1 Eylül 2009

Spalletti Gitti Ranieri Geldi

Dün akşam Spormax'de Avrupa'dan Futbol programında istifa edebileceğini konuştuk Mehmet Özkan'la. Bu kadar da erken beklemiyordum ama. İnceldiği yerden kopmuş oldu. Spalletti ile Roma'nın yolları ayrıldı. Bu kararın ilk hafta Genoa deplasmanında 3-2 ve hafta sonunda evindeki 3-1'lik Juventus mağlubiyetleriyle bir alakası olduğunu sanmıyorum. Roma yönetimi, teknik adamın istediği transferleri yapmadı. Çünkü uçan kuşa borçları var. Yerine gelen Ranieri. Allah, Roma taraftarına sabır versin. Spalletti'nin Fatih Tekke'nin takımına (Fatih kalırsa tabii) gitmesi yüksek ihtimal. Zenit de yakında bu transferi açıklar.

13 yorum:

Unknown dedi ki...

Ranieri'de buldu da buluyor, ne yapacak Roma'da anlayabilmiş değilim!

Fatih dedi ki...

ranieri kadar gereksiz bir td gormedim su kisa omrumde.

mre dedi ki...

Fatih kalırsa derken bir Trabzonspor iması sezdim sanki?

Valeriy Lobanovskyi dedi ki...

@ BT

Haberin ilk halinde -Fatih kalırsa tabi- diye bir ibare yoktu. Kendi aldığın bir duyumdan sonra mı ekledin bu ibareyi,yoksa ortalıkta dolaşan haberlere istinaden mi?

caven dedi ki...

spaletti yi bırakıp ranieri getirmek hangi zekanın ürünüdür anlayamadım.yönetim bu sene ne bekliyodu ki şampiyon olmak mı?

Unknown dedi ki...

Vizontele de dediği gibi: bir insan ranieri yi neden takımın başına getirir?...Başka çaresi yoktur da ondan.

Roma bu sezon boş viteste gider. İçeride kazanır. Dışarıda kaybeder, berabere kalır. Standart bir profil çizer. Alttan biri sıçrarsa ona yenilir. Formda takımla oynuyorsa ona da yenilir. Inter e Juve ye zaten yenilir. Fiorentina'ya Milan'a dışarıda yenilir. Avrupa Kupası'nda çıkış arayan takımlara yenilir. Mesela GS ve FB bu sene Roma'yı eler bence. Böyle gereksiz bi adamdır Ranieri gözümde. Takıma hiçbişey katmaz. Ama çok şey de götürmez takımdan. Takım yaşlandıkça yavaştan kötüye gider. Sonra Ranieri de bırakır. başka bi takımın başına geçer. Çağımızın en çok kazanan substitute hocasıdır. Keşke Roma'nın başına Ranieri'nin yerine Hikmet Karaman, Güvenç Kurtar veya Yılmaz Vural geçseydi. Oturur izlerdik. Heyecanlanırdık. Helal sana be hoca. Nası adam ettin 40 yıllık Totti'yi derdik.

burak dedi ki...

Ranieri sanki geniş kaba koyulan bir tatlı kaşığı Yılmaz Vural ve bir yemek kaşığı Ersun Yanal.

Serdarca dedi ki...

Fatih Tekke transferi yattı sanırım Zenit takımı Trabzonspor'a Ocakta görüşelim mesajı vermişler.

M. Alper dedi ki...

Serie A'nın Mustafa Denizlisi kim diye sorsalar Ranieri derim.
Overrated TD'lerin kralıdır kendisi.

berserk dedi ki...

Domenech 1 ise; Ranieri 2 dir bu alemde.

QuaresmA dedi ki...

ranieri'nin menajeri eğer kimse helal olsun, tanıdığım en yetenekli menajer.

sARu dedi ki...

roma'ya diil ranıerı magath gelse (son dönemlerin en formda ismi olduğu için) yine herhangi bir aksiyon alamaz.. de rossi taddei totti kalmış sadece ayağında top tutabilen...

anfieldyolu dedi ki...

Spalletti oynatmaya çalıştıı sistemle neredeyse imkasızı deniyordu. Ancak Roma'yı dişarıdan takip etmek zevk veriyordu. Ne yapacakları bir türlü belli değildi, fark da atabiliyorlar fark da yiyebiliyorlardı. Klasik İtalyan takımı havalarından uzaklaşmışlardı.Ranieri takımı kuşkusuz daha dengeli bir hale getirecek. Ancak şu da unutulmamalı Spalletti'nin uygulamaya çalıştığı sistem olan 4-6-0 belki de 10 yıl sonrasının moda sistemi olabilir. Bakalım Spalletti Zenit'te de 4-6-0'ı uygulamaya devam edecek mi...