3 Eylül 2009

Transferin Ardından

Transfer dönemi sona erdikten sonra bir karşılaştırma yapmak istiyorum ama yine bizim ligin rakamları yok ortalıkta. Beşiktaş borsaya bildirmek zorunda olduğundan ödediği bonservis bedellerini biliyoruz ama kalan 17 kulübün transferde ne kadar harcadığını bilebilmek mümkün değil. (72 milyon euro rakamı geçiyor.) Yıllardır seyirci sayısını bilmediğimiz gibi. Bilinenlerden devam edelim. Bir tarafta Real Madrid diğer tarafta Manchester City transferde kafayı kırınca La Liga ve Premier Lig arasında yine büyük rekabet yaşandı ve kazanan İngilizler oldu. Geçen sezonki 500 milyon eurodan 480 milyona düşmüş olsalar da 477 milyon euro harcayan İspanyol kulüplerini solladılar. La Liga'da geçen sezon 285 milyon euro harcanmıştı. Almanların yükselişi sürüyor. Geçen sezon 150 milyon euro harcayan Bundesliga takımları bu transfer döneminde toplam 216 milyon euroyu çıkardılar kasalarından. İtalyanlar da kağıt üzerinde 452 milyon euro harcadı görünüyorlar ama satıştan gelen rakam bu sezon 439 milyon oldu. Geçen sezonu eksi 196 milyon euro ile kapatmışlardı. Transferin son günü geçmiş sezonlarda çok daha keyifli geçiyor, bombalar patlıyordu. Bu sezon bu olmadı. Ribery, Rafinha, Pirlo takımlarında kaldı.

6 yorum:

Schumy dedi ki...

http://taccizgisi.blogspot.com/2009/09/sonunda-bitti_02.html

Ben de bizim 3 takımı kıyasladım. Para olarak değil, oyuncu olarak :)

Jordi Metal dedi ki...

takımlaranda kalanlara david villayıda eklemek lazım

Adsız dedi ki...

galatasaray da 16 milyon€ harcamı$ bu sene transfere, adnan polat'ın dediğine göre.. bu para 4 sene içinde ödenecekmi$ ayrıca..

golgi cisimciği dedi ki...

almanların yükselişi=mario gomez.

Erdal Güngör dedi ki...

Bu yıl ilk defa italya futbol tarihinde bir teknik direktör futbolculardan fazla ücret alacak Jose Morinho yılda 11 mio. avro.

That aint workin thats the way you do it.
Get your money for nothin get your chicks for free...

Adsız dedi ki...

aslında bir ligde harcanan toplam para yanıltıcı bir miktar diye düşündüm. diyelim bizim ligimizde 18 takım 72 milyon euro harcamış. ama birbirlerina alıp verdikleri oyuncular da var bunun içinde. örneğin, trabzonla bursa birbirine beşer futbolcu satsa ama kasalarından sonuçta para çıkmasa toplam transfer miktarı büyümüş olmayacak.
bence bir lige dışarıdan gelmiş oyuncuların toplam transfer miktarına, yani kulüplerin net transfer harcamalarının toplamına bakmalı, aldıklarından sattıklarını çıkarıp.