6 Ekim 2009

Henry Emirates'de

Bu akşam Lig TV'de Arsenal-Blackburn maçının görüntüleri sonrasında Mehmet Özkan çok güzel bir ayrıntıya dikkat çekti. Henry sakat, hafta sonunda Londra'ya gelmiş, Emirates'de eski takımının maçını izliyor. Fabregas'ın kaptanlık pazubandına rağmen hala Arsenal'e kendini ait hissetmediği eleştirilerinin olduğu günlerde tribünler eski kaptanlarını kucaklıyorlar. Bunu becerebilenler büyük futbolcu, efsane işte. Bir zamanlar sırtında senin adını taşıyan formaları giyen taraftarlara yıllar sonra kendini alkışlatabiliyor musun? Ayrıldıktan sonra eski kulübüne saygını koruyor musun yoksa ihtirasların uğruna o karşılıksız sevgiye ihanet ediyor musun? Futbol tarihi sadece istatistiklerle yazılmıyor. Bilmeyene anlamayana da zaman bunu öğretiyor.

17 yorum:

L'imperatore dedi ki...

pascal noumanınki de bu hafta görülmye değerdi tüm stad ona döndü ve o meşhur tezahüratı söyledi.. büyük futbolcular hakettiği değeri her zaman görür

Ortega dedi ki...

Twitter'daki gerçekten Henry ise, bu adamın aklı fikri Arsenal'de diyebiliriz o zaman.

sARu dedi ki...

bknz. Tugay KERİMOĞLU...

ayrıca haber şahane... düşüncelere tercüman...

solo dedi ki...

david beckham var mesela adam çok iyi futbolcu ama "celebrity" olduğu için "underrated" bir futbolcu olup çıkar, istatistikleri öne çıktığı için adamlığı ve muhteşem futbolculuğu "underrated" adamlar var, hakemlere tükürenler var, taraftarına hırsız diyenler var, satır arasında ince giydirince haklı olduğunu sanan sünepe beyinler var, hamsi var, istavrit var, sazan var.

Unknown dedi ki...

Bülent Abi, bu yazıyı bir zahmet Emre Belezoğlu'na da okuttursan diyorum ne güzel olurdu...

Unknown dedi ki...

Saygi tek tarafli degildir ustad. Karsilikli olmasi gerekir.

Mehmet

PENALTY dedi ki...

"Bir zamanlar sırtında senin adını taşıyan formaları giyen taraftarlara yıllar sonra kendini alkışlatabiliyor musun? Ayrıldıktan sonra eski kulübüne saygını koruyor musun yoksa ihtirasların uğruna o karşılıksız sevgiye ihanet ediyor musun? Futbol tarihi sadece istatistiklerle yazılmıyor. Bilmeyene anlamayana da zaman bunu öğretiyor."
Budur işte. Keşke bunu Galatasaray'ı sürekli vefasızlıkla suçlayan eski futbolcu, yeni yorumcu tayfası okuyabilse ve de en önemlisi anlayabilse.

Unknown dedi ki...

Bence harika bir yazi ama sonucta bahse konu kisiler bizde stada geldigi zaman onu da cok alkislayip onu begenmeyenlerin suratina tukurmesi icin tezahuratlar yapilir, ondan sonra da sizler muhatap kalirsiniz hicivlere.

Ama dedigim gibi basindan sonuna imzami atarim

yoney dedi ki...

İşte bu adamı tam da bu yüzden seviyorum. Tevez'in attığı gollerden sonraki "özrü" de gayet keyifliydi.

mre dedi ki...

Dün geç bir saate tv başına oturdum. Kanallar arasında dolaşırken spor programlarını gördüm ve içim sıkıldı. O sırada aklıma sizin Avrupa'dan Futbol programının tekrarı olabilceği aklıma geldi. Çok sevdiği ama kaybettiği oyuncağı bulmuş bir çocuk gibi masum ama coşkulu sevindim. Diyeceksiniz ki bir spor programı bunu yapabilir mi? Yapabiliyormuş işte. Mehmet Özkan'a size ve gün geçtikçe futbol bilgisi artan adını bilmediğim bayan arkadaşa teşekkürler.

Çetin Cem dedi ki...

budur üstad... pazar akşamı hakan şükür'ü trt 1'de izliyordum. ankaragücü maçıyla ilgili "genel olarak maç durgundu ama son dakikaları çok keyifliydi" yorumunu yaptı. hakan şükür gibi kelimeleri çok dikkatli seçen bir adam "sonlarda tempo arttı," "sonlarda çok pozisyon üretildi" diyebilirdi, o "keyif" almayı tercih etmiş. eski galatasaraylı futbolcular selçuk yula gibi sürekli destek olsun yalakalık yapsın demiyorum. ama rıdvan gibi eleştirirken bile düzeyini koruyabilirdi. belki fenerbahçe'yi hep en ağır eleştiren rıdvan dilmen'dir, ama bir kez olsun fener'in kötü durumundan keyif aldığını hissettirmez.

bir bir eriyorsunuz "eskiler," sonra da "vefasızlık" diye ağlıyorsunuz...

cerkez1905 dedi ki...

Bir zamanlar sırtında senin adını taşıyan formaları giyen taraftarlara yıllar sonra kendini alkışlatabiliyor musun? NOKTA

giray dedi ki...

henry ve adeboyar arasındaki 7 fark

Anıl dedi ki...

Geçtiğimiz hafta Henry Twitter'deki hesabında "Bir gün mutlaka Arsenal'a geri döneceğim" gibi bir ileti yazmıştı. Hesap resmi midir, o kadarını bilemeyeceğim tabii.

eldazer dedi ki...

Henry, buyuk adam. ama bu herkesin başarısı. wengeri de onu alkışlayan seyirciyide tebrik etmek lazım..

Santiago dedi ki...

Yamulmuyorsam Henuz arsenalden ayrılmadan once 'Ben Futbolu bıraktıktan sonrada bu stada geldigimde beni alkışlamalarından baska bir sey istemiyorum' mealinde bişiler zikretmişti...

tofi dedi ki...

@barış bal bu yazının emre ile alakası ne, Gs yi sucluyor, 3.5 milyon euro bu, gider oynar istedigi yerde, hem de hayatında oynamadıgı kadar iyi oynar..bkz genclerbirliği macı