8 Temmuz 2009

Roma'yı Kurtaran Adam

Roma patronu Franco Sensi öbür dünyaya gittiğinden beri satılacak. Kulübe Amerikalılar, Ruslar, Araplar talip oldu. Kızı ve patronluğu yürüten Rosella Sensi satmam diyor. Bu başarının getirdiği talipliler değil elbette. Kulüp borç batağında. Acil nakite ihtiyacı var. Totti hadi gönülden bağlı kulübe sözleşme yeniledi, kariyeri feda etti ama bugünlerde adam gibi santrfor bile alamıyorlar. İmdatlarına yetişen yine futbol dünyasından biri oldu. Üstelik gelecek sezon 3-4 için kapışacakları bir kulübün başkanı Enrico Preziosi. Genoa Başkanı, Sensi ailesinin yakın dostuymuş. 200 milyon euroluk kredi açmış Rosella Sensi'ye. Genoa kulübünün hesaplarıyla ilgisi yok tabii bu paranın. İtalyanlar da böyle incelikler var. Yıllar önce Milan ile özel maçta Buffon sakatlanınca, Berlusconi anındaa Abbiati'yi Juventus'a kiralık yollamıştı...

4 yorum:

S.B dedi ki...

Bülent bey kısacık bir bilgi de bizden olsun. Abbiati'nin durumunun aynısı Paolo Rossinin de başına gelmişti.

n0s dedi ki...

şikeyi de çatır çatır yapıyolar o da var

okka dedi ki...

"Yıllar önce Milan ile özel maçta Buffon sakatlanınca, Berlusconi anındaa Abbiati'yi Juventus'a kiralık yollamıştı..."

Yıllar önce derken? O kadar oldu mu o olay olalı?Daha 2 sene önce oldu gibi geliyor bana yaşlanıyor muyuz yoksa?

ısmarlama gezgin dedi ki...

Yine tek topicte içinden 10 kompozisyon yazısı çıkıcak konulara bi defada değinmişin aceto, öyle ki bazı topicleri beyinlere kazımak için hocalarımızın "bugün ne öğrendik bakalım" taktiğini uygulamak gerekiyo:
-tottinin kariyeri
-futbol dünyasındaki kredi rakamları
-italyanların aileye verdikleri değer vb.
((:
Özellikle İtalyan'ların aile anlayışlarının hastasıyım, mafia kültürü de bu özellikleri sayesinde doğdu diyebiliriz rahatlıkla. Bu yönleriyle de bence Avrupa'nın diğer ülkelerinden muhafazakar bir biçimde ayrılıyorlar..