24 Temmuz 2009

Ibrahimovic Sonrası Inter

Sezonun sonlarına doğru taraftarına Kaka'dan daha dürüst davrandığını söylemek lazım. Kaka, Milan'da kalıyorum derken, o "Inter'de Şampiyonlar Ligi'ni kazanacağıma inanmıyorum, misyonumu tamamladım" diyordu. Karşılığını da aldı. Tribünler top ayağına geldiğinde onu ıslıkladı, o da onlara sus işareti çekti. O hareketi çekiyorsan gideceksin zaten. Zlatan da gitti. Eto'o ile takasta söz sahibi olan oydu. Sonuçta Eto'o Barcelona ipi çekilmiş kendine yıllık 10 milyon verecek bir kulüp arayan adamdı. O takımın Şampiyonlar Ligi'nde olması lazımdı tabii. Serie A markasının iki yüzünün, Premier Lig ve Ligue 1'in starlarının ardından İspanya'nın yolunu tutması blogda paslanmış bir konu. İbrahimovic sonrası, gelenleri ve gidenleriyle Inter'e bakalım. Mourinho, Zlatan'ın kadroda yer aldığı Haziran ayında bile "biz 4 büyükten daha iyi değiliz" diyerek Şampiyonlar Ligi için umutlu konuşmuyordu. Kaka'nın gidişi sonrasında ancak Ibrahimovic de giderse Serie A'da şampiyonluk yarışında Inter banko olmaktan çıkar diyenler yerine gelenin Eto'o olduğu bugünlerde üstelik Moratti'nin alemde yemeyeceğini bildikleri 50 milyon euro nakitle kimi alabileceğinin hesaplarını yapıyorlar. Gelelim Ibrahimovic'siz Inter onbirine. Kalede dünyanın en iyisi kabul edilen Julio Cesar var. Sağ bekte Maicon'u Real Madrid'e kaptırmadılar. Geçen sezon stoperler telef olmuştu. Bu bölgeye Lucio iyi transfer. Yanındaki adam Samuel. Sol bek ise kağıt üzerinde Chivu'nun ama onun stopere kaydığı maçlarda Santon var. Mourinho'nun 4-3-3'den gidiyorum. Orta üçlüde Stankovic, Cambiasso ve Motta var. İleri de ise Balotelli, Milito ve Eto'o. Milito-Eto'o ile çift forvete (Bu ikili 35 ve üstü atar) döndüğünde ise Balotelli kenara, Hleb içeri. Kaptan Zanetti'nin onbir başlaması zor görünüyor bu formasyonlarda ama adam delidir yapar! Barcelona'ya satılan Maxwell dışında Figo ve Cruz ve Crespo ile de yolları ayırdılar. Takımın yaş ortalaması da doğal olarak düştü. Bu haliyle bu kadro Serie A'nın favorisi. Karşılarında ise bence göbekte Melo'nun olduğu Amauri-Del Piero arkası Diego'lu Juventus'u bulacaklar. Juventus'un zayıf halkası Cannavaro'nun döndüğü defans hattı ve geçen sezondan soru işareti olan Buffon. Milan ve diğerlerine sezon sonunda 10+ fark atacak kadar farklı kadroları var bu takımlar. Kurt Mourinho ve kuzu Ferrara arasındaki farkı da sezon içinde göreceğiz. Mourinho bu sezon da kolay kazanırsa, sıkılır gider Real Madrid'e...

29 yorum:

Spooky dedi ki...

şu kadro şampiyonlar liginde çeyrek finalde bile takılabilir gibi...

bir de uzun zamandır fabregas "gitti gidecek gidiyor" yazıyor ingiliz basını. ingiltere postları rica ediyorum bülent abi. ilk 4 zor gibi arsenal için, liverpool şampiyon olsun mu artık

31 ligas y 11 eurocopas dedi ki...

ibrahimovik isn't important..

definitly i didn't want kaka. real madrid didn't need kaka. generally i dont like brazilian players. they are undiciplined and unprofessional behaviours. robinho is more talented than messi but he hasn't got real madrid soul. only 3 brazilians were good in madrid

1- roberto carlos
2- ricardo rocha
3 - ronaldo..

didi, baptista, cicinho are bad..

but i like argentinians. they're always good in madrid. di stefano, redondo, valdano, roberto martinez, aguilar.......

31 ligas y 11 eurocopas dedi ki...

roberto carlos team must be stupid.

i read on MARCA. they have 8 brazilians... what is this ?

will they play in sao paolo league in 2010 ? jejejeje

31 ligas y 11 eurocopas dedi ki...

i dont want pellegrini.

i want mourinho

xander dedi ki...

bence orta sahaya takımı bir üst seviyeye çıkartacak biri lazım kim derseniz cevap veremem :)
bu arada milan ne yapıyor anlamadım geçen sene zaten boş geçti üstüne en önemli oyuncularını sattılar ama hala tık yok.

mre dedi ki...

Orta saha yaratıcılık ve hücum gücü açısından zayıf mı ne?

ard dedi ki...

milito ve etoo'nun 35 golü geçecekleri oldukça iyimser bir tahmin olmuş bence.

İsmail Şayan dedi ki...

@ ramon

How many Hollandese you have?

It sometimes happens man... Don't worry about it, we can handle.

And please check this, I really would like to know about your comments:

http://acetobalsamico.blogspot.com/2009/03/perezin-bilmecesi.html

We have added the English version into the comments.

Genel Sekreter Vak dedi ki...

Inter'de ne adam gibi kanat forvet var nede "Xavi gibi,Iniesta gibi" 2 yönlü orta saha oyuncuları.Bu kadro yapısıyla 4-3-3'le geçen sezonki gibi başta baltayı taşa vurup sonradan yine 4-3-1-2'ye döner Adanalı.4-3-3'ün ileri 3'lüsü Milito-Eto'o-Balotelli olmaz gibi geliyor bana,hele o 3'lüye Hleb hiç olmaz.Hleb bence 4-4-2 formasyonunun oyuncusudur,4-3-3'te yer bulamaz kendine,zaten o yüzden geçen sene Barça Gudjohnssen gibi bir adama Hleb'den daha çok şans verdi.Inter için avrupa zaten hayal,4-3-3'e adapte olamaz ama ısrar ederler,düzgün transferler yapan Juve adam gibi bir takım olabilirse Seri-A'da da zorlanabilirler.

Ramon'uda özlemişim,güldürdü gece gece yine.Harbiden 8 Brezilyalı ne lan?

Pasetto dedi ki...

@ 31 ligas y 11 eurocopas
maybe real should try eredevise...
i also wondered Madrid soul. What is it? is it something that money can buy ? Maybe Perez can make your soul a merchandise and sell it to Asians. That is the only way for you to compete with Barça. The world is ready for new orgasms. Keep Waiting.

31 ligas y 11 eurocopas dedi ki...

dutchs and brazilians are very different baby. i dont talk about their talent. i mean professioalism. also we'll sell some of them. i don^t like dutch style. not suitable for madrid..

you can't be succesfull with a brasilian skeleton... understand ?

i read your link. a very good writing. congratulations .. let me say one thing. i'm real madrid club member. real madrid the biggest team and richest team in the world. this season florentino put 300 M for signes.

who is florentino ?

he has a structure firm. ASC. he is one of the richest man in the world. 300 M ?

1- 100 M real madrid own money. every year we can give 100 M for signes..

2- 100 Millones.. credit from banks. florentino wants credit for club. and he says "i'm and my firm are the guarantor. when they see his name, all banks says yes for credit.

3- we discarted 10 playes. 100 M is this. 12 milliones from benfica for saviola and javi garcia.

but i don't think we can gain this money from sellings..

31 ligas y 11 eurocopas dedi ki...

hebennokia also i'd like to say..

real madrid established the first international football team in the world. when ? not in 2000s or 1990s or 1980s.. we did in 1950s

1953 di stefano
1954 rial
1956 kopa
1957 santamaria
1958 puskas
1959 didi
1961 lucien müller..

santiago yeste bernabeu gave his life to make real madrid the best club in the world.. also we're royal team

chelsea, man city. they're not important. to be the best and top is a tradition for madrid..

Beercholic dedi ki...

@ ramon;
we know real madrid is always the biggest club in the world. Your team is always better, your country is always better, your goya is always better, your brazilians, argentinians is always better. İf Madrid take Kaka, Kaka is the biggest player. But if not, Kaka isn't good enough. We know your thinking about that.

aşkın dedi ki...

Son 3 yılın Avrupa Şampiyonları'nda dominant futbolcular vardı, Kaka Ronaldo Messi.İnter'de yok.Dominantı geçtik Cambiasso hariç üst seviye ortasaha yok.Durum buyken Jose ne yapabilir? Deco yok Lampard yok bir kedisi bile yok köpekleri yüzünden İngiltere'de adliyelik vaka olmuştu.
Tabii ki Real Madrid yapacak.
Yaptığı zaman da dünyanın en fantastik futbol olayı gerçekleşecek.
Bir Shevchenko için Roman'a kan kusturan, yıldız takıntısı nedeniyle Chelsea'ye Avrupa finali göstermeyen adam Ronaldo Kaka ve Robben'in hocası olacak.Param olaacakh arabam olacakh kızlar da var mı, var var, beni kim tutar..
İşte bu şarkıyı söyleyecek Jose:

http://www.youtube.com/watch?v=eTjPfzuMrbU

n0s dedi ki...

royal madrid sux. ayrıca zlatan etoo takasına inter nası izin verdi anlamadım ama 2 takım haricinde (u know who) diğer tüm takımlar bu sene yeniden yapılanmaya gidebilir, tam senesi

zachpaulsen dedi ki...

ramon haklı nedir abi 8 brezilyalı? dünyada brezilya dışında bir takımın kadrosunda bu kadar brezilyalı ilk defa oynuyordur herhalde:)

inter'in işi zor. orta sahaya top class (xavi, iniesta, lampard, gerard, fabregas, xabi alonso...) oyunculardan birini alamazsa şampiyonlar liginde en fazla çeyrek yapar.

ama bence de elindeki 50 milyon cash'le fabregas'a saldırabilirler.

oralardaniyivurur dedi ki...

Cambiasso'nun yerine daha iyisini bulsalar tadından yenmez

matiasemilio dedi ki...

ortasaha üçlüsü iyileştirilse dahi CL'de max. yarı final görür bu takım

benden bu kadar dedi ki...

unutmayalım fenerbahce 6 brezilyalı artı zico ile sampiyonlar liginde ceyrek final oynamıstı abartmaya gerek yine shaktar donetsk (sanırım) 5 brezilyalı hucum oyuncusuyla uefa kupasını aldı, bunları da unutmayalım.

Schumy dedi ki...

http://taccizgisi.blogspot.com/2009/07/0910-madrid-vs-barca.html

Ben de kendi çapımda birşeyler karaladık :-)

Schumy dedi ki...

"karaladım" yani :)

mcan dedi ki...

ne zamandan beri dünyanın en iyisi olarak julio cesar kabul ediliyor? biz öyle kabul etmiyoruz edeni de daha görmedim

İsmail Şayan dedi ki...

@ Ramon

First of all, the one who wrote that Fenerbahce have 8 Brasilian players must be drunk.

Fenerbahce's Brasilian players are: Edu(who's future at the club is in doubt), Carlos, Christian, Dos Santos, Deivid, Alex and Wederson(who has a Turkish Passport). Thus, the minimum number is 5 and the maximum is 7.

I don't claim that to have more Brasilians is better. In my opinion, Dutchmen are better professionals in comparison with Brasilians. I just wanted to point out that the club directors sometimes make decisions like to have most of the foreign players in same nationality. Fenerbahce is a good example for that, also Real's last season. Personally, I prefer more European players in comparison with Brasilians. Neverteless, as I wrote "it sometimes happens man". The club directors may make a decision like that and you don't have a chance to do something about it.

Also I would like to point out that Fenerbahce's most succesful season in Champions League came with a Brasilian Skeleton.

Thanks for your words about the writing. And I'm totally agree about that it's not possible to earn the money which spent for the signings by selling shirts. And the money which added by discarding the players would not be enough, either. It looks like Real will have a mountain of debt when Perez leaves.

Your player Didi(Brasilian), I think he was the one who scored the first ever goal in Maracana, was in charge for Fenerbahce in 70's and won two titles.

And finally, for smiling:

Elvir Baljic=19,5 M jejejejeje:)

HaCiTo dedi ki...

dünyada 8 brezilalı bi takım yok demek ne kadar doğrudur bilemem de zamanında romanya'da cfr cluj diye bi takım 16 portekizliyle şampiyon olup şampiyonlar liginde de gruplara kaldı geçen yıl, var mı hatırlayanınız, adamların kadrosu nuno'lardan tony'lerden jorge'lerden geçilmiyordu :)

shakhtar örneği de taze.. her ne kadar sezon ortası ya da başında ayrılmış olsalar da yıllardır o kadroda yer alan BRANDAO, MATUZALÉM ve ELANO, artı WILLIAN, FERNANDINHO, ILSINHO, LUIZ ADRIANO, JADSON ve Cruzeiro'dan gelen Brezilya asıllı Bolivyalı MARCELO MORENO ile Uefa Kupasını alan kadronun çekirdeğini oluşturdu Lucescu ve Ahmetov...

@ Ramon,

Well, many people in here keep saying Real have no values blah blah but the thing is it actually is one of the most traditionalist clubs in the history of football. People keep saying La Masia's talent pool is much better than Real's youth academy but hey, where did Casillas, Raúl and Guti come from? Ok, Barça has clearly been the better side in the last 4-5 years or so (since Laporta's in power, let's say) but Real can and must make amends this year, which I think is not very likely after all these signings. One silly thing Perez would do for example would be selling Robben, but he will be on his way it seems !

Oh, and I do support Barça when it comes to the Classicó, sorry :)

canoğlan dedi ki...

@ hebenneka

bilica'yı unutmuşsun.

fatihk dedi ki...

No need to argue furthermore with the best reply about the matter coming from Christoph Daum:"Brasilian National Team wins the World Cup with 11 Brasilian players"

delgado dedi ki...

ee 8 etti işte?

İsmail Şayan dedi ki...

@ canoğlan

haklısınız, hatanın kralını yapıp kendimi tuşlamışım. kafa güzelken yazıp elin adamına sarhoş dersen böyle çarpılırsın işte.

neyse, wederson'dan yan çizeriz :)

Adsız dedi ki...

@mertcan
julio cesar'ı dünyanın en iyisi ilan eden, ünvanın eski sahibi buffon. bence de haklı.

bence kurt zanetti takımın en yararlılarından biri olarak formayı zor kaptırır, gerekirse stankoviç, olmazsa motta'yı keser.
bir de lucio tabi iyi oyuncu. ofansif yönden topu oyuna katarken çok faydalı. yalnız, oynadığı hangi takıma baksanız hep ortadan çok kolay gol yiyen takımlar.
ayrıca, inter'in savunmacıları listesi de maaşallahlık oldu. daha materazzi, burdisso, cordoba, chivu var.