23 Temmuz 2009

Eto'o Gitti Ibrahimovic Geldi

Eto'o'nun nazı da bir yere kadar. Inter ile pazarlıkları son buldu ve Ibrahimovic ile takası netlik kazandı. Eto'o'ya yıllık 10.5 milyon euro ödeyecek Inter. Barcelona 45 milyon euro nakit verecek ve kiralık olarak yolladığı Hleb'in 7.5 milyon euro brüt olan yıllık ücretini de karşılayacak. Bir Inter taraftarının yorumunu paylaşayım: "Gitse artık top oynasak. At topu Ibrahimovic'e, sonra bak bakalım ne olacak" yüzünden futbol seyredemiyorduk" diyor bir taraftar. Ibrahimovic Serie A gibi bir ligde LeBron James gibi oynadı. Öyle ya da böyle Inter'de herkes onu eline baktı. Bir önceki sezonun son haftasında bile "Beceremediniz lan" deyip; sonradan oyuna girip şampiyonluğu getirdi. Eto'o'nun kalitesini ortaya koyması için iyi bir takıma ihtiyacı vardı. Sistemin adamı oldu. Barcelona ile birlikte büyüdü. Ibrahimovic tersi bir adam. Oynadığı takımlara kendini mahkum eden bir oyun kimliği var. Inter'de 12 milyon euro alan İbra'nın sözleşme detayları da belli olur yakında. Ibrahimovic daha büyük futbolcu benim gözümde ama bu transferden karlı çıkan Inter oldu. Mourinho'nun elinde 4-3-3'ün forvetini kuracağı Balotelli ve Milito var. Yanlarına da Eto'o. Kim bu takastan ne kazanacak? Göreceğiz...

27 yorum:

cisco dedi ki...

sampiyonlar ligi kazanicam diye barca'ya gitti. olur da, bu sene inter kazanirsa sampiyonlar ligini, o zaman ibra'nin yuzunun alacagi hali merak ediyorum.

alien501 dedi ki...

bence alınacak olan futbolcunun yıldızı değil, takıma sağlayacağı katkı ve uyum. Bunların ikisi eto'da fazlası ile var. Sistem oyuncusu en başta. Bence kendisine yapılan bu ayıbı barcelona'nın yüzüne vurması gayet haklı bir tavırdı

AAAA dedi ki...

eto'o her ne kadar barça'nın sistemine çuk oturyorduysa da sürekli arıza çıkarma potansiyeline sahipti. geçen sezonun başında yaptıkları bir yere kadar tolere edildi. bunda takımın muhteşem uyumu ve üç kupa hedefinin sürekli canlı olmasının da etkisi vardı. bu sezon başında da aynı arızayı çıkarınca gideceği belli olmuştu zaten sezon sonu mukavelesi de bitiyordu.

lakin bütün bunlara karşın ibra'nın iticiliği (ki ben severim kendisini), üzerine verilen onlarca milyon yüro felan eklenince o kadar da olur mu diye sormadan edemiyor insan. transferin bu fiyatlara çıkmasının sebebi tabi ki perez. ibra'nın önceki sezon yarı sakat hali ile şampiyonluğu getirmiş olmasını da unutmamak gerekiyor.

netice olarak alan da satanda razı ama italya ligi bundesliga'nın altına indi inecek. onları bir üstte tutan tek şey mourinho'dur bana göre. bakalım bu yıl şapkadan tavşan çıkararak cl şampiyonluğuna gidebilecek mi?

yoney dedi ki...

Ibrahimovic'in Barcelona'ya yararlı olamayacağını düşünüyor ve bunu fazlasıyla da istiyorum açıkçası. Eto'o gibi bir adama her takımın ihtiyacı varken, böyle bir anlaşmayla adamı göndermek, umarım Barcelona'ya pahalıya patlar. Inter'in de bu işten kesinlikle "çok" kazançlı çıktığını düşünüyorum.

Serkan Sağlam dedi ki...

güzelim takımı bozarsa iki elim ibra'nın yakasında.

havyarsız dedi ki...

Bülent Abi,

Forma Zlatan'ın muhtemel forma numarası geçiyor mu herhangi bir yerde?

figoemre10 dedi ki...

fena..

figoemre10 dedi ki...

ibra iyi topcu da, ama 45 milyon euro da para be.. hemde nakit.. ozaman şöyle hleb'le birlikte 52,5 milion euro + sistem adamı eto'o ..

vay anasını...

( bekliyodum ama bunu ibra ve barca )

IBRAcadabra dedi ki...

Ibrahimovic'e olan hayranligimdan dolayi olaya tarafli yaklasabilirim.ama bence her turlu Barca karli cikmistir bu takastan.yanlisim varsa duzeltin , ama bu adam ajax'tan itibaren oynadigi her sene sampiyonluk yasadi.(juve'dekiler silinmis olsa dahi).ve bunlarin hepsinde de en buyuk katki onundu.eger herkesin konustugu egosuna yenik duserek kendine oynamayip, barca'nin sistemine uyum saglarsa , efsane olur bu takimda.teknigi , sutlari , fizik gucu , gol vuruslari , hava toplari ,oyun zekasi ve buna bagli pas alisverisi (ki barcelona'da en onemlisi bu) , ozetle her yonden eto'o dan ustundur , ve dunyadaki en komple forvettir bence...eto'o nun hakki eto'o ya o baska , ama Ibra bambaska...

Dailywalker dedi ki...

Ben hala Barcelona'nın bir yedekte oturucak sağ bek ve orta sahaya yine zor zamanlarda oyuna girmek için bir oyuncu alması gerektiğini düşünüyorum.

La Liga bu sene cehennem olucak, deli maçlar olur artık.

Alan savunmasının olduğu,birebir çok sıkı markajın olmadığı La Liga'da İbra dağıtır bence.

Dailywalker dedi ki...

Eklemeyi unutmuşum.

Hleb'de 7.5 alıyorsa yani, yuh yaa.

Xavi 9 kazanıyordu bildğim kadarıyla, ben olsam Hleb'in 7.5 kazandığı yerde Xavi olarak 18 isterim.

canbil dedi ki...

ben katılmıyorum ibranın barcelonaya uymayacağı görüşüne.

barcelona bir sistem takımı ama geçen sene chelseanin barcayı nasıl kitlediğini gördük. özellikle ingilterede pozisyon bulamadı barca.

ibra kitlenicek bi adam değil. her an her şeyi yapabilir. fiziksel özelliğiyle de genelde tıfıl adamlardan oluşan barca hücüm gücüne değişik bir güç katar.

Oylum Tanış dedi ki...

İbrahimovic candır.) Güzel bi' transfer oldu, kağıt üstünde kazanan İnter gibi görünse de, Barcelona istediği değişikliği ve havayı yakalayacaktır İsveçliyle.

Genel Sekreter Vak dedi ki...

Ibra'nın Eto'o kadar yapamayacağı şey nedir?Topla onun kadar hızlı ilerleyemez belki,o kadar...Buda Barça sisteminde önemli rol oynayan bir husus değildi.Eto'o hareketliydi,pas trafiğini bozmuyordu,pozisyona girme hususunda fazlasıyla becerikliydi.Ibra sisteme odaklansın bunları fazlasıyla yapar.Inter'deki gibi tek adam olmayacağının farkında olsa gerek Barça'ya gelirken,gerizekalı değil ya?Kısacası isterse Eto'o'nun yaptığı hemen herşeyi yapabilir,artı olarakda daha az gol kaçırır ve Chelsea maçı benzeri kilitlenen maçlarda insiyatif koyup kilitleri açabilir,yada takım pasla savunmayı açamadığı anda orta yapmaya başladığında kafada vurabilir.

Eto'o Barça'ya çok şey kazandırmıştır.Ama aynı zamanda önceki 2 sezon çok şey kaybetmesindede rolü büyüktür.Artık ondan ve kaprislerinden sıkılmıştı Barça.Yeni takımında umarım başarılı olur.Ama umarım Ronaldinho futbolu hatırlarda Eto'o'ya avucunu yalatır.O kadroylada zor gerçi...

Mr.Eko dedi ki...

Ibra'nın gelişi Barca orta sahasını da rahatlatır. Xavi - iniesta'ya o kadar rahat baskı yapamaz artık rakip savunmalar.

Bu transfer barcanın oyununu çok daha rahatlatacak. Messi'yi de çok rahatlatacak.

aşkın dedi ki...

@cisco
Eşekler uçtuğu zaman İnter'i Avrupa Şampiyonu olarak görürüz.

Onur Aydın dedi ki...

Cristiano Ronaldo ve İbrahamoviç'in aynı ligde iki ezeli rakip forması giyerek karşı karşıya gelmesi müthiş olacak bence.

Parası, suyu, huyu neyse de La Liga bu yıl olağanüstü olacak.

oralardaniyivurur dedi ki...

Barça'nın Josico'su Hleb..
7.5 milyon vay be..

Batu dedi ki...

Sistem adamıymış , Eto'o sistem adamıysa Xavi ve Iniesta ne adamı acaba?Arkada Xavi-Iniesta Sağda Messi Solda Henry olduğu sürece o mevkiye Guiza'yıda koysan Batuhan Karadeniz'ide koysa Bobo'yuda koysan Eto'da Ibo'da sen-ben bile sistem adamı oluruz.Bu transferden bence şüphesiz Barcelona karlı çıktı.Hem ilk senesinde 3 kupa sevinci yaşatan teknik direktör , hem teknik yönetimin sevmediği bir adamdan kurtuldular.Gerçi C.Ronaldo'dan sonra en antipatik , itici futbolcuyu aldılar ayrı konu.
Barcelona kaleci bölgesinede bir Akinfeev'i bir Cech'i transfer etse La Liga'da namağlup şampiyon olacağına inanıyorum.Birde benim tahminim İbrahimovic bu sistemle maç başına 1 gol ortalaması tutturur.

Demedi deme İbrahim. ;)

M. Alper dedi ki...

Bir Barçasever olarak İbra gelince sanki üzüldüm, buruldum.
Nedendir bilemiyorum.
Xavi, Iniesta gibi efendi adamların yanına yakıştıramadığımdandır herhalde.

Unknown dedi ki...

kanımca iki taraf da karlı çıkar bu takastan. takım huzurunu bozan eto'o dan kurtulan ve en az onun kadar iyi bir forvet kazanan barça oldu. inter de taraftarının da dediği gibi oyun tarzına direkt etki edebilecek bir forvet oyuncusuna sahip oldu. buradaki tek yanlışlık terazinin kefelerine elle müdahale edilmiş olması. etoonun ibradan ne eksiği var ki 45 milyon € + hleb kirası gibi bir fark oluşuyor.

pietrus dedi ki...

hleb'in bu kadar yerden yere vurulmasını anlayamıyorum sonuçta barcelona gbi çok büyük bi kulüpte ilk yılıydı.mutlaka dil problemi olmuştur ayrıca forma için rekabet ettiği oyuncular dünyanın en iyileriydi.hleb inter'de ilk onbir oynar ve bunun kendini üst düzey bi futbolcu olarak kanıtlaması için son şansı olduğunu anlarsa çok farklı bi hleb izleyebilirz bu sezon.

CaRtMaNtR dedi ki...

Bu transferde geçen seneki Chelsea eşleşlmesinde hücumda kilidi açacak bir çözümün üretilememesi etkili oldu gibime geliyor. Eto'o gerçekten önemli bir golcü hızlı, teknik, sinsi ve güçlü bir oyuncu. Ama İbra hız konusu dışında diğer hemen her konu başlığında onla aynı performansı gösterebilecek bir adam olmasının yanında kilitlenen maçları çözebilecek çok ekstra marifetleri olan bir adam. Ayrıca pigmeden hallice Barça hücum hattında topu iyi saklayıp arkadan gelene servis edebilecek bir hedef santrafor rolü ile hücum varyasyonlarına çeşitlilikte kazandırabilir.

İnter açısındanda bence güzel bir transfer oldu sağ forvet/kanat olarak Hleb ilk 11'e girebilecek bir isim. Ayrıca gerekirse arka üçlünün ortasındada yer alabilir. Bunun haricinde İbra kadar olmasada zaten iyi forvetlere sahip olduklarından Adanalının takımıda takım oyunu oynamaya başlayarak İbrasızlığın üstesinden gelebilir.

K-RaMo dedi ki...

inter iyi çaktı :)

http://grandefootball.blogspot.com/2009/07/buyuk-takas-gerceklesti.html

yahya aygun dedi ki...

messi, ronaldo ve ibrahimovic... dünyanın en yıldız, karizmatik, becerikli, sinir ve ilginçtir sevimli futbolcuları bir arada harika bir tiyatral gösteri sunacaklar bize.

el clasico ları düşünmek bile ürkütüyor beni sevinçten.

bir de etoo cephesi var tabi. italya'ya uyum sağlayabilecek iki afrikalıdan biri. mourinhonun da sevebileceği bir karaktere sahip. o cephede de her an güzel şeyler olabilir.

bu sene futbol fitbol olmayacak galiba.

Thiam Jaba dedi ki...

45 artı etoo artı hleb artı 7.5 mu vericek yani barça. bence şunu biri kesin açıklasın herkes başka bir şey diyo, giden hlebin parasını niye barça versin???

BT dedi ki...

@Thiam Jaba
Kesin açıklanmış daha ne açıklanacak? Hleb kiralık olarak gidiyor, parasını da Barça'dan alıyor.