6 Temmuz 2009

Velez Sarsfield Şampiyon

Huracan'e beraberlik yetiyordu. Velez tartışmalı bir gol attı ve şampiyonluğu kaptı. 83'de gelen golden sonra Huracan teknik direktörü ekrana geldikçe efkar bastı beni de. Angel Cappa ne hüzünlü bakıyordu öyle. "Gel be abi açalım bir büyük yanına kavun, beyaz peynir"dedirtti. 90+12'deki o karambolde top girmedi işte. Girseydi de Cappa'nın sevincini görseydik... Yağan dolu, itişmeler, didişmeleriyle bitmesi gereken saatten 65 dakika sonra sona erdi Arjantin'de ligin finali.

14 yorum:

ACY dedi ki...

tartışmalı bile değil bence net faul ayrıca maçın başında veirlmeyen golü de bariz gol huracan'ın ayıbetti hakem..

dersini almış da ediyor ezber dedi ki...

maçın başında da ofsayt diye buz gibi golünü vermediler huracan'ın. yazık oldu valla. teknik direktörlerini sokakta görsem türk derim zaten. içim gitti benim de adamın bakışlarına.

SirEvo dedi ki...

Hakem resmen maçı katletti yav. Böyle skandal, böyle final maçı olmaz. Böyle rezil hakem olunmaz. Daha ne yapabilirdi acep maça damga vurabilmek için anlamadım.
Biz TR'deki hakemlere yatalım kalkalım dua edelim. Adam fual yok diyor devam diyor, yüzde yüz değil yüzden bin fual. Adamın kafasını yarıyolar resmen, hakemde tık yok. Formasını çıkartan adama kart vermicek sandım bi ara. Onu da vermese zaten, tamam derdim satılmış bu :D

Ama işin garibi golden önce sanırım ceza sahasında bir pozisyon oldu. Velezli oyuncu bildiğin çift daldı. Yüzde yüz fual ve yüzde yüz kırmızı kart pozisyon. Hakem oralı bile değil..

Son dakikalarda adamlar birbirinin üstüne çıkacak, kafalarını yarıyolar ne kart var ne bişey.

Garip bir yönetimle garip bir final maçı oldu.

Velezli oyuncular da maç bittikten sonra sevinçlerini kale direklerinin üstüne çıkarak(!) kutladı.
Tam çingene bu arjantinliler ya :D

SirEvo dedi ki...

Valezli bir oyuncuya çift daldılar bu arada, Valezli dalmadı. ^^

Trofolo dedi ki...

Iste lig, iste futbol, iste sampiyonluk.

joe kleine dedi ki...

Final maçı diye oturduk seyrettik ne futbol kalitesi, ne seyirci kalitesi, ne hakem, bu ne hal anlamadım anlayan beri gelsin.
Anlı şanlı Arjantin tribünleri derler, stad Beylerbeyi stadından hallice, kareografi anca yazar-kasa fişi atmaca (belki o teyze devre arasında kaleye gol oluyordur, amigo reşit hesabı)şampiyonluk havası hadi bilemedin stresi olsa neyse ama adamlarda tık yok.
Sonra o formalar ne, birinin markası penalty, her taraf reklam yazı çizi, alıyorlar reklamı da topçu desen hepsi mahallenin çocukları ne yapıyorlar paraları anlamak güç.
Futbol desen o da içler acısı, bir iki teknik çocuk paslaşıyor başka bir şey yok, hız, mücadele(çok güzel tekmeler vardı ama allah için) hareket, pas trafiği bitiricilik hiçbiri yok bana kalırsa Sivas ikisini de tepelerdi bunların.
Neyse bu adamlar boca-river değil ama bana kalırsa bizim lig de kaliteli, soranlara böyle diyecem bundan sonra.


PS: Büyük Arjantin futbolu uzmanları kızmasın bunlar benim görüşüm, belki biraz aceleciyim ama bu da final maçı...

armgn dedi ki...

Ahmet Çakar'ı dün ki hakemi yorumlamak üzere göreve çağırıyorum:-)Türkiye'de olsa adamı diri diri gömerlerdi. Arjantin'in bir Ahmet Çakar'ı var mı bilenler yazsın.

varol döken dedi ki...

@sirevo
abi sen fual yazdıkça benim de burada bakışlarım angel cappa gibi oldu:)

@ich
montenegro oynasa huracan yenilir miydi abicim?

Semt Aşığı dedi ki...

Yinede golde kaleci ayakda durmalıydı yalandan yatacağına oyununu oynamalıydı.

SirEvo dedi ki...

ha fual ha faul işte :)
anatabildik mi derdimizi o önemli :)

ich dedi ki...

Moralez'e bir gol vermiştim, attı sağolsun. Varol, valla alırdı Huracan. Ama Velez'e daha çok sevindim :)

Özgür Şeker dedi ki...

Taraftarlar sahaya girdi futbolcularla birlikte kale direğine çıktılar direğin altındakiler ise futbolcuların kramponlarını çaldı :)

İsim dedi ki...

Vallahi son 15 dakikayı açtım Huracanlı elemanın topu bırakıp ceza sahası içinde Velezli'ye çift dalmasını görünce mutlu oldum tutacak bir taraf bulduğum için.
Sporcu sporcuya yapmazdı onu.
Sonuç güzel oldu.
Ayrıca golde faul nasıl vardı benim futbol bilgim daihlidne çözemedim.
Kaleci kale sahası dışında idi top ikisininde kontrolünde değildi ve gözü kara bir şekilde birbirlerinde daldılar.Yerde kalan kaleci olduğu için faul veremezsiniz kaleci kale sahası dışında dokunulmaz değildir çarpıştığı forvet oyuncusu ile eşit haklara sahiptir.

Volvox dedi ki...

Maç sonu sevinçlerini kale direkleri üstünde kutlamaları çok ilginçti :)))