20 Temmuz 2009

Ribery'nin Sözlüğü

Elinde sözlük olan arkadaşla iyi biliriz birbirimizi. Assolist olmadığı zamanlar tabii. Şimdi Bayern Munih'e kan kusturuyor. Real Madrid'e gideceğim diye tutturdu, Almanlar tok satıcı, 80 milyon eurodan aşağıya vermiyorlar. Kalırsa Allianz Arena'da taraftarın ne tepki vereceğini merak ediyorum. Ribery'nin elindeki sözlükten bahsetmiştim blogda. Langenscheidt'dan faydalı eser. 1.800 futbol terimi var içinde. Almanya'da işine yarıyor Ribery'nin. UEFA sözlüğü 3 dilde çıkartmıştı. İngilizce, Fransızca, Almanca. Real Madrid'de işine yaramaz yani. Bu sözlüğü bilmem ama adamın kendi sözlüğünde sadakat kelimesi geçmez, ona eminim...

9 yorum:

Spooky dedi ki...

turist ya bu... hatta yörük.
genlerinde orta asya'nın göçebe boylarının izleri var.

dur bi soluklan diyesim var...

aayla dedi ki...

Ribery daha elini öpecek Özhan Canaydın'ın =)

mre dedi ki...

Futbolculuğu 10 numara adamlığı sıfır.

İsmail Şayan dedi ki...

- Hımm... Bakalım, "gitmek istiyorum" nasıl denirmiş :)

Liverbird dedi ki...

Bu şerefsiz gittiği her kulüpte ilk yıl taraftarın sevgilisi oldu, ikinci yıl gideceğim diye tutturdu, ne zaman doyacak bakalım çok merak ediyorum.

Unknown dedi ki...

okuma bayrami sanki. oyle bir ifade var suratlarda. baba beni okula gonder.

miracsaral dedi ki...

Almanca öğrenmesi iyi tabi Ribery'nin. Bugün yarın belli olmaz, su gibi fransızca konuşan iki yönetici Almanca (Türkçe de olabilir) "Alacaklarımın hepsini elden teslim aldım" diye kağıt imzalatmaya çalışabilir.

Banliyölerde büyümüş göçmen kökenli fransızların hepsi balık burcu galiba zira hepsi değişken ve kararsız.

devletli dedi ki...

sonunda iyi koymuşsun lafı. hani yüzüne söylesen kaldıramaz.

Unknown dedi ki...

sözlüğün arasında dergi mi var ne var neye gülüyor hınzır anlamadım :D kesin küfür tercümesine bakmıştır belki bu özellik bizde tavan yapmıştır bilemiyorum..Her dilde küfür argo kelimelere önce bakmak bize özgü olsa gerek.