5 Eylül 2009

Dwight Yorke

Onun adını anınca yanına mutlaka Andy Cole'u da eklemek lazım değil mi? Dwight Yorke kramponları astı. 37 yaşında. Aston Villa, Manchester United, Blackburn Rovers, Birmingham City , Sydney FC ve Sunderland. Senarist Alex Ferguson'un 20 yıldır süren dizinde hayatımıza soktuğu karakterlerden biri. Yorke asıl kazığını yıllar sonra Birminham'a giderek Aston Villa'ya atacaktı. Düşmanın silahını alıp zayıflatmıştı Ferguson. Zamanı geldi, rol yazmamaya başladı. Biz, Nistelrooy'a bakar olmuştuk. Bir önemli haber de Yorke'un futbolu bıraktığı Sunderland'dan. Büyük işe imza attılar. Adamım Lorik Cana'yı kaptanlığa getirdiler transferinden bir ay sonra. Yakışır...

11 yorum:

Adsız dedi ki...

hikayeden değil gerçekten büyük oyuncuydu. nefret ettiğim utd'ın izlediğim her maçında "bir şekilde maçı çevirecek adam yorke olur" dediğimi çok iyi hatırlıyorum. çok hayallarimi yıkmışlığı vardır. bir liverpoollu olarak onu hiç affetmeyeceğim ama geçmişle yaşamayı sevdiğim için özlemeyeceğim dersem yalan olur.

Adsız dedi ki...

Evde top oynarken bir Yorke olup bir Cole olurdum.Benim için de onlar ikiz , ayrı ayrı düşünemem onları.Bebek yüzlü'den sonra Güler Yüzlü Katil'ide uğurluyoruz.

Unknown dedi ki...

2006 dünya kupasında defansif orta saha olarak oynadı. o forvetten uzaktayken gole uzaktılar ama ingiltere maçında arkadaşlarıyla iyi savunma yapmıştı.

Egé dedi ki...

fifa 99'un unutulmazları...

Minozzi dedi ki...

premier manager 98'in de unutulmazları :)

rasheedrec dedi ki...

Cole-Yorke ikilisi futbol tarihinin en uyumlu ikilisiydi bence.. Tabi o zamanlar çift forvet vardı.. hey gidi..

Adsız dedi ki...

alex ferguson'un asıl başarısı da zaten yorke ve andy cole gibi iki cok üst denemeyecek forvetle (ve yedekte solksjaer ile) şampiyonlar ligini kazanması.
adam o yüzden bu yıl c.ronaldo gidince endişelenmiyor. ben zamanında kimlerle başardım diyor olmalı.

Taylan Özgür Topçuoğlu dedi ki...

Fifa 2001 de en sevdigim 2 oyuncu :)

Barizzio dedi ki...

Cana çok güzel adamdır,, iyi oyuncudur. Çok severim..

MadLover dedi ki...

ilk gordugumde benim de aklıma fifa 99 geldi =D

steven_stiffler dedi ki...

Futbolun son dönemlerinde ön libero ağırlıklı oynaması da bir entresandı aslında.WC2006'dan sonra Sunderland'de de ön liberoda oynadığı zamanlar oldu.

Cana'nın ise kaptanlık ruhunda var.