgracia,RAUL ,viejo,incompetente,sin clase y lo peor lo mal compañero que ha sido siempre pues su ego no lo deja vivir.Otra vez a jugar con diez y con equipos como el Milan no se puede permitir esa desgracia.

cortez85 dedi ki...

i wish i was in madrid :(

turhanatakan dedi ki...

@peralta

yanılmıyorsam yanılmıyorsun:)

altay dedi ki...

gs macinin rovansida 1-1 bitmisti,,prekazi cok uzaklaran vurmus,direkten donen topu cuneyt tanman tamamlamisti,,macta izmir de 80 kisinin onundeydi ,,

Gento dedi ki...

vay be 20 sene geçmiş aradan. o zamanlar 6 yaşındaydım ve ilk kez GS-Monaco ve sonraki turda Milan-Real maçlarıyla futbol izlemeye başlamıştım. her ne kadar 5-0lık ikinci maç benim için büyük bir hüsran olduysa da o sezondan beri istikrarlı, sadık bir Real Madrid taraftarıyım:))