24 Temmuz 2009

Lorik Cana #2

Önce bir soruya cevap vereyim: "Feldkamp Galatasaray alt yapısının başına mı geçiyor?". Cevap: Hayır.
Konumuz Loric Cana. Marsilya'nın kaptanı ayrılacağını açıklamıştı. 3 Büyüklere harika giderdi. Hamburg devredeydi, olmadı. Cana, Premier Lig'de oynamayı kafaya takmış galiba. Yoksa böyle bir futbolcunun Marsilya'dan sonra gidip Sunderland forması giymesinin mantıklı bir açıklaması var mıdır? Bonservis için yazılan rakam 6 milyon euro. Evet daha fazlası değil. Resmi imza henüz atılmadı. (edit: Transfer resmileşti)

18 yorum:

il Capitano dedi ki...

gerçekten şaşırtıcı transfer...fenerbahçe aynı parayı cristian'a verdi ama brezilyalı olunca kıyıyor onlar paraya heralde...galatasaray'ın o parayı vermesi zor şu şartlarda...beşiktaş ferrari yerine cana'yı alsa çok daha isabetli olurdu,cuk otururdu...

ayrıca feldkamp'ın gelmemesine de çok sevindim...

mre dedi ki...

Feldkamp'ı bundan sonra altyapı kesmez, sonunda kulübün anahtarını vereceğiz başkan olacak. Tek sorun liseli değil.
Lorik Cana'nın 6 m. ettiğini duyunca iç piyasadaki bazı rakamlar gerçekliğini yitiriyor.

Genel Sekreter Vak dedi ki...

Yüreğimize serpilen su oldu bu,saolun...Yine gelse kendimi keserdim heralde,zaten ilk 11'de hala Sabri'yi gördükçe kendimi zor tutuyorum...

Unknown dedi ki...

@il Capitano

yalnız burda cana'nın premier ligde oynamayı çok istemesi önemli beşiktaşa bu paralarla gelirmi bence gelmez.

Black dedi ki...

@ il Capitano

Ne alaka Ferrari'yle Cana kıyası ? Biri stoper biri libero ..

Parma Maniac dedi ki...

Mantıklı açıklama bence Steve Bruce.. İyi bütçeleri var, o bütçeyi yönetecek çok iyi bir teknik adamı da getirdiler.. Önümüzdeki 1-2 sene içinde Sunderland EPL'nin sıra takımı yaftasından kurtulacak.. Orta sıraları hedefleyecek bir İngiliz takımı için de bence doğru transfer Cana..

fyckreth® dedi ki...

@ il Capitano
hala ayni mantiktasiniz ya hayret.. bizim buyuklerden biri 7M verseydi gelirmiydi ki boyle bir kiyas yapiyorsunuz.
Vargas geldi mi FB ye yada Paulsen. gayet de iyi para teklif etmisti FB. sorun para degil. Ulke olarak! basari ve vizyon bence.

Adsız dedi ki...

Duyduğum kadarıyla 15 daha verilecekmiş 3 yıl içersinde..

Ne kadar doğru tartışılır tabii..

6 milyon + 15 yada 15 milyon 6sı peşin geri kalanı 3yıl içinde..

Frank Baumann dedi ki...

Geçen sezonun sonunda Sunderland'in de Amerikalı zengin bir sahip bulması kulübün iddiasını arttırdı. Menejerliğe Steve Bruce'ü getirdikten sonra akıllı transferler yapıyorlar. Paulo da Silva ve Fraizer Campbell'dan sonra Cana ve yıldız bir forvet transfer ederlerse bu sene kendilerini ilk 10 takım arasına atabilirler.

cagliari42 dedi ki...

steve bruce işi biliyor. sunderland bu sene çıkış yapacaktır. birkaç senedir yaşanan küme düşme tehlikesinden uzak olacakları kesin. bir de forvet bulabilirlerse üst tarafa yaklaşırlar. cana da seneye tottenham, aston villa, everton gibi takımlardan birine gider.

yoney dedi ki...

Tuncay'in Fener'den ayrilip Boro'ya gitmesi ne kadar dogru bir hamleyse, Cana'nin Sunderland'e gitmesi de mantikli bence. 6 milyon euro kesinlikle az para degil, biz Turkiye'ye sisirilmis fiyatlardan adam almaya alistigimiz icin az gorunuyor!

Adsız dedi ki...

Neden Feldkamp hakkında bu kadar olumsuz düşünülüyor?

Aaa... pardon... Biz 17-25 yaş aralığındaki gençler futbolun, sistemin, kondisyonun, antrenmanın, futbolcu yönetiminin, basın ilişkilerinin, altyapının , federasyonun, sözleşmelerin ve futbolla ilgili ne varsa hepsinin uzmanıyız. Afedersiniz...

thunderbird dedi ki...

ah su feldkamp'in basina gelenler... ah su turk milleti...

Marseille roulette dedi ki...

@fyckreth

Ona ülke olarak başarı ve vizyon demeyelim de yönetim olarak başarı ve vizyon diyelim. Sonuçta bu ülkeye Poulsen ve Vargas'tan çok daha kariyerli futbolcular geldi.

cozker dedi ki...

Transfer için 60 milyon pound'luk bütçe ayırmıştı Sunderland.. Yani daha harcayabilecekleri 50 milyon pound daha var Bruce'un elinde.. Col büyük ihtimalle Bordeoux'lu Chamakh ve D.Bent'te 1-2 gün içinde imzayı atacaklar..

Genel Sekreter Vak dedi ki...

@pi,

Özünde haksız değilsin,lakin o şekilde düşüneceksek futbolla ilgili eleştiri işini varsa komple bu işin uzmanı olan bir avuç insana bırakmak lazım,zira bırak 18-25 yaş aralığını,40 senedir futbol izleyen 50 yaşındaki abiler bile şayet yeşil çime adım atmamışlarsa 17'lik bir yetenek hakkında konuşma hakkına sahip değildir neticede.

Öyle düşüneceksek tamamen çenemizi kapamamız lazım yani,mevzu 70'lik Kalli'de olsa,17'lik Batuhan "Alemci" Karadeniz'de olsa.Belki doğru olan odurda,yaw ben ne anladım o zaman bu işten? :)

pclion dedi ki...

Bülent abi,

Arnavut bir arkadaşımdan öğrendiğim kadarıyla çok ciddi bir İngiltere hevesi varmış Cana'nın, tam da senin söylediğin gibi. Bu sebeple daha iyi teklif varken bile Sunderland'i tercih ettiyse şaşırmam.

Altyapının başına kimin geçeceğini ise merakla bekliyorum. Rijkaard bağlantılı Barcelona-Ajax hattında görev yapmış biridir beklentim ama sadece bir dilek ve tahmin bu. Eğer bir bilgin varsa öğrenmeyi çok isterim...

Adsız dedi ki...

@vakilinchuk

Sadece bazen gereğinden fazla acımasız davrandığımızı düşünüyorum hepsi bu :)