5 Temmuz 2009

Robert Louis Dreyfuss

Marsilya'nın son şampiyonluğundan bugüne kadar olan dönemi, transferleri yazdım dün. Bu dönemin en üzgün adamı Robert Louis Dreyfuss'dur elbette. Yüzünden belli değil mi?1996'dan beri Marsilya'nın en büyük hissedarıydı. Transfere 200 milyon euro -çeşmesi Adidas- para yatırdı. Şampiyonluk göremedi. 1999'da Parma'ya 2004'de ise Valencia'ya UEFA Kupası'nı kaybetti. Çok tartışılan bir adamdır. Ya da adamdı. Robert Louis Dreyfuss bugün öldü. 63 yaşında. Servet'in de ne kısmeti varmış! Adam bir Avrupa'ya gideyim dedi, Marsilya başkanı değişti, kulübün sahibi öldü. Yarın da Almanya işgal eder Fransa'yı...

15 yorum:

Mitican dedi ki...

ehehehehhe, büyüksün be abi

Adsız dedi ki...

Bülent ağabey ilgisiz olacak ama Gayin-Sin'den Galatasaray'ın bir orta saha transferi yaptığı ve açıklanmak üzere olduğu (uçaktaymış, kampa gidiyormuş oyuncu) haberi yayıldı. Bilgin var mı?

Saygılar & sevgiler.

aşkın dedi ki...

Toprağı bol olsun aynı Transporter filmindeki esas adama yardımcı olan babacan polis müfettişi amcaya benziyor.Tabii saçları daha gür.
Da, keşke giderayak Gerets'in başını yemeyeydi, takım şampiyonluktan olmayaydı, Sümkür-man sayesinde Galatasaray 8 milyonluk piyango kazansaydı.Ah be amca..

BT dedi ki...

@pi
Ben bu konuda bildiğim haberleri bloga değil çalıştığım gazeteye yazarım. Galatasaray'ın gayrı resmi yayın organı varsa da ben bilmiyorum. Öğreniyoruz ama yavaş yavaş o da bir yazı konusu..

dr feelgood dedi ki...

baseggio'yu almış galiba ?

aceto şu gazeteyi bıraksan da herşeyi bizle paylaşsan :P

Adsız dedi ki...

Kimse haksızsın diyemez :) Seni seviyoruz.

Saygılar & Sevgiler

Unknown dedi ki...

Bir Tapia vardi, hic gecmemis adi Marsilya yazilarinda?

BT dedi ki...

@Kerem
Bernard Tapie mi?
O Dreyfuss öncesi başkandı, şampiyolukların geldiği dönem. Valenciennes ile şikeyi patlatan adam...

Unknown dedi ki...

Evet ta kendisi. Tapia degil tabi Tapie. Marsilya'nin bu kadar captan düsüp toparlanamamasinin da evvelden gelen sampiyonluklarin da bas aktörü. Cok ilginc bir dönemdi aslinda. Bu kadar sene sonra belki o sike olaylarinin (Fransa+Avrupa) detaylarini sizden ögrenebiliriz?

ACY dedi ki...

@BT

aah üstat ah, eskiden olsa transfer haberlerini ilk burdan öğrenirdik hemde resmi açıklamadan günler önce de sanctisleri falan unutmuyorum hiç kimsenin haberi yokken burdan duymuştuk. demek artık 2. plana atıldık demek artık ertesi günkü gazteyi beklememiz gerekicek he, alıcağın olsun üstat alıcağın olsun =))

31 ligas y 11 eurocopas dedi ki...

blitzkrieg 1940 :)

mustafa taha dedi ki...

Dreyfuss uzun süresir lösemi tedavisi görüyordu, gücü ancak buraya kadarmış.
Bu arada Seinfeld'de Elaine Benes rolünü oynayan Julia Louis-Dreyfus ile de kuzen olduklarına dair de bir dipnot söz konusu...

legiogemina dedi ki...

5th panzer division in france..

Minero dedi ki...

Dünyaca ünlü zengin Louis-Dreyfus ailesinin mensubu idi bu amcamız çok parası vardı ama bir türlü başarılı olamadı. En son başırısızlığına Gerets ile şahit olduk. Ne diyelim, Allah Rahmet eylesin...

BT dedi ki...

@varol döken
sen bugün bir habertürk al
gazetenin sürmanşetine bir bak
bahtsız servet

Hayat ne tesadüflerle dolu...