30 Haziran 2009

Transfer Notları #3

* Selim Teber kaptanı olduğu Hoffenheim'dan ayrıldı. Yeni sezonda E.Frankfurt forması giyecek.
* Hoffenheim iyi bir transfer yaptı. Hertha Berlin'den 7 milyon euroya Simunic'i aldılar.
* Wolfsburg, Grafite'nin sözleşmesini uzattı. Dzeko'yu Milan'a bakalım verecekler mi?
* Fenerbahçe için Jose Antonio Reyes'i yazmışlar. Sol kanat için ilginç bir alternatif. Vargas için de Fiorentina'ya 13 milyon euro teklif ettikleri haberi var. Ne uçuk rakamlar...
* Owen, Galatasaray'ın aradığı adam olabilir ama bu transfer söylentileri gerçek değil. Muhtemelen Premier Lig'de kalacak ya da Olympiakos'a gidecek. Sidney Govou da spekülasyon. Ben olsam Bordeaux'dan Cavenaghi'yi alırdım...
* Manchester United, Wigan'dan 16 milyon sterline Valencia'yı aldı. Cristiano Ronaldo'nun gidişi sonrasında Alex Ferguson yine cımbızla çekti. Bu adam bu sezon çok konuşulur o takımda...
* Marsilya da Porto'nun kalbini söktü çıkardı. Lucho Gonzalez için 18 milyon euro ödediler ki bu kulüp rekoru aynı zamanda. Oyuncuya da yıllık 2 milyon euro ödeyecekler. Niye daha fazlasını versinler ki(!)
* Matteo Ferrari Beşiktaş'ta. Tezahürat "Ferrara'da doğdu; Ferrari oldu" dur artık. Stoper Serie A'dan olsun taştan olsun derim...
* Bir transfer de medyadan. CNN Türk'ten Orkun Yazgan Fenerbahçe Kulübü'nin yeni iletişim direktörü olmuş. Çok başarılı bir haberciydi, ilginç bir tercih olmuş özellikle de bir Galatasaray Lisesi mezunu için...

44 yorum:

dersini almış da ediyor ezber dedi ki...

grafite'nin sözleşmesini uzatan hoffenheim değil de wolfsburg olacak abi :)
lucho'nun 2 milyon € kazandığı piyasada alex'in lincoln'ün kazandıklarını duysalar yaş kızılcık sopasıyla kovalarlar herhalde.
valencia da mükemmel bir seçim olmuş gerçekten. çok iyi futbolcu o. hernekadar sevmesem de sir bu işi biliyor.

Her Yol Roma dedi ki...

skibbe frankfur'ta şimdilik 3 türkle çalışacak: selim teber, cenk tosun ve ümit korkmaz..

PENNEARABIATA dedi ki...

Hadi ya Orkun'a bak. Aynı sitede oturuyoruz. Bir öğrenelim bakalım detayları.

alperensaylar dedi ki...

"Bir transfer de medyadan. CNN Türk'ten Orkun Yazgan Fenerbahçe Kulübü'nin yeni iletişim direktörü olmuş. Çok başarılı bir haberciydi, ilginç bir tercih olmuş özellikle de bir Galatasaray Lisesi mezunu için..."

eğer öğrenirlerse caner eler'in durumuna benzer birşey olur ki, trajikomik bir olaydır.

Alper Öcal dedi ki...

Vargas'ın Fiorentina'ya da maliyeti de yüksekti yalnız. 10 ya da 12 milyona almışlardı, emin değilim, La Repubblica'ya göre 15 istiyorlar.

Abuk subuk bir forvete verilmesindense Vargas gibi bir sol açığa verilmesine razıyım o paranın illa verilecekse.

BT dedi ki...

@pennearabiata
öğren bakalım Ali Bey:) bir de artık şehire in yetti bu sayfiye havaları...

twilost dedi ki...

galatasaray lisesinde okumak galatasarayı tutmak demek değildir ki bülent abi. galatasaray lisesi en iyi 4-5 liseden birisi orayı kazanıp da farklı takımı tutuyorum diye gitmeyen pek yok..

BT dedi ki...

@twilost
Bilmez olur muyum? Çok sevdiğim dostlarım var böyle. Ama kabul et ince bir ayrıntı:)Orkun Yazgan hangi takımı tutuyor bilmiyorum bu da çok önemli değil. O görevi layıkıyla yapabilecek bir isim...

cakarkeyf dedi ki...

owen 4-3-3 oynayamaz, gecti artik owen, saviola gibilerin devri.

GS'a lazım olan hem fizikli, hem ucta hem kanatta oynayabilecek biri, Babel biçilmiş kaftan. Arda iniesta gibi oynayacak desek bir de Xavi lazım, Biglia cuk oturur, topal da yaya toure olur. Para lazım tabi.

Babel aslında tam Barca'lık topcu, gelsin GS'dan gitsin.

DeaDLauS dedi ki...

@alperensaylar

işe alırken cv'sinde yazar zaten gs lisesi mezunu olduğu bilerek alınmıştır yani.Her gs lisesi mezunuda Gs'li olmak zorunda değil zaten takılacak birşey yok bunda.

tofi dedi ki...

keşke kardeşi anıl kadar toptan anlasa ama ı ı:)

anial dedi ki...

topuz'a köybaşı'na verilen bonservis bedellerini fazla bulmuyorum. 6+2 statüsünün getirisi bu. az sayıda kaliteli türk topçu var, onlar da kapışılıyor doğal olarak. amma velakin oyuncuya ödenen paralar nedir öyle lucho gonzalez'in 2 milyonuyla kıyaslayınca.

anial dedi ki...

vargas çok iyi bir transfer olur. ama benim bildiğim kendisi sol bek. carlos'un yerine düşünülüyor.

twilost dedi ki...

vargas ve pranjic-heerenveden bayerne transfer olan- bu 2isim de aslen solbek.. ne kadar mükemmel solbek görevlerini yerine getiriyorlar tartışılabilir, ama 2sinin de muazzam yaptığı şey oyunu çift yönlü oynama.. 2sini de açık olarak kullanabilir takımlar ama 4-3-3 yada 4-3-1-2 oynayacaksa takımlar böyle beklere ihtiyaç var.. defansif hatası sıfıra yakın defansif bi sol bek yerine çift yönü bu kadar güçlü oynayan adamlara ihtiyaç olduğunu düşünüyorum. bu 2 oyuncu da keşke gelsin dediğim adamlardı.. umarım vargas alınır 15 verilsin, yeter ki böyle adama verilsin=))

Schumy dedi ki...

Fransa? Juan Pablo Pino ?

Neden olmasın...

Schumy dedi ki...

Bülent Abi yalnız Sivok ve Zapo' da Serie A' dan idi ama gördük gönderemiyorlar şimdi :)

Zenana dedi ki...

fb için vargas hayal,hele fiorentina hedef büyütüp konfederasyon kupası'yla iyice göze çarpan melo'yla sözleşme yenileyip amaçlarını beyan etmişken;çok büyük bir klüpten ,büyük bir teklif gelmedikçe vargas'ı satacaklarını düşünmüyorum.ancak reyes şuanki haliyle, tam türkiye'ye transfer olacak düşüşteki eski yıldız özelliklerine sahip.
aynı şekilde owen'ın da gs'ye geleceğini hiç sanmıyorum.muhtemelen bonservisim zaten elimde yıllık ücretime abanacak kulübe gideyim gibi bir tutum sergiler gibi geliyor bana.bu arada gs için bojinov adı geçiyor ki bana kalırsa nokta transfer olur.

isaac newton dedi ki...

sivok? onu göndermeye çalışmak saçmalık olur zaten

Populardemaind dedi ki...

Ferrari inşallah sevgilisyle beraber gelirde milletin gözü gönlü açılır en çok buna sevindim ben :))

Feridun Bitir dedi ki...

Zapo´da udinesede 20nin üzerinde mac yapmisti ama simdi teneke baglayip göndermek istiyorlar.

Porto her sene en az bir oyuncuyu 10milyon ve üzerine satiyor. ne yapiyor adamlar bu paralarla

PENNEARABIATA dedi ki...

@ BT
Orkun'la konuşayım da beni de yardımcısı yapsın. Aziz Başkan iyi para veriyordur. :)

Tunç Bozacılar dedi ki...

Ferrari hakkında birşeyler söyler misin Bülent Abİ? Akarı kokarı nedir ...

canbil dedi ki...

Orkun Yazgan Fenerli bi abimizmiş malesef

:)

pancurtaran dedi ki...

sivok'u gonderemiyolar demek benim galatasaray ardayı gonderemiyo tarzında bisey dememe benzer sanırım.değisik bi bakış açısı

Turiaf dedi ki...

Vargas için fazla değil o para sonuna kadar hakkını verir bence.

berserk dedi ki...

Lucho yu GS de görmek isterdim, tabi bu bonservisle imkansız.

18 M. euro verilen adam 2 M. euro aliyor, Nobre 2.3 M. alıyor.

varol döken dedi ki...

lisandro lopez'i de biri alıyordu kimdi o? adamlar satıyor satıyor yerine daha ucuzunu alıyor, onlar da geleni aratmıyor... hakkaten bu paralar nereye gidiyor?

porto bence lyon'dan da başarılı, sadece satmakla kalmıyorlar, başarı da elde ediyorlar... birden kanım kaynadı yahu, atlayıp gitsem mi ne dersin bülent, 2 şişen porto getiririm sana:)

orkun dedi ki...

Arkadaşlar ve sevgili komşum:)

Kızım Melodi dünyaya geldiğinde kulağına 3 defa "Fenerbahçe" diye seslenmiş bir baba olarak, yeni işime tarif edilmez bir heyecanla başlıyorum.

deadlaus'un da söylediği gibi CV'imde "gururla" yazıyor lisem. Oradaki Galatasaraylı (ya da Beşiktaşlı, Fenerbahçeli) dostlarım arasında yaşadığım deneyim beni Fair Play'e daha sıkı sarılan, camialara saygılı ama bir yandan da çok daha "sıkı" bir Fenerbahçeli yaptı. Benimle yaşayan, çalışan herkes zaten bu durumu çok iyi biliyor.

Ama sizin de bunu bilmeden yaptığınız yorumlar çok hoş.
Teşekkür ederim herkese.

tifo dedi ki...

Orkun YAzgan'dan önce bu görevi yapan ismini şuan hatırlayamadığım kişi de daha önce CnnTürk'te çalışıyordu. GEçen gün tesadüfen gördüm TRTTürkt'te İran'dan haberler veriyordu. O an dedim Fenerbahçeden ayrılmış. Boşalan yere demek Orkun Yazgan gelmiş. Bu CnnTürk'ten gelen isimlerde mutlaka İhsan Topaloğlunu'nun parmağı vardır. Orkun Yazgan bir ara bir kanalın İtalya temsilciliğini yapıyordu.Hayırlısı olsun..

Ates dedi ki...

Sivok'u göndermek? Aynı cümle içerisinde tezat oluşturuyor. Bana kalırsa Zapo' ya da yeteri kadar şans verilmedi yabancı kontenjanından dolayı ve muhteşem stoper Gökhan Zan yüzünden.:) Ferrari' yi çok merak ediyorum...

PENNEARABIATA dedi ki...

aaa Orkun da blogger olmuş. Komşu selam, sitede görüşemiyoruz bari burada görüşelim :)

Fatih dedi ki...

cm'de kulubuyle anlasip kendisini ikna edemedigimiz adamlara basardik maksimum maasi, gol/macbasi bonusunu oyle gelirlerdi. bizim yoneticiler de oyle yapiyorlar anlasilan.

No Pasaran dedi ki...

@berserk

Nedir su Besiktasli futbolcularin aldigi paranin bu kadar goze batmasinin sebebi? Goren de TR'de bi tek Nobre bu kadar para aliyor sanir. Nobre Deivid'den az aliyor, Lincoln'den az aliyor, Carlos'tan az aliyor, Emre Belozoglu'ndan az aliyor, Guiza'dan az aliyor ve hepsinden fazla katki veriyor. 2.3 milyonun 900 binini de Figer'in aldigi bilinen bisey. Nobre'nin parasina bu kadar takilmak ve muadillerini hic tartismamak garip geliyor acikcasi...

SirEvo dedi ki...

Nobre'nin aldığı paraya takanlara lafım yok. Gitsinler Lincoln'un bi taraflarını yalasınlar dicem ayıp olacak.

SirEvo dedi ki...

"lafım yok" derken, diyecek söz bulamıyorum manasında. :) Bir de bilmem ne kadarını menejeri alıyormuş. Sonuna kadar feda olsun Nobre'ye 2.3 milyon.

Dailywalker dedi ki...

Stoper Serie A'dan olsun taştan olsun derim...
Sayın Aceto Sivok ve Zapo'da Seria A'dan gelmişlerdi,o halde ikisinide beğeniyorsunuz :)))

pancurtaran dedi ki...

@ Kaan Çalışkan
tabiki begenmiyoruz.tabiki servet sivoktan,emre zapodan,sabri ekremden,mehmet topal ernsten,barıs holoskodan,baros bobodan,kewell tellodan cok cok daha iyi.ama bu oyuncuların oynadıgı takımların biri sampiyon oldu digeri ise besinci.hatta bizim en iyi turk oyuncumuzuda galatasaray aldı nede olsa milli takım oyuncusuydu

berserk dedi ki...

ben kendi adima bir gs li olarak bizim takimin yaptirim gucunu dusurecek sekilde kontrat yapilmasina karsiyim,
eger bizim gs olarak tek kursunumuz varsa bunu abuk bi adam getirip ona yatirmayalim; ama biz bazen gidip denize sıkıyoruz o kurşunu. (son 2 senedir oyle degil allahtan)

ama bjkliler için ekonomik olaylar sorun teskil etmiyor sanırım,
herneyse istediginiz kadar para verebilirsiniz, kendi derdiniz, yalniz paralar sacildikca o baskaniniza daha cok baglaniyor bjk. o tek kursunu denize degil bacagina sıkıyor bjk bana göre.

bir de bu nobre neymis boyle ya, biz yanlis adami izlemisiz heralde..

ayrıca yabancı sayısı kaç oldu bjk de, 10 filan sanirim?

alperensaylar dedi ki...

@deadlaus ve orkun
yok benim anlatmak istediğim bizim yönetimin yaptığı saçmalıklar. ki orkun bey gs taraftarı da olsa bu görüşüm aynıdır. caner eler'in yenilsen de yensen de programından sonra bona fides programına fb tv de devam edememesi gibi mesela. ben buna dayanarak galatasaray lisesi mezunu olmanın bile onlara batacağını düşündüğüm için böyle bir yorum yaptım. yoksa elbette ben de biliyorum galatasaray lisesi mezunu birinin ille de gs taraftarı olmayacağını. gelen kişi gs taraftarı olsa da bir taraftar olarak sorun etmem ben iletişim direktörü olmasını.

Dailywalker dedi ki...

@ pancurtaran

Benim Beşiktaşa birşey söylediğim yok.

Ama gerçekleri konuşalım ki hem Galatasaray'ın hemde Fenerbahçe'nin stoperleri Beşiktaştan daha iyi ve Zapo ile Sivok un katkısıda ortada yani birbirimizi kandırmayalım.

3 büyüklerin 2 sinin öhöm geçirdiği bir sezonda tabii güzel başarı,gelecek yıl bakalım neler olacak transferle şampiyon olunmuyor ;)

Dailywalker dedi ki...

Sayın Pancurtaran
Öncelikle transferiniz hayırlı olsun,umarım sizi tatmin eder...
konuşulan şey zaten futbolcunun kapasitesi ve başarılı olma (riski)...Şampiyonluk ve beşincilik konusunda ise zaten tfl'nin kapasitesi ve kalitesi ortada o yüzden bu ortalama sizin için bir kıyas unsuru olarak teşkil etmesin...neyse Vassel'in şerefine diyelim,böyle adamları buralarda görmek güzel...

OnoreWanKenobi dedi ki...

Orkun'la aynı lise ve aynı devre mezunu olarak, yani hem aynı okuldan olup hem aynı takıma gönül veren bir kişi olarak, Fenerium'da 2003-2009 yılları arasında ürün geliştirme, tasarım ve üretim grup müdürlüğü görevlerinde, bu süre öncesinde 2 yıl boyunca, daha kulüp yatırım yapmamış ve taşeronluk vermişken fenerbahce.org'u yaratıp, 'resmi sitede yayınlanmadan inanmam' seviyesine getiren ekibin başında bulundum. Bu 8 yıllık dönem içinde ne lisemden utandım ne de liseli olduğumu sakladım. Fenerbahçeli iken seçtiğim, çabalayıp kazandığım, okurken de bitirdiğimde de Fenerbahçeli olduğum ve bunu açıkça beyan ettiğim lisemle tabi gurur duyuyorum. Lisemi ve gönül verdiğim kulübü birbirinden ayırabiliyorum. Kaldı ki gönül verdiğim kulüp de bunu ayırabiliyor. Hepsi bir yana kulübümün bünyesinde bulunan bir sürü şirket içinde Galatasaray Liseli bir Fenerbahçeli'den öteye kanlı canlı Galatasaraylılar Beşiktaşlılar varken Orkun'a yüklenmek biraz acımasızca.
Bu arada tebriklerimi yineleyeyim Orkun.
onore

bc6 dedi ki...

stoper olsun Serie A'dan olsun ama maşallah Zapotocny ne kadar güzel çıktı.

ceyhun agaoglu dedi ki...

Orkun Abi,

Fenerbahçe'li bir Galatasaray Liseli olarak yeni işinde başarılar dilerim ve tebrik ederim.