21 Temmuz 2009

Cristian ve Dos Santos

Fenerbahçe'nin iki yeni transferi Cristian ve Dos Santos için Alper Öcal dostumun dün gece yazdığı yazıyı tavsiye ederim. Brezilya Ligi, mutfağa çay tazelemeye gidip geldiğinde bile topun aynı adamda olduğu bir lig olduğundan ben seyredemiyorum. Dos Santos için bir İtalyan gazetecinin yorumu "Maicon'un sol ayaklısı" olmuştu. Sol açığı teslim alacak ve çok iş yapar. Cristian'ın Maldonado ve Josico'dan kötü olma şansı var mı? Tecrübeli bir ön libero daha iyi tercih olabilirdi. Inter'de kapı önüne koyulan Patrick Vieira mesela... İki Brezilyalı da Daum'un laptopundan çıkmadır, buna eminim. Bir stoperle transferi kapatmayı hedefliyor Fenerbahçe. İki Brezilyalının transfer maliyetlerine gelince Dos Santos için 7 milyon, Cristian için 5 milyon euro bonservis ödediği yazılmış dış basında.

40 yorum:

EDDIE dedi ki...

fenerbahçe için ortalama rakamlar aslında, bir stopere de 5-6 verseler 20 milon € ya kapatacaklar demekki sezonu!

homeless dedi ki...

interde istemiş bunları ama ille de fener demişler (fbtv yalancısıyım)

Dailywalker dedi ki...

Mehmet Topuz = 5 + G.Emreciksin
Özer Hurmacı = 4.2 + İ.Parlak + Ö.Çek
Bekir İrtegün = Bonservis Bedeli Yok
Bilica = 3 (olduğu yazılıyor)
A.D.Santos = 7
Cristian = 5

--- Bu yılın Fenerbahçe açısından transfer bilançosu toplamda 24.2 yapıyor.

Geçen yıl 27-28 milyon Euro arası bir bütçe vardı..Aziz Yıldırım şüphesiz bu yıl onu düz 30 yapmıştır.

Geri kalan 5.8 Milyon Euro'ya yine Brezilyadan iyi bir stoper alınır galiba :D

Schumy dedi ki...

http://taccizgisi.blogspot.com/2009/07/andre-clarindo-dos-santos-cristian-pele.html

Milan istemiş Fener almış :) Komik değil mi sizce de :)

fd dedi ki...

Aceto, o laptopu calmamislar miydi ya :-)) saka bir yana, bu futbolculari Köln'deki son döneminde izlemeye gitmisti ama Köln'e tabii ki tuzlu geldi. Fenerbahce'de rahatlikla alabildi.

Asosyal Sorumsuz dedi ki...

Oyuncular iyi midir kötü müdür bilmiyorum ama rakibi ısıran takım Brezilya'dan kurulmaz.

aksilaz dedi ki...

Stoperdede bu tip isimler alırsa işi bitirir fenerbahçe.

yuki the zorba dedi ki...

Açıkçası "bir İtalyan gazetecinin yorumu" benim için bir anlam ifade etmiyor... Maicon'un sol ayaklısını bulsa Brezilya'dan koparıp gelecek onlarca İtalyan/İspanyol/Portekizli scout ya da yönetici olduğunu düşünüyorum... Öbür taraftan, her halükarda Fenerbahçe'nin elindekilerden iyidir Dos Santos, o ayrı bir konu.

Cristian ile ilgili hiç bir şey söyleyemem. Üç tane Corinthians maçı izledim son bir yılda. Üçünde de dikkatimi çekmemiş. Türkiye'de takdir görecek orta saha oyuncusu ya taş gibi olacak; ya da yetenekli olacak. İkisinin arasında bir adam kabul görmüyor (bkz. Cisse).

BT dedi ki...

@aesmerdag
Benim adım aceto değil.Acetbalsamico blogun adı. Yazılar BT imzalı
Hayır ters yazmadım. Fransız basınında bu rakamlar yazıyor. Dos Santos'un daha ucuz olma ihtimali yok.

varol döken dedi ki...

benim duam kabul oldu ya (dos santos) gerisi beni ilgilendirmez:)

Dailywalker dedi ki...

Milan istemiş Fener almış :) Komik değil mi sizce de :)
Sayın Schumy, yalnız interneti daha dikkatli takip etmenizi öneririm.Adam birçok önde gelen kulübün transfer listesinde ve (gerekli şartlar) oluşursa transfer edilebilecek birisi.Bu nedemek pasaport,yabancı kontenjan,bonservis,vb....
Buna en çok uyan kulüp Fenerbahçe olmuştur...

Pasetto dedi ki...

Teknik açıdan karşılaştırınca Maicon'un sol ayaklısı tanımı yapılabilir ama fiziki yapıları birbirinden çok farklı. Daum Santosu Carlos'un önünde kullanacaktır ve bu Santos'un performansında direkt bir etken olacak. Uğur Boral'ın dili dışarı fırlamış ileri geri hareketi yapan resmi hala hafızalarda. Eğer Özer bir sıçrama yapılabilirse Özer açık Santos bek olarak daha verimli olabilir. Cristian bana biraz Kemalettin izlenimi verdi. Tandemle bağlantıyı Selçukdan iyi kurabilirse o da yaralı olacaktır. Çıkaracağı sert şutlar Aurelio'dan bekleyipte göremediğimiz bir ön libero katkısı olarak tabelaya yansıyabilir. Şüphesiz bu rakip açısından da bir tehdit oluşturacaktır. Santosa göre kapalı kutu tabi ki.

Hrngndz dedi ki...

Şu klişeleşmiş çok brezilyalı oldugu yerde başarı sağlanamaz saçmalığını bir bırakalım.. çünkü bunu çürütecek çok örnek var,,komik duruma düşüyorlar bunu savunanlar ..buna verilebilecek en sıcak örnek shakhtarın uefa kupasını beş brezilyalıyla almasıdır (Fernandinho,ilsinho,jadson,luiz adriano,willian)...

Arsene wengerin söylediği saçma dayanak noktası olmayan bir söz yüzünden böyle bir kanıya varılıyor..arsene wenger söylediyse mutlaka doğrudur mantıgı başka bişey değil..


ayrıca bişeyi unutmamak lazım ; brezilyada o kadar sol bek varken ÖRNEK: Marcelo - Real Madrid , richarlyson - sao paulo , maxwell - inter , jefferson - palmeiras , juan - flamengo , Kleber - internacional , Fabio Santos - Gremio vs... konfederasyon kupasında dos santosun oynatılması boş oyuncu olmadığı anlamına gelir..christian için bişey diyemicem ...

alışma evresini kısa sürede atlatırlarsa çok başarılı olurlar gibime geliyor....yinede şimdiden iyi kötü transfer diye yorum yapmak yanlış olur...

Schumy dedi ki...

Sayın Çalışkan

Ben oyunculara birşey demiyorum, ama Milan Inter vs gibi takımlar bu adamlarda gerçekten ışık görseler Fenerbahçe' ye bırakırlar mıydı ?

Şöyle örnek vereyim;

Fenerbahçe Kaka ve Edu için Milan' la rekabete girdi. Bunu herkes biliyor.


2003' te Kaka' yı transfer etti Milan Fenerbahçe' nin de teklif yaptığı açık ve net bilinirken, ama 2006 senesinde Edu' dan vazgeçti ve Edu' yu Fenerbahçe Milan' ın elinden kaptı !!!

Şimdi Edu ve Kaka' nın kariyerine bir göz atarsan zaten ne anlama geldiğini anlarsın.

Eğer oyuncu Milan' ın teklifini reddedip size geliyorsa o zaman amenna önünüzde eğilirim. Parayla bile olsa bu oyuncuları ikna etmek kolay iş değil. Ama Avrupa pasaportu falan sorunu olmadığı için bize geldi diyorsan zaten Milan hiç ilgilenmiş bile sayılmaz, kendini tuş etmiş olursun.

Saygılar.

Schumy dedi ki...

@ Kaan Çalışkan

Bak bunu yeni gördüm. Bana interneti daha iyi kullan derken kendin neler yapıyorsun olmuş mu hiç ?

"Mehmet Topuz = 5 + G.Emreciksin"

http://transfermarkt.de/de/spieler/17140/topuz-mehmet/transferdaten.html

erdersson dedi ki...

bence iyi transfer.brezilyalı zaten sıradan olmaz.birde koşan olursa süper oluyorlar.bunlarda koşan brezilyalı.başarılı bir transfer.ayrıca brezilyalılar futbolda bir numara.eğer keyif veren bir futbol izlemek istiyorsan takımda brezilyalılar olması lazım.o soğuk ukrayna takımı shaktar bile nasıl sıcak bir futbol oynadı.brezilyalılar sayesinde.

Alper Öcal dedi ki...

Corinthians'ın verdiği rakamlar bunların tersi Bülent. Pek umudum yok ama Fener açıklarsa öğreniriz doğrusunu. Gazetede şöyle 3 gün oyuncuların maliyeti 20 milyonu buldu yazarsanız lütfedip söylerler, eminim. Gürcan Bilgiç'e mail atacağım :)

Sen izlemeye izlemeye de unutmuşsun abi ligi. Tamam topla çok oynuyorlar hala da bu analojiyi Yusuf Şimşek dahi karşılayamaz artık. Varol'un halısaha performansını bilmem...

Dailywalker dedi ki...

@ Schumy

http://www.goal.com/tr/news/444/italya/2009/06/30/1356392/santos-yar bu haberin tarihine bak.

Ayrıca Andre Dos Santos'un videolarını Youtube'da izlersen 3 hafta öncesine ait '' Welcome To Juve '' mesajlarını görürsün.

Fenerbahçe'nin kadromuzda ki birçok oyuncu sayesinde Brezilya lobisi iyidir.

Ayrıca Milan'ın kontejyan dolayısıyla vs. vazgeçmesi birşeyi değiştirmez.Oyuncu eğer ilgilendiğini biliyorsa Milan'ın kendisiyle bekler 1 yıl sonra oynar Thiago Silva örneğinde olduğu gibi ;)


Ayrıca 9 Milyon Euro olmadığını M.Topuzun sende herkes gibi çok iyi biliyorsun.9 milyon euro öncesinde bir yöneticimiz tarafından yalanlanmıştı.7 milyon euro rakamları geçiyordu ancak oda G.Emreciksin vermeden ödenicek tutardı o iptal oldu diye biliyorum.

Fenerbahçenin aldığı her oyuncuyu,her haberide aşağlılamayın, dalga kompleksi içine girmeyin hemen.İyi olan kazanır.

BT dedi ki...

@Alper Öcal
Sevgili Alper
Bunlar da İtalya'da yazılan rakamlar:

Non sono stati resi noti i termini economici della trattativa, ma fonti vicine alla presidenza del Fenerbahce hanno fatto sapere che al Corinthians andrebbero 14 milioni di euro: 9 per Andre' Santos (che firmera' un quadriennale da 2,2 milioni di euro a stagione) e 5 per Cristian.

Schumy dedi ki...

@ Kaan

"Ayrıca Andre Dos Santos'un videolarını Youtube'da izlersen 3 hafta öncesine ait '' Welcome To Juve '' mesajlarını görürsün."

Sana bu verdiğim son cevap olacağına şerefim üzerine yemin ederim. Youtube yorumları he :)

Transferleriniz hayırlı olsun, Mehmet Topuz da Gökhan Emreciksin + 2 milyon euroya geldi hepiniz yanlış biliyorsunuz :)

İyi günler.

Unknown dedi ki...

Sayın Schumy;

"Mehmet Topuz = 5 + G.Emreciksin"
Lütfen bu yapmış olduğunuz haberin bir belgesini bizimle paylaşırmısınız rica etsem ama transfermarkt'teki gibi aksi ispat edilmiş ve gerekli şekilde kayıtlara geçirilmiş haber olmasın bkz.Fenerbahçe.
Mermiyi havaya sıkıp kum torbasının arkasına geçmeyelim hemen...

Schumy dedi ki...

@ Kaan Çalışkan

Thiago Silva kaç yaşındaydı da Milan bekledi ?

Kontejyan ne demek onu da anlatırsan sevinirim anlamadım bir türlü :)

delgado dedi ki...

@Alper Öcal

o "maliyet" hiçbir zaman 20 milyon euro olmaz. türk spor basını onu her zaman 2'yle çarpıp "2 oyuncunun maliyeti 45 trilyon civarı" der :) gerçi pek sanmıyorum, aziz yıldırım medyayı bu iki transfere iyi hazırlamış gibi gözüküyor...

Alper Öcal dedi ki...

İtalyanlar da uçmuş iyice, Fenerbahce'de baskana yakin kim acaba kaynaklari. Andre Santos'un alacağı senelik para ise doğru büyük ihtimalle.

Reddedilemeyecek teklif dedi Andre Santos basın toplantısında.

twilost dedi ki...

andre santos transferinden memnun oldum ama diğer isim yeterliymiş gibi gelmiyor.. bilmediğim için yorum yapmam sağlıksız ama bi hernanes yada olmadı mauricio beklerken cristian hiç hoş olmadı.. alper öcal'ın da yazılarını takip ettim bu oyuncular hakkında.. alınan için dediklerini de hiç tutmadım.. umarım işe yarar bir oyuncudur ama pek sanmıyorum.. umarım yanılırım.

--
arada milan luis fabiano'yu almak istiyor ve o da non-eu diye biliyorum.. onu alamazlarsa bir non-eu alma hakları vardı ve o şartlar altında andre santosla ilgileniyorlardı fakat fabiano onların elini kolunu bağlıyor şu an için..

Unknown dedi ki...

yöneticinin bahsettiği 5 milyon haricinde el altından para verilmediğini varsayarsak bile; fenerbahçenin imkb ye mehmet topuz karşılıgında 5 milyon euro gibi bir meblağ bildirimi yok.zaten böyle bir zorunluluğu da yok. zira fenerbahçe sportif ürünler ve sponsorluklar üzerinden şirketleşti, sportif a.ş. olarak. o tarz mecburiyetleri olan klüp tam olarak şirketleşmiş olan beşiktaş. varsa başka tam anlamıyla şirketleşen bilemiyorum. fenerbahçe isterse imkbye fiyat gösterir isterse göstermez ve halihazırdaki gibi sadece anlaşmaya varıldı diyebilir.(http://www.matriksdata.com/imkb-ozel/fenerbahce/fener.asp#ahaberdetay). bunlar sportif a.ş.nin imajıyla alakalıdır. kaldı ki recep mamurun da dediği gibi topuz bu güne kadarki en pahalı türk futbolcusu olarak fenerbahçeye imza atmıştır. gökhan ünalı (ki mehmet topuzdan daha cazip değildi) 6.2 milyon euroya satan kayserinin mehmet topuzu 5 e ''fenere'' satmasına inanmak selçuk yula olmak gerekir. gerçek bonservisi demirören işi kıvırıp ta topuzu alabilseydi topuzu o zaman görecektik resmi kanallardan. yani imkb'den.muhtemelen 11 milyon euro olacaktı. diğer türlüsüne inanmak mümkün değildir.

Unknown dedi ki...

Dos Santos'un daha ucuz olma ihtimali yok.

baha dedi ki...

Muhasebeciler cikmis yine...

varol döken dedi ki...

arkadaş yok mu şöyle arkasına yaslanıp keyifle futbol izleyen biri... sen hayatta bu kavgayı yapıp sonuca ulaşamazken oyuncun gol atınca neden yuhalayıp küfrediyorsun?

nedir futboldan, futbolcudan beklentiniz bir anlayalım yahu... dos santos schumy arkadaş yazdı diye iyi ya da kötü mü oynayacak şimdi, bonservisi 20 milyon euro olursa, aradaki fark kesilip bize rakı sofraları mı kurulacak...

3 önceki postta, teknik bir soru vardı, ne güzel cevaplamış insanlar... ama ülkede böyle bir üretim var mı? yok... bilgiyi işleme metodumuz yanlış çünkü... keyif alma metotlarımız yanlış... algılayışımız yanlış...

o güzel bünyeleri burada yoracağınıza, gelin gidelim rio karnavalına, yorulacaksak orada yorulalım...

@alper öcal
varol'un halı saha performansı berbat (blog idman yurdu şahit:) ama rakı masası performansı hallicedir... hayatın muhasebesini yapmaz, keyfini çıkarmayı bilir...

Dailywalker dedi ki...
Bu yorum yazar tarafından silindi.
Schumy dedi ki...

Ben 9 milyon euro yazan kaynağı sundum, eğer sizde 5 milyon euro diyen bir kulüp yetkilisinin beyanı, videosu vs. varsa paylaşırsanız sevinirim.

Aziz Yıldırım' ın parası da beni hiç ilgilendirmiyor açıkçası. Kontenjan muhabbeti de sadece takılma amaçlıydı.

Size youtube video comment larıyla mutluluklar, belli mi olur biri deniz barış için welcome to madrid yazmıştır :)

Schumy dedi ki...

http://www.ajansspor.com/yazarlar/metinkosedag/h/20090615/Mehmet_Topuz_gitti_kavga_bitti_ama.html

Kayserispor ve Fenerbahçe' nin içinde olduğu bir transfer görüşmesinin ne kadar şeffaf olması beklenebilir ki ? Nereden geldiği belli olmayan parayla, vergi kaçıran bir kulübün transferi :)

Pazar ola :)

Gala's dedi ki...

Her iki oyuncuyuda Lig Tv de izledim. Öne liberodaki adam maldonado dan çok fazla değil. sol kanattaki ise teknik oyuncu ara sıra ara pas deniyor ama çok fazla derine inen kewell tipi bir oyuncu değil. daha çok durarak oynayan bir oyuncu. rakibi ıssıracak oyuncu asla olamazlar. durarak oynuyan bir takımdan geliyorlar. ronaldo o kilosu ile yürüye yürüye gol atıyor. bence ödenen para çok büyük. ayrıca fbtv deki görüşelrde çok gülünç.

gurcan dedi ki...

@Schumy

nerden geldiği belli olmayan para ? bu kadar taraftarın kendini parçalayıp taraftar kart alması ,kombine peşinden koşması ,feneriumları doldurması hiç bir şey ifade etmiyor..paranın kaynagı birden kirli oluyor ..aferin

Me Llamo Futbol dedi ki...

@Schumy

"yeni metin belgesi" açın abi bunu yazın oraya ama şurda iki fikir sahibi olmak adına yorum okuyan fenerbahçelinin veya futbolseverin keyfini kaçırmayın, dünya üzerindeki her profesyonel futbolcuyu herhangi bir profesyonel klüp isteyebilir bundan mizah malzemesi çıkar mı evet çıkar ama yapmayın gözünüzde küçülttüğüz takımın Nicolas Anelka'yı getirmişliği var bu ülkeye. Ondan sonra youtube'daki commentlara bile gocunursunuz, herkes sevdiği takımla ilgilenmesin fikrini söylesin ama yanlış yazılmış bi kelime üzerinden prim yapcak adam da ciddiye alınmasın, herneyse...
Dos Santos'un son zamanlarda milli takıma seçilmesi, attığı goller ve Cristian'ın ön libero için milli takıma en büyük aday gösterilmesi heyecanlandırıyor beni, bekleyip göreceğiz...

Çetin Cem dedi ki...

arkadaşlar ezeli rakibinizin transferlerine ilk günden bok atıp tatmin olmak yasaklanmış! (umut sarıkaya mode on)

june.one dedi ki...

varol döken ne güzel yazmış.keyif almak lazım. topuz ve ismail köybaşı transferleri ise yıllarca konuşulacak .

granger17 dedi ki...

@schumy
arkadaşım baya yormuşsun kendini anladığım kadarıyla fenerlide değilsin senin paranlada alınmıyo bu oyuncular fenerbahçe taraftarının parasıdır seni hiç ilgilendirmez bu oyuncuları bedavaya alsak çokmu mutlu olcaktın ayrıca sonuç olarak yapılan iki transferdir ister milan elinden kapalım ister çatladıkkapısporun elinden önemli olan gösterceği verimdir ayrıca bu trasnferin arkasında daum varsa risk o kadar azdır örnk lucio, ze roberto , fabio luciano , bu admlar daum sayesinde avrupaya gelmişlerdir ve avrupanında tozunu atmışlardır

Unknown dedi ki...

İki gündür gündemi meşgul ediyor Fenerbahçe'nin yeni transfleri.. Bir fenerbahçeli olarak kafamda ciddi soru işaretleri var..
Takımda 7 Berzilya'lının olması apayrı bir sorun olabilir , hepsini bırakıp sadece saha içini düşünüp konuşalım..
Oldum olası sevmem şu direkt olarak Güney Amerika'dan yapılan transferleri.. Son dönemde başarılı olanlar genelde transfer olamdan önce Avrupa'da oynamış , Güney Amerika futbolu ile aradaki farkı kabullenmiş oyuncular olur .( bknz: Alex , Deivid , Roberto Carlos, Bilica , vb. örnekleri çoğaltmak mümümkün)Ancak direkt gelenler de alınan risk çok daha fazla .( bknz: Maldonado , Ortega , vb. )
Harcanan para az değil , bu kadar parayı bu risk almaya gerek var mıydı? Bence yoktu. Özellikle ön liberoların Güney Amerika'da çok daha yumuşak oyuncular olmamaları başarı ihtimallerini oldukça azaltıyor. Günümüz futbolunda en kritik mevkii olduğununu düşünürsek 2. bir Maldonado facisası yaşanmasından korkuyorum..

Unknown dedi ki...

Schumy...
Bakınız sizinle anlaşamıyoruz...Ben size diyorumki resmi bir evrak,belge,vs... varsa lütfen paylaşın bir fenerbahçeli olarak bende bileyim bunda art niyet yok...
Bana yok ajansspor yok bilmemneden yazı gönderme.
Bana diyorsun ki sende 5 milyon euro'nun belgesini yolla..Sayın Schumy sizde takdir edersiniz ki hukukun genel yapısında iddia makamının yani tarafın ispat zorunluluğu 1. şarttır...Ben ısrarla bekleyeceğim ;)
NOT ( RESMİ EVRAK İSTİYORUM )
NOT: REMİ EVRAK: Kurum yada kuruluşların yayınladığı bilgi içeren belgeler değil,Bizzat devlet organları tarafından matrah sayılan yazılardır...
Hadi bakalım