2 Eylül 2009

Chygrynskiy Kokteyl

Barcelona'da La Rambla, tut ki İstiklal caddesi. Boadas da sahile inerken köşede bir bar. Bugüne kadar 800 farklı kokteyl yapmışlar. Ben kokteyl sevmem. 801. kokteylin adını da Chygrynskiy koymuşlar. Votka, limon, zencefil, soda vs. var içinde. Çok da önemli değil. Chygrynskiy iyi transfer oldu Barcelona için. Camp Nou'daki El Clasico için akreditemi yaptırıyorum. Bu kokteylden içecek halim yok ama... Gereksiz bilgi: Fotoğraftaki barmenin adı Jeronimo Vaquero. Giden adıyla hitap eder artık adama.

28 yorum:

D.A dedi ki...

bizde 5 kişilik ekiple ordayız.:)
epey giden (veya gitmeye çalısan) var Türkiye'den..Biz bu durumdaysak diğer avrupa ülkelerinden gelenleri düşünemiyorum..
Bilet bulmak çok zor olacak:/

karaf dedi ki...

Bülent abi, bizi El Clasico'ya götür...

Genel Sekreter Vak dedi ki...

Ya Çigrinski fena değil gibi ama 25 milyon euro nedir ya...Tüküreyim böyle piyasaya.Bu paralar çok büyük,umarım değer,ben şüpheliyim.Arka taraf alternatifli oldu,sağlam oldu ama bu fiyatlar yüzünden transferlere olumlu bakamıyorum.

canbil dedi ki...

derbiye hayırlısıyla ben de gidicem.

1 haftaya yakın da barcelonada kalmayı düşünüyorum.

var mıdır tavsiye verecek olan :)

Ulas dedi ki...

El Classico'ya bilet nasil alinir acaba? Bu konuda bilgisi olan var mi? ya da organizasyon yapan guvenilir bir firma var mi? bilgisi olan varsa paylasirsa sevinirim, simdiden tesekkurler.

GP dedi ki...

Geçen sene fuar sebebiyle bulunduğum Barcelona'nın Espanyol maçına gitmiştim 80 EUR ya kıyıp. Ayağım uğurlu geldi uzun süre sonra mağlubiyet aldılar o gün Camp Nou'da :)
Tavsiyelerim ise: Maça gidecekler havaya aldanmasın,üstüne bişey alsın.. acaip esiyor o stad sırtına sırtına adamın..hekimden sorma çekenden sor demişler...
Az zamanı olanlar direk La Rambla'ya aksın- Paela ve Tapas için aceleci olmayın, La Rambla üzerindeki restorantlar genelde özensiz ve seri üretim.. Muhakkak ara sokaklara dalın, hazineler ara sokaklarda..

futbolvefenerbahçe dedi ki...

Geçen sezonki Barca-Real maçında (2-1) Barcelona'da bulunup, tesadüfen maça da denk gelen şanslı ama akabinde eşimin ayak bileğini çok ciddi şekilde sakatlaması sonucu maçı otelde izlemek zorunda kalan bahtsız bir insanım. Ama ahdım var denk getireceğim hatta belki bu sezon.

futbolvefenerbahçe dedi ki...

La Rambla da bir de pazar var, La Boqueria. Girişte karşıda Pinotxo (Pinokyo) diye açık bir restorant var. Yaklaşık 70 yaşlarında bir adam işletiyor. Avrupa'nın en lezzetli butik restorantları arasında ilk 20'de. Nefis midye çeşitleri yapıyor. Maça gideceklere duyrulur. Oradan ver elini Camp Nou.

Eren Altık dedi ki...

Transferin 25m olması dikkate değer.(Geçen sene Shaktarla takas olsa Ronaldinho + 4 milyon vereceklerdi demek ki:))

Bir de Bursa başkanı nasıl Tabata ve M. Topuz'u örnek gösterip Sercan için kapıyı 10 m dan açıyorsa, Adnan Polat da artık Chygrynskiy'den neyi eksik diye 30dan aşağı bırakmaz Arda'yı.

İsim dedi ki...

Bülent abi başta olmak üzere Barcelona'ya gidecek tüm blog kullanıcıları burada bir akşam yemeği yesin.
El Quim'i seven burayı da sever diyeyim anlayın ne demek istediğimi.
Barcelona'nın en güzel bask tapaslarını yiyebilirsiniz burada oldukça da hesaplıdır,yıllarca unutmayıcaksınız yediklerinizi.
Çakolin diye okunur.

Txakolin
Basque tapas and Txacolí

Address:
Avinguda Marqués de l'Argentera, 19 - entre Muntaner y Aribau
08003 - Barceloneta, The Born & La Ribera
Barcelona

mre dedi ki...

Maça giden arkadaşlar kokteylden getirilerse seviniriz. Tadı en azından kulağa hoş geliyor :)

varol döken dedi ki...

bir yabancı şu postları okusa güzel ülkemizin güzel insanlarının % 98'inin daha edirne'den ötesini görmediğine inanmaz:)

keşke herkesin imkanları eşit olsa, imkanları eşit olanların zamanı olsa, zamanı da bulanlara vize işkencesi uygulanmasa... biz de tanıyabilsek biraz dünyayı, biz de biliyoruz be abi diyebilsek, tapaslara eyvallah diyip sen bir de köpoğlu mancası yiycen yeğenim diye el ense çekebilsek elin katalanına...

not: sadece kendi adıma değil gerçekten çok üzüldüğüm bir durum ve milyonlar adına konuşuyorum...

not-2: gidebilen arkadaşlara kesinlikle sitem içermemektedir, hatta daha çok gidilsin, anlatılsın paylaşılsın gitmeyenler cesaretlendirilsin... yusuf duy sesimi, lan o gezi iptal edilir mi, gene mi ayvalığa gidecen yusuuffff:)

ich dedi ki...

Ben Madrid tribününe gidiyorum.

Mehmet Aytekin dedi ki...

Sevgili Aceto,
Tercumeler ve yabanci dil kullanimi ile ilgili yorumlarina da rastliyoruz blog'da ve cogu dogru. Kucuk bir soru... "akredite" mi dir, "akreditasyon" mu dur?

Ser dedi ki...

Barcelona'ya gelicek olanlar tavsiye icin benimle iletisime gecebilirler.

bilet icin yardimci olamiycam. bugun yerel saatle 10'da uyeler icin satisa cikti biletler.. 10dk once baktim 3 (yaziyla uc) adet kalmisti. bilet bulmak isteyenler cok astronomik rakamlara hazirlasinlar kendilerini..

Guinness Please dedi ki...

Herkes gidiyoruz demiş ama kimse nasıl gidilir diye yardımda bulunmamış. Biz de 3 kişilik bir kadro ile gitmek istiyoruz ama bilet olayını nasıl halledicez bilmiyoruz. Bir tur şirketinden 300,400 ve 500 euroluk biletler ( staddaki konumuna göre) bulduk ama başka yollardan halletmek istiyoruz. Uçak bileti, vize, otel işlemlerini kendimiz hallediceğimiz için bu tur şirketinden bilet alamıyoruz. Evet arkadaşlar..Daha önce gidenler, bu sene gidecekler.. tavsiye ve yardımlarınızı bekliyoruz.. Şimdiden teşekkürler..

canoğlan dedi ki...

@ isim

bahsettiğin restoran, barcelonata plajına yakın bi yerlerde mi kalıyor? daha spesifik tarif edebilir misin? teşekkürler.

umut dedi ki...

Bülent Abi benide götür Oralara ..:)

Schumy dedi ki...

http://taccizgisi.blogspot.com/2009/08/kulube-bagllk-ve-saglk-icin-spor.html

Chygrynskiy transferi E.B ve Okan transferi' nin kopyası ama bir farkı var !!!

D.A dedi ki...

@serhat
geçen sene stad etrafında kaça satıldı haberin var mı?

ya da satılıyormu:)

QuaresmA dedi ki...

erkek adam meyva içerikli içki içmez.

Ser dedi ki...

@D.A: gecen sene burda degildim mac sirasinda, bilmiyorum.. ama kesin satiliyordur. katalanlar senden benden daha kurnaz para konusunda..

ilkay dedi ki...

hazır ismin ingilice transkripsiyonu yazılmışken, başlıkta kokteyl yerine cocktail kullansaymışsınız keşke...

D.A dedi ki...

@serhat
anladım serhat sagolasın:)

MizahiGeveze dedi ki...

El Classico ' ya Cem Yılmaz gibi ekran başından destek vereceğiz :D:D

Unknown dedi ki...

barselona'ya gidince Cal Pep'de (www.calpep.com) yemeyen pişman döner..

ozdemirmusta dedi ki...

Sadece Barcelona'ya gidip dönmeye imkanım olsun, ben o maçı orada beleşe seyrederim namussuzum.

Bahadır dedi ki...

O değil de bu adamın soyadını direk yazarlarsa formaya, çok çok zorluk çeker kamera arkasındakiler.. isim telaffuzu olsun, isim yazma vs olsun. dmytro yazabilirler mesela.