25 Ağustos 2009

Inter'in Burak Yılmaz'ı

3 Şampiyonluk, Şampiyonlar Ligi'ni bu kadroyla kazanamayacağına inanmaması, başka bir ülke, yeni heyecan. Bunlar Ibrahimovic'in Inter'den ayrılık faktörleri. Kalsaydı o kılkuyruk Inter taraftarıyla uğraşmaya devam edecekti. Bu Inter taraftarı bizim locada maç seyreden taraftarlara benzer. Takım 3 atsın, bir yanlış pası ıslıklar, küfürü basarlar. Ibrahimovic gibi takımı iki yıldır sırtlamış adamı da yuhalamışlardı geçen bahar. O da sus'u çekmişti kale arkasına. O gitti, şimdi kafayı takacak başka adam lazım. Inter'in de Burak Yılmaz'ı var. Quaresma. Kiralık gitti geldi, temelli gitse iyi olacak çünkü Portekizliye kafayı takmışlar. Devamlı ıslıklıyorlar. Aynı tribün zamanında 190 maçta 123 gol atan Vieri'ye de aynısı yapmıştı. Seedorf gibi güzel bir adam sevilmez mi? Hadi Bergkamp kötüydü, Gresko'nun ne işi vardı da...
Cannavaro'yu da Juventus'a kaçırdı bu tribün. Quaresma'nın sonu da kendisi gibi sevilmeyen Conceiçao gibi olacak.

12 yorum:

M. Alper dedi ki...

Inter'in Burak Yılmaz'ı....
Abi çok güzel tesbit ya...
Gece gece güldürdün beni.

rasheedrec dedi ki...

Burak'ın fizik kapasitesiyle Quaresma'nın teknik kapasitesini birleştirip ortaya çıkan yaratığa Gerrard'ın mental özelliklerini yükleyelim.. Ortaya çıkacak "şey" M.Denizli'nin spor literatürüne soktuğu "10.5 numara" oyuncu olur gibi.. Bir başka deyişle; istediğin kadar yetenekli ya da fizikli ol, zihinsel anlamda gelişmemişsen yokolup gidersin..

Jester dedi ki...

Sayın Bülent Timurlenk;

Sizin tarafsızlığınıza güvendiğim ve bu konuya ilgi göstereceğinize inandığım için sizinle bu konuyu paylaşıyorum. Konu şudur ki;

Trabzonspor'un oynadığı rakip, gelecek hafta, istinasız ve lig bitimine dek, Fenerbahçe'yle karşılaşmaktadır. Bu durumun benim aklıma gelen spekülatif yanı ise; Trabzonspor'un, Fenerbahçe için gelecek hafta oynayacağı rakibin gözlemcisi konumunda olması. Mesela; Diyarbakırspor geçen hafta kötü bir Trabzonspor'u mağlup ederek bir rehavete kapılmış olması sebebiyle Fenerbahçe maçında 1-0 öne geçmenin avantajını belki de bu psikolojinin etkisiyle yitirdi. Ve yine bu hafta Trabzonspor'u iyi futbol oynamayarak 1-0 yenen Manisaspor gelecek hafta aynı durumu yaşayabilir... Bu durumda Fenerbahçe bana göre küçük de olsa, ama haksız, bir avantaja sahip. En azından bu durum bizim ligimizdeki fikstür çekimlerinin ne kadar rezalet yapıldığını gösterir.

Saygılarımla
Bir Fenerbahçe taraftarı
Erkut Demirciler.

bc6 dedi ki...

süper bir tespit :)

Quaresma7 dedi ki...

@Jester, kura çekimleri top seçilerek yapılır ve bildiğim kadarıyla 1 numaralı topu çeken takım hariç mutlaka bir takım başka bir takımı takip eder. Rezalet olan bizim ülkemizde 3 büyük takımların top çekmeyip elerine direkt verilmesidir. Bu şekilde ilk 5 hafta derbi oynanmaz ve milli maç arasına derbi gelmez.

Selim Ugur dedi ki...

Konu Inter'den nerelere gelmis..

Inter yazisina, FB'nin fiksturu yorumu yazmak, once muhallebi sonra da onun ustune sahanda yumurta yemek gibi bir sey olsa gerek :)

Adsız dedi ki...

@Erkut

Bence bu senin hüsnükuruntun aynı mantıkla o zaman gecen sezon Barcelona ile Real Madrid aynı durumda idi ( Barca'nın bıraktığı rakip Real ile oynuyordu). Klasik olacak ama önemli olan takımın nasıl futbol oynadığıdır bence.
Saygılar

mavibenim dedi ki...

harikasın jay jay.. ben de tam aynı örneği yazacaktım..
erkut bey'in mantığıyla real madrid geçen sene ligi süpürmeliydi!!

bir de niye hep negatif etkisi olacağı düşünülüyor.. geçen hafta trabzonu yenen diyarbakırsporlu futbolcular "bu hafta da fenerbahçeyi yensek ne sükse yaparız" diye düşünemezler mi?

konuşacak birşey kalmadı galiba!!

bacardi ve cola dedi ki...

ab nedense bu adamı fm de bile alsam özellikler süper ama hep elimde patlıyo var bişey:)

Jester dedi ki...

Durumun istinasız olması benim tuhafıma gitti. Ayrıca R.Madrid de zaten bana göre o avantajı kullandı ve kaç puan geriden gelip Barça'yla arasını kapatmıştı, kimse kusura bakmasın ama bu bence bir avantaj. Neyse; SELO'nun yorum süper ama :D

Erk dedi ki...

Quaresma'da top oynamıyor ki. Bari maçında kaç tane olumlu hareketi var. Artistik orta yapma peşinde. Hani düşman başına dediklerinden.
İnter taraftarı zaten kendi halinde. Morinho desen kavga edemeyince performansı azaldı. Ortasahada ileri top taşıyacak sadece dejan kalmış gerisi defansif ortasaha. İnter'in şampiyonluğu zor. Zaten olmasınlarda. Futbol mu izlettiler şampiyon oldukları yıllarda, avrupa'ya gidip başarı mı yakaladılar. Bir bakıma İtalya'nın Sivasspor'u da İnter.

Nerazzurri dedi ki...

Bülent abi Inter taraftarına doğru bir şekilde sallamışsın ama Avrupa'daki kupaya olan hasretliktir bu yuhalamalar. Başarı gelince bence büyük değişiklikler olacak ...