29 Ağustos 2009

Şampiyonlar&Avrupa Ligi Gelirleri

UEFA'nın Şampiyonlar Ligi'nde dağıtacağı para bu sezon 750 milyon euro! Geçen sezona göre 170 milyon artış var. Artık ezber olmuştu. Yeni dağılıma göz atalım. Katılım payı 3 milyondan 3.8 milyona çıktı. Beşiktaş oynayacağı her maç için 550 bin euro alacak. Galibiyet primi 600 binden 800 bine yükseldi. Beraberlik de 300 binden 400 bine. Gruptan çıkan 3 milyon euro daha alacak. Finalist primi 5.2 milyon, şampiyonluğa ise 9 milyon euro var. Bu rakamlara bir de medya payı eklenecek ki Beşiktaş, Sivasspor elendiğinden buradan gelecek parayı tek başına kasasına koyacak.
***
Avrupa Ligi'nde Fenerbahçe ve Galatasaray, 600 bin euro giriş parası alacak. Maç başına is 50 bin euro ödenecek. Galibiyete 120, beraberliği 60 bin euro var. Geçen sezona göre %300 artış var. Gruptan çıkana 180 bin euro prim var ki bizim takımlar çok daha fazlasını verir futbolcularına. Finalistlere 2 milyon euro, kupayı kaldırana ise 3 milyon euro ödeyecekler. Medya payı toplamı ise 54 milyon euro. Şampiyonla Ligi medya gelirininin 7'de 1'i.

***
Blogun ziyaretçi sayısı 5 milyonu da devirmiş. Okuyan, paylaşan, futbolu seven herkese selam ederim...

10 yorum:

matiasemilio dedi ki...

konudan bağımsız olarak birşey sormak istiyorum..serie a'yı fox yayınlamayacak mıydı ? neden yayın yapılmıyor acaba ?

K-RaMo dedi ki...

süpersin bülent abi. takipteyiz. Avrupadan Futbolu da kacırmıyorum

anial dedi ki...

burdan avrupa liginin bu kadar uğraşılmasına rağmen yine belli bsşlı takımlar tarafından (ör: geçen sene aston villa'nın lig 4.lüğü için uefa'yı feda etmesi) kaale alınmayacağı sonucu çıkar mı acaba?

Genel Sekreter Vak dedi ki...

UEFA'dan gelir,İbrahim Kızıl'ın kasasına gider.

kiwi dedi ki...

Avrupa liginin degerini arttirmaya calisan Uefa bu paralari verdigi surece takimlar tabikide Sampiyonlar Ligine gitmek isteyecek. Arada daglar kadar fark var , bence Avrupa Ligininde bir degerinin olmasi icin giris paralarini arttirlmalari mac basina odenen primler attirilmali diye dusunuyorum.

joe kleine dedi ki...

Bu kadar para döndüğüne göre bu haklar alınıp satılmalı...
Mesela Sivasspor'un bu sene katılamayacağı neredeyse garantiydi, katılım ücretinin ödenmesi halinde haklarını mesela Fener'e yada cimbom'a satabilirdi, onlarda katılırsa verdikleri parayı geri alıp üstüne puanlarla para kazanabilirlerdi...
Bence Uefa bunu bir düşünsün :)

Unknown dedi ki...

yazılarınız çok güzel her gün dört gözle yenilerinin çıkmasını bekliyorum
teşekkürler...

gokmenoz dedi ki...

CL ile AL arasında büyük farklılıklar var. Yalnız denge konusunda biraz daha hassasiyet olsa uefa takımları için daha iyi olurdu. bir de avrupa ligi'ne ilgiyi arttırmaya çalışıyorlardı.

bigboned dedi ki...

detayli rakamlar icin alakali olarak,

http://manilovefootball.blogspot.com/2009/08/gelsin-eurolar.html

aşkın dedi ki...

anial
O kolpacı Villa-Tottenham gibilere itibar etmemek daha iyi, onlar tüm güçlerini verseler yine bir halt edemezler Avrupa Kupalarında.
Aha gördük ön elemede gitti Villa.
O ligden 4 takımı (belki bu sene M.City dahil) çıkar, gerisi traş..