7 Temmuz 2009

Lisandro Lopez O.Lyon'da

O.Lyon, Benzema, Juninho ve Keita'nın gidişi sonrasında ilk flaş transferini yaptı ve kulüp rekorunu 24 milyon euroya çıkardı. Porto da O.Lyon kadar bu işi biliyor, çatır çatır adam satıyorlar. Lisandro Lopez için 24 milyon artı 4 milyon bonus alacaklar. Kaka ve Ronaldo ile çıldıran rakamlar tezahürü bu. Lopez 26 yaşında, geçen sezon 28 maçta 10 golü var. Benzema'yı 35'e satıp Lopez'e 24 milyon vermek O.Lyon başkanı Aulas'ın şanına yakışmadı. Bir gariplik de geçen sezon 8 milyon euroya Nice'e sattıkları Loic Remy için şimdi 16 milyon euro artı Mounier'yi önermeleri. O.Lyon arka arkaya gelen şampiyonluklar sonrasında Fransa Ligi ortalamasının üzerine çıkan futbolcu ücretlerini düşürmek için yıldızlarını elden çıkardı açıklaması bile bu iki transferin doğruluğunu ortaya koymuyor. Bir ilginç transfer hamlesi de Man. United'dan. Blanc'ın geçen sezon Bordeaux'dan sürgüne yolladığı Obertan'a Alex Ferguson talip...

12 yorum:

Parma Maniac dedi ki...

10 milyondan bir kuruş fazla etmez bu adam.. Yazık günah..

nikolatesla dedi ki...

etmez ama bakın görün lyon bu adamı 30-40 öyroya satar. bu arada porto bu paraları nerede harcar?

canbil dedi ki...

vallaha yazık

Fatih dedi ki...

porto da colman'la ilgileniyor sanirim. youtube'daki colman compilation'in alti portekizli taraftarlarin yorumlariyla dolmus, lucho'nun yerini o doldurur falan diyorlar.

Melih Kazdağ dedi ki...

Alıştıkları şampiyonluğa ulaşamayınca ne yapacaklarını şaşırdılar herhalde..Lopez iyi oyuncu ama gerçekten 10 m den fazla etmez.. Obertan ise geleceğin yıldız adaylarından... A.Ferguson yeni C.Ronaldo'sunu arıyor..

DaesAgelmar dedi ki...

Loic Remy için önerilen rakam acaip ucuk Mounier de satarlarsa 2 yıl içinde kaç paraya geri alırızın hesapları içinde olurlar. Obertan tam oynayacağı takıma gider ama fizik olarak ingiliz ligini kaldırır mı? işte cevaplanması gereken soru o? Bu arada Porto transfer işinin kitabını yazacak kadar acaip işler yapıyor. Colman'ı da alırlarsa onu da bir güzel parlatıp satacaklarına eminim

alkiza dedi ki...

bu bonus olayı nedir yahu açıklayabilecek olan var mı? biz de keita için lyon'a 500bin euro bonus vereceğiz mesela..

Unknown dedi ki...

Ilginc. Bellion ManU'da yetersiz kaliyor ve Bordo'ya geliyor. Orada Obertan'i kesiyor. Obertan Bordo'ya yetersiz kaliyor, kalkiyor ManU'ya gidiyor. Ya tutarsa...

judas dedi ki...

marc janko yu alsalarmış bari . hem daha ucuza kapatılırdı

SirEvo dedi ki...

Pes'e de gelsin de, şu Arj'li rakiplerimiz ağlamasın artık Lisando Lisandro diye :D

Ya abi şu Ferrari için de bir yazı yazsan süper olurdu. Tanısak biraz senin kaleminden..

barSELOna dedi ki...

benzema'yı 35'e sat 24 milyon euro'ya lisandro'yu sat Aulas taktik mi değiştirdi naptı

www.fcbarcelonaturkiye.com

Admin dedi ki...

Lisandro Racing Club'den Porto'ya 2005 senesinde sadece 2.5milyon euro bonservis bedeli ile transfer olmuştu. 4 sene zarfında fiyatını 10'a katladı resmen.
Porto forması altında toplam 143 maça çıkıp 63 gol kaydetti ve 2008'de Portekiz gol kralı, 2009'da ise Portekiz'de oynayan en değerli oyuncu seçildi.

Kendi taraftarları tarafından Benzema satışı sonrası takıma yıldız oyuncu transfer etmediği için sıkça eleştirilen Lyon başkanı Jean Michel Aulas'a göre Lisandro Lopez, Benzema'nın yaratacağı boşluğu doldurabilecek kapasitede. Yine de Juninho'nun yokluğunda sıkıntı çekeceklerını vurgulayan Aulas, Ederson'un onun mevkisinin yükünü çekebilecek bir oyuncu oldugunu düşünüyor.

Bir parantez de Porto'ya açmazsak haksızlık etmiş oluruz. Her ne kadar altyapı olarak avrupayi beslemese de, ucuza alıp yildiz yaptıktan sonra sattıgı futbolculardan gerçekten olağanüstü kar etmeyi başardı yıllardır. Boşluğunu nasıl doldururuz diye düşünmeden sattığı yıldızlarından - Lisandro'yu 24milyona Lyon'a ve Lucho Gonzalez'i 18 milyona Marsilya'ya - bu sene toplam 42 milyon euro gelir elde eden Porto, kadrosunu su ana kadar 7 futbolcuyla - ki bunlardan biri Olimpiakos'tan 5 milyon euroya alınan Fernando Belluschi - güçlendirdi ve bunlara 12 milyon euro harcadı. Yani an itibariyle 30 milyon euro kardalar. Bu pazarlama başarısını ve futbolcu seçimlerini ayakta alkışlamamak mümkün değil.