20 Temmuz 2009

9 Ronaldo?

Bloga gelen güzel bir yorumdu. Real Madrid'in çok değil 2 sezon önce 9 numaralı formasında da Ronaldo yazıyordu. Forma satışından milyon eurolar bekleyen bir kulüp, üstelik klasik beyaz formasından da vazgeçmezken neden Cristiano Ronaldo'ya aynı numarayı verir (futbolcu istemiştir elbet de) ve formalarda Cristiano yazmaz? 2 yıl önce Ronaldo forması alanlar bu sezon da yeni formayı alır mı? Soru bu olsun. Formasına başkanın adını yazdıran taraftarı da yılın yalakası seçelim tabii

15 yorum:

dizi-analiz dedi ki...

bu c.ronaldo'nun şartı/insiyatifi olabilir. zira geçenlerde tek bir ronaldo var o da benim demişti.

tırırım tım dedi ki...

Biz yine iyi düşünerek babanın adının da Florentino olduğunu farzedelim :)

Beercholic dedi ki...

Şahsen eski Ronaldo'nun forması olsa tozlu raflara yönelirdim..

Trevanian dedi ki...

Çocukta formayı görünce ilk Brezilyalı Ronaldo'yu çağrıştırdı bana.Belki CR yu o formayla izlemediğimdendir ama bir şekilde bir fark yaratılması CR için de daha mantıklı olurdu

tanjue dedi ki...

Bu konuyla ilgili İngiltere ve İspanya'da da şaibeler var. Özellikle Ronaldo'ya formasının arkasında C.Ronaldo yazmasını teklif etmiş Real ve Ronaldo da yok olmaz demiş iddialara göre. Ne kadar doğrudur bilmem ama forma satışlarını baya etkiler bir''C.''.

http://www.cezasahasi.net/2009/07/ronaldo-mu-c-ronaldo-mu.html

mre dedi ki...

forma da çok büyük değişiklikler de yok. o yüzden ben almazdım. başka birininkini (kaka gibi) alırdım.

ikizdereli dedi ki...

taklitler asıllarını yaşatır derler ki hakikaten doru yarn biri cıksa manuel angelo maradona benm adım dese onunda formasının arkasına maradona yazsalar nolurki sonucta herkes bilir gercek ronaldo kim maradona kim hem formasının arkasına c.ronaldo diilde ronaldo yazdıran topcununda(topcu diorm cunku futbolcu diil bu adam sadece top oynar bnm gozumde futbol diil)nasl bi ihtiras ve şımaraklıkla büründüğü goz onunde bulundurulmalıdır.

Minero dedi ki...

Bu adamın egosu yüzünden Floretino başkan'ın forma satışı hesapları tutmazsa hiç üzülmem. Yeni yetme gençlerin aklına Ronaldo deyince C. Ronaldo geliyor ama futbol izleyen ve seven hemen hemen herkesin aklına Ronaldo deyince Luiz Nazario De Lima olan gelir...

Selocan dedi ki...

C.Ronaldo yazdırsa herkesin hayrına hem kendi markası için de faydalı olur hem de millet gider yeni formayı alır. Bu adamın markası CR9 değil mi? o zaman gitsin C Ronaldo yazdırsın. Bence de dediğiniz gibi forma satış rakamları düşük gelebilir bu isim ve numara yüzünden. 150 milyon euro gelir elde edemezlerde 100 ederler :D

QuaresmA dedi ki...

madem ismi değiştirmediler, bari formayı hafif değiştirselermiş.

Mehmet Reşit dedi ki...

Belki de depolarda eski Ronaldo formalarından vardır bir hayli.

sinem dedi ki...

alttaki fotoğraf pek hoş.

venezia dedi ki...

artist yahu ! başka bir zaman dilimi daha yok hayatımda bununla ilgili herhangi bir dökümanı görüpte sinirlendiğim kadar !!

ulan eşek, ufak da olsa bi farklılık getirin işte hem senin marka değerine katkısı olsun hem forma satışlarına..ama yok beyefendi 'chosen one' yaaa illa bi artistlik yapacak,öbür tarafta manchester'in her daim kutsal 7 numarasıyla ucuzca özentiler, burda 'diğer ronaldoyu unutturma' amaçlı absürd davranışlar..

anten ya !! bak yine sinirlendim,zamanım yoktu yorum yazmıcaktım ama sasolsun yine yazdırdı apaçi.

gulphi dedi ki...

sene içinde değişebilecek bir hadise midir bu? sanki ben guti'yi farklı isimlerle izledim gibi hatırlıyorum ama aynı sene mi emin değilim biri beni aydınlatsa? belki ileriki haftalarda C.Ronaldo da olur hatta abartıp CR yazsın sadece madem CR9'u tescil ettirdi, yesin ekmeğini delikanli:)

Cihan dedi ki...

bildigim kadariyla real zaten fark yaratmak istedi ve formanin arkasinda c.ronaldo veya cristiano ronaldo yazilmasini teklif etti ancak dizi-analiz'in soyledigi ve diger arkadaslarinda belirttigi gibi bu adamin asiri siskin egosu ve tek ronaldo benim iye tutturmasi bu sonuca yol acti..simdi mantikli olarak 2-3 yil once klasik beyaz real madrid formasini ronaldo yazisiyla alan biri bu sene tekrar gidip ronaldo formasi alir mi? bence cristiano ronaldo'nun fanatikleri disindakiler almaz ve bu gercekten perez'in forma satisi planlarini sekteye ugratabilir. Sonucta bu da futbolcuyla yapilan sozlesmelerde merchandising bolumunun ne kadar onem teskil ettigini gosteriyor.