23 Temmuz 2009

Giden Yok Gelen Çok

Tugay futbolu bıraktı, Tuncay'ın takımı küme düştü. Premier Lig'de yokuz. Nihat, Necati ve Ersen Martin memlekete geri dönüş yaptı. Bu sezon dünyanın en çok konuşulan ligi olacak olan La Liga'da tek Türk Getafe'de İbrahim Kaş. İtalya Serie A'da yokuz. Bundesliga'da tek tük... Avrupa'da yetişen gurbetçilerden bahsetmiyorum. Türkiye'den giden bizim lejyonerlerden. Kimseyi gönderemedik. İthalat gırla... Futbolcu satmadan, futbolcu satışından gelir elde etmeden transfere tonla para yatıran bir bizimkiler. Nasıl oluyorsa, oluyor işte...

11 yorum:

Mete dedi ki...

türk futbolunun 2009 senesindeki içler acısı hali işte.. ihraç sıfır ithalat gırla... ayıp ayıp vallahi ayıp.sonra imreniriz tabi her kupayı kaldıran ispanyollara. adamlar 91 doğumlu krkic'e 11 numarayı veriyorlar..

russenb dedi ki...

6 yabancı sınırlamasının dopal sonucu.

SİYAH ULAN! dedi ki...

bu duruma gelmemizin bir çok nedeni var aslında;

- türk futbolcusunun mental açıdan diğer avrupalı topçulara göre büyük eksiğinin olması (kendini geliştirme, antrenman sevme, özgüven, soğukkanlılık..vs)

- türkiyede aldıkları paranın avrupaya kıyaslandığında çok yüksek olması

- "avrupaya gidersem ancak kendi kulübümden daha iyisine giderim" gibi saçma bir mantığa sahip olmaları (zaten chelsea, barca sıraya girmiş bizim futbolcuları bekliyor) neden bir lecce, wigan ya da s.gijona gitmek istemezler hiç? bu açıdan bakınca basel'e giden çağdaş ve vitesse'ye giden sinan kaloğlunu tebrik etmek lazım

- zaten az saydaki lejyonerin de 3 büyük kulübün her transfer sezonu ısrarla transfer edilmek istenmesi

painkiller dedi ki...

6 yabancıyla ne alakası var Barcelona istedi de gitmedi mi bizimkiler???

Hrngndz dedi ki...

belki çok iddalı bir laf olacak ama menejerlik oyunlarında bile alınmaz türk futbolcusu...

Musti dedi ki...

bizim her oyuncumuz, chelsea, inter falan gidilcek sanıyor. oysa reggina ya, west ham a, almeria ya gidecek fubolcularda lazım bu sebeple cagdas atan i destekliyorum.

QuaresmA dedi ki...

burada 2 katını kazanırken neden oyuncular yurt dışına gitmeyi tercih etsinler ki ?

marka değeri yüksek liglerin (ispanya, italya, ingiltere vs.) ve oyunculara yüksek maaş veren liglerin (türkiye, rusya, mısır vs.) milli oyuncularının yurt dışında oynamaları için hiçbir sebep yok bence.

Villa Fiorito dedi ki...

zico'nun kadro dısı bırakmasından sonra Caner de dönecek gibi...

venezia dedi ki...

volkandinho'nun da dediği gibi ; ab'de olmamamızın etkisi çok büyük böyle bir tabloda..hee tek etken bu mu ? tabii ki değil ama bütün bunları saymaya kalksak burdan avrupa'nın önemli başkentlerine yol olur..

mondo trasho dedi ki...

servet drekten dönmeseydi bari.
yabancı dil bilmemesi sorunmuş! peh, yemişim yabancı dilini!

sekerse tehlike dedi ki...

ben olsam bende gitmem burda 2'5 -3 milyon euro alırken orda 1 milyon euroya oynamak mantıksız geliyor..