20 Ekim 2009

Barcelona 1 - Rubin Kazan 2


Dün gece Sevil Atasoy-Ümit Yazman saat 01:30'da başladılar konuşmaya Kanal D'de. Saat 3'de program uçuyordu. Konu uyuşturucu, harika program oldu, milyonların seyretmesi lazım ama kim o saatte ekran başında ki! Dizi dizi saydırdım dizilere. Yıllarca Türkiye'de futbolseverin en büyük zevkidir Şampiyonlar Ligi. Üstelik bu gece bir Türk futbolcusu dünyanın en iyi takımına karşı oynuyor. Allah'ın sopası yok işte! Şimdi oturup özet yayınlasınlar, kiyameti koparsınlar. Artık çok geç! Rubin Kazan, Guardiola'nın takımını Nou Camp'ta yere serdi. Galibiyet golü de Gökdeniz Karadeniz'den. 1-1 devam ederken nefis bir asist aldı ve çaprazdan uzak köşeye harika vurdu. Inter'i evlerinde ellerinden kaçırmışlardı, Barça'ya tek ayak üzerinde yakalayınca affetmediler. Maçı Gürcü kanalından seyrettim adamlar devre arasında Depeche Mode klipleri yayınlayıp ikinci yarı başlamadan 2 dakika önce yayına giriyorlar. Ne demeli bilemiyorum!

Valencia maçının ilk yarısından da daha kötüydü Barcelona. Messi'ye bağımlılık yorumu yapanlar şimdi elbette ki ellerini çırpıyorlar İspanya'da. Oyunu ritmini bir türlü yükseltemediler, üstelik Henry hariç ideal bir onbirle sahaydeyken. Topa sahip olmada Barça %72 üstelik! Bu oyun bu yüzden güzel (Ramon ve Madrid tayfasına tabii). Kim şans veriyordu ki Rubin Kazan'a?



Guardiola yönetiminde 73 maçta 8. mağlubiyetlerini aldılar. Geçen sezon grupta fişi çektiklerinde Shaktar kazanmıştı yine bir Doğu Bloku takımı Camp Nou'dan 3 puanla çıktı. Maçın son dakikasında ekrana Rubin Kazan teknik direktörü Kurban Berdiyev geldi. Adam bir dua ediyor, Beşiktaş maçındaki Yılmaz Vural yanında ateist kalır. Adamın duası kabul oldu ki Toure'nin kafası yan direkten döndü. Marca'nın son dakika için manşeti: Camp Nou'da Rus Devrimi. Sürprizlerin bol olduğu geceydi. Mourinho Şampiyonlar Ligi'nde Inter ile 8 maçtır kazanamıyor. Dinamo Kiev ile San Siro'da 2-2. 3 maçta 3 beraberlik. Rubin Kazan'a duacı olmuştur. (yok galiba olmamıştır!)



Sevilla'dan sahasında 4 yiyen G.Rangers bu kez de Unirea'dan 4 yedi. O.Lyon karşısında ilk yarıda dağılan Debreceni bu kez de ilk 45'te Fiorentina karşısında darmadağın oldu. Italyanlar için 4-3 ile gelen 3 puan çok kritik. Liverpool'un mağlubiyetini bekliyordum. Benitez'in takımı 4 maçtır kaybediyor. O.Lyon'a da Anfield Road'da 1-0 dan 2-1 verdiler maçı. Hafta sonunda Manchester United geliyor (edit). Rafael Benitez için son nokta olur mu? Sevilla ve Olympiakos'un galibiyetleri normal sonuç. Arsenal de Az Alkmaar deplasmanından 1-1 ile dönüyor...

48 yorum:

TheRealBigLebowski dedi ki...

underdoglarin gecesi oldu bu...bir de izleyebilseydik...

31 ligas y 11 eurocopas dedi ki...

GOOOLLL SAMUEL ETOO... AHORA HATTRICK MINUTA 213 . JEJEJEJEJE 3-2 PUTACELONA

31 ligas y 11 eurocopas dedi ki...

a joderse catalinos

Cruyff tiene que hacer la cirugía. Enviar un neerlandés pocos. No Suriname ... Rijkaard 's imagen?

31 ligas y 11 eurocopas dedi ki...

ole ole ole dicen los españoles¡¡¡¡¡

Erdal Güngör dedi ki...

Naklen Yayınlar p:

Ortega dedi ki...

Marca: "Karadeniz sorprende al Barca" manşetini atmış. Meali: Karadeniz çocuğu koydu :)

tofi dedi ki...

anti futbol, mecburen belki ama barça yenme ışıgı mac boyunca veremedi, guardiola en iyi pedro yu neden cıkardı anlamadım, herhalde iyi diye, gökdenizin de ofsayta kalmadan pası alıp, kova kaleciye attigi gol gururlandirdi bizi.

Selocan dedi ki...

Fatih Terim'e selam olsun !

Sırf bu maç değil bütün maçlarda çok enteresan sonuçlar var. Ama tabi ki en şaşırtıcı olanı bu. Uzun süredir kimsenin başaramadığını Rubin başarmış. Helal olsun.

Unknown dedi ki...

gökdeniz enternasyonel olmuş artık tsl için değil ş.ligi için de bahis yapıyor anlaşılan... araştırılsın bu maç! guardiolanın b planına girilecek mi acaba rijkard meftunları tarafından meraklardayım...

Turiaf dedi ki...

Guardiola'nın B planı yok demek ki :)

Genel Sekreter Vak dedi ki...

Yani,bu skor ancak mesaj verir Barcelona'ya,akıllı ol,kendine çeki düzen ver mesajı.Büyütülecek birşey yok ya,takımın aklını başına alması lazım artık.Zlatan'la filan alakası yok vaziyetin.Geçen seneki havanın yerinde yeller esiyor şimdilik,bu sonuç uyandırır takımı umuyorum.

alessandro del piero dedi ki...

mourinho nasıl rubin kazan'a duacı oldu, hiç anlamadım yalnız.. yahu bu grupta dünya ters dönse barcelona çıkacağına göre şimdi resmen 2.lik için en avantajlı takım rubin oldu..

mourinho da cl'ye daha ilk grupta, hem de böyle kolay görünen bir ortamda veda ederek, son 3 yılda 2. kez kovulmayı başarıp gerçekten ne kadar dahi(!) bir teknik direktör olduğunu bir kez daha göstermiş olur.

adanalılar bayağa darbe alıyor bu sıralar yalnız, ya da balonları patlıyor mu deseydim..

TA dedi ki...

güzel süpriz oldu.deplasmanda barcayı iddialı olduğu bir maçta yenmek büyük başarı.

cortez85 dedi ki...

muchas gracias turco.

Rijkaard venir y salvar a sus muchachos. LAPUTAAAAAAAA

Ortega dedi ki...

"PUTACELONA" ne ya? Koptum burada okurken. Ulan bu basıl düşmanlıktır arkadaş? Tamam. Ben de hazzetmem Barca'dan ama yuh yani :)

L dedi ki...

"akıllı ol pep!"

cortez85 dedi ki...

gol de victor valdés. 2-2 :x D

aksilaz dedi ki...

"Adam bir dua ediyor, Beşiktaş maçındaki Yılmaz Vural yanında ateist kalır."

Abi hastasıyız bizi bu yazılarından mahrum bırakma...

müşkülpesent dedi ki...

maradona oldu mübarek gökdeniz bir gecede ne cevhermiş.

koala dedi ki...

Maç işin hikâyesi. Gençliğimden bu yana, Salı ve Çarşamba günlerini iple çekerdim ama "lanet olsun" dedirtmeyi başardılar.

Gökdeniz golü sadece Barça'ya atmadı, bunu anlamış olduk...

İsmail Şayan dedi ki...

Şampiyonların yüreğini hafife almamak gerekiyormuş belki de. O kaale alınmayan, adam yerine konmayanlar şampiyonlar liginin rengi oldular bu gece.

Alışılagelmiş ikinci, üçüncü ve dördüncülerden daha fazlasını vermeleri uzun sürmedi. Bilinen elenecekler listesine girmeye niyetleri olmadıklarını, ya da olağan şüpheliler arasında yer almadıklarını gösterdiler. Bu sene çok sallanırlar, seneye daha bir adam olurlar. Bu CL kimleri adam etmedi ki! Platini'nin icraatını pek sevmediğim malumdur. Ama gerekliydi bu. Liverpool da böyle giderse bir sürü maç oynayıp şehirde kalır ve kimse kızmasın ama kalmayı hakediyor.

Minero dedi ki...

En büyük laflar da Star TV'ye gelsin. Ne diyeyim güzide ülkemin spor basınına? UEFA kupası finalinin yayın haklarını alır yayınlamaz yerine insan zekasını küçümseyen bir yarışmamsı koyar, maçın en iyi oynayan adamı Türk oyuncu Fatih Tekke seçilir. Elinde Şampiyonlar Ligi'nden başka hiçbir kaliteli sportif yayını olmayan kanal Barcelona ile Rubin Kazan'ın maçını yayınlamaz yerine her sene bir dolusu çekilen, tutunca devam edilen, tutmayınca kaldırılan vizyonsuz, oyunculuğu kalitesiz yerli dizi film koyar; maçın galibiyet golünü bir Türk, Gökdeniz atar. Ne desem ki? Türk Spor Basınının bu iki adama federasyonun veremediği cezayı mı veriyor desem, ağlasam mı gülsem mi bilemedim...

nikolatesla dedi ki...

Adam bir dua ediyor, Beşiktaş maçındaki Yılmaz Vural yanında ateist kalır

puhahhaha abi yardın gece gece ev ahalisi uyandı :)

mre dedi ki...

1) platini'nin istediği oluyor küçükler kolay yem olmuyor.

2) anti-terimciler tekke'den sonra şimdi gökdeniz'den sallayacaklar terim'e. her barca'ya gol atan iyi futbolcu ya!

3) benitez 5'te 5 yapacak gibi hafta sonu. bu gidişle yolcudur abbas. acaba milli takım için adı geçer mi? şahsi fikrim aman uzak olsun.

4) bu maçlardan iddia tutturan varsa şu anda hawai'ye doğru uçuyor olması lazım.

yusuf dedi ki...

6 ay önce ''bu şikeci adamın milli takımda ne işi var'' diyenler, şimdi aynı isim üzerinden fatih terim'e sallıyor. güzel oyun şu futbol.

ek dedi ki...

bu arada Rus Devrimi yerine Tatar Devrimi desek yanlis mi olur, ustelik antrenorun ismi Kurban iken

Svetlin dedi ki...

ufak bi düzeltme; pazar günü liverpool- man utd maçı anfield'da.

ha şu durumda pek fark etmez gibi duruyo ama orda gelicek bi mağlubiyetle rafa yolcu olabilir. fatih terim liverpool'a.

Alaba dedi ki...

Ne geceymiş be kardeşim.Araya bizim dünya derbisi de sıkışsa fena olmazmış.

adam gibi adam AKDEM dedi ki...

bizim temsilcimiz pozisyona dahi giremezken, elin en mütevazi ekipleri neler neler yapıyor.
sivas'la beşiktaş'la olmayacaktı bu iş. olmadı da.

Schumy dedi ki...

Ne oldu ya Barca' ya ? İçimizdeki Katalanlar eylem hazırlığında galiba hahauahuahauahuh

MustafaAGCA dedi ki...

Bu oyunla kazansaydı Barça harbiden üzülürdüm.

tari dedi ki...

ben cr7'yi hiçbir zaman şu messi kadar formsuz görmemiştim. erken dindi messi'nin rüzgarı.

ozzywashere dedi ki...

ben de bundan sonra rus takımlarıyla aynı gruba düşmemek için dua ediyorum...yanılmıyorsam burada öyle bilgi vardı haftada 2 maç yayınladıklarına dair...ama her türlü bu maçı tercih ederdim..guardiola'nın B planı var mı bilmem ama mourinho yerine inter'in bir B planı vardır sanırım

mrt dedi ki...

Fatih Terim keşke şu maç yayınlarınada değinseydi =)...Dünya futbolunun zirvesini izleyemeyen bir milletten nasıl bir vizyon yada çocuklardan nasıl hırs , dünya yıldızlarını örnek alma, futbol aşkı v.s. beklenebiliki..En sevdiğimiz şeydi şampiyonlar ligi maçlarından sonra okulda tartışmak konuşmak hatta daha küçükken bir yıldız futbolcu belirleyip bağıra bağıra kestaneyle maç yapmak...Şimdiki çocuklar şuanda bunlardan malesef uzak büyüyor..

Adsız dedi ki...

Akşam 8 de arkadasların ektim bu akşam şampiyonlar ligi maçları var hangisi yayınlanıyorsa ona bakarım die starı açtık Kül ve Ateş diye bir dizi ismide çok manidar
Sonunda barçayı yenen bir takım çıkmış onuda aceto blogdan öğrenebildik hemde turko nun goluyle hislerime tercuman gerek bu star ve d smart saçmalığı için

nikopol dedi ki...

olur böyle şeyler, takmayın çok

WiseGuy dedi ki...

@BT
su an starda ozetleri seyrediyorum. debrecen ikinci yari tek gol atmis. ayrica yilmaz vural yorumu harika.

@star tv
tez zamanda batasiniz insallah!

@gokdeniz
doping mi yaptin ulen, o ne hiz?

serdark dedi ki...

[konudisi soru] Tr de yasamiyorum artik, ne oluyor Star artik maclari vermiyor mu? yok daha nele!R salilarin carsambalarin bir degeri kalmadi mi? sabah okul olmasina ragmen uyku uyaniklik arasi mac izleme devirleri bitti mi? playstation sunmuyor mu artik? :/

ynwa dedi ki...

rafa gitmez beyler, boşuna kafa yormayın. türkiyedeki gibi yürümüyo orda işler.

Unknown dedi ki...

Gokdenizin golunde sahsen muthis bir defans hatasi oldugunu dusunuyorum; Pique Kazan'in 10 numarasi Dominguez'i karsilarken Marquez gereksiz yere bu 10 numaraya ben de basayim dedi ve olumcul bir hamle yapti, tabi bu Gokdeniz'e bos alan yaratti. Gokdeniz de affetmedi tabi (Yaya Toure yetisecegim diye kasti ama 1.65'lik Gokdeniz nire 1.90'lik Toure nire). Kazan zaten sadece boyle bir pozisyonda gol atardi; o da ellerine geldi, affetmediler.

Abi, Fatih Terim'in adi Glasgow Rangers icin gecer mi yakin zamanda? Bence bundan sonra dususe gecen her buyuk takim icin Fatih Terim adi anilmaya baslar bizim medyamizda. Aslinda Glasgow kendisi icin, o cok calistirmak istedigi Ingiltere Ligine bir on hazirlik olurdu. Bak, ben bile sallamaya basladim mutemadiyen :-)))

lembo dedi ki...

"sahipsiz Mİ LAN guardiola "..

barcelona yönetiminin ve pep guardiola'nın her Allah'ın günü yalanlamasına rağmen, ısrarla, her gün "pep milan'a gidecek" yollu manşetler atan el fanatico catalano isimli gazeteyi protesto etmek amaçlı açılan bir pankart..

cerkez1905 dedi ki...

star tv haftada 2 maç yayınlayabileceklermişş..biri türk takımı anladık ta diğeri_???? gören de bjklilerin man utd rakip görüp puan kaybetmesini bekliyolar sanar...

dogan pamuk dedi ki...

tari ;
xavi ye bir ikram, zlatan a bir ikram. pedro ya burdaki kimsenin düşünemeyeceği bir pas. güney amerikadan dönüp üst üste iki zorlu maç tam 4 günde.
messi nin rüzgarı seni de beni de uçurur merak etme.
10 numaraları fazla yeteneği olmayan bu takım bizim ligimizin en iyi dediğimiz yıldızlar topluluklarından 2-3 gömlek üstün.
uzun zamandır nou camp ta maçı bu kadar hakeden deplasman takımı görmemiştim.helal olsun resmen çimlere gömdüler.
ruslar futbolda ikinci devrimi yaptılar. cska moskova milli takım zenit rubin kazan. biz hala bir pay çıkarmış değiliz kendimize. halimizden çok memnun sanki rus futbolu kadar yol katetmişiz gibi davranıyoruz. içler acısıyız resmen.

tari dedi ki...

bu sene çok sönük şampiyonlar ligi.

tari dedi ki...

@dogan pamuk

son 1-2 hafta özelinde konuşmadım. sezon başından beri, gol attığı ya da asist yaptığı maçlar da dahil sürer bir formsuzluk var messi'de. keza milli takımda da..felaket bir çizgide. ronaldo örneğini de sürekli kıyasa sokulduğu için verdim. adam lig değiştirmesine rağmen ingiltere'de bıraktığı gibi devam etti. messi'de henüz böyle bir istikrar göremedik.

linguisticsfc dedi ki...

arkadaş yıllarca man utd-chelsea maçı oldugu gün bile tuncaylı boronun en anlamsız maçlarını yayınlayan zihniyete özlem duyduk dün gece resmen. tuncay ilk golünü attığında da maçı canlı yayınlamamışlardı bu da onun gibi oldu, hakaten allahın sopası yok xD

Adsız dedi ki...

Nerede o Guardiola'nın iki ortalı çizgili not defteri? :)

Adsız dedi ki...

jejeje :)
nerde florentino perez'in çek defteri :)