7 Temmuz 2009

Bellushi Porto'da

Kafayı taktığım adamdır River Plate günlerinden beri. Yakınımıza da geldi. Olympiakos transfer etmişti onu. İtalya ya da İspanya'ya gitmesini bekliyordum. Onbirden çokça kesik yedi. Belluschi artık Porto forması giyecek. Bonservisinin %50 hakkı için 5 milyon euro ödediler. Lucho Gonzalez'i Marsilya'ya 18 milyon euroya sattıktan sonra akıllı hamle. Belki de önceden planlamışlardır...

13 yorum:

uieat dedi ki...

acaba şu avrupa'da transfer konusunda porto'dan daha başarılı bir takım var mıdır? son yıllarda diego hariç her hamleleri başarılı ve mantıklı..

Fabio Luciano dedi ki...

harcanıyordu zaten olympiakos'da.önce leto'yu panathinaikos'a kaptırdılar şimdi de belluschi'yi.valverde gibi hocayı harcadılar gittiler bence büyük kumar olan ketsbaia'yı aldılar.lig şampiyonluğu kesmiyo artık onları ama avrupa'da başarılı olmaları da bu kafayla zor.iyi transferler yapıyorlar halbuki.

belluschi kendini porto'da daha çok kanıtlar daha iyi paraya daha iyi yere gider.

benim de olympiakos'un her maçını takip etmeme neden olan adamdı kendisi.çoğu zaman ilk 11'de göremezdim ve şaşırırdım.

Unknown dedi ki...

Ben 5 milyon'a kafayi taktim. Belluschi eyvallah iyi oyuncu, ama biz bu Olympiakos'u ASY'de zor macta evire cevire yendik. Simdi o kaybeden takimin gelecek vaad eden yedeginin 50%'si 5 milyon ediyor. Diger yanda sezonun yarisini harika bir futbol oynayarak geciren ve Belluschi'nin takimina sahada ezici üstünlük kuran takimin bas mimari Lincoln niye para etmiyor? Bu Yunanlilar ticareti biliyorlar, helal olsun.

Keltie dedi ki...

@ Kerem

Herşey 1 maçla belli oluyor mu yani ?

Unknown dedi ki...

@ Keltie

Her sey? Yunanlar'in oyuncu pazarlamasindaki basarisindan bahsediyorum, siz neyi kastediyorsunuz?

hellguard dedi ki...

Bu adamın performansını Arjantin'den ayrıldıktan sonra pek izleyemedim fakat çılgın atar kendisi. %50'si de 5 eder, ilerde daha da fazla edeceğine inanıyorum.

Keltie dedi ki...

@ Kerem

O maçta Lincoln'un iyi oynadığını , Belluschi'nin kötü oynadığını ama şimdi ikisinin aksi yönde olduklarını belirtmenizi kastediyorum . Yani şu cümleniz ; biz bu Olympiakos'u ASY'de zor macta evire cevire yendik. Simdi o kaybeden takimin gelecek vaad eden yedeginin 50%'si 5 milyon ediyor. Diger yanda sezonun yarisini harika bir futbol oynayarak geciren ve Belluschi'nin takimina sahada ezici üstünlük kuran takimin bas mimari Lincoln niye para etmiyor?

anial dedi ki...

harika oyuncu. hakettiği yeri buldu sayılır sonunda.

xanetia dedi ki...

yunanlilar simdiye kadar hangi oyuncuyu pazarlamislar ?

mustafa taha dedi ki...

Bonservisin diğer yüzde 50'si de Pini Zahivi'de...
Bu arada Barcelona Kierrison'u da 1 yıllığına Porto'ya kiraladı haberleri dolaşıyor etrafta...

DaesAgelmar dedi ki...

Belluschi zaten takip edilen ve bilinen bir oyuncuydu. Tek maçlık bir performans ile transfer edildiğini düşünmüyorum. En iyi tahmin beklenen patlamayı yapamadıktan sonra bu tip oyuncuları parlatıp satan Porto'ya gitmesiydi. Kariyeri için en iyi hamle bence

Unknown dedi ki...

@ Keltie

Lincoln sadece Olympiakos macinda iyi futbol oynamadi. Sezonun bir bölümünü cok üst düzeyde oynadi. Sadece istatiksel anlamda da degil üstelik. Daha sonra GS takiminin tamamiyla beraber düsüse gecti. Sezon hedeflerine ulasilabilse zaten bence hem degeri hem de ederi cok yüksek olurdu. Olympiakos maci direk karsilastirma acisindan örneklendirmem olmustu. Her sey bir macla belli olmuyor, ama rakip de o gün kalite farkiyla dize getirilmis vasat bir Olympiakostu. Bu noktada kastim sadece Belluschi de degil. Keita da iki sezonu vasat alti gecirip 8,5 milyona geldi. Belluschi kaliteli kendinden üst düzey performans beklenen, cok potansiyelli bir oyuncu. Sezonu rotasyonda gecirip 5 milyona gidebiliyor. Burada, kendi kulübümün oyuncu pazarlamasiyla karsilastirinca bir basari görüyorum.

@ artemis

Yunanlar ezelden beri iyi oyuncu pazarliyorlar. Bunu Türk futboluyla ve kendi takimimla karsilastirarak dile getiriyorum. Tabi ki Avrupa sampiyonluklarinin bu pazarlamada önemli bir payi var. Oyuncularini Avrupa pazarina rahatca 3-5 milyona satabiliyorlar. Burada bir cok isim aklima geliyor. Seitaridis, Dellas, Kyrgiakos, Charisteas, Gekas gibi. GS ise bence basarili bir sezon gecirmis bir Lincoln'e ya da kariyeri yukarida saydigim oyunculardan asagi kalmayan bir Sabri'ye satmak isterse müsteri bulamiyor. Benim icin üzücü bir gercek. Servet gibi kariyerinin tepesinde, Euro 2008'de ve GS'nin bu seneki UEFA serüveninde önemli rol almis bir savunma oyuncusunu bile 8 milyona satmak icin neredeyde zil takip oynayacagiz. Üzülüyorum hakikaten.

aşkın dedi ki...

@Keremcem
Servet kaldı, Avrupa Şampiyonluğu diyebilir miyiz? He de, he desene!