1 Eylül 2009

Ufuk Ceylan ve...

Transferin son gününde beklenen oldu. 3 ay önce imzalaması gereken Ufuk Ceylan ancak son günde Galatasaray'a gelebildi. Karşılığında verilen isimlerden biri sürpriz. Orkun Usak. Aykut'un gitmesi beklenirken Orkun gitti. Bu Orkun'un oynama isteğinden dolayıdır. Aykut ise antrenman kalecisi olarak kariyerini tamamlar artık. Ufuk da 2. kaleci olur Leo Franco'nun arkasında. Mehmet Güven ve Yaser Yıldız ile birlikte kağıt üzerinde pahalı bir transfer gibi durabilir ama iki oyuncunun da futbol piyasasında bir değerleri yok ve Galatasaray'da da bedavaya oynamıyorlardı. İki oyuncu da Manisa'da banko onbir olacak kapasitede değiller. Rijkaard, Florya'da yıllardır bir şey olmayacağı belli olan adamları 2 ayda süzgeçinden geçirip kapının önüne koydu. Bu Hollandalının kulübüne ayrı bir hizmetidir. Antrenmanlarda kuru kalabalık olan isimleri yollayıp artık 25 kişilik kadroyla rahat rahat antrenmanlarını yapabilirler. Ufuk, sakatlığı öncesinde gelecek vaadeden bir kaleciydi. Türkiye'nin Buffon'u olur demişliğim de vardır bir maç sonrası yorumunda. Galatasaray'ın kaleci antrenörü Nezih Boloğlu arka planda düşük profil çizen; bu yüzden de hakkı verilmeyen çok önemli bir futbol adamıdır. Ufuk'a da mutlaka katkısı olacaktır. Lincoln mağduru Necati Ateş de Antalyaspor'a gitti. Galatasaray'a da bir Antalya kampıyla katılmıştı.

35 yorum:

murat durgun dedi ki...

ufuk ve ???? :)

4numara dedi ki...

bu "ufuk ceylan ve..." başlığındaki üç nokta kimi kastediyor gece 12 ye kadar bekleriz artık.bize gelen 2. kaleciler de hakikaten 2. kaleci olarak kalıyorlar ne gelecek vaadediyor denen adamlar harcandı gitti.kerem, fevzi, orkun, aykut...ha bi de unutmadan sarı kramponlu volkan vardı...

O s c a r dedi ki...

2012 Avrupa Şampiyonasına Galatasaray'ın rahat 8-9* oyuncu göndereceğini tahmin ediyorum. Caner ve Ufuk, ileride şüphesiz milli takımda düzenli yer bulabilecek kalitede oyuncular. Yabancı transferleri kadar yerliler de leziz oldu bu sene.

*Sercan Yıldırım imza atarsa dokuz, diğer türlü 8:)

cankalender dedi ki...

ve... Sercan Yıldırım.

Northx dedi ki...

Dediklerine aynen katiliyorum, yalniz Orkun'un oynama istegi yuzunden degil de Manisaspor Orkun'u tercih ettigi icin o gitti diye dusunuyorum.

BT dedi ki...

"..." ile amacım; giden isimler. Başlık sadece tek satır olsun diye kısa attım arkadaşlar. Başka bir anlamı yok.

Her zaman söylüyorum; sadece benim bildiğim bir isim olsa gazetede yazarım.

Blog dünyasında da kimsenin bir şey bildiği yok.
Özellikle gece 3'te transfer açıklayacağım diyenlerin...

Futbol bloglarını kirleten de bu transfer spekülasyonlarıdır.

SK dedi ki...

Seneler sonra ilk defa kalite olarak birbirlerine cok yakin 2 kalecimiz oldugunu dusunuyorum.

Ayrica, Caner Erkin'in Galatasaray icin cok iyi bir transfer oldugunu dusunuyorum.

http://civilikrampon.blogspot.com/2009/09/caner-erkin-galatasarayda.html

UğU® dedi ki...
Bu yorum yazar tarafından silindi.
beera dedi ki...

Abi bu postunun üzerine söyleyince kızacaksın bana belki ama, Ufuk transferini dün sölemiştim. Hatta yazımı yazarken Allah utandırmasın yalancı durumuna düşmek istemiyorum dedim. Galatasaray tarafının ağzı sıkı ama Manisa'nın o kadar değil. Başkanından tut futbol şubesi sorumlusuna kadar hepsi her yerde konuştu hepsi son bir kaç gündür. Sadece bir yerde yanıldım o da bana Aykut+bir futbolcu + 1mio EUR demişlerdi.

Bu kadar konuştuktan sonra blog sayfamı yazıp saçma sapan reklam amacı güden hareketler yapmayacağım.

Amacım sadece Türkiye'de bir transferin gizli kalamayacağını vurgulamak. Küçük takım futbolcusundan yöneticisine kadar hepsinin ağzı gevşek.

Selamlar

Haketo Zaman dedi ki...

@ BT,
Aynen katılıyorum ağabey.
Her öküzün altından da buzağı arama huyundan da vazgeçmeliyiz.

Can dedi ki...

@BT
Transfer haberlerinin kirlettiğine katılıyorum; bu heyecanın vazgeçilemeyecek bir olay olduğu da su götürmez bir gerçek. Ben etrafımdaki bazı insanlardan ötürü 1 yıl öncesine kadar gelen isimlerden bazılarını öğrenebiliyordum; gelin görün ki yeni yönetim sonrası babam isim verse inanmam. Olması gereken bu. Beklemek bu heyecanın keyifli kısmı.
Ufuk zaten herkesin beklediği transferdi; hayırlı olmasını dilerim. Gönlüm Sezer'le gelmelerinden yanaydı, bu yıla kısmet değilmiş. Zaten olası bir Sezer ve Sercan transferinin, jenerasyon değişimini eksiksiz tamamlayacağını düşünüyorum.

Burak Eken dedi ki...

"Ufuk Ceylan ve Transfer Dönemi Bitti"

Daha ne bekliyorsunuz ki arkadaşlar?

Kemal dedi ki...

Ufuk'tan cacık olmaz size baştan söyleyim yediği saçma sapan goller var kendini birşey sanıyor. bu transferdeki ısrar bir fenerli olarak beni baya mutlu etti:) genç nesilde iyi kaleci ne serkan kırıntılı ne de ufuktur, trabzon'da yedek bekletilen karşıyaka'dan gitmiş onur kıvraktır. ama kıymeti bilinmiyor.

O s c a r dedi ki...

Bir de an itibariyle Galatasaray kadrosunda forvetten fazla kaleci var, bu da enteresan değil mi?

Kaleciler: Leo Franco, Ufuk Ceylan ve Aykut Erçetin.

Forvetler: Milan Baros, Shabani Nonda

Yaser gitti, Özgürcan zaten kiralık verilmişti. Necati'de verildi. Herşey çok iyi, güzel lakin üç kulvarda da sonuna kadar kovalayacak bir takım için iki forvet çok az diye düşünüyorum. Takımın dizilişinin ne olduğu bu noktada önemli değil. Baros cezalandı. Nonda ilk 11 çıkıyor. Yedek forvet kim olacak? Keita forvete geçer veya 4-6-0'a döneriz diyeceksiniz belki, fakat o da çok aklıselim gelmiyor bana.

Daha kötüsün söyleyeyim; Baros cezalı, Nonda da sakat. Ne olacak? İşte bu sebeplerden ötürü, biraz da hayalperest davranarak Sercan Yıldırım transferinin gerçekleşeceğini düşünüyorum.

Diyelim Sercan gelmedi, o zaman başka süpriz bir isim alınabilir. Diğer türlü Yaser ve Özgürcan'dan biri mutlaka takımda tutulurdu. Serkan Çalık'ı da unutmadım, lakin ne zaman döneceği, daha önemlisi ne zaman eski performansına kavuşacağı belli değil. Ona güvenip te forvet transferi yapmadan seneyi kapatmak da pek mantıklı değil gibi.

Başımızda Rijkaard gibi biri olduktan sonra şimdi bunları yazdığıma utanmıyor da değilim hani. Ondan iyi bilecek halimiz yok. Ama nacizane görüşüm bu takımın bir forvet transferiyle geceye noktayı koyması.

Sacit Tekin dedi ki...

Bülent Abi,

1 sorum olacak.

Rijkaard 2 ayda teşhisi koydu ve Ferdi-Yaser-Volkan gibi isimler ile yolların ayrılmasını sağladı. Sırada bir de Serkan Kuruluş hamlesi beliyorum ama sezon sonuna kaldı bu galiba.

Pekitüm bu sınırlı yetenekleri Galatasaray'a o kadar para vererek getiren Adnan Sezgin'i eğer Rijkaard elinde yetki olsa gönderir miydi çok merak ediyorum. Ynai bu kadar yeteneksiz admaı toplayan biri kulüp için faydadan çok zarar taşır düşüncesine kapılırdı bu vizyonda bir insan bence.

Yani Adnan Sezgin, konum olarak Rijkaard'ın üstünde olduğu için yırttı denilebilr mi Bülent abi?

Ayrıca, Haldun Üstünel'in farkı bir kez daha ortaya çıktı bu vesile ile. Eğer hala Sezgin yapsa idi trasnferleri şu an kadroda yer alan bir çok isim ancak Playstation'da Ali Samiyen çimlerine parçalı forma ile çıkarlardı.

Sacit Tekin dedi ki...

Oscar,

Yaser ya da Özgürcan forvet oynayacak diye kulübede tutmak kulübe hiç bir şey kazandırmaz. Her ikisi de GS de oynayacak potansiyelde isimler değiller ve olması gereken oldu. Baros'da Nonda'da sakat olursa Keita forvet oynar ve gayet de iyi oynar, mevcut özellikleri ile faydalı olur merak etmeyin.

O s c a r dedi ki...

Sacit Tekin,

Yaser için eyvallah ama Özgürcan için katılmıyorum değerlendirmenize. Bunu sadece geçen sene attığı -yanlış hatırlamıyorsam- 17 gol için filan da söylemiyorum. En azından rotasyonda kendisine yer bulabilecek kalitede bir forvet olduğunu düşünüyorum Özgürcan'ın.

Evet Keita forvet oynar, sırıtacağını da pek sanmıyorum ama bana yine de eldeki 5 forvetin 3 ünü gönderip yerine kimseyi almamak çok mantıklı gelmiyor.

Önceki mesajımda da dediğim gibi başta Rijkaard, transferleri yapan da Haldun Üstünel'ken böyle konuşçam abes kaçıyor biraz, ben nacizane görüşümü paylaştım.

BT dedi ki...

Ufuk transferi bir yılan hikayesi.12 Mayıs ta adı geçmiş blogda

dr feelgood dedi ki...

babalar gibi cem sultan var gerekirse o girer ilk 18'e :)

antropoit dedi ki...

Paf takım ne güne duruyor yahu,ihtiyaç anında camı krınız işte;)
Kewell gibi bir dahinin stoper oynadığı takımda,elbet bulunur zor zamanda o açığı da kapatacak futbolcu,siz dert etmeyin böyle şeyleri;)
bu arada Ufuk dört gözle beklediğim bir transferdi harika oldu.

srknsngn dedi ki...

kewell var o da oynar forvette hatta çok da iyi oynar ama oynadığı her maçtan sonra 3 hafta da sakat gezer.
bakınız talinn le yaptığımız ilk maç.

osmancanpolatblog.com dedi ki...

devre arasina kadar idare ederiz devre arasinda da bi forvet aliriz uguk da hayirli olsun gec oldu ama güzel oldu

il divin codino dedi ki...

ufuk sneijder e cok benziyo deyip cok onemli bi bilgiyi verdikten sonra(!); mehmet güvenin gitmesi bile başlı başına bir transferdir bizim için. ayrıca aykut ne inanmış arkadaş ya gitmedi bi türlü ayhanla birlikte takımın en eskisi. forvet beklerdim mevki olarak. baroş sakatlansa nonda nın kucağında bi sezon bizi bekliyo. kısfmet

haute_couture dedi ki...

... ve İstanbul alemleri yeni bir futbolcu kazanır.
En azından İzmir alemlerinde öyleydi.

Northx dedi ki...

3 oyuncu artı 1 milyon verildi mi yoksa sadece 3 oyucuyla mı takas oldu? ayrıca alpaslan'ın kayserispor'a kiralandığı haberi var ama hala resmi siteden açıklanmamış.

anonim dedi ki...

Aynen ya, forvete ne hacet! Babalar gibi Cem Sultan var. Rijkaard sever böyle şeyleri. :)

sunshine dedi ki...

Hayırlı olsun.umut satıcıları gene iş başında.Bu takıma ne genç yetenekler geldi sonra arkasına teneke bağlanıp yollandı.Ufukta ufuk için iyi şeyler yok.Aynı şeyler başına gelecek.leo franco kazması ve ondan daha kötü yabancı kaleciler gelip kaleye geçecek ama bizimkilere sıra gelmeyecek.Leo franco 1.90 lık boyuyla hiçbir yantopa çıkmıyor kaç haftadır acaba yerinde aykut olsaydı yorumlar ne olacaktı çok merak ediyorum.
O yüzden ufuk yazık etti kenine.

fyckreth® dedi ki...

su transferi bu sekilde FB yapsaydi, merak ediyorum ayni yorumlar bu sekilde yapilirmiydi. Sen git kulubun futbolcusunu ayart, sonra don kulube bu adamlar bize gelmek istiyor zaten senede bitiryor mukavele, ya bu paraya verirsin yada biz seneye aliriz de. 3 kurusa satti Manisa maalesef, tum sene oynamayacak adamini. `cok beyaz takim` yapinca oluyor degil mi? Sezer`e yemedi olan Ufuk`a oldu.
Kazak takimina, Litvanya takimina, kaos icindeki Denizli`ye 4-5 atip, ici bosaltilan Ankarasporu yenen mi sizin ruya takiminiz allah askina kendinizi kandiriyo olabilirsiniz ama etrafinizdakilerinde yedigini dusunmeyin..

liverpoolandkop dedi ki...

o değilde bi postta Azar Karadaş&Kasımpaşa ikilisi için alsak.

Volky dedi ki...

@fyckreth
Takım karşılaştırması yapacaksan aç bugün eski futbolcunuz Rıdvan'ın yazısını oku. 2 sefer sıçradınız bakalım Bursa'da sıçrayabilecek misiniz? Ayrıca Manisa kulübü izin verdiği için bu transfer oldu. Eğer dediklerin doğru olsaydı Sezer için de ısrarcı olur imza atmamasını sağlardık! Çok değil yakında Fenerbahçe tökezleyince Daum'un Guiza'yı basının önüne yem yapışını izleyeceğiz az kaldı.

anonim dedi ki...

fyckreth®

bu kadar hazımsızlık, bu kadar çekememezlik olur. sapla saman niye hep birbirine giriyor acaba? yoksa bilerek mi karıştırılıyor? ufuk galatasaray'a gelmeyi istiyordu - ki böyle bir istek bir futbolcunun en doğal hakkıdır - buna mukabil manisa yönetiminin "yahu demirören ile aziz para saçıyor. hani bize, hani bize? biz de isterük! kısmetimizde galatasaray varmış, biz de onları yolalım bari." demesidir esas etik olmayan. 3 kuruşa satmışlar bi de! bak hele! teşbihte hata olmaz; 2 kuruşluk adama 10 istediler, sonunda 3'e satmaya razı oldular. vay be ne kazık atmışız adamlara! iliklerini sömürmüşüz resmen!

sezer konusunda'da fazla kafanı yorma. onu da "bedelsiz" alırız merak etme.

yorumunun geri kalan kısımlarını hezeyan belirtisi olarak gördüğümden mütevellit şimdilik susuyorum. en iyi cevabı sahada oynayan futbolcular verecektir.

fyckreth® dedi ki...

@Alamet-i Fa@ika
iyi senaryo olmus, begendim, bir film yap bunu. benim arkadas var Okspor`da oynuyor. o da GS`a gelmek sitiyor, ne yapsin?
oyle sacma sey olurmu hic. once kuluple anlasirsin sonra futbolcuyla anlasirsin, futbolcu boyle bir teklif oldugunu bilir o kadar. pazarligi once neden futbolcu yapar bi cok beyaz takiminiz.
neyin hazimsizligidir bu anlamadim, tabloya bakarim 2 gol fazlasindan baska bir fark yok, neyin hazimsizligi anlayamadim. Ayrica maalesef cok super ligimizde cevabi sahadan almayali cok oldu neyin cevabindan bahsediyorsun..

efe dedi ki...

@fyckreth

mafya babalarıyla, orduyla, belediye başkanıyla, valiyle, onla bunla özel uçağa atlayıp gece yarısı operasyonuyla biten transferlerinize benzetme ufuk & sezer olayını. iğneyi önce kendine bi batır.

Marseille roulette dedi ki...

Fikret, sen galba ne idüğü belirsiz adamlarla futbolcu ikna(!) etmeye giden, sonra ikna edince özel şöförlüğünü yapan yöneticilerle karıştırdın bizim yöneticilerimizi. Manisaspordan izin alınmadığını nerden biliyorsun da konuşuyorsun? İzin alma olayını bilirsin, hani başkanınız Arda'yla 15 dk başbaşa kalmak için Adnan Polat'tan müsade istedi ya bir 35 kere falan, ondan işte.

anonim dedi ki...

fyckreth®

sen olayın içinde olduğun için daha iyi biliyorsun tabi. esas sen nerden uydurdun bu senaryoyu? kim demiş kulübüyle anlaşmadan futbolcuların ayartıldığını? valla kusura bakma, bizim silah tüccarı başkanlarımız hiç olmadı ki, birilerini zorla transfer edelim.

burası izmir. manisadan haberler daha çabuk ulaşır buraya. tek mesele manisa yöneticilerinin galatasaray'ı yolunacak kaz zannetmesi, hepsi bu! nerde görülmüş türkiyede bir kalecinin 4 milyon euro ettiği! böyle başa böyle tarak oluyor ondan sonra. nedir yani bu transferde karnını ağrıtan? galatasaray'ın "kazık" yemeden bir transfer yapması mı? iç ıhlamurunu, bir daha da soğuk taşa oturma! ne diyim yani sana daha bu konuda!