5 Eylül 2009

Hayat Varsa Umut Vardır

"Olmazsa sonraki turnuvalara hazırlanırız" gibi bir şey söyledi Fatih Terim. Ekrandan uzaklaştım. Pek de umutlu görmedim kendisini basın toplantısında. 2008'deki masaldan sonra 2010'da olmamak fikri çıldırtıyor insanı. Yarın değil, artık bugün demek lazım, Estonya maçı umurumda bile değil. Bir tarafta Emre diğer tarafta Arda ile dörtte dört yapan iki takımın performansı milli takıma yansısın, yeter de artar bile. Büyük maç çarşamba gecesi. Yazgımızı başkalarının ıstakasına bırakmışız. Zaten 6 maçta 6 gol atabilmişiz, bu iki maç öncesi forvet yine alarm veriyor. Sercan'a güvenmek lazım. 2010'a da mutlaka gitmek lazım. Bu ülkenin futbolu ya yerinde sayacak; ya da o finaller ve 2016 adaylığıyla koşmaya başlayacak. Kayseri'nin kötü zeminini bile bile milli takımı o stada yollayanlara da selam ederim... İspanyol dostumuz Ramon'un sözüne sarılarak bitireyim: Hayat varsa umut vardır.

19 yorum:

MaSSaRo dedi ki...

beni asıl korkutan bosna deplasmanı değil belçika deplasmanı... bosna'da nekadar kaliteli oyuncular olsada ilkkez dünya kupası eşiğine gelmişler ve bu onlarda bi strese neden olabilir ve maçı biz kazanabiliriz. dersiniz ki adamlar bundesliga da üst sıralardaki takımlarda oynuyor ne stresi... ama iş milli takım olunca başka olur bunun örneklerini de gördük. hayırlısıyla şu 2 maçı kazanıcaz kazanmasınada belçika esas tehlike. çok zor usta çok...

Majesty dedi ki...

Deplasmandaki Estonya maçı, buradaki Belçika maçı, iki İspanya maçı. Şans %49 değil de %51 bizim yanımızda olsa birincilik için yarışıyorduk hala.

Unknown dedi ki...

Abi, en son sen bu Ramon'un sozunu alintiladiginda yanlis hatirlamiyorsam gecen seneki Bosna Hersek macinin devre arasiydi ve biz o yariyi 1-0 yenik kapatmistik Inonu'de. Sonra da maci 2-1 aldiydik tabi. Yine ugur olur mu diye attin bu basligi?

Facchetti dedi ki...

Gece gece canım pastırma çekti be.

Burak Eken dedi ki...

Fatih Terim'in "Olmazsa sonraki turnuvalara hazırlanırız" sözü biraz karamsarlık yaratmış olabilir. Ama her fırsatta, "Biz 4 maçımızı da kazanırsak, bu grubu 2. bitireceğimizi düşünüyorum" demesi de, inancını gösteriyor.

Ayrıca Emre'yi kişilik bakımından sevmesem de, yetenekleri halâ yerinde. 2005'te Tümer'in yaptıklarını yapabilir. Nihat, Hamit ve Tuncay'dan da iyi birer geri dönüş bekliyorum.

Mr.Eko dedi ki...

İspanyol'un sözüne katılmam mümkün değil.

"Umut, hayal kırıklığına giden yolda ilk adımdır."

Unknown dedi ki...

Solculardan nefret eden faşist Ramon en azından benim dostum değil. Ayrıca o söz Ramon'un değil.

Sinan Yılmaz dedi ki...

Yahu hakikatten bu 185'ten aşağı olmayan, fizikle top oynayan adamları, düngün ve hızlı paslaşmalarla delebilirsiniz (zaten pivot özellikli santraforunuz da yok) Ve kalkıp, pas yapılması çok zor bir zeminde oynuyorsunuz maçı!

Tuhaf iş

Adsız dedi ki...

iki ispanya maçında şanssızdık sözü hafızasızlığımızın özeti gibi. özellikle orada farktan kurtulmamis miydik? sergio ramos hat trick yapmak üzere değil miydi? bazı şeylere inanamıyorum gerçekten.

takıma gelince terim çoktan gitmeliydi. ama onu gönderecek yürek ülkede kimse yok.

Adsız dedi ki...

bu arada, terim'in çevirmenine dikkat eden oldu mu? koskoca futbol federasyonunun çevirmeni böyle vasat mı olmalı? adam yanlış çevirmiyor ama sürekli kötü çeviriyor. türkçe ifadelerin motomot ingilizcelerini söylüyor. üniversitelerin mütercim tercümanlık bölümleri ne yapıyor, yoksa bunlar hiç öyle yerlerin mezunları değil mi merak ediyorum. veya bunlar da mezunsa televizyonlarda mütercim tercümanlık yapanlar uzaydan mı gelme?

lembo dedi ki...

ulan madem her iki turnuvadan birine gidiyoruz.. bari dünya kupalarına gidelim.. biz avrupa şampiyonalarına gidiyoruz, dünya kupalarında yokuz.. ben de buna gıcık oluyorum..

coobelie dedi ki...

tatil için hırvatistan'a giderken arkamda Metin Tekin oturuyodu -hastasıyız kendisinin- muhabbet etmeye başladık "Metin ABi nedir durum gidebilecek miyiz G.Afrika'ya?" diye sordum. İmkansız artık Bosan götürdü işi orda kaybetmezler bize dedi.. Üzüldüm..

GrandMaster dedi ki...

Biz 2 maçıda alırız Dünya Kupasınada gideriz.(İnşallah):)

The Grand Turk dedi ki...

ft'yi izledim. o kadar komik yaklaşımları var ki.

1) şans faktörü. euro 08'i unuttu galiba. o zaman da şans bizim yanımızdaydı ama kimse "şanslı" olduğumuzun için buralara geldik demedi.

2) futbolculara hep kazanın diyorum bahanesi. ne kadar komikti ya. bir de gaz veriyorlar hocaya, hocam siz gemileri yaktınız, hocam hep galibiyet istediniz, hatalınız vs. hoca da evet diyor. iyi de ilk önce beraberliği garantiye alma diye bir olay yok mu bu futbolda. geriyi sağlama alıp hucuma cıkma yok mu? bu nasıl boş bir bahane

3) geliyorum en bombaya. gidemezsek gelecek maclara bakarız olayı. ya ft gidemezsek, senin de gitmen gerekmiyor mu? bu takım için tek başarının "katılım" olduğu ortada iken, bahane bulman imkansız iken, ne yüzle "devam ederim" mesajı vermeye çalışıyorsun. GİDEMEZSEK GİDERSİN FATİH HOCA, oradakilerden biri de kalkıp bu soruyu soramadı ama yok öyle yağma, ballı ekmek...

diran dedi ki...

Sürekli olarak plandan,programdan,analizden,gelecekten, yarından söz eden Terim kalksın gitsin zemini b.k gibi olan statta maç oynatsın.Bugün üç atmışız,beş yemişiz ne yazar.

Görmemişin stadı olmuş kalkmış oyuncuların sakatlanma pahasına orada maç oynatmış.

MadLover dedi ki...

çelmeyi inş bize takmazlar, düşünsenize o açıklamayı yapan futbolcu bizi yendikten sonra bosna bayrağı çıkarıyormuş :D

dogan pamuk dedi ki...

bizim teknik oyuncularımızı git tarla gibi statta oynat. yazık buna kim karar veriyorsa.
bence türk futbolunun tüm itibarı,geleceği,popüleritesi vs. güney afrika ta gidip gitmemek arasına sıkışmış durumda.bosna maçı herşeyin dönüm noktası. alırsak gideriz.
ama ben çok da umutlu değilim. bosna bizi yenebilir bile orda.
inşallah gideriz dünya kupasına. o zaman asıl türk futbolundan bahsetmeye başlarız.

Adsız dedi ki...

@ the grand turk,
ilk iki maddede dediklerine yüzde yüz katılıyorum. özellikle gazetecilerin ona padişah muamelesi gösteren tavırlarına. neredeyse 'bu oyunculara herşeyi öğrettiniz ama hücum etmemeyi öğretemediniz' der gibiydiler (atatürk'ün lafına ithafen).

yalnız, 3. maddedeki gidemezsek sen gidersin maddesi fazla iyimser. niye unutuyoruz, 2006'da isviçre'ye hem de milli takım tarihimizin en kara sayfalarından birini yaratıp elenen takımın başındaki aynı terim değil miydi? o zaman da en azından bu adamdan kurtulduk diyordum, kaldı. başka hangi hoca o maçlardan sonra takımın başında kalabilirdi? tekrar iddia ediyorum, bu ülkede terim'i kovmaya cesareti olacak federasyon başkanı çıkmaz.

n0s dedi ki...

zemin gayet güzeldi