5 Temmuz 2009

Real Madrid'in 9 Numarası

Cristiano Ronaldo, Real Madrid'de 9 giyecek. Bir yıl öncesinden CR9 markasının İspanya'da tescil ettiren biri için sürpriz bir karar değil elbette. Raul'un 7 numaralı formasını dokunamazdı elbette. 7 olmadı 17 olsun demiş ama o da Nistelrooy'a ait. 9 numarayı geçen sezon Saviola giyiyordu. Bu forma Real Madrid tarihinin en iyi yabancısı kabul edilen, onursal başkan Di Stefano'nun forması aynı zamanda. 1953-64 yılları arasında forma giyen efsane sırtındaki numaranın hakkını vermiş tabii. 396 maçta 307 gol. 0.78 ortalama. Gol ortalamasında onu geçebilen tek isim var. 48-53 yılları arasında 144 maçta 124 gol atan Pahino. Eski zamanlar tabii bunlar. 9 numarayı giyen diğer büyük isimlere gelelim. Ben önce Santillana diyorum. 1971-88 yıllarında arasında 291 gol. Ardından Hugo Sanchez, 7 yılda 239 gol. 90'lı yıllarda ise sırasıyla Zamorano, Suker ve Morientes. Saviola öncesinde de Ronaldo...

11 yorum:

Major dedi ki...

çakma ronaldo, gerçek ronaldo'nun numarısını almış..

ACY dedi ki...

en zayif halka da saviolaymi$

torres9agüero10garcia11 dedi ki...

ahora el real madrid tendria que fichar a oliver kahn, materazzi y seitaridis!!

jejejejejejeje

Selocan dedi ki...

ben 17 numara falan bilmem bana göre ilk 11 futbolcusunun 32 17 99 falan gibi abuk sayılar giymesi garip o yüzden banko ilk 11 adamı olan ronaldo ve kakanın 8-9 numaraları giymesi güzel olmuş. 7 olmayacağına göre o adama da en iyi 9 giderdi zaten.

flyingdupe dedi ki...

9 numarayı alacağına ihtimal vermiyordum ben. forma satışlarını olumsuz etkileyecektir gibime geliyor. millettin zaten sırtında Ronaldo yazan 9 numaralı Real forması yokmu?

mavibenim dedi ki...

hugo sanches'inki de ne rakammış, her yıl nerdeyse 35 gol!!
bu yedi yıldaki maç sayısı kaç acaba?

Şehzade Ali dedi ki...

Di Stefano 23 giyiyordu.

matiasemilio dedi ki...

@onur : hem sponsorlar farklı hem de C.Ronaldo yazar heralde şimdi...

matiasemilio dedi ki...

@onur : hem sponsorlar farklı hem de C.Ronaldo yazar heralde şimdi...

Unknown dedi ki...
Bu yorum yazar tarafından silindi.
Unknown dedi ki...

Bakalım 50 sene sonra kimler giyecek, kimler kimleri yazacak..