3 Temmuz 2009

Owen ve Bobo

Cristiano Ronaldo'dan gelen para kimlere harcanacak? Wigan'dan Valencia hamlesi çok şıktı. Alex Ferguson, Benzema transferinde Zidane'a yenik düştü. En çok istediği adamdı. Carlos Tevez'in kapının önünde beklediği Man. United'ta kanatta oynayan Rooney elbette ki en uca çekilecek. Owen transferi 5 yıl önce olsa kıyamet kopardı. Real Madrid'e gidip Liverpool taraftarının ahını aldığını söyler dururum. Newcastle'ın iflasın eşiğine gelme sebeplerinden biri de; o ve Martins gibi adamlara ödenen astronomik rakamlardır. Galatasaray söylentisi külliyen yalandı. Bonservisi elinde oyuncuları seven Galatasaray'a yakıştırıldı sadece. Owen için Olympiakos alternatifi vardı ki; bunun bir de Bobo bacağı var. Owen, Newcastle'da kazandığının yarısına yaklaşık 3 milyon euroya gitti Man. United'a. Bu rakam Türkiye'de ödeniyor ama Komşu için hala çok fazla. Bobo'nun transfer hikayesinin başlangıcında Olympiakos'un ciğerini bilen gazeteci arkadaşımla konuştum. Dediği: "Olympiakos 3 milyon veriyor, Beşiktaş 5 milyon euro istiyordu." "Bobo'ya 2 milyon veriyormuş Olympiakos" dedim. Kahkahayı patlattı: "Deli misin, bu kulüp tarihinde en yüksek parayı 1.8 ile Rivaldo aldı. Kimse bizde 2 milyon euro almıyor" dedi. Beşiktaş'ta 1.2 kazanan Bobo için menajer Juan Figer yine rolünü iyi oynuyor. Bobo'ya 2 veriyorlar diye haber salıyor ortalığa. Bobo da Nobre'nin yerli kontenjanı sayesinde kaptığı 2.2'yi hayal ediyor. Bir de üstüne 2.5 milyona gelen Ferrari var. Son söz, 32 sayfalık broşürle pazarlanan Owen kulübünü buldu. Gelecek sezonlarda iyi ekmek kapısıdır bu... Yabancı kontenjanını bilmem de Beşiktaş'ın Fiorentina'dan Mutu'yu istediğini ve direkt oyuncunun hayır dediği de dipnot olsun...

21 yorum:

alperensaylar dedi ki...

mutu'nun bonservisini ödeyebilecek bir klüp olduğunu zannetmiyorum ülkemizde.

ACY dedi ki...

bro4uru de gectim bildigin powerpoint sunumu pohpolayan yazilar, araya attirilmi$ 2 3 grafik istatistik.. sir alex'in owen'i o rapor dogrultusunda aldigini sanmiyorum, zaten gerek mi var owen arjantine 18inde gol atip gozleri ustune cekerken o man u ile $ampiyonluk kovaliyordu, owen son buyuk kontratini aliyor, sir hala ayni...

armgn dedi ki...

Önce çok şaşırdığım Owen transferi Perez'in estirdiği rüzgara bakınca alacak da pek adam kalmadığına göre maliyetinin de düşük olması nedeniyle doğru bir hamledir. Ya tutarsa hesabı, ya Owen 5-6 sene önceki Owen olursa. Manu'nun Cristiano Ronaldo'dan kazandığı parayı harcayamaması da ayrı bir yazı konusudur bence.

Plastik Dikenli Kaktüs dedi ki...

Bobo çok haklı bu konuda. En az Nobre kadar para almayı hak ediyor bana kalırsa.. Senelik ücret konusu Beşiktaş'da çok garip. Bazı oyuncular arasında uçurum var. Dengeleri pek kuramadığını düşünüyorum Sayın Demirören'in. Bu sene daha çok konuşulur..

Çetin Cem dedi ki...

2004 yazında kalbimden vurulmuştum owen real'e gittiğinde, ama o kadar seviyordum ki kızamamıştım yine de. sözlükte bir yerlerde durur, "iki oğlum olsun, isimleri owen'la gerrard olsun" derdim.

bugün başka. kariyeri için süper bir son şans olabilir, umrumda değil. bir liverpool taraftarı olarak bu kadar sinirlendiğim bir transfer olmadı hayatımda.

aceto'dan korkmasam burayı en galiz küfürlerimle doldururdum ama nasıl olsa şimdi de içimden saydırıyorum :S

Bellamy. dedi ki...

bu şartlarda bobo gitmese daha iyi olacak artık. mutu değil de gilardino'yla ilgileniliyor tahminim ama gilardino'nun bobo'dan bir farkı yok gözümde, sadece bu iş beşiktaş'a para kaybettirir. bir şeyler başarılmak isteniyorsa da ciddi paralar bastırılıp o hayır evet'e çevrilir, fbahçe'nin yıllardır yaptığı gibi.

Adsız dedi ki...

bana kalırsa da nobre'nin 2.5 aldıgı yerde, bobo 2.2'yi cok rahat alabilir. bobo'dan kırpmak yerine, delgado'dan kırpamaya baksınlar bence. ayrıca owen, anfield'a cıkınca hic mi ici sızlamayacak, bırak simdi endustriyel futbolu:). ayrıca liverpool'un sampiyonlugunda bakalım neler hissedecek?

delgado dedi ki...

nobre'nin sözleşmesinde 2.4 yazıyor ama bunun 1 milyonu figer'e peşin olarak veriliyor, yani nobre'nin kendisi direkt 1.4 alıyor... diye biliyorum.

bahtiyar dedi ki...

bu en fazla 2 milyon euro meselesi benim aklıma takıldı. olympiakos josh childress gibi yıldız bile denilemeyecek bir basketbolcuya yılda 6 milyon dolar ödüyorken futbolda 2 milyon euro üst sınır bana pek mantıklı gelmiyor.

EsEs dedi ki...

ben bu adama asıgım abi yaa , çocukluk idolüm, futbolu bana sevdiren adam.. o yüzden OWEN nereye gitse , hangi formayı giyse yakışır ona . ben onu hala aklımda milli formayla romanya karşısında ilk golünü atan OWEN olarak görüyorum , ya da arjantin karşısında santradan topu alıp götürüp golü atan OWEN olarak...
seviyorum seni OWEN..

Forza dedi ki...

Abi bilgiler icin sagolasin. Lincoln, Baros, Kewell ve Keita'nin maaslarini; eger mumkunse Carlos, Guiza, Alex, Emre, M.Topuz'un maaslarini da herhangi bir postun icerisinde ogrenirsek mutlu olurum..

lembo dedi ki...

rafa benitez geç de olsa istediği noktaya getirdi takımı.. şampiyonluk geldi, geliyor.. owen, fowler televizyondan izleyecekler. mcallister, mcmanaman belki anfield de olurlar..

bence nobreye verilen rakam çok yüksek olduğu için bu tartışmalar.. yorumlara katılıyorum.. delgadoya iyi-kötü bir müşteri bulup kurtulsun beşiktaş.. yerine de kimseyi almasın.. bir şey farketmez..

barış dedi ki...

yunan takımlarının maaş bütçeleri bu kadar azsa nasıl her sene iyi transferler yapıyorlar anlamadım.

attika dedi ki...

Bobo'nun menajeri Juan Figer değil sanki, transfermarkt'da öyle görünmüyor en azından...

K-RaMo dedi ki...

newcastle cok kötü yönetiliyor...

Kartal Bafiler dedi ki...

Mutu Beşiktaş'a gelse , Hayat Bayram Olsa...

Selocan dedi ki...

Owen ne yazık ki Real Madridde yaşadıklarını yaşayacak gibi Manchesterda da, bana öyle geliyor. Geçen haftalarda Benzemayı isteyen takım şimdi owenı mı aldı (owen'a sözüm yok benim için kutsal adamlardan biri fakat devri kapandı) ve bu adamı bütün sezon oynatacaklar mı? bana inandırıcı gelmiyor Yine Realdeki gibi olacaktır sonu ama en azından büyük bir takımda oynayacak (ya da yedek kalacak)

ian dedi ki...

bobo'nun menajeri juan figer değil.. bir röportajında kendisi söylemişti hatta "türk basını menajerimin adını yanlış biliyor ve durmadan bu konuda yalan haberler üretiyor" diye... beşiktaş'ın kötü yönetildiği bi gerçek.. çoğu beşiktaşlı da bunu farkında.. maaşlar konusunda da son yıllarda birçok yanlış hamle yapıldı.. ama nedense medyada sadece beşiktaş'ın yaptığı yanlış/fazla maaş hamleleri konuşuluyor.. ilginç..

Koray Gök dedi ki...

saviola real madrid te ne yaptıysa owen de manu da onu yapacak bence,ferguson un en az bir süperstar alacagını düşünüyorum.

Minero dedi ki...

Yalnız kulüplere gönderilen sunu canavarmış. Hepsine bakmayan varsa adresi burada:
http://www.dailymail.co.uk/sport/football/article-1194209/MICHAEL-OWEN-BROCHURE-The-complete-32-page-agents-dossier-fallen-Newcastle-star-England-striker.html

Bay Kerahet dedi ki...

olimpiakos'un en fazla 1.8 verdiği yanlış. Kimden duyduysan biraz uçmuş arkadaşın (: