20 Temmuz 2009

Rijkaard'ın Tercihleri

Sezonu açtığı günden yakın zamana kadar takımını iki grup halinde çalıştıran ve yerli-yabancı milli oyunculara yüklenmeyen Rijkaard'ın kadro tercihlerini ya da sistem denemelerini bugünlerde yorumlamak suya yazmak gibi... Galatasaray'ın ideal onbirinde oynayan as oyuncular bir arada sahaya çıkana kadar; 4-3-3 ya da 4-1-4-1 ya da x-y-z, ne oynayacaklarsa sabretmek lazım. Geçen sezondan farklı olan ise Skibbe yönetiminde yapılan düşük tempolu antrenmanlar yerine Rijkaard ve ekibinin takımı çok iyi çalıştırdığı haberi. 35 kişilik kadrodan yapılacak iki transfer de düşünüldüğünde gitmesi gereken 12 futbolcu var. Yabancı futbolcuların yükselttiği kalite çıtasına Galatasaray altyapısından gelenlerin ayak uydurması mümkün değil. Mehmet Güven ve Keita bırakın maçı; aynı antremanda olmaz diyeyim nazikçe! İşte bu yüzden Kewell'a ayıp ettiler geçen sene:) Rijkaard, as oyuncularını tatil sonrası kampta ufak bir tatil daha deyip düşük tempoda çalıştırdı. Kapasiteleri belli ve Galatasaray A takımında forma giymeleri çok zor olan gençler ve yıllardır genç diye dokunulmayanlar için alt yapı romantizmine kapılmanın manası yok. Bu ucuz empati, tavuk dönere benziyor! İkisini de yemiyoruz! Rijkaard'ın elindeki kadrodan kimleri göndereceğini, takımda kaç gencin kalacağını göreceğiz. İki günde "Arda 2" yapılan Emre Çolak mesela!

13 yorum:

Koray Gök dedi ki...

emre colak ile serdar eylik kalır,gerisi gider bence,mehmet güven de temelli giderse şahane olur :)

apaç dedi ki...

lincoln
aykut erçetin
aydın yılmaz
serkan kurtuluş
volkan yaman
tobias linderoth..

yarın, kendilerine teşekkür edilip, yollar ayrılmalı bu arkadaşlarla..

Schumy dedi ki...

O sabah gazetesindeki yazının senin adın kullanarak yazıldığını düşünüyordum ama burada da kaynak olarak gösterdiysen demek ki sen yazmışsın. Madem öyle birkaç cevap vereyim.

Dünya' da hangi takımda yedek oyuncular aslardan daha kaliteli veya aynı kalibrede oldular ? Yedek kulübesindeki oyuncuların ( kaleci hariç ) kalitesizliği oyuna girdikleri zaman 11 oyuncuları tarafından kapatılabilir. Önemli olan ilk 11 oyuncuları bana göre. Sonuçta transfer de yapılacak diyorsun, buna rağmen o yazıda sallamadan edememişsin. Ayrıca çok da kötü değil Galatasaray yedek kulübesi.

Orkun
Uğur
Serkan
Emre Güngör
Emre Aşık
Alparslan
Mustafa Sarp
Yaser
Nonda

(Aydın, Emre, Serdar, Mehmet Güven, Linderoth, Erhan Şentürk, Özgürcan)

Parantez içindekiler ne olacakları belli olmayanlar. Serdar ve Emre takımda da kalabilir Paf' a da gönderilebilir.

Yani o kadar kötü bir durum yok ortada.

Evrim dedi ki...

Lig TV'nin haberine göre Serdar A takımda kalmış, Emre Çolak PAF'a gönderilmiş. Fiziki yetersizliği nedeniyle gönderildiyse yanlış bence.

PAF takımında fiziğini güçlendirebileceğinden çok şüpheliyim. Emre'nin fiziği ancak Neeskens - Puyol - Cuadrat üçlüsünün ellerinde güçlenir. PAF takımından hangi oyuncu yeterli fizikle çıktı bugüne kadar? 18'e girmese bile A takımda idmanlara çıkması gerek bence.

Empyrium dedi ki...

Zaman yanıt verecektir hepimize. Hayırlısı olsun...

joe kleine dedi ki...

@volkandinho

Genel olarak bizim altyapılarda hep yaş küçültme sorunu olmuştur. Hatta Ersan'ın kemik yaşına bakılmıştı draft edilmeden önce, yani yaş konusunda biz de en az Afrikalılar kadar güvenilmeziz.

Belki Arda'nın kafası kendinden 5 yaş büyük olabilir ama Mehmet Topal için 5 yaş gibi bir fark da akılalmaz.

mre dedi ki...

@volkandinho
Mehmet Topal G.Saray altyapısından değil. Eğer transfer olduktan sonra küçülttüğünü düşünüyorsan çok mantıklı değil bence.

cerkez1905 dedi ki...

anlayamıyorum sizi..Galatasarayın şu anki kadrosu Türkiye liginin gelmiş geçmiş evet bdaha yazıyorum GELMİŞ GEÇMİŞ en geniş en kaliteli en kariyerli kadrosudur...

bazıları işi abartıp Türkiye super lig için bile yetersiz yazabiliyo ya hayret..barça real man utd inter falan mı girdi bizim super lige de bizim haberimiz yok...

Milan Baros arda turan kewell keita nonda forvet hattıysa mehmet topal ayhan barış özbek linderoth sarp ön libero ise 2008 avrupa şampiyonasında türkiyenin defansta oynayan tam 7 oyuncusu ( servet gökhan zan emre aşık emre güngör hakan balta sabri son maç m.topal ) bu takımdaysa kale de la ligada en çok forma giyen yabancı kaleci varsa ve bu takım süper lig için yeterli değilse ben futbolu gözümle izlememişim bugune kadar...

haa bide herkes yedeklere taktı...herkes bilsin ki Gs nin bu ligde sözde rakiplerin çoğu ilk 11 furbolcusu kadroya giremez bu takımda.defans zaten türkiye orta saha ya deniz barış selçuk şahin gircek hali yok forvete de şu adamları kesecek birini söyleyin bizde aydınlanalım..baros kewell arda turan keita...

ve vakit olursa blog yazarından fb ve bjk kadrolarını da yazmasını isterim..belki daha anlaşılır olur o zaman dediklerim...saygılar

Temur dedi ki...

Valla Valdes'in de İniesta'lar Xavi'ler ile aynı takımda olması ayıp ama nasıl o Katalan ve camianın çocuğuysa maalesef Mehmet güven'de öyle.

Minero dedi ki...

Duygusallığı bırakıp gerçekçi olunmalı diye düşünenlerdenim ben de. Memhet Güven'in değil Galatasaray baş altı Süper(!) Lig takımlarından hiçbirinde yeri yok bana göre. Keza Aydın ve Özgürcan'ın da kaderine artık karar verilmeli. Ya temelli gitsinler ya da temelli kalsınlar. Misal gerialma seçeneği ile satılabilirler. Gençlerden kalırsa Erhan Güven Şentürk kalmalı ve tabii ki Sabri varsa Avrupa'da bir kısmetine yol almalı...

Northx dedi ki...

sounca donusturmeden bir manasi yok ama bu kadronun galatasaray tarihinin en kariyerli, potansiyel olarak en kaliteli kadrosu olduguna katiliyorum. yedekleriyle de beraber.

zaten her sey 96 yilinda basladi. o donem ne yiyip ictilerse yoneticiler hagi, okocha, amokachi falan simdi nerelere geldik.
"boyle sacmalik bi bizde olur" geyikleri illa omur boyu donecek ama en azindan duzelte duzelte ilerliyoruz. hakemleri, lig ici dengeleri, ligin marka degerini 3 senelik periyodlarda karsilastirin bi kafanizda.

Selim Ugur dedi ki...

Emre Colak'in mutlaka A takimda kalmasi gerektigini dusunuyorum.

Müneccim dedi ki...

Ben de Emre Çolak ile ömür boyu sözleşme imzalanıp Madagaskar'daki bir kulübe ömür boyu kiralanmasını gerektiğini düşünüyorum! Şikeden dolayı futboldan soğuduk Emre Çolak ve mentoru Aydın yüzünden Galatasaray'dan soğuyoruz. Baros'un biletini hemen kesen Fatih Terim nedense bu yetersizlerle imkansızı denemekten bıkmıyor. Yeter artık çıldıracağız.