20 Temmuz 2009

WD TV HD Media Player

Fikri olan?

31 yorum:

answer dedi ki...

bulent abi bu aygıta external harddisk baglıyosun ve external hdd icindeki mkv olsun avi olsun her turlu divx ve 1080p dahill butun hd goruntuleri alabiliyosun..ayrıca popcorn diye bi aygıt var onuda oneren coktur..eger hd formatındaki dizi,filmlere ulaşabiliyosan,indirebiliyorsan dort dortluk aletler..

uuryilmaz dedi ki...

Bu ürünü de incelemenizi öneririm
www.popcornhour.com.tr

SirEvo dedi ki...

DTS sesi desteklemiyor abi bu cihaz. Haberin olsun. :) 720p olsun 1080p olsun, çoğunun ses codec'i DTS'dir. Ses alamazsın onlardan.
Bunu yerine Popcornhour'a göz atmanı tavsiye ederim.

(Bu arada, anasayfadaki @kontraatak olan mail adresine bir mail attım. İlgilenme şansın olursa sevinirim.)

z-y-x dedi ki...

DTS çözmüyor fakat iletiyor, eğer mevcutta bir a/v amfi veya DTS çözen ses sistemi var ise bu cihaz alınabilir, Popcorn a gerek yok. Yoksa diğer çözümler düşünülebilir. Zaten bu tip cihazların hepsi aynı çipseti kullanıyor. Var olan veya olmayan özellikleri telif hakları ile ilgili.

umutation! dedi ki...

bunu anlayamadım, divxlerimizi hdtv olarak mı oynatıyor, yoksa direk hdtv olarak mı indirmemiz gerekiyor

Ege dedi ki...

biz de var. kamyon dolusu filmi koyabiliosun abi. ki hepsi hd formatında da. inanılmaz goruntu ile izliosun.

tavsiye ederim kesinlikle.

mre dedi ki...

yeni evlenen kardeşime hadiye ettim. dts çözen bir ses sistemi olduğundan sorunsuz çalışıyor. font ve türkçe karakterler tatmin edici. sürekli de gelişmeye açık. offical ve unoffical bir çok firmware'i çıkıyor. biraz daha para vereyim diyorsan bunun film download edeni ve ekstra özellikleri olanları var popcorn gibi. fiyat performans oranı bence tatmin edici.

Kastrasyon dedi ki...

Hem korsan yasaklansın diye feryat ediyorlar, hem de %99 korsan izlemek için kullanılacak bir cihazı üretip satıyorlar.

Ne iki yüzlü bir dünyada yaşıyoruz...

Noat Samisa dedi ki...

Bir ara bende 720p - 1080p hastalığı türemişti. Görselliği sağlam filmleri bambaşka yapıyordu mkv blu-ray teknolojisi. Hala yapıyor da, benim hevesim geçti sayılır. Popcornhour'ı da bunu da çok kovaladık ama arkadaşların da belirttiği gibi DTS ses sorunu netten indirilen filmlerde başımızdan aşağı kaynar su döktü. İlk çıktığında bir çuval paraydı, şimdilerde ucuzlamış. Denedim, memnun değilim. Biraz gelişmesi gerek mkv - blu-ray oynatıcı teknolojisinin. Biraz beklemek gerek. Yoksa HDTv ripleri veya o ayarda DVD'ler için hala en uygun çözüm HDMI çıkışlı bir laptop, HDMI kablo ve LCD TV. Mkv'ler için de öyle.

Unknown dedi ki...

http://www.darkhardware.com/st.php?u=reviews/wd-wdtv_hdplayer-01

Burada her türlü bilgi mevcut.

Admin dedi ki...

Ne Popcorn Hour ne de WD TV işe yaramaz. Bu işlerde az çok bilgim var. Tavsiyem eğer yurtdışına çıkma durumunuz varsa http://www.tvix.co.kr/eng/products/HDM7000A.aspx bu ürünü tavsiye ederim. Bazen gittigidiyor.com da da satanlar oluyor.

savasanboga dedi ki...

bluray filmleri ünlü release grupları mkv(divx gibi bi format) formatında paylaşır, biz beleşçiler bunu indirir, 720p veya 1080p olarak acetonun verdiği playerda tvye takarak izleriz.anneye anlatır gibi oldu biraz.

ikizdereli dedi ki...

para tuzağı =)

mumtaz dedi ki...

Bu konuda daha önce kendi sitemde ayrıntılı bir yazı yazmıştım.

http://www.mumtazdemirci.com/western-digital-hd-media-player/

Ama bunun yanında ICY BOX MP309 HD isimli bir alet var ki tek kelimeyle mükemmel.Onun incelemesi de burada:

http://www.mumtazdemirci.com/full-hd-televizyonlarin-en-ideal-partneri-icy-box-mp-309/

Adam dedi ki...

Bi ara buna benzer bir ürünü alacaktım. Lakin vazgeçtim. Kullanışlı pratik aletler gibi görünseler de, sürekli değişken medya türlerini izlerken sıkıntı yaşayabilirsiniz. Atıyorum şu an Divx 6.0 codeclerini destekliyordur. 1 ay sonra 7.0 codec olan dosyaları oynatamaz. Oynatabilmesi için üreticisinin Firmware denilen güncellemeyi çıkarması beklenilir. Ayrıca üzerindeki işlemci çok güçlü olmadığı için 1-2 sene sonra çıkacak video formatlarını oynatıp oynatamayacağı şüphelidir. O kadar uzun süre kullanmam diyorsanız ayrı mesele.
Bu ürünle ilgili inceleme yazısını şuradan :

http://www.darkhardware.com/st.php?u=reviews/wd-wdtv_hdplayer-01

inceleyebilirsiniz. Bunun muadillerinden birisini de yine şu adreste görebilirsiniz :

http://www.darkhardware.com/st.php?u=reviews/icybox-mp309-01

Böyle birşey almak yerine, benim tercihim bir HTPC yapmak oldu. İçine babalar gibi güçlü bir işlemci, bellek ve disk koydum. Hatta bir de TV için receiver kart taktım. Salonda projeksiyona bağladım. Çiçek gibi oldu :)

HTPC için bkz :

http://www.darkhardware.com/st.php?u=articles/darkhw_alisveris-temmuz2009-01

mumtaz dedi ki...

Evet HTPC mükemmel ama olayın bir de fiyat performans boyutunun olduğunu unutmamk lazım.WD TV'nin fiyatı ortalama 100 euro iken böyle bir sistemi kurmanın maliyeti ortalama 450 euro. Icy Box'ın fiyatı da ortalama 240 euro. Bütün bunları göz önüne alınca icy box'ın fiyat performans olarak çok daha öne çıktığını düşünüyorum..

Adam dedi ki...

Genellikle aldığım eşyaları uzun süre canı çıkana kadar kullanmak taraftarıyım. Bu tür elektronikleri alınca en az 3 yıl kullanmak isterim.

1 sene sonra X formatında videolar çıkacak ve bizim alet oynatmamaya başlayacak. Elimdekini atıp yenisini almam gerekecek. Sonuçta ödediğim para aynı olacak.

Bir de HTPC ler media oynatmak dışında internette gezebilir, TV kartı takıp dijital yayın izleyebilir hatta çoğu oyunu da rahatlıkla oynatabilirler.

Unknown dedi ki...

@bloodrayne

Dikkat edersen ICYBOX benim incelemem. Ben yine de WD TV almasından yanayım BT'nin ICYBOX ile uğraşmasına gerek yok.

mumtaz dedi ki...

Şu andan sonra bana söylecek söz düşmez :) İşin üstadı konuştu :)

Unknown dedi ki...

kesinlikle tavsiye etmiyorum bu ürünü.nedeni ise 1080p videoları upscale kalitesinde göstermesinde ve aksiyonun bol olduğu sahnelerde sık sık donmalar yaşanması.bu tip cihazlarda kaliteden ödün vermemek gerekiyor.başınızın ağrımaması için kesinlikle tavsiyem dvico firmasının göz nuru olan tvix 7000-A modeli.

Unknown dedi ki...

2 senedir kullaniyorum

kral alet

Unknown dedi ki...

@kensey

Önerdiğin tvix ile WD TV aynı chip'i kullanıyor. İkisi de 1080p'yi normal oynatır, upscaling yapmaz. Ben şimdiye kadar 24p hariç donma görmedim ki o da çok nadir filmlerde. Ayrıca BT basit ve ucuz bir cihaz sormuş, herkes sizin gibi NAS ile HDD ile uğraşacak değil. Başınız ağrımaması için Türkiye'de muhattabı bulunan garantili bir ürün tercih etmek gerekiyor, gittigidiyorda satılan bir ürünü değil.

varol döken dedi ki...

insanların bu konudaki bilgilerine hayranım... ama niye ilerlemiyor hala ulan bu memleket!

Unknown dedi ki...

@Ata İsmet Özçelik

Öncelikle altı çizili olarak şunu söylemek istiyorum aktif bir blu-ray/hd-dvd/mkv/m2ts gibi formatları sıkça izleyen birinin
WD TV HD'de sorun yaşamaması imkansız.Bu, ben ve benim gibi birçok insanın tecrübesiyle sabit bir durum.Daha sonra upscale yapmadığını söylemişsiniz.Benim zaten öyle bir iddiam yok görüntüleri upscale kalitesinde gösterdiğini söylüyorum.Yani görüntülerde karıncalanma ve donukluk oldukça fazla.Bunu aynı zamanda tvix 7000A kullanan biri olarak daha net bir şekilde ifade edebilirim.Daha sonra bülent bey'in ucuz ve basit bir cihaz sorduğunu söylemişsiniz.Bel ki tek bildiği bu cihazdır diyorum.Eğer bülent bey ilgilenirse aldığım american firmasının detaylarını da vereceğim.

Nightstalker dedi ki...

Demek ki bu konuda bilgi sahibi olmak yetmiyor Varol abi, onu üretebilmek te mesele.

cem dedi ki...

Eger fazla ugrasmadan, her türlü format oynatilmak isteniyorsa en güvenli ve hesapli cözüm hdmi ya da dvi cikisli laptop+lcd tv kombinasyonu. Tabii her ikisinin de (ya da en azindan laptopun) zaten var oldugunu farz ediyorum. Laptopun cikisina göre ya hdmi-hdmi ya da dvi-hdmi kablosu ebayden 5-6€'ya temin edilebilir. 500GB'lik (2,5 inc) Extern HDDler de 90-100€ civarinda. 3,5 inclerde ayni fiyata 1 terabytelik alinabiliyor.
Bu cözümde ne codecle ugrasma derdi, ne ekstra yer kaplama sikintisi var. Hem de evdeki TV'den 30-40 inclik esek kadar bi monitör yaratmis oluyosunuz. Bi de wireless mouse varsa oldu sana kumanda. Neyse astari yüzünden pahaliya gelmeye basladi, burda kesiyorum

Unknown dedi ki...

@kensey kusura bakma yine katılamıyorum. WD TV'yi Türkiye'de ilk inceleyenlerden biriyim, testlerimizde de her türlü formatı ve dosya boyutunu denedik. 24p filmler hariç kesinlikle bir donma ve karıncalanma yaşamadık, bu konu zaten tamamen içindeki Sigma işlemcinin gücüyle alakalı. İki aynı işlemciyi kullanan cihazlar arasında görüntü kalitesi farkı %1 bile olamaz. Gerek DHW'de gerek DH'de forumlarda bu ürünü 100lerce insan kullanıyor ve belli başlı bazı dosyalar hariç kimse şikayetçi değil. Zaten bu tür ürünleri garantsiz, arkasında belli bir firma olmadan almak doğru da değil.

İsmail Şayan dedi ki...

@ varol döken

canımı alıyordun akşam akşam... o nasıl bir konuya giriş nasıl bir bitiriş :)

Unknown dedi ki...

@bloodrayne
tamam ama ben o htpc ile pes 2009 da oynuyom kral gibi.. :D

BT dedi ki...

herkese çok teşekkürler
gittim aldım bugün
laptopu kullanıyordum player olarak
bu sıkıntımı çözdü

rddk dedi ki...

Bu ay pcnet dergisinde detaylı araştırma var.. Tavsiye ederim...