2 Temmuz 2009

Kader Keita Galatasaray'da

Galatasaray'ın transfer politikası medyada adı çıkan isimleri almamak üzerine mi kurulu diye şüphelenmeye başladım (!) Tabii bu işin şakası. Haldun Üstünel bu konuda büyük bir ün yaptı. Alacağı adamın ismini son dakikaya kadar iyi saklıyor. Bu transfer de sürpriz oldu. Kader Keita'yı resmen bitirdiler. O.Lyon'da başkan Aulas gemileri yakmış demek ki. Benzema'dan bir gün sonra bir forveti daha elden çıkardı. O.Lyon'un bu transferi Loic Remy'ye onbirde yer açmak için yaptı diye yorumlamış L'Equipe. Fransız basını da bizim gibi seyretti ve Galatasaray'ı kaynak gösterdiler. İki yıl önce Lille'den Fransa Ligi için büyük para olan 16 milyon euro ödeyip almışlardı. Keita, Ligue 1'in en fazla kazanan oyuncularından biriydi. 3.1 milyon euroya oynuyordu. O.Lyon'a getiren Lille'deki hocası Claude Puel'dir. Galatasaray'a maliyetini, yıllık ücretini öğreneceğiz ama faturası Baros'dan ucuzsa helal olsun demek lazım. Transferi Rijkaard'ın istediği kesin. 4-3-3'ün hücum hattında her noktada oynar. Forvet hattına Rijkaard'ın Keita tercihi Lincoln için de infaz kararı demek aynı zamanda. Bir ceza alanı hırsızı yerine Arda'yı beyin oynatabileceği hücumcuyu tercih etmiş Rijkaard.

69 yorum:

rogg dedi ki...

Transferde karavana tahminlerini sadece basın yapmıyor. 'Yönetime yakın isimlerden,büyüklerden duydum' şeklinde bloglarda da yüzlerce tahmin yapıldı.

Aldığı 4 oyuncunun 3'üne 0 bonservis ödeyen GS Keita'ya ne kadar verdi ? Ben Keita'nın Baros gibi beklentilerden çok daha fazla katkı yapacağını düşünüyorum. Lincoln'ün gidişiyle orta sahaya ve defansın ortasına da birer yabancı alıp transferi kapatırsa GS pek faydalı olacak.

Unutmadan Üstünel 2 transfer Cuma'ya kadar kampa katılacak demişti.Bakalım diğer oyuncu kim ?

gulphi dedi ki...

Bu arada ben aceto'nun burada yazdıklarını yarı-resmi olarak algılıyorum nedense, o yüzden babel ve biglia'dan umutluydum oldukça, hem fotomaç falan da yazmamıştı sanki biglia'yı, neden olmasın demiştim. Ancak Haldun Üstünel bu sefer Keita'ya bile söylememiş sanırsam hangi takıma transfer olduğunu:)
Ancak izlediğim videolardan yola çıkarak demeliyim ki, son vuruşları yapmaması gereken bir oyuncu, Hakan Ünsal gibi sıfıra inip içerde birisine çarptırması gerekiyor gibime geldi. Çok çok hızlı ancak çok çok da kişisel oynuyor, tabiki videoda yaptığı pasları gösterecek hali yok ama!!!
Acaba kaynak yaratmak için Topal gider mi diyorum, Servet de kalmışken, Linderoth da pompalıyor zaten medyayı borcum var takıma diye?
son olarak sanırım Arda=Iniesta??

müşkülpesent dedi ki...

7 milyon euro bonservis karşılığı alındığı söyleniyor.

joe kleine dedi ki...

Bir kere Galatasaray taraftarının iyimserliğine hayranım sanki daha önceden bu adamı tanıyorlarmış gibi bir sevinmedir gidiyor tamam belki iyi adamdır ama bu kadar az şüphecilik, garip...Tabi ki yönetimi ve transfer olanı desteklemek gerek ama bu şuursuz destek, ilerleyen zamanlarda hem takıma hem taraftara zarar verebilir.
Transfer için de bu adam geldikten sonra Arda'yı satabilirler gibime geliyor yok satmayacaklarsa belki Türkiye'de iş yapan ama üst düzey maçlarda zorlanan bir orta saha olur.
Bana kalırsa zaten bir yıldızın ikame edildiği bir pozisyona yapılmış şüpheli bir transfer.
Bekleyip, göreceğiz.

canbil dedi ki...

Videoları izledikçe yeni bi Hasan Şaş olmasından korktum.
Arda'ya Ayhan'a pas vermezse sıkıntı olur takım içinde. Takımın yabancı oyuncu yeme politikasından korkuyorum açıkçası.

ama isim olarak çok iyi transfer. 2 senedir çok iyi transferler oluyo. helal olsun...

HHKahraman dedi ki...

Bu yeni transferle hücum hattı aşağı yukarı şekillendi. Şimdi defansa yapılacak son takviye bekleniyor. Ancak Lucas Neill için söylenen rakamlar verilecekse(2 m avro imza parası + 2,8 m avro yıılık) bu adama gerek yok.

L.E.N. dedi ki...

Servet post'unda Fenerbahçeliliğimi öne sürerek mini mini rant peşinde koşan holigan arkadaşlarımıza ithafen:

Harika transfer. Kutlarım.

Bazen fazla dribling yapıyor gibi gelmişti seyrettiğimde. Okocha keyfi var adamda. Yine de "ille de ün yapmış olsun" diye deliren klübüm transfer politikasına bakınca Kader Keita'yı kapmak alkışlanacak bir politikanın ürünü demek kalıyor.

Chloroform dedi ki...

tüm takımdaki en hızlı denilen oyuncunun sabri olduğu düşünülürse dribling kapasitesi bu derece yüksek ve hızlı bir oyuncu galatasaray ın tam aradığı isim olabilir. tabi bi de geçen yıl sağ kanada üvey evlat muamelesi yapan oyunculardan sonra sağ kanatta bu kadar etkin bir oyuncu ilginç olacak.

mali dedi ki...

Valla biz duyup, yazdıydık Keita haberini, Bülent Hocam. Siz kimsiniz diyen şurdan buyursun:

http://kapalitribun.com/index.php/blog-mainmenu-9/19-kuluep-haberi/70-dedikodular

tifo dedi ki...

yanlış hatırlıyor olabilirim.zaten yanlış hatırlıyorsam yayınlamayın bu yorumu. tekdik direktör c.puel, keita'dan 1 sene sonra gelmemiş miydi Lyon'a?

pclion dedi ki...

Joe kleine,

Adam Lyon'da oynuyor yahu, Fildişi Sahillerinden direkt gelmedi. Tanıyanlar olması normal yani. :)

Adsız dedi ki...

Leo

Uğur Servet Neill Balta

Arda -- Tobias -- Biglia

Keita -- Baros -- Kewell

=

aman sabahlar olmasın..

biglion dedi ki...

@joe kleine,

Dünya futbolu artık bir uzaktan kumanda ya da klavye uzaklığında. Genele yazmadan önce 2 sn beklemen yararına olabilir. Üstünel özelinde yönetimin akıllı hamleleri ve Keita ismi iyimser olmak için şüphesiz ki iyi nedenler. Ligue 1'ını biraz takip etseydin nasıl bir adamın ülkemize geldiğini tasavvur edebilirdin. İzlemeye başladığında bana hak vereceğini sanıyorum. İç piyasanın vardığı noktayı düşününce bahsedilen 7 mio euro da makul. Ayrıca Arda satılmaz. Tahminim Lincoln gider, Arda O'nun yerine rotasyona girer. FR'ın elinde hücum anlamında gayet güzel bir topluluk oldu. Aşağıdan gelen çocukların da (Emre, Cem, Serdar) zaman içinde takıma dahil olacağını ve zamanla iyi süreler alacağını düşünüyorum.

@B.T.

Abi,

Bahsettiğin o ceza alanı hırsızı olayını FR cem Sultan'la tamamlamak isteyebilir. Asıl beklediğim orta saha, sağ ve sol bek idi. Şaşırdım Keita transferine.

new-age-hero dedi ki...

Bazi arkadaslar kusura bakmasin Türkiye ye gelen isim yapmis her yabanci futbolcu Avrupanin büyük liglerinde piyasasi olmadigi icin gelir.Isimlerinin hepsini yazmaya gerek yok, bir liste yapin hepsi yedekti geldikleri yerde ve gelmeleri icin verilen yüksek gelirler tabii ki. Lucho icin yillik 2m yazmis aceto, bizde onun kalitesinin yarisi bile olmayan yabaciya 3m den asagiya vermiyoruz. Bence bu keita transferi G.sarayin oyun yapisina uymuyor,cok gol yerler (sadece bir fikir kizmayin lütfen)

İsim dedi ki...

Galatasaray sağaçık aldı.
Ne Arda'nın ne Kewell'ın yerine bir adam almadı.
Frank Ribbery'den beri devşirme adamlar ile doldurulan yere gerçek adamını transfer etti.
Ben buna nokta transfer derim.

zachpaulsen dedi ki...

arda'yı ortaya çekip oyununun merkezinde oynatacak gibime geliyor. zira sol açıkta tam da rijkaard'ın istediği türden oyuncu var. ideal kadro şu anda;
leo franco-servet-gökhan zan(emre güngör)-hakan balta-uğur(sabri)- kewell-arda-topal-linderoth(ayhan)-keita-baros gibi duruyor.

kağıt üstünde fena takım değil ama defansın göbeğine top yapan bir stoper gerekece gibi duruyor. eğer bu takıma iyi kondüsyon yüklenirse ki yüklenecek, rijkaard kendi topunu ikinci yarıdan itibaren oynatır bence.

tolga dedi ki...

@joe kleine
sen tanımıyorsan kimse tanımıyor demek değildir
bu blogu takip edenlerin bir çoğu kader keitanın kim olduğunu bilecek kadar futbol bilgisine sahiptir muhtemelen

Gala dedi ki...

@joe kleine
Yeterince tanınıyor Keita sen tanımıyor olabilirsin tabi. Ayrıca Arda da satılmayacak bu sene :) Yönetimi kutluyorum Keita iyi adamdır saha içinde bencil olmaz ise çok faydalı olur. Yıllık ücreti merak ettim yalnız.

baha dedi ki...

Lyon forumlarinda bayram havasi var, 12 mio konusuluyor ki bence 6-7'den fazla vermemistir galatasaray. iyi transfer mi? gorecegiz.

liverpoolandkop dedi ki...

videolardan gördüğüme göre top ayağındayken süratlenmesi çalımları falan CR7'nin siyahi versiyonu gelmiş etkisi yaptı bende ama gollük şutlarında Hasan Şaş&Sabri ortaklığı var gibi =)

Gala dedi ki...

@joe kleine
Yeterince tanınıyor Keita sen tanımıyor olabilirsin tabi. Ayrıca Arda da satılmayacak bu sene :) Yönetimi kutluyorum Keita iyi adamdır saha içinde bencil olmazsa takıma çok faydalı olur. Yıllık ücretini merak ettim yalnız.

Unknown dedi ki...

@ joe kleine
Lyon un 16 milyon € verdiği Lille deki performansı ortada olan büyük sakatlıklar yaşamamış bir futbolcudan şüphe edecek taraftar azdır. Ayrıca Arda satılmazsa bir yıldızın ikame ettiği pozisyona yapılan şüpheli bir transfer demişsin ancak ne Arda nın ne Kewell ın geçen seneki sağ kanat performansları yeterli değil ve ikiside sağ tarafta oynamak istemiyor. Bu sebeple geçen yıldan beri açıkta olan bir pozisyona yapılmış iyi bir transfer demek daha doğru bence. Çoğu blogda bahsedildiği gibi Arda nın Iniesta nın yerine kayması bence mantıklı bir hamle olabilir. Hem toplu koşuları hem de oyun zekası ile ortadaki üçlünün hücuma katkısını üstlenebilecek mevcut kadrodaki tek oyuncu Arda gibi gözüküyor.

Çağdaş Yılmaz dedi ki...

lille de ki son sezonu ve lyondaki ilk sezonu çok başarılı geçti ama bu sezon pek bir şey yapmadı... Özellikle Lille oynadığı zaman hastası olduğum bir oyuncuydu.. Galatasaray için yararlı olacağı çok açık..

lewoxx dedi ki...

keita nın 3 lü forvetin sağında oynıyacaı kesinde, bakalım arda göbekte oynıyacak mı? nitekim koskaca kewell sağa koyduk ses etmedi zira stopere koyunca bile yürekten oynadığı halde, skibbe arda yı 1 kere sağda deneyince maç boyu kafayı öne eğip surat yapıp oynamamıştı.

Selocan dedi ki...

Kaç paraya geldi acaba ? Yukarı da bir 7 milyon okudum. Peki Babel kaç paraya gelebilirdi gazetelerde 9-10 diye okumuştum. Açık konuşmak gerekirse Babeli tercih ederdim, Fakat şu da var kulübün imkanları ortada demek aradaki 3 milyonu bile veremeycek durumdayız. Bunların dışında mükemmel bir transfer çok yararlı olacaktır zaten rijkaard istedikten sonra bize laf söylemek düşmez. Bu sene ligin en flaş ismi olabilir.

Adsız dedi ki...

@fcn blog
hocam senin yabancı sayısı biraz fazla olmus galiba:)
yorum: 10 numara transferdir ben tanıyorum ordan biliyorum.. tebrikler haldun ustunel.

pancurtaran dedi ki...

@FCN Blog
bu kadroyla maksimum 2 maca cıkabiliyosun sanırım yonetmelik geregi.2. macın sonunda kume dusuruyo federasyon

pancurtaran dedi ki...

valla bu oyuncu aniden sahplenme gokler cıkarma olayınıza hayranlık duyuyorum acıkcası.mesela gecen hafta adı gcecen yası,oynadıgı bolge,attıkları gol sayıları,transfer ucretleri vs. neredeyse aynı olan utakayı biz alsaydık tepkiniz boylemi olurdu yoksa tüpçü gene kariyeri dususte,bitmis adamımı aldı derdiniz?(ikisininde en parlak sezonu olan 06-07 sezonunda utaka 11 gol atıp,10 milyon euroya portsmoutha;keita ise 9 gol atıp 16 milyon euroya lyona gitmiş)

devletli dedi ki...

her yerde arda'nın ortada oynaması uygundur deniliyor. ben de kewell'ın ortada oynaması ihtimalini göz ardı etmeyin derim. tecrübesi, oyun görüşü, pas dağıtımı falan fevkaladedir kendisinin. olmadı değişirler maç içinde.

GP dedi ki...

Transferinin yarattığı etkiyi fazla iyimser buluyorum.
Mesela, Kewell'ın doğru transfer olduğunu varsaymak için size 10 tane kriter sayabilirdim zamanında ama bu Keita için sadece bir tane sayabilirim, o da Lyon'a 2 sene önce 16 M euro gibi bir ücretle transfer olması! Bu Sizin için yeterli bir kriterse amennah.

Youtube'dan beğenip süper koşuyor süper çalım atıyor diyen arkadaşlara da acil gidip bir Yattara videosu izlemesini tavsiye ederim.

Avrupa'nın Katar'ı olduğumuz bakalım ne zaman dank edecek.. Üstelik yakında ayranımız bile olmayacakken içmeye..

HasnunGalib dedi ki...

"O.Lyon'un bu transferi Loic Remy'ye onbirde yer açmak için yaptı diye yorumlamış L'Equipe" demişsiniz sevgili Aceto ama Lyon Remy'i geçen sene Nice'e sattı 8 milyon avroua . Remy'de Nice'de harikalar yarattı ,35 maçta 13 gol attı . Hatta Galatasaray da istedi Remy'i ama bonservisi 12-13 milyon avro olduğundan el yakıt.
Acaba ben duymadan Lyon geri mi aldı?

Bunun dışında Keita Galatasaray'ın alması gereken isimdi. Bir kanat oyuncusuna ihityaç vardı ve Ryan Babel veya Gio Dos Santos olacaktı bu isim . Abdul kader Keita herkes için sürpriz oldu. Faydalı olacağı kesin .

nyksss dedi ki...

en az 10 gol 10 asisti var bu adamın türkiye liginde .

joe kleine dedi ki...

Burada bahsi konu alan tanınıp tanınmamaktan ziyade hemen bağra basılması, benim demem şu ki bu hızla bağra basarsanız, cinnet geçirip kafaya laptop atılması da bu hızla olabilir mutedil yaklaşmakta yarar var.
Ayrıyeten belki siz sular seller gibi Avrupa, özellikle Fransa futbolu takip ediyor olabilirsiniz, peki takip etmeyenler ve adamı tanımayanlar sizce ne kadar şüpheyle yaklaşıyorlar ki bu transfere, benim derdim onlarla.
Bence bekleyip görmeden iyi transfer, mükkkemmel transfer havaları yaratılıcak denli bir transfer olmaması, aksi iyimserlik oluyor bana göre.

gameover dedi ki...

Lyon un en pahalı transferlerinden birini nasıl duyacıksınız ki ?!
Ayrıca bu Keita çakma keita, Kader Keita 16milyon euro ya Lyon a gelirken, Asıl Keita 4 milyon euroya Sevilla'ya geçiyordu.
Şuursuz destek vermeyin arkadaşım tanımadığınız adamlara (!)

Sağ beke transfer yapılacaksa kadro iyi oluyor ama bir ortasaha transferi dolanıyor. Sağbek deki açık kapanmadan başka yere transfer yapılırsa, yine kanser olacağız demektir.

Unknown dedi ki...

@lewo
arda hakkinda cok yerinde bir tespit. benim de defalarca yazmaya niyetlendigim bir ayrintiydi. cok yonlu bir oyuncu olabilmesi adina onemli bir sansti bana gore arda icin. tabi u.karan in degisiklik sonrasi stadi terketmesi gibi uzerinde durulmayan olaylar olarak kaldi, esas malzeme brezilyaliydi o siralar. ne de olsa TD (skibbe) un otoritesini en cok o sarsiyordu. keita ya gelirsek, baska bir yerde yazilmis yorumu

Beercholic dedi ki...

Şu kadro bu sene için korkutuyor beni bir Fenerli olarak;

http://www.this11.com/boards/1246526416312020.jpg

cerkez1905 dedi ki...

harika transfer...artık 4-3-3 oynayacagımız kesinleşti..ve kewell gerçek yerine 3 lü forvetin solu keita da sağına geçti...arda turan da gidecek olan lincolün yerine...bence tek eksik lucas neill...onun da eli kulağındadır diyorum bizde bu haldun üstünel varken...bazıları 7-8 milyondan bahsediyo..sizce Gs o kadar parayı bu futbolcuya verirmi_? verse babeli almazmıydı_? atarken mantıklı atın çünkü hiç biyerde açıklama yapılmadı daha..haldun üstüne alttan girip üstten çıkmıştır gidecek lincolün parasına anlaşmıştır :))

bu arada kız istemeye giderken haldun üstüneli de götürsem benimle gelirmi ki _? belki babası bana naz yapabilir de :))) haldun üstünel halleder diye düşünüyorum :D

mondo trasho dedi ki...

lyon forumlarında bayram varmış, ne gam.
burada da bayram var. alan mutlu satan mutlu.

bitti!

Unknown dedi ki...

ribery den beri transfer edilen ilk sag acik oldugu icin cok iyi bir transfer oldugunu dusunuyorum. Bu transferle artik 4-3-3 oyanayacagimiz iyice kesinlesti benim icin; artik sabirsizlaniyorum izlemek icin. Arda iniesta benzetmesi hosuma gitse de, Kewell'in yeri ayri olsa da, kewell'in 90 dakika oynamasinin cok zor oldugunu dikkate almak lazim.

31 ligas y 11 eurocopas dedi ki...

nice man. frank rijkaard likes 4-3-3. left forward kewell, right forward kader and centreforward baros. good forward line .

but what about your midfield ?

ronaldo > kewell
benzema > baros
higuain > kader
casillas > franco jejeje

31 ligas y 11 eurocopas dedi ki...

kader baros y kewell dribblings are very well. there are 2 kinds of striker.

1 long forward. hold the ball and wait for the others. like ruud, toni, etoo, drogba

2- forwards who take the ball and go towards to keep. like baros, higuain, david villa, CR7..

gala can play 4-3-3 also 4-6-0 with baros kader and kewell..

what is 4-6-0 ? i don't know. I've never seen 4-6-0..

but aceto bulent likes 4-6-0 very much. jejejejeje

gameover dedi ki...

@ 31 ligas y 11 eurocopas

Ramon,

our midfield and defence are better than yours.
jejeje

joe kleine dedi ki...

Bir yer değiştirme ile Arda'dan Iniesta etkisi yaratılabileceğini düşünmekte ayrı bir iyimserlik.
Hadi Arda'dan Iniesta oldu diyelim, Ayhan'dan Xavi, Topal'dan Yaya olabilecek mi bakalım, sonuçta Iniesta bu adamlar sayesinde iyi oynuyor.
Yani Fatih Terim'den Cruyf olmuş mu ki bu adamlarla Barcelona yaratmaya çalışıyorsunuz artı anlamışsınızdır galatasaraylı değilim ama bu ülkeye mücadeleyi sunan, bir Türk ekolu yaratan takım varsa o da gs'dir şimdi niye yeni ekollerle suyu bulandırıyorsunuz, Arda'ya yeni şeyler öğretmeye çalışana kadar bildiklerini unutmamasını sağlayın bence yeterli.

Northx dedi ki...

lyon forumlarında bayram varmış diyen arkadaşlar link verebilirlerse çok sevinirim. sadece merakımdan rica ediyorum. eli olan yazıyor internette; birinin mantıklı bir sebep sunmadan "oh be iyi ki gitti" ya da "nası satarsınız" demesi bana bir şey ifade etmiyor.

bi de özellikle bu transfer için neden "çok da sevinmeyin" yorumaları geliyor anlamadım, kimsenin kendini kaybettiği yok, dozunda sevinmek için her özelliği barındırıyor kader keita. kendisi gol attıktan sonra ilk "kader böyleymiş" başlığı atan gazeteyi burdan gıyabında tebrik ediyorum.

berserk dedi ki...

gs yi real madrid le karsilastiriyor kavruk ramon. jejeje

ayrica fb li yönetici açıklama yapmış;

" Kader Keita yi istesek alabilirdik; ama camiaya sorduk "topuz" dedi hepsi, bizde türkiye yi daha iyi tanıyor diye Mehmet' i aldik."

biglion dedi ki...

@ ramon

are u feneebach, are you big feneebach?

jejeje

alkiza dedi ki...

@joe kleine

ben o dediğin fransa ligini çok yakından takip etmeyen, adını ilk duyduğumda barçadaki keita zanneden profildenim.ama yorumları okuyup nette görüntülerini seyrettikten sonra gayet de sevindim ve bağrıma da bastım ve helal olsun yönetime de dedim, çok bariz çünkü iyi transfer olduğu..ne yapaydım yani şutları iyi değil,pas vermiyor,zaten lyon satmazdı iyi olsa mı diyeydim?!? elbette belli olmaz neyin nolacağı, -anelkada ne büyük beklentiler olmuştu sonra hepsi fos çıktı!- ama iyi transfere de kıskançlık yapmayıp iyi demek de bu kadar zor olmamalı sanırım!

Albiceleste dedi ki...

@HasnunGalib:

loic remy'i geri almak istiyor lyon. hatta 15 milyon euro+ anthony mounier gibi bir teklif dönüyor ortada ama çok geldi bana.

mounier de şöyle bir oyuncuymuş: http://lefoot.wordpress.com/2009/06/16/anthony-mounier/

omen dedi ki...

messi > ronaldo
etoo > benzema
henry > higuain

dont forget it

ACY dedi ki...

@ramon

reykard > pellegrini

hadi ba$imlan...

josemarcelosalas dedi ki...

Hiçbir işlevi olmayan sağ açık hareket görecek, o çok sevindirici. İçeriye de iyi girer Kader.

MiyOzzy dedi ki...

Ramon,

Arda > Kaka

Arda loves Galatasaray...
But Kaka loves Jesus, not Real Madrid....yeyeyeyeyeye

Quaresma7 dedi ki...

@ Bülent Abi

Lille'den Caladio Puel getirmedi Lyon'a Keita'yı. 1 sezon önce Perrin döneminde geldi. Ben mi yanlış anladım yoksa?

LaCatolica dedi ki...

çıkarılan yaygarayı duyunca seydou keita'nın geldiğini sandım.yattara,alanzinho tarzı bir oyuncu kazandı galatasaray.rijkaard barçada oyunu çift taraflı oyuncular üzerine kuruyordu.keita gibi 27 yaşında oynadığı tek büyük kulüp olan lyon'da hayal kırıklığı yaratmış bir oyuncuyu böyle süsleyerek sunarsanız hata olur.internette dönen videolar ise komik.felipe,da'alessandro gibi oyuncuların onlarca show videosu var demekki bu oyuncular dünya yıldızı.nerede bu oyuncular?.

bozo dedi ki...

@joe kleine yazanlar

vurmayın adam öldü.:)

çok iyi transfer bencede, tebrik ederim.

AbSurDMaN dedi ki...

Marsilya Diawara ile anlaşmış. Servet transferi yalan oldu.

draftbeer dedi ki...

We don't have that 1973482173981231 millions Euro budget m8. That's why success is more valuable in such limited conditions. Likee? Beating Arsenal,Juve,RM with a team formed of players who kicked out of La Liga :) Believe me, this is much better!

MOKO dedi ki...

rijkaard'ın sistemine cuk oturan bir adam keita.. g.saray'a hayırlı olsun.. leo franco'da bugün resmi sözleşmesini imzaladı.. sağ bek ve lincoln dışında cimbom'da problem kalmadı sanki..

Unknown dedi ki...

vay be haldun üstünel birlerini fena korkuttu anlaşılan bu transferle. teşekkür ederiz kendisine..

Adsız dedi ki...

ramon you are right about;
"ronaldo > kewell, benzema > baros, higuain > kader, casillas > franco"
i agree with you these comparatives, but you must know that;
Arda > all of your stars

Because, Arda has Galatasaray soul, this soul has beaten r.madrid two times.

So, maybe you are happy to learn how to be succesful, you have a lot of money but nobody can buy this soul.

Adsız dedi ki...

http://www.olweb.fr/fr/Accueil/100007/Article/50478/OFFICIEL-Kader-KEITA-a-Galatasaray

8,5 M€ + 500 000 € gibi birşeyler yazıyor official sayfada

SirEvo dedi ki...

@Ramon
Messi > R.Madrid

6-2, 2-6? got it? qweqweqweqweqwe

Unknown dedi ki...

bu aksam yemeginde lton taraftari bir arkadasimla konustum (benim de oynadigim futbol takiminin antrenoru) Soylediklerinin tercumesini paylasmak istedim : "Keita cok buyuk umutlarla geldi, iki senedir kendine guvenini kazanip patlamasini bekliyoruz ama bir turlu o mental gelisimi gosteremedi; topu aldiginda karsisindaki adami direk geciyor ama ilk anda dusundugunu yapmaya calistigi icin tikaniyor. Tribunlerin islikladigi az sayida oyuncudan bir tanesi, ama cok iyi bir fizige sahip, umarim beklenilen patlamayi sizde gerceklestirir."

Acetogs dedi ki...

bu adam tsl de coşar. yattaranın daha hızlı ve teknik olanı diyebilirim. son vuruşlarda sıkıntısı olduğu bariz belli ama sağ kanatta yapacağı işler bariz ortada :)

Unknown dedi ki...

@lewo
arda hakkinda cok yerinde bir tespit. benim de defalarca yazmaya niyetlendigim bir ayrintiydi. cok yonlu bir oyuncu olabilmesi adina onemli bir sansti bana gore arda icin. tabi u.karan in degisiklik sonrasi stadi terketmesi gibi uzerinde durulmayan olaylar olarak kaldi, esas malzeme brezilyaliydi o siralar. ne de olsa TD (skibbe) un otoritesini en cok o sarsiyordu. keita ya gelirsek, baska bir yerde yazilmis yorumu

mute dedi ki...

"İyi oyuncu olsa Lyon satmazdı", "İyi oyuncu olsa Türkiye'ye gelmezdi" yorumlarına gülüyorum. Bu mantıkla Lyon hiç adam satmıyor, Türkiye'ye de hiç iyi oyuncu gelmiyor, demek ki.

Birileri telaşlandı anlaşılan. Ne var telaş edecek anlamıyorum.

Bu iş Rijkaard - Daum kıyaslamalarına kadar gider. Ey Türk futbol ortamı, sen nelere kadirsin.

Liverbird dedi ki...

Ramon'a bak Real kadrosuyla bizim kadroyu kiyasliyor :D

gulphi dedi ki...

şimdi kimse arda'dan iniesta, topal'dan yaya olmasını beklemiyor, zaten galatasaray'da 30-40 yılda bir dünya'ya inen bir FCB olmaya uğraşmıyor.
Yalnız unutmayalım ki her zaman 4-3-3 en iyi çözüm olmayabiliyor, yani 4-3-3 oynayacağız diye şimdiden elde etmediğimiz bitin başlarıları elde edemeyebiliriz. Unutmayın ki bu sene beklentilerin çok altında kalan Ajax ve PSV de 4-3-3 ün yılmaz savunucularındandılar ancak başarılı olamadılar. Arda'yı ortaya çekip Iniesta performansı beklemek hepimizin beklentisi ama fos çıkarsa göbekte o işi yapması gereken bir alternatifimiz de yok aslında, bu durum Arda-Kewell rotasyonuna da yol açacaktır ki, taraftar ikisini de her zaman 11'de görmek isteyecektir.
Bu arada Miguel haberleri alıyoruz BT, var mı bir update? Yoksa yine sağ gösterip Maduro mu gelecek?

Melih Kazdağ dedi ki...

Bazı liglerde bazı takımlar o ligin son senelerde parlayan tüm oyuncuları kadrolarına katıyorlar.Almanya'da Bayern-Fransa'da Lyon gibi. Bunu yaparken de bonservis ücretlerini abartabiliyorlar. Lyon Kader Keita'yı 16 milyon Euro'ya transfer ettiğinde de bu şekilde oldu diye düşünmüştüm.Değeri kesinlikle 16 m euro etmez. Tam değerine (7-8 m euro'ya) Galatasaray'a transfer oldu.Bizim taraftarlarımızın çok sevdiği oyuncu tipinde.Çok sevileceği ve bizim ligimizde başarılı sayılacağı aşikar.. Çok iyi transfer..